5G & LTE Latin America is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Showing of Streams
10:30 - 11:25

Coffee Break & Networking Break

More
Showing of Streams
12:40 - 13:40

Lunch & Networking Break

More
Showing of Streams
15:20 - 15:40

Coffee Break

More
Showing of Streams
17:30 - 17:35
End of Conference

End of Conference

More
08:45 - 09:00 15 mins
KEYNOTES
Chairperson’s Opening Remarks
  • Ignacio Perrone - Research Manager, Latin America, Digital Transformation, Frost & Sullivan
09:00 - 09:20 20 mins
KEYNOTES
SKY Keynote: AI Applied to Customer Interaction Processes
  • Thales Freitas - Development & Digital Transformation Director, SKY Brasil
09:20 - 09:50 30 mins
Info
KEYNOTES
Panel Discussion: LTE to 5G Migration Plans
  • Moderator Ignacio Perrone - Research Manager, Latin America, Digital Transformation, Frost & Sullivan
  • Carlos Alberto Santos Camardella - Technology Evolution - Consultant, Claro
  • David Pfannemuller Guimaraes - Core Network Technology Consultant , Oi Brasil
  • Christiams Valle Gomez - Head of Operational Risk Prevention, Telefónica Perú
  • Paul Gainham - Director of Strategic Marketing, MATRIXX Software
  • Carlos Roseiro - Solutions Director, Huawei
  • Pushing LTE to the limit
  • How network virtualization can help reduce network transformation costs
  • Migration challenges
09:50 - 10:10 20 mins
Info
KEYNOTES
Telefónica Perú Keynote: Risk Management in the Digital Age and Towards 5G
  • Christiams Valle Gomez - Head of Operational Risk Prevention, Telefónica Perú
  • How to raise awareness among security managers
  • Security processes and the need to multiply efforts in the 5G environment which opens a new world of multiple activities including IoT, payments etc
  • Using technology to prevent security threats
10:10 - 10:30 20 mins
Info
KEYNOTES
Delivering the Best 5G Network
  • Amanda Lopes - Business Development Manager, Huawei
10:30 - 11:25 55 mins
Coffee Break & Networking Break
11:25 - 11:45 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: 5G Proof of Concepts
  • Jose Otero - Vice President Latin America & Caribbean, 5G Americas
  • Early advocates of the transformative power of 5G
  • Initiating vendor collaboration
  • Lessons learnt and next steps
  • What are the future business opportunities?
11:45 - 12:05 20 mins
Info
KEYNOTES
Catel Keynote: Alternative Models of Mobile Operation: The MVNO Model in Argentina
  • Ariel Fernandez Alvarado - President, Catel
  • The paradigm shift in TIC services.
  • From large companies to the synergy between small and medium organizations
  • The transformation of small businesses to provide new services
  • The 4 fundamental pillars of the CATEL project
  • Case study examples of our work
  • What the future entails
12:05 - 12:25 20 mins
Info
KEYNOTES
Cybersecurity as an Enabler
  • Jorge Ochoa - Global Security Operations Center, Millicom Tigo
  • The cost of a Cybersecurity breach
  • 5G’s process innovation and change of culture
  • How a simple phishing email can leave the entire operation without service
  • Cybersecurity as an up selling/cross selling opportunity
12:25 - 12:40 15 mins
KEYNOTES
The Path to an IoT Boom in Latin America
  • Alex Reis - COO, WND Group
12:40 - 13:40 60 mins
Lunch & Networking Break
13:40 - 14:00 20 mins
NETWORK & SPECTRUM OPTIMIZATION
Brazil's Sharing and Compatibility Tests Between 5G and TVRO Systems in the C-Band
  • Alex Pires De Azevedo - Regulatory Expert, Anatel
14:00 - 14:20 20 mins
Info
NETWORK & SPECTRUM OPTIMIZATION
5G Spectrum Opportunities in Latin America
  • Francisco Giacomini Soares - Senior Director, Government Affairs, Qualcomm
  • Spectrum relevance for 5G
  • Spectrum management evolution
  • Latin America and world current spectrum status for 5G
    • 3,5 GHz
    • mmWave
  • ITS – 5,9 GHz
  • Spectrum caps impact and recommendation
  • Spectrum use for modern mobile technologies (2G Shut down)
14:20 - 14:40 20 mins
NETWORK & SPECTRUM OPTIMIZATION
C and X Band With 60cm TX/Rx Antennas in the Amazon
  • Mark Brady - Managing Partner, CB2.0 Communications, Canada
14:40 - 15:00 20 mins
NETWORK & SPECTRUM OPTIMIZATION
LTE Network and M2M Applications for IoT in the Segments of Industry and Agribusiness
  • Jorge Santos - Development Manager, Oi
15:00 - 15:20 20 mins
NETWORK & SPECTRUM OPTIMIZATION
SDN, NFV and CDN/ICN in Hybrid Terrestrial/Satellite 5G: What Is Missing?
  • Antonio Marcos Alberti - Associate Professor, Head of Information and Communications Technologies (ICT) Laboratory, Inatel
15:20 - 15:40 20 mins
Coffee Break
15:40 - 16:10 30 mins
Info
PRESENTATIONS & WORKSHOPS
5G: Impact and Opportunities – What the Acceleration of 5G Means for CSPs and Which Areas Can Be Impacted by the New Technology
  • Ari Lopes - Principal Analyst, Ovum
  • 5G will take time to develop, it will be launched in stages, Latin America is expected to take a bit longer to deploy than other regions.
  • CSP's and vendors are still developing commercial propositions for 5G, but initial deployments will be more evolutionary than revolutionary services.
  • In the mid to the longer term much of the innovative 5G services will arise in the B2B market.
16:10 - 16:30 20 mins
Info
PRESENTATIONS & WORKSHOPS
How IoT and 5G Can Make Your Life Easier
  • Rodrigo Almeida Neiva de Lima - Commercial Vehicle and Off-Road, Product Management, Robert Bosch Ltda
  • Connectivity overview (cloud, services, devices);
  • ADAS & V2X Use cases;
  • Wrap up
16:30 - 17:30 60 mins
Info
PRESENTATIONS & WORKSHOPS
One Hour Workshop: Migrating From 4G Core to 5G Core
  • Nirlay Kundu - Distinguished Engineer & Consultant, Verizon
  • Virtualizing the RAN
17:30 - 17:35 5 mins
End of Conference