Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:10 (10 mins)

Visions for Africa Keynotes

Launching AfricaCom 2017

09:10 09:30 (20 mins)

Visions for Africa Keynotes

The digital society: fuelling new growth for Africa during the next decades

  • Kevin Zhang - President of Corporate Marketing, Huawei Technologies

09:30 09:50 (20 mins)

Visions for Africa Keynotes

The building blocks of Africa’s digital economy

09:50 10:30 (40 mins)

Visions for Africa Keynotes

Mapping Africa’s journey towards the Fourth Industrial Revolution

  • What does the Fourth Industrial Revolution mean for Africa?
  • How can Africa capitalise on the potential of disruptive technology?
  • What organisations are best placed to pave the way towards Africa 4.0?
  • Mobile as a platform for expanding Africa’s digital economy
  • Financing Africa’s digital economy
  • How can digital skills development keep up with the pace of digital transformation?
  • Herman Singh - Group Chief Digital Officer, MTN
  • Rapelang Rabana - ‎Founder & CEO, Rekindle Learning
  • Raj Wanniappa - CEO and Founder, Future Horizon Technologies
  • Luke Mckend - Country Director, South Africa, Google

10:30 10:50 (20 mins)

Visions for Africa Keynotes

A blueprint for Africa 4.0

10:50 11:30 (40 mins)

Visions for Africa Keynotes

Creating an enabling environment to support innovation in Sub-Saharan Africa

  • How can policymakers and regulators create an enabling environment to support digital transformation and leverage ICT innovations?
  • What are the critical features of such an enabling environment?
  • Developing ICT policy to facilitate and accelerate the spread of internet connectivity
  • Aligning public policy and private sector development in the ICT space
  • The role of governments in fostering a Pan-African culture of entrepreneurship and innovation
  • Shola Taylor - Secretary-General, Commonwealth Telecommunications Organisation
  • Paul Kukubo - Managing Partner, Ghalas Technology and Board Director, Communications Authority of Kenya

11:30 11:40 (10 mins)

Visions for Africa Keynotes

Close of Visions for Africa Keynotes day one

11:00 11:10 (10 mins)

AHUB

Launch of AHUB 2017

11:10 11:30 (20 mins)

AHUB

The critical role of entrepreneurship in accelerating the growth of Africa’s digital economy

11:30 11:50 (20 mins)

AHUB

Creating an enabling environment for entrepreneurs, start-ups and SMEs to thrive in digital Africa

11:50 12:10 (20 mins)

AHUB

A whirlwind tour of the African tech start-up funding landscape

  • Investor and entrepreneur profiles
  • What are the hottest sectors?
  • Where are the best growth prospects?
  • Tom Jackson - Co-Founder, Disrupt Africa

12:10 12:40 (30 mins)

AHUB

Start with a problem, not a solution – what keeps your target market awake at night?

  • Thinking outside the box and spotting new opportunities in an age of digital disruption
  • Tips on uncovering new opportunities to innovate
  • Understanding investor mentalities and priorities
  • Transforming ideas into tangible solutions with disruptive impact
  • Scalability and internationalisation

12:40 13:10 (30 mins)

AHUB

How is FinTech disrupting financial services and shaping the future of banking in Africa?

  • The FinTech opportunity in Sub-Saharan Africa
  • Exploring key themes in FinTech investment
  • Opportunities around providing financial services to the unbanked
  • How can regulators support FinTech expansion in Africa?

13:10 14:10 (60 mins)

AHUB

Lunch break

14:10 14:30 (20 mins)

AHUB

2017 venture finance in Africa: Understanding critical success factors for African start-ups

What factors determine success in the African start-up space? VC4A presents the findings of the annual benchmark study on African venture performance. Trend analysis is based on the data collected from over a thousand start-up companies across the continent.

  • Ben White - Founder & CEO, VC4A

14:30 15:30 (60 mins)

AHUB

Live pitch session: The World Bank presents XL Africa sneak peek pitches

An exclusive opportunity to meet top-20 digital scale-ups from across the continent one week before the official XL Africa Venture Showcase. The XL Africa program has been designed by the World Bank to support later stage tech companies raising series A investment.

Opening remarks by the World Bank representatives will be followed by 5 companies pitching on stage. The other 15 companies will be present at AHUB for private meetings with investors.

15:30 15:50 (20 mins)

AHUB

Sector snapshot: Disrupting healthcare in Africa: the rise of digital health

15:50 16:10 (20 mins)

AHUB

Sector snapshot: Sizing up the African agri-tech opportunity

16:10 16:20 (10 mins)

AHUB

Close of AHUB stage

11:25 11:30 (5 mins)

SDN & NFV Conference

Chair's Opening Remarks

  • Chair George Debbo - Independent Telecommunications Consultant , George Debbo Telecom (Pty) Ltd

11:30 12:10 (40 mins)

SDN & NFV Conference

Panel Discussion: Understanding the Business Case and Key Drivers for NFV & SDN

  • Why should African operators invest in SDN and NFV?
  • Understanding the investment required and the possible ROI
  • When does it make sense to virtualise?
  • How SDN and NFV can help to meet the changing needs of the customer
  • Moderator Dobek Pater - Managing Director, Africa Analysis
  • Panellist Bhavin Shah - Regional Director, EMEA, Telekom Malaysia
  • Panellist Malcolm Ramsay - Owner, Pixellife

12:10 12:30 (20 mins)

SDN & NFV Conference

Case Study from the international market: How SDN and NFV revolutionised our mobile network

  • How SDN and NFV is already driving value for operators internationally
  • What are the key long term benefits of SDN and NFV: Reduced complexity, increased flexibility and service assurance
  • Understanding the virtualisation process and what is required
  • Lessons learnt: How can we learn from international success stories?

12:30 12:50 (20 mins)

SDN & NFV Conference

Developing a business plan for virtualising your network

  • What are the essential phases, goals and metrics for migration to NFV?
  • SDN and NFV to help operators meet basic connectivity requirements
  • Deploying virtualized services over legacy networks
  • Analysing the key use cases for SDN and NFV in Africa
  • How can we get started? What parts of the network should be virtualised first?

12:50 14:00 (70 mins)

SDN & NFV Conference

Lunch and close of SDN & NFV Conference day one

14:00 17:00 (180 mins)

SDN & NFV Conference

Visit the SDN & NFV PoC Zone on the show floor for live demos

11:30 11:35 (5 mins)

IoT Africa

Launch of IoT Africa

11:30 11:50 (20 mins)

IoT Africa

Keynote Solo - Gaining A Competitive advantage with IoT Technology

  • Service providers as the facilitators and engine room of the super connected world
  • Low Power Networks boosting lot deployment plans
  • The challenge of IoT security and harnessing IoT data analytics for intelligent decision making
  • Ensuring there is a robust cloud infrastructure to derive real value
  • Reshaad Sha - CEO, SqwidNet

11:50 12:30 (40 mins)

IoT Africa

Keynote panel: IoT Enabling Africa and Transforming lives

  • IoT and businesses working to solve societal challenges
  • IoT driving operational efficiency to produce new revenue streams
  • Digital transformation across all verticals and public services
  • Information as the new currency in an era of data
  • Tim Genders - Development Executive, Project Isizwe
  • Wayne Hull - Managing Director, Accenture
  • Ian Merrington - CEO, The Cape Innovation and Technology Initiative (CiTi)
  • Nvalaye Kourouma - Chief Digital Officer, Barclays RoA
  • Adam White - Founder, Digital Matatus

12:30 12:50 (20 mins)

IoT Africa

IoT in Action - the Kenyan Interswitch

  • Accepting and tracking payments across multiple bank from different locations
  • Facilitating the electronic circulation of money through different channels
  • Michael Mbuthia - CIO, Kenya Bankers (IPSL)

12:50 13:10 (20 mins)

IoT Africa

Case study: IoT making a difference to rural Africans – a product designed to save lives "the world's first networked heat-detector designed specifically for a slum environment"

  • Paul Mesarcik - Director, Lumkani

13:30 15:00 (90 mins)

IoT Africa

Lunch featuring industry mindshare hosted tables

Lunch tables are situated outside the IoT Africa conference room. Expert speakers lead informal discussions and delegates are encouraged to join one table of their choice to support networking in the break.

15:00 15:40 (40 mins)

IoT Africa

Panel discussion: The third offering - opportunities and challenges presented to MNOs by the IoT revolution

  • The very substantial business opportunity offered by realising the benefits of mobile enabled IoT solutions.
  • Adding socio-economic value to the IoT offerings
  • Interoperability, digitalisation and innovation assisting in change
  • Connecting the M to M system through cloud technologies
  • Melao Mashale - Senior Manager, MTN Business IoT Solutions

15:40 16:00 (20 mins)

IoT Africa

IoT transforming the future of food and farming

  • Improving production output with smart farming
  • Maximising efficiency with smart device installations
  • Harnessing the IoT data to monitor water and crop levels
  • Raj Wanniappa - CEO and Founder, Future Horizon Technologies

16:00 16:20 (20 mins)

IoT Africa

Lighting up Africa with IoT

  • Connecting over 500,000 homes to affordable solar power
  • A powerful combination of accounting, CRM and inventory tracking in one complete system
  • Processing huge volumes of data daily and improving the proposition, customer service and security
  • Andreas Fruhen - CEO, M Kopa

16:20 16:40 (20 mins)

IoT Africa

IoT and educating the children of Africa

  • Providing a virtual classroom to over 2 million children
  • Making Africa smarter with technology
  • Andrew Rudge - CEO, The Reach Trust

16:40 16:45 (5 mins)

IoT Africa

Close of IoT Africa day one

11:30 11:35 (5 mins)

Mobile Finance & Commerce

Launch of Mobile Finance & Commerce

11:35 12:10 (35 mins)

Mobile Finance & Commerce

Keynote panel discussion: Building a digital society to increase economic inclusion

  • Creating a digital society boosting micro and macro economies
  • Increasing digital fluency to bring jobs to Africa’s youth
  • The role of fintech in moving Africa forward
  • Is Data becoming the new oil?
  • Edmund Higenbottam - CEO, Verdant Capital
  • Daniel Asare-Kyei - Managing Director, ESOKO
  • Moussa Dao - Director, Orange Money
  • Daddy Mukadi - Chief Regulatory Officer Africa, Airtel

12:10 12:30 (20 mins)

Mobile Finance & Commerce

Keynote presentation: the growth of mobile financial services

  • Creating a path to accelerate revenue growth
  • Using more advanced data analytics to better inform decision making, particularly around customers
  • Accelerating the diversification of revenue streams
  • Focusing on the customer experience
  • Hanlie Smuts - Group Executive, aYo Holdings

12:30 13:10 (40 mins)

Mobile Finance & Commerce

Keynote panel discussion: Enhancing interoperability to provide greater financial access

  • Strategies to increase security and market take up
  • Exploring the role of payments innovation and new technologies
  • Developing mergers and partnerships between telcos, banks and merchants
  • Driving financial inclusion and allowing seamless interaction between mobile money transfer platforms

13:10 13:30 (20 mins)

Mobile Finance & Commerce

Driving Interoperability through Harmonised APIs

  • Driving financial inclusion
  • Creating fair competition
  • Vasmi Madhav - Vice President & Head Product Management, Mobile Financial Solutions, Mahindra Comviva

13:30 15:00 (90 mins)

Mobile Finance & Commerce

Lunch featuring industry mindshare hosted tables

Lunch tables are situated outside the Mobile Finance and Commerce conference room. Expert speakers lead informal discussions and delegates are encouraged to join one table of their choice to support networking in the break.

15:00 15:40 (40 mins)

Mobile Finance & Commerce

Panel discussion: m-commerce: the growth in transacting through digital technology

  • Increasing adoption of wearable devices, nfc and M-PoS driving the global mobile payment market
  • New mobile trends, multichannel concepts and new technology
  • Rewards and redemption
  • Manuel Koser - Founding Partner, Silvertree Capital
  • Johan Meyer - CEO, Wallettec
  • Marek Zmyslowski - CEO and Founder, HotelOga
  • Mark Bradshaw - CEO, SnapNSave
  • Andreas Demleitner - Co Founder, Peach Payments
  • Peter Miller - Head of Retail, wiGroup

15:40 16:00 (20 mins)

Mobile Finance & Commerce

The realities and challenges of cross boarder expansion

  • Remittance fuelled by branchless banking
  • Facilitating connectivity between providers
  • Building customer trust

16:00 16:40 (40 mins)

Mobile Finance & Commerce

Panel discussion: Positioning e-commerce as a central strategy for retailers

  • Creating digital imprints offering businesses greater insights into profiles and preferences
  • Is the consumer driving their own experience?
  • Meeting the demands of the unbanked consumers
  • Frans Van der Colff - Director, Fruit and City Africa
  • Nicholas Bednall - CMO, wiGroup
  • Simon Hartley - Founder, WumDrop
  • Tebogo Legodi - Digital Lead, Sanlam

16:40 16:45 (5 mins)

Mobile Finance & Commerce

Close of Mobile Finance & Commerce day one

12:00 12:20 (20 mins)

LTE Africa

Chair’s Opening Remarks & Market status update

• How have the LTE networks evolved in the past 12 months?

• What to expect in the next 6-9 months?

• Connecting Africa through 3G-4G-5G networks

  • Adrian Scrase - CTO, ETSI

12:20 12:40 (20 mins)

LTE Africa

Transforming Lives Through Connectivity: MNO case study

Sharing a successful LTE deployment case study

Best Practice & Implementation Strategies

Services deployed over the network - ROI

12:40 13:00 (20 mins)

LTE Africa

4G Acceleration and journey to Gbit.

  • Challenges and opportunities in the region
  • 5G, Spectrum, time lines, first use cases (IoT based) & journey through 4G to 5G
  • The future of 2G and 3G
  • Vision on devices affordability and performance expectations into the future
  • Dobek Pater - Managing Director, Africa Analysis
  • James Munn - Vice President, Business Development – Sub-Sahara Africa, Qualcomm

13:00 14:30 (90 mins)

LTE Africa

Lunch & Networking

14:30 14:50 (20 mins)

LTE Africa

Innovations in Wireless - A New Business Case to Connect Africa

  • Latest innovations in wireless at 10.5 to 28GHz and 60GHz
  • Pre-5G point-to-multipoint - lowering the cost to connect Africa to superfast broadband
  • Millimetre wave – a path to increasing coverage and revenues
  • Case study – delivering broadband to 20,000+ businesses in Africa
  • How wireless is now outperforming fibre – new operator business model
  • John Naylon - CTO and founder, Cambridge Broadband Networks (CBNL)

14:50 15:10 (20 mins)

LTE Africa

Connecting Africa Through 4G

  • Regulatory Framework – A case of Ghana compared to Rwanda.
  • Impact of 4G, on businesses in the Small and Medium Scale Enterprise sector
  • How operators have accelerated the adoption of LTE in Ghana
  • Ebenezer Ampadu - Director, Surfline Communications

15:10 15:30 (20 mins)

LTE Africa

Making your LTE Network 5G Ready

  • Readiness of the networks in the region- are we ready?

  • Migration from 3G to 4G and 5G- Key strategies in place for seamless transition

  • Requirement of new technology & infrastructure?

  • Backhaul & small cells

  • Lepata Mafa - Director of Corporate Affairs and Chief Compliance Officer, Orange Botswana

15:30 15:50 (20 mins)

LTE Africa

Highlighting key revenue generating business models

  • Discussing the investment in 4G deployment in the region

  • Do MNO’s see a return on investment in rural areas?

  • Roadmap for connecting rural parts of Africa

15:50 16:20 (30 mins)

LTE Africa

Panel Discussion: Mobile architecture to support LTE networks on the road to 5G & services

  • Improving existing architecture
  • LTE cellular modem technology
  • Capabilities to bridge the gap to 5G
  • Core network architecture- network slicing
  • Godfrey Efeurhobo - CEO, Smile Telecoms

16:20 16:30 (10 mins)

LTE Africa

End of Session Coffee Break & Speed Networking

12:00 12:05 (5 mins)

AfricaCom 20/20

Launch of AfricaCom 20/20

12:05 12:25 (20 mins)

AfricaCom 20/20

Keynote: Technology and innovation shaping the future of Africa

  • Clifford De Wit - Chief Innovation Officer – CSE Lead Africa, Microsoft

12:25 12:55 (30 mins)

AfricaCom 20/20

Keynote Panel: Digital transformation – A fresh approach to solving Africa’s development challenges

  • Technological, economic, political, social and cultural transformation
  • Potential for Africa to leapfrog the infrastructure and innovation gap
  • Understanding the opportunities and obstacles of these breakthrough technologies
  • How can Africa capitalise on the potential of disruptive technology?
  • How can we close the digital divide and ensure that everybody benefits from digital transformation in Africa?
  • Bradley Shaw - Regional Manager - MEA, NuRAN Wireless

12:55 13:10 (15 mins)

AfricaCom 20/20

Africa’s digital transformation – a 20/20 vision of the future

  • Measuring Africa’s digital economy

  • How has Africa transformed technologically and economically over the past 20 years?
  • Unlocking Africa’s digital future through digital industrial transformation
  • Operational, structural, and cultural changes required for end-to-end transformation
  • What will the next 20 years of digital transformation in Africa look like? How will business and life change?


13:15 13:30 (15 mins)

AfricaCom 20/20

Rapid-Dire Quiz Panel: The next big thing for tech in Africa

  • Which game changing technologies are on the horizon?

  • What will be the next big thing?

  • What technologies will have the biggest impact in the next 1, 5, 10, 20 years?

  • What industries will undergo the greatest transformation?

  • If you had £100k to invest now, what technology would you put your money on?

Do you agree with the panel? Get involved in the conversation with our live audience polling.

13:30 14:30 (60 mins)

AfricaCom 20/20

Lunch

14:30 14:50 (20 mins)

AfricaCom 20/20

Transforming devices, businesses and lives through IoT

  • Integrating intelligent devices into lives and businesses
  • Enabling and broadening the future of IoT connectivity through NB-IoT
  • Capturing and translating IoT data into meaningful insights to drive intelligent decision making
  • Real-world applications and use cases of IoT in Africa
  • Cultivating an innovative and collaborative ecosystem to realising the potential of IoT on the continent

14:50 15:10 (20 mins)

AfricaCom 20/20

Panel: Embracing and capitalising on the everything connected world

  • How far are we from a connected and intelligent future?
  • Cutting through the hype to identify true value potential
  • Understanding the role of IoT and AI in your business model
  • ROI – What? When? Where? Why? How much?
  • What are the major hurdles to implementation of connected technologies?
  • Bringing innovative solutions to customers and partners
  • Examples of where businesses are winning with connected innovation

15:10 15:30 (20 mins)

AfricaCom 20/20

AI at the heart of modern innovation and technology – The next technological frontier

  • Is AI the next revolution?
  • Accelerating solutions across a wide range of industries and business challenges
  • Analyse, interpret, understand, and apply your data
  • Changing your understanding of and interaction with your customers
  • Continually learn and adapt your systems and products


15:30 16:00 (30 mins)

AfricaCom 20/20

AfricaCom 20/20 Headline Keynote Panel: Smart Cities, Smart Nations, Smart Africa

  • Economic, social, and other drivers for becoming a Smart City
  • Innovative and emerging technologies being employed to better the city
  • Smarter energy, water, waste, transport, buildings…what makes a city ‘smart?
  • Strategies, challenges and tools to progress towards a safe and prosperous smart city
  • Collaboration between cities to create a Smart Africa

12:00 12:10 (10 mins)

Connectivity Stage

Welcome and Introduction

12:05 12:25 (20 mins)

Connectivity Stage

Is VSAT Poised to Challenge or Complement Terrestrial?

  • How are operators looking to verticalise in the market?
  • Remote connectivity with terminals doing GEO and LEO together
  • Developing high bandwidth, low latency services
  • Who will pay for the investments in infrastructure?
  • What will the structure of the market look like 5 years from now?
  • Tsachi Dahan - Owner, BayLink

12:25 13:00 (35 mins)

Connectivity Stage

Providing broadband connectivity over satellite

  • New infrastructure services
  • Providing high-speed broadband connectivity across Africa
  • Delivering connectivity beyond big cities,
  • Providing faster, more reliable broadband to support business growth

13:30 15:00 (90 mins)

Connectivity Stage

Networking Lunch

14:00 14:25 (25 mins)

Connectivity Stage

Disrupt Africa: Networking Strategies for Serving Rapid Growth

  • Clint Collins - Regional Sales Director, Epsilon

14:25 14:50 (25 mins)

Connectivity Stage

Sim registration into the future

  • How effective is sim registration at digital security and physical safety?
  • Effects on connectivity
  • Wider social and political impacts

14:45 15:05 (20 mins)

Connectivity Stage

5G - What does the future look like?

  • Developing a roadmap for deployment
  • Expected costs for rollout
  • Standardisation

15:05 15:25 (20 mins)

Connectivity Stage

Dealing with declining DSL subscribers


  • How fast is the deterioration of the DSL market?
  • How is it going to be replaced?
  • The fibre race is on


15:25 15:45 (20 mins)

Connectivity Stage

The Dynamic Mobile Marketing Landscape in Africa – A Call for Convergence between Web and Non-Web Channels

  • Mobile trends we see in Africa
  • Resolving the African paradox - high mobile penetration; low internet penetration
  • Finding the sweet spot to unlock rich data and birth maximum scale
  • Elo Umeh - CEO, Terragon Group

15:45 16:00 (15 mins)

Connectivity Stage

Breaking down the DNS market in Africa

Outlining the results of the Africa Domain Names System Market Study Report

  • Loren Braithwaite-Kabosha - Chairperson, South African Communications Forum (SACF)

16:00 16:00 (0 mins)

Connectivity Stage

Close of Connectivity Stage Day 1

12:00 12:10 (10 mins)

Connecting Africa

Chairman's Welcome & Opening Remarks

  • Ellie Hagopian, Independent Consultant

12:10 12:50 (40 mins)

Connecting Africa

Using Connectivity as a Tool for Economic Development

  • Moderator Alison Gillwald - Executive Director, Research ICT Africa
  • Hilary Arko-Dadzie - Corporate Services Executive, African Regional Intellectual Property Organization (ARIPO)

12:50 13:10 (20 mins)

Connecting Africa

Making the Most out of Spectrum to Meet Exponential Demand

  • What should policy look like for spectrum allocation and the inclusion of TV white space?
  • Is it better to distribute spectrum for wireless BB deployment to private operators or to pool it into a single network?
  • How are different countries approaching spectrum allocation?

13:10 13:30 (20 mins)

Connecting Africa

5G, IoT, and Super High Speeds to the Cloud: Disruptive TCO & Industrial Internet Revenues

  • Optimizing end-to-end network infrastructure for video distribution, cloud connectivity, 5G mobility/latency, and mobile edge computing
  • Combining telecom and data centre technologies for TCO transformation
  • Leveraging cutting-edge technologies and evolving competitive ecosystem for accelerated innovation/cost reduction cycles
  • Enabling high service agility and multi-layer control with software-defined networking intelligence (SDN/NFV) and service management
  • Shaygan Kheradpir - CEO & Chairman, Coriant

13:30 14:10 (40 mins)

Connecting Africa

Government Initiatives to Roll Out National Networks

  • What are the market dynamics that suit government sponsored broadband projects?
  • Merits of state-owned single national BB infrastructure vs. competitive private sector infrastructure
  • Ensuring the neutrality and independence of regulators
  • How are licencing regulations anticipated to change?
  • How to prevent crowding out the private sector
  • Moderator Dobek Pater - Managing Director, Africa Analysis
  • Bora Varliyagci - CEO, digitalthings
  • Alison Gillwald - Executive Director, Research ICT Africa

14:10 15:10 (60 mins)

Connecting Africa

Exhibition Visit & Lunch

15:10 15:30 (20 mins)

Connecting Africa

Opening up Larger Markets with Increased Device Penetration

15:30 16:20 (50 mins)

Connecting Africa

Doing More with Less – New Operator strategies

  • Moderator Ellie Hagopian, Independent Consultant

16:20 16:25 (5 mins)

Connecting Africa

Chairman's Closing Remarks & End of Day 1

  • Ellie Hagopian, Independent Consultant

12:00 12:10 (10 mins)

TV Connect Africa

Chairman's Welcome & Opening Remarks

12:10 12:30 (20 mins)

TV Connect Africa

Keynote Address: New Thinking, Respect and Vision for Professional Broadcasting

  • John Momoh (OON) - Chairman / CEO, Channels Media Group

12:30 12:50 (20 mins)

TV Connect Africa

Building Capacity for Media Development in Africa

  • Legal frameworks to encourage change and development
  • Addressing expensive internet in a low income market
  • Increasing penetration of digital devices?
  • What is the scope for white labelling data on paid for media services?

12:50 13:30 (40 mins)

TV Connect Africa

The Role and Challenges of Public Broadcasting in an Evolving Digital African Landscape

  • Creating a vibrant public service offering
  • Strategies for a long term sustainability model
  • The responsibility of nurturing creative talent
  • Strategies to encourage, protect and truly cooperate with TV stations
  • Is'haq Modibbo Kawu - Director General, National Broadcasting Commission
  • John Momoh (OON) - Chairman / CEO, Channels Media Group
  • Kwame Akuffo Anoff-Ntow - Director General, Ghana Broadcasting Corporation

13:30 14:30 (60 mins)

TV Connect Africa

Speed Networking, Exhibition Visit & Lunch

14:30 14:50 (20 mins)

TV Connect Africa

Where is the Pay-TV Industry Headed?

  • Beyond OTT to “Smart IP-fication”
  • Securing the digital ecosystem
  • Creating value from the TV technology landscape
  • Guillaume Hallez - Head of Africa, Nagra

14:50 16:45 (115 mins)

TV Connect Africa

Broadcast Media Workshop

13:30 13:40 (10 mins)

LeadersIn Africa Summit

Facilitator introduction

The LeadersIn Africa Summit will tackle the most challenging and controversial issues addressed at AfricaCom in an informal and intimate setting. The Chatham House Rule applies so all exchanges are strictly off the record to encourage frank and productive dialogue.

  • Facilitator Matthew Reed - Practice Leader, Middle East and Africa , Ovum

14:00 14:20 (20 mins)

LeadersIn Africa Summit

Live 'thought thermometer' poll: How can Africa capitalise on the potential of disruptive technology?

14:20 16:00 (100 mins)

LeadersIn Africa Summit

Ministerial Think Tank: How can policymakers and regulators create an enabling environment to accelerate the pace of digital connectivity in Africa?

Participants will join a Think Tank to explore their topic of choice in an informal discussion format.

  • Think Tank Leader Shola Taylor - Secretary-General, Commonwealth Telecommunications Organisation

14:20 16:00 (100 mins)

LeadersIn Africa Summit

Think Tank 1: Innovating business models to stay ahead of the game in an age of digital disruption and transformation

Participants will join a Think Tank to explore their topic of choice in an informal discussion format.

14:20 16:00 (100 mins)

LeadersIn Africa Summit

Think Tank 2: Building and sustaining a culture of innovation and entrepreneurship in large organisations

Participants will join a Think Tank to explore their topic of choice in an informal discussion format.

14:20 16:00 (100 mins)

LeadersIn Africa Summit

Think Tank 3: The CIO Forum: Developing a winning ICT strategy

Participants will join a Think Tank to explore their topic of choice in an informal discussion format.

14:20 16:00 (100 mins)

LeadersIn Africa Summit

Think Tank 4: Creating a vibrant and self-sustaining broadcast industry in Africa

16:00 16:20 (20 mins)

LeadersIn Africa Summit

Takeaways and action points

16:20 16:25 (5 mins)

LeadersIn Africa Summit

Close of LeadersIn Africa Summit

14:00 14:05 (5 mins)

Digital Health Clinic

Opening of the Digital Health Clinic

14:05 14:10 (5 mins)

Digital Health Clinic

Welcome and introduction

14:10 14:30 (20 mins)

Digital Health Clinic

The digital health landscape – exploring new opportunities and addressing key implementation challenges

  • Technology as an enabler to innovate healthcare delivery
  • Impacts on healthcare access, quality and cost
  • Sizing up the m-health opportunity
  • Barriers to digital health expansion

14:30 15:00 (30 mins)

Digital Health Clinic

How can digital transformation improve healthcare access and service delivery in Africa?

  • Mobile, IoT, Big Data, cloud: how will these technologies impact healthcare in Africa?
  • Developing a digital health strategy for your healthcare organisation
  • Integrating digital health into national healthcare systems
  • What needs to be done to amplify the impact of digital on African healthcare?

15:00 15:15 (15 mins)

Digital Health Clinic

Case Study: The future of health wearables in Africa

15:15 15:30 (15 mins)

Digital Health Clinic

Case Study: Online diagnostics service opportunities

15:30 15:45 (15 mins)

Digital Health Clinic

Case Study: Digital health to support disease prevention

15:45 16:00 (15 mins)

Digital Health Clinic

What does the digital health opportunity mean for you and your organisation?

  • Why invest in digital healthcare solutions?
  • What are the risks?
  • Who should I partner with?
  • Measuring and ensuring ROI

16:00 16:05 (5 mins)

Digital Health Clinic

Close of the Digital Health Clinic

14:00 15:00 (60 mins)

SDN & NFV PoC Zone

SDN & NFV PoC Demo One

15:00 16:00 (60 mins)

SDN & NFV PoC Zone

SDN & NFV PoC Demo Two

16:00 17:00 (60 mins)

SDN & NFV PoC Zone

SDN & NFV PoC Demo Three