Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 07
Show Filter
09:00 - 09:10 10 mins
Main agenda
Chairman's Opening Remarks
  • Mark Keenan - CEO, Real Wireless
more
09:10 - 09:30 20 mins
Main agenda
Digital Transformation of Stadiums
  • Henk Markerink - CEO, Amsterdam ArenA
more
09:30 - 09:50 20 mins
Main agenda
Keynote Presentation
more
  • We are all connected
  • Content matters but you need to know your target
  • Measuring and monetizing passion in the age of mobility
09:50 - 10:10 20 mins
Main agenda
Building a Digital Stadium Network for advanced spectator experience
  • Jay Ran - Wireless Marketing Senior Manager, Huawei
more
10:10 - 10:30 20 mins
Main agenda
Ziggo Dome – Case Study
  • Mark van Rooijen - General Manager, Black Box
more

 - Developing a new and engaging website

 - Visitor WiFi

 - Migration towards digital payments 

10:40 - 11:40 60 mins
Main agenda
Morning Break, Exhibition Visit & Networking
11:40 - 12:00 20 mins
Main agenda
Wireless Technologies and Fan Experience Maximisation: A Glance at the evolution from Present to Future
  • Andrea Casini - Senior Vice President Europe, JMA Wireless
more

 - What fans require, analysis of known and underlying requirements 

 - Always start with the end in mind; how the best possible modular platform can support the evolution 

12:00 - 12:20 20 mins
Main agenda
Case Study: Orlando Magic
  • Jeff Lutes - VP Technology , Orlando Magic
more

Creating in-app innovation:

  • Food
  • Pick up
  • ‘Magic Money’
  • Mobile ticketing
  • Back end integrations and cloud based systems
  • Future plans
12:20 - 13:00 40 mins
Main agenda
Panel Discussion: Developing engaging and profitable stadium apps – Encouraging fan engagement through applications
  • Erik Meijer - Strategy GPM, Group Innovation, Deutsche Telekom
  • Jeff Lutes - VP Technology , Orlando Magic
  • Karen Lyttle - Digital Development Manager, The R&A
more

-  Monetisation

 - Making stadiums and venues more social 

13:00 - 14:15 75 mins
Main agenda
Networking Lunch
14:20 - 14:40 20 mins
Main agenda
HarpData
  • Ivory Robinson - CEO, HarpData
more
  • Indoor turn-by-turn directions from home to seat
  • Position based alerting and messaging
  • Delay tracking for restrooms and common areas
  • Security advantages including suspect tracking and strategic response routing
  • Facility system and asset tracking
14:40 - 15:00 20 mins
Main agenda
Making Fans the Heroes
  • James Lennon - Business Development Director, Acxiom
more

 - Customer or Fan experience is the battleground for every modern marketer

-  Why are they still a relative mystery to the clubs, event organisers, promoters etc.

 - How do we know, engage, enhance, reward and monetise passion?

- How do we connect the fans and make them the heroes of their own experience? 

15:00 - 16:00 60 mins
Main agenda
DISRUPTIVE TECH SHOWCASE
more

All the info – none of the hype: a lightning speed snapshot of the latest trends in connectivity tech for stadia and sports venues. 4 Tech partners will be asked to show a video of their latest and greatest projects in the connected stadium s pace, with Q&A from the Audience. Pre-submit your demo to edward.bates@knect365.com now to take part

15:00 - 15:15 15 mins
Main agenda
Connecting dots of Fan Engagement, Smart Stadiums and Commercial Opportunities
  • Amit Pate - Founder, Snaptivity
  • Olly Paulovich - CMO, Snaptivity
more

 -Next generation of fan experiences

 - Live events ecosystem, driving value for multiple players

-  Commercialising connected stadium

 - Challenges of making stadium smart and single tech to solve some of them

 - Personalising fan experience and driving engagement across generations using data driven approach

 - Innovation as a key driver for sports marketing industry

15:15 - 15:30 15 mins
Main agenda
How to monetise a 5G Small Cells network using the SESAME network infrastructure. The case of connected stadiums
  • Ioannis NEOKOSMIDIS - CEO, inCITES Consulting SARL
  • Ioannis CHOCHLIOUROS - Head of Research Programs Section, OTE
more
15:30 - 16:30 60 mins
Main agenda
Afternoon Break
15:45 - 16:00 15 mins
Main agenda
DEVICEMESH - Making Fans Part of the Action
  • Simon Kentish - Founder, DeviceMesh
more

-Connecting to audiences in a new way

-Overview of technology and functions

-Elevating the fan experience

- Next generation connectivity

16:00 - 16:30 30 mins
Main agenda
Panel Discussion: What do sports currently offer the modern fan and is it enough?
  • Felix Welling - Head of Corporate Development, VfL Wolfsburg
  • Bas Schnater - Fan Engagement, CRM & Digital, AZ Alkmaar
  • Edwin Suk - CIO, Feyenoord
  • Scott McLeod - Head of Engagement, Everton
more

 - Beyond the match

 - Creating year-round engagement 

 - Getting to know the fans and exceeding their expectations

-Extending reach to new groups

-Creating fresh and targeted content 

16:30 - 18:30 120 mins
Main agenda
Stadium Tours, Networking Drinks Reception & Awards Ceremony
more

Join representatives from Amsterdam ArenA to see all their latest stadium innovations first hand – make sure you sign up early to secure your place.