A Practical Guide to AI in Finance is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:00 - 09:15 15 mins
Recap day 1 and scene set day 2
09:15 - 10:15 60 mins
Info
Key AI use cases in the front-, middle- and back-office

Understanding the multitude ways in which AI is deployed across financial organisations

10:15 - 10:45 30 mins
Coffee Break
10:45 - 12:00 75 mins
Info
Deep Dive 1: Gaining robust and clear recommendations in asset and wealth management

How AI is being used to improve the value of asset and wealth management for clients

  • Enhancing and expanding wealth advisory
  • Increasing customised investment portfolios
  • Pioneering emerging markets and low-income wealth
  • Understanding and using algorithmic recommendations
  • Calculating risks more accurately

Regulation of robo-advisory around the globe

  • US
  • UK
  • Singapore
  • Switzerland
12:00 - 13:00 60 mins
Lunch Break
13:00 - 14:45 105 mins
Info
Deep Dive 2: Building AI-enabled deposits for lending businesses

Establishing a business model

  • Using lender creditworthiness and collateral value to develop a robust lending algorithm

Strategies to take:

  • Focus retail banking on improving customer outcomes
  • Increase efficiency and scale of retail lending
  • Offer automated working-capital solutions for commercial clients

How to automate consumer and commercial lending with help of AI?

Evaluating the risks

  • What data can be used in the world of GDPR?
  • How to de-bias training data to create a fair and profitable lending algorithm?
14:45 - 15:00 15 mins
Coffee Break
15:00 - 16:30 90 mins
Info
Deep Dive 3: AI and open banking
  • Defining open banking and PSD2
  • Understanding the AI-driven applications possible through Open Banking and how to implement them
  • AI enabled security and the security of AI
16:30 - 16:45 15 mins
Coffee Break
16:45 - 17:15 30 mins
Wrap up and close