Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 07
Show Filter
08:40 - 08:50 10 mins
Keynote
KNect365 TMT welcome and introduction
11:30 - 11:50 20 mins
Keynote
Refreshments Break & Exhibition Visit
12:00 - 12:20 20 mins
Info
Network Connectivity: Connecting Africa
Chair's Opening Remarks & Market status update
  • Adrian Scrase - CTO, ETSI
  • How have the LTE networks evolved in the past 12 months?
  • What to expect in the next 6-9 months?
  • Connecting Africa through 3G-4G-5G networks
12:20 - 12:40 20 mins
Info
Network Connectivity: Connecting Africa
Efficient and Profitable User Experience
  • Younes Abad - Head of Software and Network Performance - Middle East and Africa., Ericsson

Efficiency vs performance, 

LTE, regional vs global experience, 

spectrum use

traffic performance

12:40 - 13:00 20 mins
Info
Network Connectivity: Connecting Africa
Connecting Africa through 4G
  • Ram Kuppuswamy - Global CSO, Bharti Airtel


  • LTE deployment case study
  • Migration from 3G to 4G and 5G
  • Discussing the next phase of networks empowering a connected Africa

Ram Kuppuswamy, Global CSO, Bharti Airtel 

13:00 - 13:20 20 mins
Info
Network Connectivity: Connecting Africa
4G Acceleration and journey to Gbit.
  • James Munn - Vice president of business development in Sub-Sahara Africa, Qualcomm
  • Challenges and opportunities in the region
  • 5G, Spectrum, time lines, first use cases (IoT based) & journey through 4G to 5G
  • The future of 2G and 3G
  • Vision on devices affordability and performance expectations into the future
13:20 - 14:50 90 mins
Info
Keynote
Lunch and Networking

Hosted Lunch Tables

14:30 - 14:50 20 mins
Info
Network Connectivity: Connecting Africa
Innovations in wireless - a new business case to connect Africa
  • John Naylon - CTO and founder, Cambridge Broadband Networks (CBNL)

 

  • Latest innovations in wireless at 10.5 to 28GHz and 60GHz
  • Pre-5G point-to-multipoint - lowering the cost to connect Africa to superfast broadband
  • Millimetre wave – a path to increasing coverage and revenues
  • Case study – delivering broadband to 20,000+ businesses in Africa
  • How wireless is now outperforming fibre – new operator business model
14:50 - 15:10 20 mins
Info
Africa on the Road to 5G
Connecting Africa Through 4G
  • Ebenezer Ampadu - Director, Surfline Communications
  • Regulatory Framework – A case of Ghana compared to Rwanda.
  • Impact of 4G, on businesses in the Small and Medium Scale Enterprise sector
  • How operators have accelerated the adoption of LTE in Ghana
15:10 - 15:30 20 mins
Info
Africa on the Road to 5G
Making your LTE network 5G ready
  • Lepata Mafa - Director of Corporate Affairs and Chief Compliance Officer, Orange Botswana
  • Readiness of the networks in the region- are we ready?

  • Migration from 3G to 4G and 5G- Key strategies in place for seamless transition

  • Requirement of new technology & infrastructure?

  • Backhaul & small cells


15:30 - 15:50 20 mins
Info
Africa on the Road to 5G
Unleashing the full potential of network security on the road to 5G

Key challenges securing the network

Future proofing networks ahead of time

Migration strategies

Peter Goodwin, Technical Director, Infoblox

15:50 - 16:20 30 mins
Info
Africa on the Road to 5G
Interactive panel Discussion: Mobile architecture to support LTE networks on the road to 5G & services
  • Dobek Pater - Telecoms Analyst, Africa Analysis
  • Improving existing architecture
  • LTE cellular modem technology
  • Capabilities to bridge the gap to 5G
  • Core network architecture- network slicing
16:20 - 16:21 1 mins
Keynote
End of Session Coffee Break & Speed Networking
16:30 - 16:31 1 mins
Info
Keynote
AfricaCom Headline Keynotes

Followed by: A FEST Music Festival