Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Mar 06
Show Filter
08:00 - 08:55 55 mins
Registration & Coffee
more
08:55 - 09:00 5 mins
Plenary
Master of Ceremonies
  • Dan Simmons - Presenter and Senior Reporter, Click, BBC World News
more
09:00 - 09:10 10 mins
Plenary
Official Opening of Cable Congress 2018
  • Speaker Matthias Kurth - Executive Chairman, Cable Europe
  • Speaker Manuel Kohnstamm - Senior Vice President and Chief Corporate Affairs Officer, Liberty Global
more

Manuel Kohnstamm, Chief Policy Officer Liberty Global and President of Cable Europe is joined by Matthias Kurth, Executive Chairman, as they welcome you to Cable Congress 2017

09:10 - 09:30 20 mins
Plenary
Keynote Address: Hands Across the Water: Our Shared Interest in Cable's Success
  • Michael K Powell - President and CEO, NCTA – The Internet & Television Association
more
  • Cable has a critical role in the Information Revolution
  • Broadband is our new bread-and-butter but requires a light regulatory touch
    to grow and evolve
  • Major challenges lie ahead: piracy, cybersecurity, and the dominance of the
    Silicon Valley giants
09:30 - 09:50 20 mins
Plenary
Keynote Address: The Near Future: A Better Place
  • Chris Lammers - Chief Operating Officer, CableLabs
more

We explore a vision of how future technologies will change the way we connect and interact with each other in the next three to eight years. The foundation of this vision is an ever- evolving network that stimulates
innovation and speeds progress. In these 20 minutes we challenge you to re-imagine what’s possible by diving into the technologies featured in A Better Place.

09:50 - 10:35 45 mins
Plenary
Keynote Panel: The CEO Playbook
  • Moderator Kate Bulkley, Media Commentator & Journalist, UK
  • Robert Redeleanu - CEO, UPC Romania and UPC Hungary
  • Timm Degenhardt - CEO, Tele Columbus AG
  • Tony Hanway - CEO, Virgin Media Ireland
  • Manuel Cubero - Chief Commercial Officer, Vodafone Germany
more
  • The captains of our industry reveal what’s in their strategic toolbox
  • As external disruptors and consumer behaviours shift and turn, how do
    they stay ahead and plan forwards?
  • What should we be focussing on today to be fit for tomorrow?
10:35 - 10:55 20 mins
Plenary
How Video-Centric Network Stategies will Revolutionise the Cable Business
  • Mads Arnbjørn Rasmussen - CTO of Telco Cloud & Video, Huawei
more

MSOs are experiencing low or even negative growth in classic flow TV package subscriptions. At the same time, cable broadband customers drive rapid growth in data consumption due to OTT video streaming, and the growing use of time shift video services is stressing capacity in the cable networks even further.

Furthermore, as 4k flow TV content is becoming available, the need for a spectrum effective alternative to classic DVB-C technology is increasing.

These network requirements are proposed to be covered by DOCSIS 3.1 and IPTV over DOCSIS, which in addition opens up for increased innovation and enhanced customer experiences. When such a significant upgrade is being decided, MSOs should at the same time consider establishing a cloud based network architecture supporting network function virtualization. This will a.o. enable automation of customer provisioning, self service and more effective operation & maintenance.

10:55 - 11:30 35 mins
Coffee & Networking
11:30 - 11:35 5 mins
Track A
Master of Ceremonies
  • Colette Fitzpatrick - Presenter, TV3
more
11:30 - 11:35 5 mins
Track B
Master of Ceremonies
  • Eric Kuhn - Head of Communications, Layer3 TV, T-Mobile US
more
11:35 - 11:55 20 mins
Track A
Smart City in Action: Perspectives From Dublin
  • Jamie Cudden - Smart City Program Manager, Dublin City Council
more

Smart Dublin is an initiative of the four Dublin Local Authorities to engage with smart tech providers, researchers and citizens to solve challenges and improve city life.

This session will highlight some of the current smart city trends and provide real examples of smart city projects and deployments across Dublin with a focus on wider stakeholder engagement, procurement innovation and delivery of local testbeds /living labs.

11:35 - 11:55 20 mins
Track B
Driving Value From A.I. and Analytics
  • Laurence Miall-d’Aout - VP Data & Advanced Advertising, Liberty Global
more

Join the exploration of the trials and traps of AI in media that is seeking an answer to the question, "Why do real consumer insights remain elusive and where do we find return on analytics investment?”




11:55 - 12:40 45 mins
Track A
Panel - Smart Cities: Technology’s Role in Improving Public Life
  • Moderator Jon Watts - Managing Partner, MTM
  • Aidan D'Arcy - Head of Business Division, Virgin Media Ireland
  • Jamie Cudden - Smart City Program Manager, Dublin City Council
  • Javier Rodríguez - Innovation Head, Euskaltel Group
  • Luis Sanchez - Associate Professor, Universidad de Cantabria
  • Mark Kinlen - Vice President, Technical Strategy, Liberty Global
more

Sensors (IoT), Cloud, Big Data… and network infrastructure are key ingredients to build the cities of the future, but what is the best way to deploy new technology-enabled services in the best interests of the community? We explore:
• How services should be prioritised & how to measure social impact
• How to think national but act local
• What are the implications of GDPR?

11:55 - 12:40 45 mins
Track B
Can A.I. and Advanced Analytics Really Help us Understand Consumers Better?
  • Moderator Nathalie Lethbridge - Founder, Atonik Digital
  • Michiel Sanson - VP, Sand Cherry Associates
  • John Gee - Chief Business Development Officer, Alphonso TV
  • Jeff Weber - CEO, zone·tv
  • Kim Smets - Director Market & Consumer Insights, Telenet
  • Laurence Miall-d’Aout - VP Data & Advanced Advertising, Liberty Global
more

For years, quantitative and qualitative research helped us understand consumers. Now we have A.I. and advanced analytics to guide us – but do they really help us understand customers better?

12:40 - 13:00 20 mins
Track A
Ireland’s Place in the Global Tech Ecosystem
  • Donal Travers - Head of Enterprise Technology Group, IDA
more
12:40 - 13:00 20 mins
Track B
Video Update: New Paths to Driving Revenue
  • Kent Steffen - President, Ascendon Digital Services and OTT, CSG
more

Video content partnerships have been core to the cable business model for decades and with new content catalogs emerging from OTT providers such as Netflix, Hulu, Disney and Amazon, there has never been more opportunity for cable providers to offer a single TV experience that blends Live and VOD across a variety of aggregators.

This session will explore new paths to revenue created through OTT content delivery, including one-time premium experiences, easy to manage bundles and targeted ad insertion.

13:00 - 14:10 70 mins
Lunch
14:10 - 14:30 20 mins
Track A
TV Matters
  • Christian Kurz - Senior Vice President, Global Consumer Insights, Viacom
more

In an ever-changing media landscape, what role does TV play in people’s lives today? Viacom took that question to people in 16 countries to learn how they’re consuming video content right now. But they didn’t stop there – they also took TV away from them to see how they would cope, revealing deep insight into what TV means to people.
This study explores:
• How viewers use today’s devices and sources
• The impact of life stage upon TV consumption
• The benefits of the TV experience to viewers
• How viewers respond to being deprived of TV

14:10 - 15:00 50 mins
Track B
Deep Dive: If You Always Do What You Always Did, You'll Always Get What You Always Got
  • Doron Hacmon - MD, Chief Product Officer, Liberty Global
more

It’s been said that “Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.” Let’s discuss.

14:30 - 14:50 20 mins
Track A
The Teenage Entrepreneur Interviewed by Flor Mac Carthy
  • Jordan Casey - Founder and CEO, The Teenage Entrepreneur Movement
  • Interviewer Flor Mac Carthy - Broadcast journalist, Oireachtas TV
more

The CEO of Casey Games and Founder of The Teenage Entrepreneur Movement is just 16 years old. What does he think it takes to launch a successful startup in today’s competitive marketplace and what does Casey think today’s school kids need – or lack – to become the digital giants of tomorrow?

14:50 - 15:40 50 mins
Track A
Project Kairos: The Pitch-Off
  • Judge Neil Illingworth - Director of Advanced Technology and Innovation, Liberty Global
  • Judge Eamonn Sayers - Manager, Guinness Enterprise Centre
  • Judge Lisa Schwab - Program & Marketing Director, UpRamp
more

Our cohort of startups who have made it to the Project Kairos final will have 5 minutes to pitch their idea to a panel of judges in hopes of winning the Innovation of Things award.

15:00 - 15:40 40 mins
Track B
Debate: Is Sport the Only Real Pay TV Driver?
  • Moderator Jeroen Bergman - Managing Director Programming, Liberty Global
  • Levente B. Málnay - SVP, AMC Networks International Central and Northern Europe
  • Laima Zivatkauskaite - Vice President, Init
  • Mireille Muscat - Head of Marketing, Melita
  • Michiel Bakker - Founding CEO, GINX Esports TV
more

The future of Pay TV is regularly talked about but rarely actually debated – well, publicly at least. In this unique session, teams of operators and content providers will actually debate this subject with one team taking the “affirmative” stance and the other the “negative” stance, with the audience determining who best defended their (unofficial) position.

15:40 - 16:25 45 mins
Coffee & Networking
16:25 - 16:45 20 mins
Plenary
Lead or Lose - A Vision for Europe's Digital Future
  • Boris Maurer - Digital Transformation Lead, Communications Media & Technology Europe, Accenture
more

Europe stands at a crossroads. The digital revolution is happening, and Europeans have the opportunity to embrace it, or to become dependent on others to shape its future prosperity, society and climate. Boris will explore how Cable and Telecommunication companies can lead the way in three foundational capabilities, essential to value creation; the networks of the future, the Internet of Everything and bullet-proof digital institutions.

16:45 - 17:35 50 mins
Plenary
Keynote Panel: Rethinking TV in an IP World
  • Moderator Allan McLennan - Chief executive/GMT, PADEM Media Group
  • Thomas Helbo - CTO, Com Hem
  • Pedro Bandeira - Head of Product Development, NOS
  • Jeff Binder - EVP and President, Layer3, T-Mobile US
  • Bruce McClelland - CEO, ARRIS
more

Rapid changes in technology have triggered new ways to enjoy television. The key to this new evolution is an old technology: IP.


To enable rapid product evolution as well as to achieve economies of scale, Cable operators find themselves in the midst of transition from DVB-C to All-IP. So what will tomorrow’s television services look like and which underlying technologies will provide the foundation for these new services?

17:35 - 18:05 30 mins
Plenary
Leveraging Disruption: Meet the New TV Content Models
  • Moderator Guy Bisson - Research Director, Ampere Analysis
  • Jeff Weber - CEO, zone·tv
more
18:05 - 18:25 20 mins
Plenary
Keynote Interview: Tom Mockridge
  • Interviewer Kate Bulkley, Media Commentator & Journalist, UK
  • Tom Mockridge - Chief Executive Officer, Virgin Media
more
18:25 - 18:30 5 mins
Close of Day One
19:30 - 22:30 180 mins
Cable Congress 2018 Party - The Guinness Storehouse
more

Join us to unwind after a busy day with delicious canapes, drinks and networking at The Gravity bar @ the Guinness Storehouse.

The Guinness Storehouse is located 15 minutes away from the Clayton Hotel, Burlington Road. 

Buses will leave from the Clayton Hotel at 7pm and 7.30pm on Tuesday 6th March

The full address is: St James's Gate, Ushers, Dublin 8, Ireland

08:00 - 08:55

Registration & Coffee

more
Showing of Streams
10:55 - 11:30

Coffee & Networking

Showing of Streams
13:00 - 14:10

Lunch

Showing of Streams
15:40 - 16:25

Coffee & Networking

Showing of Streams
18:25 - 18:30
Close of Day One

Close of Day One

19:30 - 22:30

Cable Congress 2018 Party - The Guinness Storehouse

Join us to unwind after a busy day with delicious canapes, drinks and networking at The Gravity bar @ the Guinness Storehouse.

The Guinness Storehouse is located 15 minutes away from the Clayton Hotel, Burlington Road. 

Buses will leave from the Clayton Hotel at 7pm and 7.30pm on Tuesday 6th March

The full address is: St James's Gate, Ushers, Dublin 8, Ireland

more