Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 08
Show Filter
09:00 - 09:10 10 mins
Main agenda
Chairman’s Opening Remarks
09:10 - 09:30 20 mins
Main agenda
Pakistan Super League Case Study: Using technology to digitally engage with fans
  • Nausherwan Effandi - Group Brand Manager, Peshawar Zalmi / Benoni Zalmi
more
  • Overview of the league and current status
  • Developing a long-term engagement strategy and understanding what the fan wants
  • Creating valuable and engaging content
  • Discussing the security issue and overcoming the challenges
  •  Plans going forward
09:40 - 10:00 20 mins
Main agenda
The Indoor Arena perspective – Next Generation Data Analytics
  • Guillaume Lairloup - CIO, AccorHotels Arena
more
  • Handling the data explosion – getting to know the fans and using data efficiently
  • Building the mobile app
  • Transforming the stadium into a Smart Building
10:00 - 10:20 20 mins
Main agenda
High Density Wi-Fi -The how much, the why now and the art of design
  • Sami Susiaho - Head of Technology, Sky Business
more

While many high density WI-FI solutions are currently deployed with the support for the Access Point Vendors, we have learnt the ropes and delivered many high density networks for stadiums without vendor support. The actual AP vendor is much less relevant than the RF design and network configuration. It is a hard art to master and this presentation will show some insight on where we found trouble and what we had to do over and above a carpeted office AP design

10:20 - 10:40 20 mins
Main agenda
Cellular; DAS, Small Cells and the path to 5G
  • Oliver Bosshard - Chief Operations Officer, Real Wireless
more

Technologies are evolving, capacity demand is growing and more spectrum bands are becoming available. How to future proof the wider communications infrastructure to provide connectivity and support future technologies, usage and future applications? 

This session will address:

  • The evolution of current and future wireless technologies
  • The meaning of 5G in a stadium environment and the benefits to the stadium owner/club
  • How the DAS, Small Cells or BBU/RRU approach fit into a wider communications strategy
10:40 - 11:40 60 mins
Main agenda
Morning Break, Exhibition Visit & Networking
11:40 - 12:00 20 mins
Main agenda
Delivering the future of Outside Broadcasts
  • Neil Huggins - Head of TV Outside Broadcast Services, Media & Broadcast, BT
more

 - Overview of the broadcast marketplace

 - Next generation TVOB network – what does this deliver in terms of capacity

 - Case Studies 

12:00 - 12:30 30 mins
Main agenda
Case Study – Ashton Gate Stadium
  • Paul Lipscombe - Head of Technology, Ashton Gate Stadium
more
  • Journey so far
  • Examining the new technology being delivered 
  • Partner ecosystem
  • Timeline going forward
  • Use cases

 

12:30 - 12:50 20 mins
Main agenda
Next Generation Indoor Navigation
  • Christian Frederiksen - Head of Partner Management, Mapspeople
more

Sports arenas are fun filled but also hectic at times, and it can often be pretty much impossible to find your seat in time for kick off. With MapsIndoors you can offer fans a wayfinding solution, which can turn their experience at your arena into one they want to repeat and rave to everyone about. Add to that the possibility of sending them special food and drinks vouchers or discount codes for upcoming matches and you have the winning formula.

12:50 - 14:00 70 mins
Main agenda
Networking Lunch, Exhibition Visit and Demos
14:00 - 16:00 120 mins
Main agenda
The Connected Stadium Exchange
more

Choose an exchange to join and get your questions answered in real time 

Join expert led Roundtable discussions and the Amsterdam ArenA stadium tour in order to further explore the themes of the day, and put your questions to the experts in a peer-to-peer discussion. 

Sessions last 45 minutes and then you are able to choose a second session to join for the second allotment of 45 minutes, so that attendees benefit from actionable ideas for their venue. 

14:15   The Connected Stadium Exchange 

Choose an exchange to join and get your questions answered in real time 

Join expert led Roundtable discussions and the Amsterdam ArenA stadium tour in order to further explore the themes of the day, and put your questions to the experts in a peer-to-peer discussion. 

Sessions last 45 minutes and then you are able to choose a second session to join for the second allotment of 45 minutes, so that attendees benefit from actionable ideas for their venue. 

 

(A)

Revenue generating VIP experiences 

 

(B)

Challenges of creating lasting plans and partnerships 

 

(C)

Amsterdam ArenA guided stadium tour  

A guided tour that provides a unique opportunity to see the ArenA’s innovation hub and witness first hand demonstrations of some of its unique technology. Please note places are strictly limited for the tours on a first come, first served basis. Please contact simon.frame@knect365.com 

 

(D)

Smart Cities, Transport and the Stadium 

 

15.15

Beginning of Round 2

Please select from ‘Exhibition Board Room’ Session (A) (B) or (D) above. 

16:15

 

End of Day 2 - Close of Connected Stadium Summit 2017