Channel Partners Evolution Conference & Expo is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

John DeLozier

Keynote Session

8x8

8:00am - 7:00pm 660 mins
Info
Registration
Registration sponsored by RingCentral
8:30am - 8:50am 20 mins
Info
Keynote Programming
Breakfast & Networking sponsored by AT&T

Open to all attendees. 

8:30am - 7:00pm 630 mins
Info
Expo Hall
Expo Hall Open sponsored by AT&T

Open to all attendees and exhibitors. 

8:30am - 4:45pm 495 mins
Info
Alliance Makers Roundtables
Alliance Makers Roundtables
  • Kris Blackmon - Content Director, Channel Trends, Channel Futures
  • Tina Gravel - SVP Global Channels and Alliances, Cyxtera
  • Kathryn Rose - Founder, WiseHER
  • Mike Sapien - VP & Chief Analyst US, Enterprise Services, Ovum
  • Janet Schijns - CEO, JS Group
  • Michael Schmidtmann - Peer Group Facilitator and Business Coach, Trans4mers
  • Carrie Simpson - CEO and Founder, Managed Sales Pros

Open to Exhibitors, Sponsors & Supplier Badges. 

Schedule: 

8:30 - 9:10 a.m. 

Roundtable 1   

Roundtable 2

Roundtable 3


9:20 - 10:00 a.m.

Roundtable 1    Sales with Kathryn Rose

Roundtable 2    Sales: Creating Customer Urgency with Mike Schmidtmann

Roundtable 3


10:10 - 10:50 a.m.

Roundtable 1    Lead Generation – Where Does Marketing End & Sales Begin with Carrie Simpson

Roundtable 2

Roundtable 3


11:00 a.m. – Noon

1:1 with Tina Gravel


12:00 - 12:40 p.m.

Roundtable 1    Marketing with Kathryn Rose

Roundtable 2

Roundtable 3


12:50 - 1:30 p.m.

Roundtable 1    Tina Gravel

Roundtable 2    Many Faces of MDR Service with Mike Sapien

Roundtable 3


1:40 - 2:20 p.m.

Roundtable 1    Sales: Competing for Talent with Michael Schmidtmann

Roundtable 2   MSP 501 Community Discussion with  Kris Blackmon

Roundtable 3    Demand Generation with Janet Schijns


3:00 - 3:45 p.m.

1:1 with Janet Schijns


4:00 - 4:45 p.m.

1:1

8:50am - 8:55am 5 mins
Info
Keynote Programming
Welcome Remarks
  • Host Thomas Baker - Senior Account Executive, Channel Partners
  • Host Kelly Danziger - Market Leader Channel, Knect365: TMT an Informa Company

Open to all attendees. 

8:55am - 9:05am 10 mins
Info
Keynote Programming
The World as We See It
  • Host T.C. Doyle - Senior Director of Content, Channel Futures & Channel Partners
  • Host Lorna Garey - Editor in Chief, Channel Futures & Channel Partners

Open to all attendees. 

9:00am - 10:00am 60 mins
Info
VIP Session with Verizon
VIP Session with Verizon

Separate registration required.

Already registered? Contact Lauriel Wright to reserve your seat.


9:05am - 9:15am 10 mins
Info
Keynote Programming
Fastball presented by Datto

Open to all attendees. 

9:15am - 9:40am 25 mins
Info
Keynote Programming
Keynote Session
  • Speaker Tim Conkle - CEO, The 20

Open to all attendees. 

9:40am - 9:50am 10 mins
Info
Keynote Programming
Fastball

Open to all attendees.

9:50am - 10:15am 25 mins
Info
Keynote Programming
Keynote Session

Open to all attendees. 

9:55am - 12:00pm 125 mins
Info
Channel Futures Theater
Channel Futures Theater Stage
  • Tina Gravel - SVP Global Channels and Alliances, Cyxtera
  • Angela Leavitt - Founder, Chief Mojo-Making Officer, Mojo Marketing
  • Kathryn Rose - Founder, WiseHER
  • Janet Schijns - CEO, JS Group
  • Carrie Simpson - CEO and Founder, Managed Sales Pros
  • Erick Simpson - Chief Strategist, ErickSimpson.com

Open to those with Exhibitor, Sponsor and Supplier Badges.

Schedule:

9:55 - 10:00 a.m.          Welcome with Erick Simpson

10:00 - 10:20 a.m.        Close More Faster with Social Selling with Kathryn Rose

10:20 - 10:40 a.m.        Recruiting Sales Development Talent with Carrie Simpson

10:40 - 11:00 a.m.        Tina Gravel

11:00 - 11:20 a.m.        Leveraging The Right Strategy to Supercharge Channel Growth with Erick Simpson

11:20 - 11:40 a.m.        Branding Yourself for Digital Transformation with Janet Schijns

11:40 a.m. - Noon         2019’s Hottest 5 Telecom & IT Marketing Strategies with Angela Leavitt

10:25am - 11:10am 45 mins
Info
Business Strategy Track
The Culture Imperative: The Bedrock of High-Performing Organizations
  • Speaker Mary Abbajay - President & Co-Founder, Careerstone Group LLC

Research and organizational scholarship consistently point to organizational culture as a major factor in the success or failure of businesses and organizations. Yet, all too often organizational culture is left to chance — or worse, shrugged off as an impossible hurdle to overcome. High performing organizations do not leave their culture to chance. High performing organizations take a thoughtful, proactive, enterprisewide approach to ensuring the cultivation and maintenance of a culture that can support long-term organizational success. In this engaging and enlightening session, thought leader Mary Abbajay shares practical real-world strategies for creating a high-performance culture.

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

10:25am - 11:10am 45 mins
Info
Marketing & Technology Track
Get Finance and IT Aligned for Hybrid Cloud Success
  • Speaker Peter Phillip - General Manager, Sparkhound's Houston Office

Hybrid is reality for your customers. But are they able to accurately monitor usage and ensure value? Probably not, and that’s a problem. Your clients’ IT decision-makers are moving forward with a cloud-first mentality while the finance department maintains a hardware depreciation view of IT's spend. Thus, in addition to helping clients move into the cloud, MSPs must also establish a dialogue between their finance/accounting and IT leadership and create a sense of expense predictability. There are plenty of third-party tools that provide cost-optimization dashboards, such as Turbonomics. The built-in management capabilities within Azure and AWS are functional as well. However, software cannot broker a strong relationship between these departments. A skilled consultant can.

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

11:20am - 12:05pm 45 mins
Info
Business Strategy Track
Business Strategy Conference Session
  • Jeff Sumner - Co-Founder, Corporate Technologies Group

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

11:20am - 12:05pm 45 mins
Info
Marketing & Technology Track
Strategies for MSP Success in the Burgeoning UCaaS Market
  • Speaker Elka Popova - Vice President and Senior Fellow, DigitalTransformation, Frost & Sullivan

Your customers want the advanced communications and collaboration capabilities delivered by today’s UCaaS providers. The question is, who will win those sales? Forward-thinking MSPs are tapping into the growing UCaaS market to generate new revenue streams and create stickier customer relationships. Moreover, the major UCaaS providers have significant gaps in their IT and communications portfolios and skill sets, which MSPs can address. However, selecting the right solution and provider remains a daunting task.  

This session will help MSPs develop sustainable UCaaS strategies by answering the following questions:  

  • How large are the growth opportunities in the North American UCaaS market? 
  • What are the key customer UCaaS investment drivers and provider selection criteria? 
  • What are the advantages and disadvantages of the main UCaaS deployment models available for MSPs and other channel partners? 
  • How should MSPs position their capabilities to differentiate from other providers and achieve success with UCaaS solutions?

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

11:55am - 12:20pm 25 mins
Info
Keynote Programming
Lunch & Networking sponsored by 8x8 Inc.

Open to all attendees. 

12:00pm - 4:00pm 240 mins
Info
BCM One Technology Lounge
BCM One Technology Lounge - Room: 154B

Location: Room 154B

Come for a Drink, Stay for the Partnership

Stop by the BCM One Technology Lounge – Room: 154B. Enjoy a drink and appetizers. Discover why agents and VARS are loyal partners with BCM One.

BCM One has a unique hybrid business model – master agency and managed solutions provider. As a channel partner you get the best of both worlds – an array of select technology suppliers to integrate into client deals and our own managed solutions resulting in revenue protection and overall more control of your client solutions. All built on our highly reputable 27+ years in the business. Schedule a meeting at marketing@bcmone.com.

Open to all attendees. 

12:20pm - 12:45pm 25 mins
Info
Keynote Programming
Masters & Distributors Panel

Open to all attendees. 

12:30pm - 1:30pm 60 mins
Info
VIP Session with Dell
VIP Session with Dell: TechDirect live demo: Dell’s time-saving support tool for MSPs

TechDirect is a free time-saving support tool offered to IT consultants through Dell Expert Network. It gives them online reporting of all their customers products, allows them to skip the phone call when needing support as well as self-dispatch replacement parts for all clients hardware. Join us to learn about the benefits of TechDirect and how applying it to your MSP business can save countless hours in tech support, a +$10k value.

Separate registration required.

Already registered? Contact Lauriel Wright to save your seat.

12:45pm - 12:55pm 10 mins
Info
Keynote Programming
Lightning Talk: What the Army Rangers Teach Us About Leadership
  • Speaker Kyle Morris - Founder, SifData

Do you delegate properly? How about giving staff a North Star to shoot for? Kyle Morris went from U.S. Army Ranger to Silicon Valley entrepreneur, growing his team of sales development professionals from seven to 75 in two years while starting two businesses. In this Lightning Talk, he'll outline tactics and lessons learned over four combat deployments that channel and tech pros can use to identify talent and increase operational tempo.

Open to all attendees. 

12:55pm - 1:05pm 10 mins
Info
Keynote Programming
Fastball presented by Spectrum

Open to all attendees.

1:05pm - 1:15pm 10 mins
Info
Keynote Programming
Trailblazer

Open to all attendees.

1:15pm - 1:25pm 10 mins
Info
Keynote Programming
Fastball: The Phone System for Modern Business presented by Aircall

Aircall empowers sales and support teams with a phone system specifically built for modern business. With zero hardware to manage, dozens of integration options to explore and the ability to add local numbers in more than 100 countries, Aircall is a powerful solution you can start using within minutes.

Open to all attendees. 

1:25pm - 1:50pm 25 mins
Info
Keynote Programming
Keynote Session
  • Speaker John DeLozier - Channel Chief and Vice President of Channel Strategy and Execution, 8x8

Open to all attendees. 

2:00pm - 2:45pm 45 mins
Info
5G & Wi-Fi 6 presented with Light Reading
Demystifying 5G’s Arrival
  • Track Chair Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
  • Speaker Ana Tavares Lattibeaudiere - Head of North America, GSMA

We’ve all heard it: 5G is here and it means self-driving cars and virtual reality for everyone, everywhere. And yet, in 2025, only half of the U.S. population will actually be on 5G networks. So, is it really here? What do you tell your clients who look to you for answers? In this session, Ana Tavares, head of North America, GSMA, breaks down 5G’s anticipated arrival and what new business opportunities it opens. Other topics will include:

  • What you can expect from 5G in the next 18 months
  • Realistic edge computing and network slicing solutions
  • The evolution of virtual network functions (VNFs)

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

3:00pm - 3:45pm 45 mins
Info
5G & Wi-Fi 6 presented with Light Reading
Wi-Fi 6 and Your Customers
  • Track Chair Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
  • Speaker Neil Anderson - Network Solutions Practice Director, World Wide Technology

Wi-Fi 6 and 5G will create immersive mobile experiences for users and enable new applications. In this session, we will explore Wi-Fi 6: What it is, how designs for Wi-Fi deployments will need to fundamentally change, and new capabilities that will be possible. We will also touch on how Wi-Fi 6 and 5G are complementary technologies, including how each will solve challenges that existed in previous Wi-Fi network generations.

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

3:00pm - 3:45pm 45 mins
Info
Security Track
Security Conference Session
  • Track Chair & Moderator Tim Wilson - Co-Founder & Editor-in-Chief, Dark Reading
  • Panelist Michael Jenks - Lead Cybersec Analyst, Mosaic451
  • Panelist Alex Ryals - Vice President, Security Solution, Tech Data

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

4:00pm - 4:45pm 45 mins
Info
Security Track
The MDR Opportunity: Who, What & Why
  • Track Chair Tim Wilson - Co-Founder & Editor-in-Chief, Dark Reading
  • Speaker Mike Sapien - VP & Chief Analyst US, Enterprise Services, Ovum

Managed detection and response (MDR) has emerged as a major new service trend. MSSPs, MSPs and direct-sale security vendors are all developing MDR offerings, expanding on their advanced end point protection (EPP) services. In this session, Ovum Vice President and Chief Analyst Mike Sapien will talk about what comprises a comprehensive MDR service and what MSPs can offer now. He will also profile some of the major MDR players, many of which are looking to partner with MSP as their primary go-to-market strategy.

All Access pass or Conference & Expo pass required to attend this session. 

4:00pm - 7:00pm 180 mins
Info
Opening Reception
Opening Reception in the Expo Hall

Open to all attendees and exhibitors. 

4:00pm - 4:15pm 15 mins
Channel Partners Studio
Coffee with Craig & Kevin
4:00pm - 4:40pm 40 mins
Info
Channel Futures Theater
NX2Z Panel Discussion

Open to all attendees and exhibitors.

4:00pm - 4:50pm 50 mins
Info
Thunderdome
NEW! Go Inside the Channel Partners Thunderdome: Mobile 5G

No steel cages here, just a forum where attendees can face a panel of top 5G suppliers in a head-to-head matchup. We'll have timer in hand to make sure the action keeps moving.

WHY ATTEND? The bandwidth, speed and low latency of 5G will enable B2B offerings from e-health care to smart city services to autonomous fleets — not to mention opportunities for partners to upgrade hardware from phones to IoT sensors. But just how real are 5G services now versus “pre-5G,” and in which cities? In this NEW Thunderdome, we’ll put suppliers of 5G mobile services in the hot seat. The goal: help partners to build client road maps for hardware/infrastructure upgrades and enable them to visualize opportunities for real-world applications of this game-changing new technology.

Open to all attendees and exhibitors. 

4:15pm - 7:00pm 165 mins
Info
Channel Partners Studio
Channel Partners Studio Interviews

Schedule

4:15 - 4:30 p.m. CoreDial

4:30 - 4:45 p.m.  Solarwinds MSP UK Ltd 

4:45 - 5:00 p.m.  Datto

5:00 - 5:15 p.m.  Ingram Micro Inc.

5:15 - 5:30 p.m.  

5:30 - 5:45 p.m.  

5:45 - 6:00 p.m.  

6:00 - 6:15 p.m.  

Open to all attendees and exhibitors.

4:40pm - 5:40pm 60 mins
Info
Channel Futures Theater
Channel Futures Theater Session

Open to all attendees and exhibitors. 

5:00pm - 5:50pm 50 mins
Info
Thunderdome
Go Inside the Channel Partners Thunderdome: UCaaS

No steel cages here, just a forum where attendees can face a panel of top UCaaS suppliers in a head-to-head matchup. We'll have timer in hand to make sure the action keeps moving.

WHY ATTEND? UCaaS systems that bring all of a customer’s communication channels onto a single platform are productivity game-changers. And there are a lot of options. In this popular Thunderdome you can explore which supplier best gathers voice, instant messaging, video conferencing, contact centers and UC-connected apps and then allows access from any device — in a way tailored to your customer base and business model.

You will hear from the following suppliers during this session:

John Young, EVP Global Sales, NetFortis

Open to all attendees and exhibitors. 

5:40pm - 6:10pm 30 mins
Info
Channel Futures Theater
Channel Chief Panel Discussion
  • Panelist Scott Barlow - Vice President of Global MSP, Sophos
  • Panelist Mike LaPeters - Worldwide Channels, AT&T Cybersecurity
  • Panelist Ayesha Prakash - Head of Worldwide Channels and Partnerships, Flashpoint

Open to all attendees and exhibitors. 

6:10pm - 6:30pm 20 mins
Info
Channel Futures Theater
Channel Futures Theater Session sponsored by Ingram Micro

Open to all attendees and exhibitors. 

6:30pm - 7:00pm 30 mins
Info
Channel Futures Theater
Channel Futures Theater Session

Open to all attendees and exhibitors. 

6:30pm - 10:00pm 210 mins
Info
Networking
MSP 501 Awards Dinner presented by Channel Futures

Join us at our 2nd annual awards dinner where we will honor and toast the 2019 class of MSP 501 Award Winners!

Agenda

  • 6:30 - 7:30 p.m. Cocktail Reception
  • 7:30 - 9:00 p.m. Dinner & Awards
  • 9:00 - 10:00 p.m. After Party

Separate registration required.