Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Mar 07
Show Filter
08:15 - 09:00 45 mins
Workshop
General Assembly (members only)
09:00 - 09:20 20 mins
Main agenda
Registration & Coffee
more
09:09 - 09:10 1 mins
Plenary
Master of Ceremonies
  • Dan Simmons - Presenter and Senior Reporter, Click, BBC World News
more
09:10 - 09:30 20 mins
Plenary
Cable in Context: Making Sense of the Key Market Data
  • Ted Hall - Research Director, IHS Markit
more

Unveiling brand new industry data and accompanying insights, IHS Markit will examine the key trends shaping cable’s future. This evaluation of the sector’s performance and strategic direction will be framed by analysis of a wider telecoms-and-media market that is more competitive and dynamic than ever.

09:30 - 09:55 25 mins
Plenary
Fireside Chat: Reinventing the Fan Experience in Formula 1
  • Sean Bratches - Managing Director of Commercial Operations, Formula 1
  • Interviewer James Wright - Producer & Presenter, Marketing Media Money, CNBC
more

Join us for an exclusive interview with Sean Bratches to hear why he’s reinventing the fan experience for the world’s biggest motorsport. Why is there a need to do this and what drives a successful commercial relationship for the most prestigious names in sport?

09:55 - 10:45 50 mins
Plenary
Keynote Panel: Surfing the content tsunami: the evolving dynamics of operators and channels
  • Moderator Ben Keen - Analyst & Advisory, Technology, Media & Telecoms, Independent
  • Harold Grönenthal - EVP & GM, AMC Networks International
  • Bruce Mann - Chief Programming Officer, Liberty Global
  • Jeremy Fox - CEO, Atrium TV and Chairman, DRG
  • Carter Pilcher - Chief Executive, Shorts International
  • Rolf Wierig - VP Entertainment Products Consumer, Vodafone Germany
more
  • Does it make sense for pay TV operators to invest in original content?
  • What role will channel brands have in an increasingly on-demand world?
  • How will direct-to-consumer OTT services from channels impact the
    economics of pay TV?
10:45 - 11:05 20 mins
Plenary
Towards a data-driven cable market: when AI changes the rules of the game
  • Jacques-Edouard Guillemot - SVP Executive Affairs, Kudelski Group
more

The past decade has seen the rise of some great innovative technologies. Amongst them, big data, analytics and artificial intelligence have been generating a significant buzz, resulting in much speculations and investment made across the media and entertainment industry. Extracting real business value from those technologies is far from trivial. It is only by defining clear business objectives, aligning key organisational and infrastructure parameters and focusing on what matters that the AI magic can happen. The session will aim at helping the participants gauge where their organization stands and determine their next best strategic move.

11:05 - 11:45 40 mins
Main agenda
Coffee & Networking
11:44 - 11:45 1 mins
Track A
Master of Ceremonies
  • Colette Fitzpatrick - Presenter, TV3
more
11:45 - 12:05 20 mins
Track A
DOCSIS in a Fiber World
  • Volker Leisse - Senior Executive Advisor, CableLabs
more
  • How will DOCSIS capacities meet user requirements in the long term?
  • How should we align DOCSIS evolution and fibre deep network architectures to achieve a win-win situation?
  • What is the DOCSIS solution to Multi-Gbps broadband connectivity for the masses?
12:05 - 12:55 50 mins
Track A
Panel: Technical Challenges of the Multi-Gigabit Home
  • Moderator John Higgins CBE - Chairman, Global Digital Foundation
  • Charles Cheevers - Chief Technology Officer of Customer Premises Equipment, ARRIS
  • Philippe Stransky - Senior Vice President and Chief Architect, NAGRA
  • Yupeng Xiong - Chief Planner of Huawei Access Product Line, Huawei
  • André Malheiro - Head of Internet Product & HW Devices Development, NOS
  • Nicolas Fortineau - Director in-home Connectivity Products, Liberty Global
more

Now that the gigabit service to the edge of the home is a reality, the in-home experience is exposed. Currently, WiFi remains the major driver for call support but increasingly “television” connects to more than TV sets. How can service providers deliver on the multi-gigabit home promise and improve overall customer satisfaction? We go in-depth on issues including densification, low latency, the in-home network and service provider operations.

11:44 - 11:45 1 mins
Track B
Master of Ceremonies
  • Dennis Hodges - Founder and Creative Catalyst, Creatalyst
more
11:45 - 12:05 20 mins
Track B
Looking over our shoulder: Who is the competition? Is it us?
  • Brett Sappington - Senior Director of Research, Parks Associates
more

We’re always worrying about the competition – competitive platforms, OTT, other incursions. Who is our true competition today? What are the risks and opportunities for operators and content producers?

12:05 - 12:55 50 mins
Track B
Panel: Beyond the power of the bundle: how to win in the packaging & marketing of services
  • Moderator Duane Dick - Senior Partner, Sand Cherry Associates
  • Guy Bisson - Research Director, Ampere Analysis
  • John Vonk - VP Pricing & Planning, Comcast Cable
  • Bernd Riefler - Co-Founder & CMO, veed analytics
  • Arran Tindall - SVP, Commercial & Content Distribution, Viacom
  • Greg Gentschev - Vice President, Video, Gracenote
  • Paul Farrell - Vice President Commercial, Virgin Media
more

The triple-play was yesterday’s competitive silver bullet. With the explosion of mobile devices that give us access to all of our content anywhere we want it, what is the “secret sauce” for operators to attract – and retain – customers today?

12:55 - 13:55 60 mins
Main agenda
Lunch
13:55 - 14:35 40 mins
Track A
Powered by PechaKucha: Future of Leadership Masterclass
  • Dennis Hodges - Founder and Creative Catalyst, Creatalyst
  • Roel de Vries - Collaborative Innovation Management Consultant, Roel
  • Christophe Vanden Eede - Chief Talent Officer, Telenet
more
13:55 - 14:35 40 mins
Track B
Hosted Tables
14:35 - 14:45 10 mins
Plenary
Cable Europe's Fellow Award and Project Kairos Award Ceremony
  • Matthias Kurth - Executive Chairman, Cable Europe
  • Caroline van Weede - Managing Director, Cable Europe
more

Who has triumphed in the Project Kairos Pitch-Off? See the nail-biting conclusion. Then celebrate industry excellence as Cable Europe names its fellow for 2018

14:45 - 15:05 20 mins
Plenary
Where content and innovation meet: insights from the frontline
  • Wim Ponnet - Chief Strategy & Commercial Officer, Endemol Shine Group
more

Innovation is ubiquitous, touching every aspect of our lives and businesses. For content creators, changes in the larger arena mean that while some things necessarily have to change, other areas remain as true as they’ve always been. While every viewer is unique and consumes content in many ways, great content is timeless and innovation and storytelling thrive together in this amazing time we live in.

15:05 - 15:55 50 mins
Plenary
Panel: The Myth of B2B: Where does the opportunity truly lie?
  • Moderator John Maguire - Managing Director, Accenture Digital Video
  • Frans-Willem de Kloet - MD & CEO, UPC Polska
  • Antonio Rodríguez del Corral - Director of Innovation, Euskaltel Group
  • Matthias Hamel - Equity Partner and Managing Director, Solon Management Consulting
  • Aidan D'Arcy - Head of Business Division, Virgin Media Ireland
more

For a long time, B2B was an unspecified income stream on many P&Ls. Not anymore. B2B is a key part of any operator’s product portfolio and has very different metrics from the ‘bread and butter’ B2C business. What are the key considerations that operators should be aware of when it comes to B2B and who is leading the way?

15:55 - 16:00 5 mins
Main agenda
Official Close of Cable Congress