Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 13
Show Filter
Showing of Streams
09:05 - 09:15 10 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Stream A: Cloud and Business Transformation
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Stream B: DevOps & Security
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Connected Consumer
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Developer Summit
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Diversity in Tech
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:15 - 09:35 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Stream A: Cloud and Business Transformation
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Stream B: DevOps & Security
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:35 - 09:55 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Stream A: Cloud and Business Transformation
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Stream B: DevOps & Security
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:55 - 10:15 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Stream A: Cloud and Business Transformation
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Stream B: DevOps & Security
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
10:15 - 11:00 45 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Networking Break & Exhibition Visit
10:15 - 11:00 45 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Networking Break & Exhibition Visit
10:15 - 11:00 45 mins
Stream B: DevOps & Security
Networking Break & Exhibition Visit
10:15 - 17:30 435 mins Free
Exhibition
Exhibition Open!
10:30 - 10:40 10 mins Free
Connected Consumer
Chairperson’s Opening Remarks & Market Updates
10:40 - 11:00 20 mins Free
Connected Consumer
Delivering for the Connected Consumer - The Future of Connected Life
11:00 - 11:20 20 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote Guest Address: How Technology Is Changing Business And Lives
  • Mark Brogden - Global Enterprise Architecture & Innovation Director, Jaguar Land Rover
more

Innovation – standardisation – open source? The future digital company


11:00 - 11:20 20 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Keynote Guest Address: How Technology Is Changing Business And Lives
  • Mark Brogden - Global Enterprise Architecture & Innovation Director, Jaguar Land Rover
more

Innovation – standardisation – open source? The future digital company


11:00 - 11:20 20 mins
Stream B: DevOps & Security
Keynote Guest Address: How Technology Is Changing Business And Lives
  • Mark Brogden - Global Enterprise Architecture & Innovation Director, Jaguar Land Rover
more

Innovation – standardisation – open source? The future digital company


11:00 - 11:20 20 mins Free
Connected Consumer
Shifting from Connected Devices to Experiences
11:20 - 11:45 25 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote Panel: Moving To And Being Part Of The Cloud
  • Dinesh Mangaru - Global Diversity and Inclusion Lead & Head of IT for EMEA, British American Tobacco
  • James Tomkins - Chief Architect, MetOffice
more

Business transformation and challenges behind moving away from monolithic apps: people, processes, tools & security

11:20 - 11:45 25 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Keynote Panel: Moving To And Being Part Of The Cloud
  • Dinesh Mangaru - Global Diversity and Inclusion Lead & Head of IT for EMEA, British American Tobacco
  • James Tomkins - Chief Architect, MetOffice
more

Business transformation and challenges behind moving away from monolithic apps: people, processes, tools & security

11:20 - 11:45 25 mins
Stream B: DevOps & Security
Keynote Panel: Moving To And Being Part Of The Cloud
  • Dinesh Mangaru - Global Diversity and Inclusion Lead & Head of IT for EMEA, British American Tobacco
  • James Tomkins - Chief Architect, MetOffice
more

Business transformation and challenges behind moving away from monolithic apps: people, processes, tools & security

11:20 - 11:50 30 mins Free
Connected Consumer
Panel: Enhanced Interoperability and Interchangeability to Simplify Complex Interfaces
more
  • How are retailers educating customers about interoperability to drive engagement?
  • Partnerships to deliver seamless experiences
  • Open standards and cross-industry guidelines
11:45 - 12:05 20 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote: Case Study: Operating in and leveraging the full benefits of the Cloud & protecting your data
11:45 - 12:05 20 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Keynote: Case Study: Operating in and leveraging the full benefits of the Cloud & protecting your data
11:45 - 12:05 20 mins
Stream B: DevOps & Security
Keynote: Case Study: Operating in and leveraging the full benefits of the Cloud & protecting your data
11:50 - 12:40 50 mins
Connected Consumer
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:05 - 12:30 25 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote: The Future Of The CIO/CTO In Business Transformation
more

Think Native, Be Disruptive! Innovators or Obsolete? Skilling up the next generation of technology leaders, navigating your organisation and where you IT team can add value

12:05 - 12:30 25 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Keynote: The Future Of The CIO/CTO In Business Transformation
more

Think Native, Be Disruptive! Innovators or Obsolete? Skilling up the next generation of technology leaders, navigating your organisation and where you IT team can add value

12:05 - 12:30 25 mins
Stream B: DevOps & Security
Keynote: The Future Of The CIO/CTO In Business Transformation
more

Think Native, Be Disruptive! Innovators or Obsolete? Skilling up the next generation of technology leaders, navigating your organisation and where you IT team can add value

12:20 - 12:30 10 mins Free
Diversity in Tech
Welcome and Introduction from the Chairperson
12:30 - 13:30 60 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:30 - 13:30 60 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:30 - 13:30 60 mins
Stream B: DevOps & Security
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:30 - 12:45 15 mins Free
Diversity in Tech
The Need for Radical Action
more
  • A look at the state of the industry – how long until we reach parity on gender, race, sexuality
  • Lots of talk about diversity but where is the action? What are the barriers to progress
  • Defining Diversity vs. Inclusion – A seat at the table is one thing but is everyone heard?
12:40 - 13:00 20 mins Free
Connected Consumer
Consumer Engagement
more

What are consumers willing to pay and what will they pay for?

12:45 - 13:15 30 mins Free
Diversity in Tech
Panel: The Building Blocks for a Diverse and Inclusive Workforce
more
  • How can organisations rethink their hiring strategies to ensure diversity & reduce bias in recruitment
  • What can legacy employers do to retro-fit their hiring processes to be more inclusive?
  • What can younger companies do to ensure diverse employment strategies are part of the foundations… and are maintained at scale
  • Why quotas don’t work
13:00 - 13:20 20 mins Free
Connected Consumer
Security & Privacy
13:15 - 13:30 15 mins Free
Diversity in Tech
Tips to Creating and Nurturing an Inclusive Team Culture
more
  • How do you successfully implement D&I initiatives within your organisation?
  • Ensuring all voices are heard
  • Positive results of diversity initiatives
  • The role of advocacy groups – how they came to be and what are their aims, how can they help your organisation?
13:20 - 13:50 30 mins Free
Connected Consumer
Panel: What’s your route to mass market?
13:30 - 16:00 150 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Breakout into Streams
13:30 - 14:00 30 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Case Studies: An Agile Transformation Journey To Cloud Adoption & DevOps
  • Paul Houghton - Technology Delivery Manager, NHS Choices
  • Alexander Lorke - Digital Portfolio IT Director, Royal Mail
more

Building trust with sensitive data; working towards a set of principals for classification; the need for data centres; skills for everything

13:30 - 14:00 30 mins
Stream B: DevOps & Security
What Is DevOps?
  • Kelly Francis - Innovation Manager, Belron
  • Nick Kampa - Senior Service Manager/ Online Technology Group, BBC
  • Miro Sommer - DevOps Engineer, Hiscox UK
  • Yaniv Yehuda - Co-Founder & CTO, DBMaestro
more

Understanding the role of DevOps and transition to scaling up your team; road map to overcoming barriers; how do you finance DevOps and square it with your IT budget?

13:30 - 14:00 30 mins Free
Diversity in Tech
Panel: Addressing the Silos of Diversity
more
  • Addressing the complexity of ‘diversity’ – how many of us only identify in one way?
  • How can advocacy groups work together to blur the parameters of ‘diversity’
  • How to focus on inclusion as a whole
13:50 - 14:10 20 mins Free
Connected Consumer
Insurance
14:00 - 14:30 30 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Dispelling Cloud Myths & Achieving The Collaboration Culture
more

Driving the movement of legacy applications into a new way of working: gaining resilience agility and being efficient with spend; bringing your company / team with you

14:00 - 14:30 30 mins
Stream B: DevOps & Security
DevSecOps
  • Stuart Hirst - Head of SecOps, Capital One
  • Steve Johnson - Information Security Manager, EMEA, Orion Health
more

What skill set is needed for Developers teams to be more involved proactively in security development and response management?

14:00 - 14:30 30 mins Free
Diversity in Tech
Panel Hosted by Girl Guiding UK: Why We Need Women in AI
more
  • The problem of building AI and the biases it will inherit & why it is crucial that AI is built with equality at the core
  • The risk of AI being built by one demographic… leading to products that only cater to one market
  • How to ensure all traits are considered by a diverse team building a diverse AI future for the planet
14:10 - 14:40 30 mins Free
Connected Consumer
Panel: Connected Consumer Connectivity
14:30 - 14:50 20 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Designing & Building Your Cloud Computing System
more

How to choose which provider is best for you; Public, private or hybrid Clouds? Cost saving vs flexibility, ROI and security

14:30 - 14:50 20 mins
Stream B: DevOps & Security
Case Study: Adopting Kubernetes
more

Understanding business benefits and risk of adopting containers; timescales for adoption; orchestrating your people, processes, tools and platforms

14:40 - 15:10 30 mins
Connected Consumer
Networking Break & Exhibition Visit
14:50 - 15:10 20 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Case Study: An AWS Transformation
more

The reality of implementing the Cloud; moving from a capex to opex model; planning migration sensibly, the impact on governance, cost control, managing your real estate

14:50 - 15:10 20 mins
Stream B: DevOps & Security
Microservices
  • Michael Azoff - Principal Analyst, Ovum
  • Michael Pellett - Principle Infrastructure and Network Architect - IT, Camelot Group
more

Successfully building and managing continuously deployable systems: designing the architecture and managing data to gain a competitive advantage; synchronous vs asynchronous; understanding the overheads and challenges

15:10 - 15:30 20 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Cloud Management
  • Mandi Walls - Technical Community Manager, EMEA, Chef
more

Private Cloud, Public Cloud or Bare Metal? Personal data storage; commercial contracts and using cloud innovations to run a hybrid environment

15:10 - 15:30 20 mins
Stream B: DevOps & Security
Waterfall – Agile – DevOps – No Ops
  • Danny Myers - Vice President, JPMorgan Chase
  • Mark Howell - DevOps Lead, Engineering Transformation, Lloyds Banking Group
more

What are the principals, what does DevOps evolve into? What automation & technology is needed?

15:10 - 15:40 30 mins Free
Connected Consumer
The Future of Work
15:30 - 16:00 30 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
NIS & Cloud Service Providers, Enterprise Security compliance & GDPR
  • Richard Self - Research Fellow , Derby University
  • Moderator Conor Ward - Chair, Cloud Industry Legal Forum
more

What impact will new security & regulatory requirements have on businesses and data localisation?

15:30 - 16:00 30 mins
Stream B: DevOps & Security
Panel: Tooling Around Containers & Docker
more

Scaling up rapidly on demand, ensuring improved integration, faster deployment and improved performance for augmentation; Distributed computing using Kubernetes and Docker; creating new apps powered by Docker

15:40 - 16:00 20 mins Free
Connected Consumer
Panel: Home/Car/City Ecosystem Convergence
16:00 - 17:00 60 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Talk To An Expert: Got questions to ask our speakers?
  • Stuart Hirst - Head of SecOps, Capital One
  • Paul Houghton - Technology Delivery Manager, NHS Choices
  • Nick Kampa - Senior Service Manager/ Online Technology Group, BBC
  • Dinesh Mangaru - Global Diversity and Inclusion Lead & Head of IT for EMEA, British American Tobacco
more

A select number of experts will be available to you for any advice, mentoring or trouble shooting. All confidential, bring your challenges along, be they from tooling to staffing, processes to finance.

16:00 - 17:00 60 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Talk To An Expert: Got questions to ask our speakers?
  • Stuart Hirst - Head of SecOps, Capital One
  • Paul Houghton - Technology Delivery Manager, NHS Choices
  • Nick Kampa - Senior Service Manager/ Online Technology Group, BBC
  • Dinesh Mangaru - Global Diversity and Inclusion Lead & Head of IT for EMEA, British American Tobacco
more

A select number of experts will be available to you for any advice, mentoring or trouble shooting. All confidential, bring your challenges along, be they from tooling to staffing, processes to finance.

16:00 - 17:00 60 mins
Stream B: DevOps & Security
Talk To An Expert: Got questions to ask our speakers?
  • Stuart Hirst - Head of SecOps, Capital One
  • Paul Houghton - Technology Delivery Manager, NHS Choices
  • Nick Kampa - Senior Service Manager/ Online Technology Group, BBC
  • Dinesh Mangaru - Global Diversity and Inclusion Lead & Head of IT for EMEA, British American Tobacco
more

A select number of experts will be available to you for any advice, mentoring or trouble shooting. All confidential, bring your challenges along, be they from tooling to staffing, processes to finance.

16:20 - 16:30 10 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:20 - 16:30 10 mins Free
Developer Summit
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:20 - 16:30 10 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:30 - 16:50 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:30 - 16:50 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:30 - 16:50 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:50 - 17:10 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
16:50 - 17:10 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
16:50 - 17:10 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
17:00 - 17:30 30 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Networking Break & Exhibition Visit
17:00 - 17:30 30 mins
Stream A: Cloud and Business Transformation
Networking Break & Exhibition Visit
17:00 - 17:30 30 mins
Stream B: DevOps & Security
Networking Break & Exhibition Visit
17:10 - 17:30 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:10 - 17:30 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:10 - 17:30 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:30 - 18:30 60 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Stream A: Cloud and Business Transformation
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Stream B: DevOps & Security
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
19:30 - 22:30 180 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Stream A: Cloud and Business Transformation
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Stream B: DevOps & Security
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Tech Night Party