Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Showing of Streams
10:30 - 11:30

Morning coffee and networking

Showing of Streams
13:00 - 14:00

Lunch and networking - featuring Lunch Time Briefing

Lunch Time Briefing (Exhibition Theatre 2, 13:15-13:45)

De-Mystifying key 5G and IoT principles - A fact or fiction interactive quiz experience

  • Expanding the acronyms
  • Busting the myths
  • Explaining the technology

Neil Wiffen, Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless

  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless
more
Showing of Streams
15:50 - 16:50

Drinks Reception and networking

Showing of Streams
18:10 - 18:45

End of Day 1

18:45 - 21:00

TechXLR8 Asia Awards Ceremony

One of the highlights for your 2017 calendar, the TechXLR8 Asia awards will celebrate excellence in the APAC region’s telecoms and tech community, and offer an exceptional opportunity for the industry’s top players to meet, showcase their achievements, and be inspired. The evening will recognise the latest and greatest innovative solutions and companies making an impact in the region.

Submissions for the awards will be accepted until 11 August. Winners will be announced during the ceremony in the evening of Tuesday 3 October.

Click here for more information and categories.

more
09:00 - 09:20 20 mins
Keynotes
The world’s first KT 5G Olympics
  • Pyoung-Soo Park - Vice President, Mobile Access Network Technology Department, Korea Telecom
more
  • KT's 5G Olympic use case preparation
  • 5G key technologies and specifications
  • Strategy of interoperability with future global 5G standard release
  • Roadmap to 2018 trial network rollout and full commercial rollout in 2019
09:20 - 09:40 20 mins
Keynotes
Designing your 5G future
  • Magnus Ewerbring - Chief Technology Officer, Ericsson Asia-Pacific
more
  • Create your 5G business now
  • Evolve to a dynamic 5G network
  • Automate your 5G operations
09:40 - 10:10 30 mins
Keynotes
Panel: Modernising the building blocks of the network
  • Moderator: Richard Swinford - Partner, Arthur D. Little
  • Fumio Watanabe - Chairman, KDDI Research Inc.
  • Priyantha Fernandez - Chief Network officer, Sri Lanka Telecom
more
  • Emerging use cases driving next generation network development – massive mobile broadband, IoT, ultra-reliable networks etc
  • Key technologies that will enable 5G
  • Development of technology standards and specifications
  • The role of NFV, SDN, MEC etc
  • Overcoming regional connectivity requirements and challenges
10:10 - 10:30 20 mins
Keynotes
Connecting the next billion users
  • Gulzar Azad - Country Head - Connectivity, India, Google
more
10:30 - 11:30 60 mins
Morning coffee and networking
11:30 - 11:50 20 mins
Road to 5G
5G -Ready – The business case for evolving Microwave and Millimeter wave transport
  • Leonida Macciotta - Senior Marketing Manager, Western Europe Branch Product Management Department, Huawei Technologies
more
  • New use cases for 5G networks
  • New operating modes and business models for next-gen networks
  • Innovative technologies for breaking the multi-Gpbs barriers & case study
  • Long term research directions for frequency and spectrum efficiency
11:30 - 11:50 20 mins
3G & 4G Evolution
Bridging the Digital Divide - 2G/3G/4G Network Rollout via Satellite
  • Melvyn Chen - Senior Principal Marketing Manager for Global Initiatives, Intelsat
more
  • Reaching unconnected areas that can only be served by satellite
  • Case studies: 2G/3G/4G cellular backhaul deployment over satellite in developed and developing countries in Asia
  • Preparing for the 5G network
  • New business models for upgrading and expanding your cellular network coverage quickly with limited CAPEX
11:30 - 11:50 20 mins
IoT Networks
Enhancing IoT with real-time communications
  • Jim Machi - SVP Product Management & Marketing , Dialogic
more
  • Moving beyond IoT access to increase ARPU with end-to-end IoT services and applications
  • Layering low-usage voice on top of IoT/M2M services in IMS virtualized networks
  • Differentiating industrial and consumer IoT with real-time voice
11:50 - 12:10 20 mins
Road to 5G
SK Telecom leading 5G trials to commercial reality
  • Jong Han Park - Senior Manager, SK Telecom
more

 - Initial thoughts on 5G

 -Technical challenges to meet 5G requirements 

 -Overall architecture design with cloudified and virtualized elements

 -How SKT is preparing to realize and platformize the 5G architecture with key enabling technologies 

11:50 - 12:10 20 mins
3G & 4G Evolution
Case Study: Deploying a 4G only network
  • Mr Wing Lee - Chief Executive Officer, YTL Communications
more
  • Bandwidth, infrastructure and frequency considerations
  • Services, call quality and costs
  • Preparing for the next generation of networks and services
11:50 - 12:10 20 mins
IoT Networks
Case Study: NB-IoT developments and deployment
  • Jaehyung Koo - Director, Korea Telecom
more
  • Results from trails and demonstrations
  • Use cases for NB-IoT
  • The role and importance of 5G technologies for NB-IoT
  • Ensuring quality and reliability of service
  •  Future roadmap and timelines to commercial deployment
12:10 - 12:30 20 mins
Road to 5G
KDDI’s 5G Trial
  • Fumio Watanabe - Chairman, KDDI Research Inc.
more
  • How to use higher frequency bands for 5G
  • Super flexible network to cope with diverse requirements
  • Successful field trials of 5G radio
  • Use case PoCs with partners
12:10 - 12:30 20 mins
3G & 4G Evolution
The gradual migration to 5G
  • Ian Pattison - International CTO, Mavenir
more
  • Migration strategies
  • Co-existing and interoperating with 4G and LTE
  • Integration of legacy and new networks at radio and core levels
12:10 - 12:30 20 mins
IoT Networks
The importance of IoT testing
  • Patrick Tang - Vice President Sales APAC, SIGOS
more
  • The challenges of IoT
  • Quality of service of mobile IoT
  • Active testing for IoT
  • Importance of mobile IoT testing
  • Testing service availability for LoRA networks


12:30 - 13:00 30 mins
Road to 5G
Road to 5G
  • Jake Saunders - VP, Asia-Pacific & Advisory Services, ABI Research
more
  • Global requirements, drivers and bottlenecks for 5G spectrum
  • Mobile cellular/5G antenna market dynamics
  • Journey to 4G vs 5G – lessons learned
  • 5G applications/Network Slicing
  • The race to 5G: Who will be first?

Plus interactive audience Q&A on key themes on the Road to 5G. See what fellow attendees think and share your opinion.

12:30 - 12:50 20 mins
3G & 4G Evolution
Meeting the surging mobile data requirements in Cambodia – 3G, LTE, 5G
  • Ian Watson - Chief Executive Officer, Cellcard Cambodia
more
  • Specific requirements & challenges for network modernization in Cambodia
  • Experiences from deploying a nationwide LTE network
  • Protecting legacy investments – Hosting 2G/3G/4G operations simultaneously through Single RAN
  • Improving speeds, coverage and services for subscribers
  • Strategy for upgrade to 5G
12:30 - 13:00 30 mins
IoT Networks
Panel: IoT network connectivity requirements and the impact of 5G
  • Moderator: Sherrie Huang - Research Program Head, Asia Pacific, Analysys Mason
  • Debashis Panigrahi - Director, Solution Architect, Allot Communications
  • Neil Shah - Research Director, Devices & Ecosystems, Counterpoint Technology Market Research
  • Craig Bachmann - IoT Advisor, TM Forum
  • Agung Enriko - Principal Expert IoT, PT Telkom Indonesia
more
  • Network requirements for different verticals and use cases
  • Comparing available networks for IoT delivery – 3G/LTE, NB-IoT, LPWAN
  • Interoperability across IoT connectivity standards
  • What will 5G deliver for enterprise? How will 5G disrupt the IoT solutions landscape?
  • Preparing your network architecture for serving IoT technologies
  • Partnering with network disruptors and LPWAN players
13:00 - 14:00 60 mins
Lunch and networking - featuring Lunch Time Briefing
  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless
more

Lunch Time Briefing (Exhibition Theatre 2, 13:15-13:45)

De-Mystifying key 5G and IoT principles - A fact or fiction interactive quiz experience

  • Expanding the acronyms
  • Busting the myths
  • Explaining the technology

Neil Wiffen, Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless

14:00 - 14:20 20 mins
Road to 5G
NTT DoCoMo’s first real-world 5G trial
  • Takehiro Nakamura - VP and General Manager of 5G Lab, NTT DOCOMO
more
  • 5G implementation strategy
  • Successful tests of 5G data transmission in a commercial complex
  • Key technologies enabling real world 5G speeds
  • Adherence and interoperability with future global 5G standard releases
  • Roadmap to 2020 launch
14:00 - 14:20 20 mins
3G & 4G Evolution
SLT experience of 4G network transformation and the path to 5G
  • Priyantha Fernandez - Chief Network officer, Sri Lanka Telecom
more
  • Deploying TD LTE by incumbent fix operator
  • How to overlay LTE network with XDSL and FTTH network to obtain market advantage
  • How to complement FBB with MBB
  • Sri Lankan experience within the competition
  • Impact in Digital transformation in the presence of 4G, pre 5G and path to 5G
14:00 - 14:20 20 mins
Core
Building the 5G-ready mobile transport network of the future, today
  • Sten Nordell - CTO Metro Business Group, Infinera
more
  • Understanding developments within 4G and 5G standardisation
  • Considering the impact of 5G transport architectures on mobile transport networks
  • Investigating the issues associated with 4G to 5G migration within mobile transport networks
  • Discussing practical considerations for mobile and wholesale operators as they prepare for 5G
14:20 - 14:40 20 mins
Road to 5G
Essential Test & Measurement for 5G networks
  • Mark Delongis - VP of Pre-Sales, APAC Planning and Optimization, InfoVista
more
  • 5G at a glance: use cases and requirements
  • Testing Strategy Mapped to 5G Path
  • Go beyond the traditional QoE to context-aware QoE
  • Major T&M challenges with the transition to 5G
14:20 - 14:40 20 mins
3G & 4G Evolution
VoLTE optimisation
  • Stefan Engels - Systemics Group Board Member and Managing Director of Commsquare, Commsquare (Systemics Group member)
more
  • Converting to all-IP services
  • Improving service quality and reliability
  • Testing, measurement and monitoring of VoLTE calls
  • Experiences from VoLTE deployment
  • Barriers to optimizing VoLTE customer experience
14:20 - 14:40 20 mins
Core
A vision of 5G core
  • Raden Supriadi - Data Service Network, XL Axiata
more
  • The essential elements of 5G core architecture
  • How will legacy networks be integrated?
  • How will core develop in the next decade?
14:40 - 15:00 20 mins
Road to 5G
Spectrum and public policy for 5G
  • Foong Chee Kheong - Head of Regulatory Affairs, Axiata Group
more
  • Vision for 5G for developing markets in APAC
  • Spectrum policy: What’s different in 5G?
  • 5G impact – its role in creating Digital Economies for developing markets in APAC



14:40 - 15:20 40 mins
3G & 4G Evolution
Panel: Network roll-out practicalities in Asia
  • Moderator: Stephen Wilson - Principal Analyst, Analysys Mason
  • Joseph Waring - Mobile World Live, GSMA
  • Amar Mandhyan - Director – Technical Sales (Mobility Solutions), CommScope
more
  • Deploying large-scale networks to meet critical mass uptake of LTE
  • Extending the reach and penetration of LTE
  • Challenges faced in network rollout
  • The case for continued investment in 3G and 4G networks
  • The importance of developing a flexible network and maintaining QoE
  • Key areas of growth and priorities for operators to capitalise on current networks
  • Moving toward advanced networks and 5G and ensuring a smooth transition
14:40 - 15:00 20 mins
Core
3-Dimensional value in 5G
  • Ofer Gottfried - Chief Executive Officer, Flash Networks
more
  • 3-Dimensional value in 5G - optimize, secure, engage
  • Optimization in the VR, IoT in slicing domain
  • Cyber security for all (IoT, Device, Things) from the core – clientless!
  • User engagement is a key
15:00 - 15:40 40 mins
Road to 5G
Panel: Spectrum for 5G
  • Moderator: Jake Saunders - VP, Asia-Pacific & Advisory Services, ABI Research
  • Foong Chee Kheong - Head of Regulatory Affairs, Axiata Group
  • Dr KY-Leng - Deputy Director General, Ministry of Post and Telecommunications, Cambodia
  • PS Tang - Board Member, GTI
  • Patrick Tsie - Senior Director, Technical Marketing, Qualcomm
  • Richard Tan - Advisor, Sinarmas Group
more
  • Comparing 4G and 5G spectrum requirements
  • Where will 5G spectrum come from?
  • Spectrum allocation for different services and impacts on experience
  • Harmonisation of spectrum bands across the region/globally
  • Are spectrum issues delaying standards?
  • Considerations for spectrum pricing
  • Investment friendly approaches for new spectrum licence issues

15:00 - 15:20 20 mins
Core
Control and User Plane Separation (CUPS)
  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless
more
  • What the standards say
  • Function de-coupling and grouping
  • EPC as a service?
15:20 - 15:50 30 mins
Core
Panel: Evolution of mobile core architecture to support 5G services
  • Moderator: Neil Shah - Research Director, Devices & Ecosystems, Counterpoint Technology Market Research
  • Ling-Chih Kao - Deputy Manager, Chunghwa Telecom
  • Raden Supriadi - Data Service Network, XL Axiata
more
  • Current status of core developments – what has been achieved and what still needs to be done?
  • Standalone or non-standalone 5G core integration?
  • Migration from legacy core framework
  • Interoperability challenges
  • Managing 5G capacity demand
  • Network cloudification strategies
  • Ensuring inherent CORE security
  • What will 5G core look like in 2020 and beyond?
15:50 - 16:50 60 mins
Drinks Reception and networking
16:50 - 17:05 15 mins
TechXLR8 Asia Show Headliners
What's Your Role In Fixing The World With IoT?
  • Bay McLaughlin - COO & Co-Founder, Brinc.io
more
17:05 - 17:25 20 mins
TechXLR8 Asia Show Headliners
Intelligent Network Transformation
  • Toh Wei Yeang - Asia Market Development Director, Intel
more
17:25 - 17:45 20 mins
TechXLR8 Asia Show Headliners
Delivering a Digital Economy that Drives Singapore’s Smart Nation Initiative
  • Tan Kiat How - Chief Executive Officer, Infocomm Media Development Authority (IMDA)
more

Tan Kiat How, CEO, IMDA

17:45 - 18:10 25 mins
TechXLR8 Asia Show Headliners
Panel: The Role of Technology in the Future of the Connected Consumer
  • Moderator: Charles Anderson - Founder, Charles Reed Anderson & Associates
  • Priyantha Fernandez - Chief Network officer, Sri Lanka Telecom
  • Charles Brewer - CEO, DHL eCommerce
  • Miao Song - Chief Information Officer & Vice President ASPAC, Johnson & Johnson
  • Mr Wing Lee - Chief Executive Officer, YTL Communications
more
  • Moving towards a smart nation – what tech will change the lives of the consumer of the future?
  • How to leverage the benefits of future networks
  • Futurist perspectives: what emerging tech will disrupt our day-to-day lives by 2020?
18:10 - 18:45 35 mins
End of Day 1
18:45 - 21:00 135 mins
TechXLR8 Asia Awards Ceremony
more

One of the highlights for your 2017 calendar, the TechXLR8 Asia awards will celebrate excellence in the APAC region’s telecoms and tech community, and offer an exceptional opportunity for the industry’s top players to meet, showcase their achievements, and be inspired. The evening will recognise the latest and greatest innovative solutions and companies making an impact in the region.

Submissions for the awards will be accepted until 11 August. Winners will be announced during the ceremony in the evening of Tuesday 3 October.

Click here for more information and categories.