Connected & Autonomous Vehicles is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
May 15
Show Filter
7:30am - 8:30am 60 mins
Info
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Analyst Breakfast Briefings (Location: Mission City Ballroom M1-M3)

Craig Baldwin, Partnerships Director, Losant

 Rich Karpinski, Research Director, Voice of the Enterprise: IoT, 451 Research - Insights from Real-world IoT Pioneers

Lucian Fogoros, Co-Founder and Managing Director, IIoT-World - Predictive Analytics and Augment Reality (AR) in Manufacturing

Alexandra Rehak, Head of IoT Practice, Ovum – Updates from the 2019 Ovum Enterprise IoT Viewpoints Report

Neil Shah, Partner & Research Director, Counterpoint Research – Unlocking IoT opportunities in Asia

Bill Ablondi, Director Smart Home Systems, Strategy Analytics - What smart home applications will appeal to the mass market?

James Brehm, Founder and Technology Evangelist, James Brehm & Associates - The Top 8 Obstacles Encountered in an IoT Deployment; and How to Avoid Them

8:40am - 8:45am 5 mins
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Welcome to IoT World Day 2
8:45am - 8:50am 5 mins
Info
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Chairperson's Opening Remarks
  • Greg Kahn - President & CEO, Internet of Things Consortium

Location: Mission City Ballroom

8:50am - 9:10am 20 mins
Info
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Fireside Chat: IoT in Action - How Avis Budget Group is Reinventing Rental
  • Larry De Shon - Chief Executive Officer, Avis Budget Group
  • Moderator Bonny Simi - President, JetBlue Technology Ventures

Location: Mission City Ballroom

9:10am - 9:30am 20 mins
Info
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Mitigating Risk from Natural Disasters Using IIoT Applications
  • Philip Mezey - President and Chief Executive Officer, Itron

Location: Mission City Ballroom

9:30am - 9:50am 20 mins
Info
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Embedded Intelligence for the Next Wave of Smart Systems – Opportunities and Challenges on the Edge
  • Tony Keirouz - VP IoT Strategy, Ecosystem and Partnerships, STMicroelectronics

Location: Mission City Ballroom

9:50am - 10:10am 20 mins
Info
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
A Story of Transformational IoT: Do machines actually get smarter? What actually is the edge? And why being an IoT pioneer is more achievable than you might think.
  • Mark Relph - Head of Business Development –IoT and Emerging Technologies, Amazon Web Services

Location: Mission City Ballroom

10:10am - 10:40am 30 mins
IoT World Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Keynote Panel Discussion: Explore New Opportunities, Solutions and Experiments That Shape the City of Tomorrow
  • Aniela Kuzon - Global Lead, City of Tomorrow Challenge, Ford Motor Company
10:40am - 11:30am 50 mins
Morning Break and Industry Vertical Networking (Supply Chain/Logistics, Hyatt Pool)
11:30am - 11:40am 10 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Chairperson's Opening Remarks
  • Stephen Bell - Senior Analyst, Light Reading

Location: Level 2, 203/204

11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Microtransit: Solving the first and last mile problem for public transportation
  • Kris Bailey - CEO, Eevee Mobilty

Location: Level 2, 203/204

12:00pm - 12:40pm 40 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Multimodal for Optimal Consumer Choice - Changing how we move from A to B
  • Moderator Stephen Bell - Senior Analyst, Light Reading
  • Mark Maxham - Principal Engineer, Ellis & Associates
  • Ohad Zeira - Vice President, Fleet Ventures, Avis Budget Group
  • Steve Raney - Executive Director, Palo Alto Transportation Management Association
  • Balwinder Tarlok - Senior Transportation Electrical Engineer, CalTrans
  • Kris Bailey - CEO, Eevee Mobilty

Location: Level 2, 204/204

Explore how the latest external trends (urbanization and government intervention) and internal trends have led to a change in how people move from A to B.

  • The Modal Shift: Analyze how bikes, mopeds and scooters are reshaping transportation and whether dockless sharing platforms are accelerating the trend. Is it time for regulation?
  • Explore the role of the vehicle in a multimodal transportation systems from shared first/last mile solutions from suburb stations to shared pick-up services
  • How to deliver multimodal mobility as a service in an efficient and user-friendly way using the best user interface, apps and payment systems
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Networking Lunch
1:40pm - 2:00pm 20 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Electric Mobility: Increasing Adoption
  • Mike Harrigan - Senior Program Manager for Advanced Mobility, Prospect Silicon Valley

Location: Level 2, 203/204

EVs have different adoption rates influenced by a wide range of factors from regulation to performance. Explore the wider picture of EV adoption and the new trends in electrification.

  • How to plot the e-mobility ecosystem - from OEM to energy providers - to build the right partnerships for development and implementation of electric mobility
  • Break the charging barrier – How to plan the ideal charging infrastructure whilst exploring the realities and potential of new tech such as Wireless Electric Vehicle Charging (WEVC)
  • What is the future of battery tech and the implications of faster charging, increased energy density, cycle life and low leakage on battery development
2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Security Risks of Connected Cars: Exploring attack surface of connected cars and how to stop attacks
  • Spencer Hsieh - Threat Researcher, Trend Micro

Location: Level 2, 203/204

Internet has dramatically changed our lives. Everything is connected to the Internet today, including cars. In this session, we will discuss the security risks of connected cars.

  • What kinds of devices are most susceptible to cyberattack? – Identifying the most vulnerable devices that could be targeted by cyberattacks
  • Is it easy to hack a connected car? – Attempts to hack connected cars and the security issues exposed
  • What kinds of solutions do we need to protect a connected car? – What can we learn from these hackings and what we can do?
2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
AV’s Legislation
  • Alison Pascale - Senior Policy Strategist, Audi of America

Location: Level 2, 203/204

Law makers and local authorities have a make-or-break role in the testing and roll-out of AV. This session will discuss current and upcoming regulation.

  • Get to grips with regulation and understand how it impacts the deployment of AV’s
  • Learn what ADAS features are becoming required by upcoming regulation and how they could help with AV feature development
  • Understand policies for regulating self-driving cars and how it will affect your business
2:40pm - 3:00pm 20 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Your car is connected: To What and Whom?
  • Chuck Brokish - Director of Automotive Business Development, Green Hills Software

Location: Level 2, 203/204

Today’s connected car has ever‑increasing levels of connectivity.  This connectivity often comes with software originating from outside sources, and connections to unknown devices. Leveraging the ecosystem while ensuring security of the vehicle requires isolation of critical components.

The risks in common solutions today can be evidenced by the increasing recent number of vulnerabilities and security exploits seen in the automotive space. To this point, we’ve been fortunate that most of these exploits have been white-hat hacks.  But the industry is evolving to an opportunity for less ethical exploits. This mandates that we must put security and safety at the forefront of system design.

We will discuss experience from other safety-critical industries, and how automotive can enable use of software from multiple sources while still ensuring the safety and security of the vehicle.

3:00pm - 3:20pm 20 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Control the Ecosystem, Control the Revenue
  • Scott Burnell - Global Lead, Business Development and Partner Management, Ford Developer Program

Location: Level 2, 203/204

As vehicles evolve towards autonomous driving, content consumption advances from fear of distraction, to relaxed living room experience.

OEMs must create and nurture content ecosystems today in order to remain relevant in the autonomous future. Learn how SmartDeviceLink (SDL) enables the automotive industry to retain control by welcoming developers, maximizing vehicle data value, and establishing user habits now, before the competitive solutions of the tech giants overwhelm the industry and commandeer control of the in-vehicle monetization opportunity.

3:20pm - 3:40pm 20 mins
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Networking Refreshments
3:40pm - 3:50pm 10 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Meeting Point for Automotive Expo Tour - Level 2, 203/204
  • Maggie Miller - Director, Content Marketing, Informa Tech

Please visit Level 2, 203/204 to pick up your Expo Tour headset and map!

3:50pm - 4:40pm 50 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
Exhibition Hall Tour 2 - Automotive
  • Host Maggie Miller - Director, Content Marketing, Informa Tech

Stop 1 -Trend Micro, booth 939

Stop 2 - AAA NCNU / GoMentum Station, booth 1036

Stop 3 - SAS, booth 628

Stop 4 - Green Hills Software, booth 932

4:40pm - 6:00pm 80 mins
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
VIP Power Hour
6:00pm - 9:00pm 180 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles (Location: Level 2, 203/204)
IoT World Awards Ceremony

Everything Passes only (or add an IoT World Awards Pass to any pass option!)

Showing of Streams
10:40am - 11:30am

Morning Break and Industry Vertical Networking (Supply Chain/Logistics, Hyatt Pool)

More
Showing of Streams