Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

John Ellis

Chairs Welcome and Opening Remarks

Ellis & Associates

Dave Ferguson

Keynote: Leave the Driving to Me

Nuro

Paul Hemmersbaugh

NHSTA: The Federal Autonomous Vehicle Policy

General Motors

Henry Bzeih

Panel Discussion: Stepping into the fast lane, what does a fully autonomous future really look like?

KIA

9 am 9:20 am (20 mins)

Main agenda

Chairs Welcome and Opening Remarks

  • Chair John Ellis - Founder, Managing Director, Ellis & Associates

9:20 am 9:40 am (20 mins)

Main agenda

Keynote: Leave the Driving to Me

  • Speaker Dave Ferguson - Co-Founder, Nuro

9:40 am 10 am (20 mins)

Main agenda

NHSTA: The Federal Autonomous Vehicle Policy

  • Speaker Paul Hemmersbaugh - Chief Counsel and Public Policy Director, General Motors

10 am 10:40 am (40 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Stepping into the fast lane, what does a fully autonomous future really look like?

  • Exploring approaches to autonomous features being developed and monetization opportunities
  • Looking at how to overcome major barriers to the adoption of autonomous driving such as reliability, security and liability issues
  • Will OEM's look to diversify into mobility solutions providers rather than just manufacturers of vehicles?
  • Looking at car ownership models, car sharing VS the importance of preserving the role of the driver
  • The advantages and dis-advantages of putting the consumer in the front line to test autonomous features 
  • Panelist Henry Bzeih - Managing Director Connected & Mobility Division, KIA
  • Panelist Jill Sciarappo - Strategic Director, Autonomous Driving, Intel Corporation

10:40 am 11:40 am (60 mins)

Main agenda

Morning Networking Break

11:40 am 12:20 pm (40 mins)

Technical

Exploring Evolving Mobility Choices

12:20 pm 1 pm (40 mins)

Technical

Case Study: Cyber Resiliency & AI in the car

  • Speaker David Bray - Senior Executive, Transformational Leader, & Chief Information Officer, Federal Communications Commission

12:40 pm 1 pm (20 mins)

Technical

The Rise of Machine: The AI Awakening That’s Accelerating Autonomous

  • Exploring the development of AI with applications to smarter and safer vehicles, as well as robots that can make our lives better at home, especially as we age.
  • How deep learning and sensor fusion can empower a vehicle to make better decisions than a human driver
  • The role of LiDAR and dash cams for smarter vehicles with AI

11:40 am 12:20 pm (40 mins)

Strategy & Product

Supplying the Evolving Automotive Ecosystem

  • Alex Gruzen - Chief Executive Officer, WiTricity

12:20 pm 12:40 pm (20 mins)

Strategy & Product

From Fantasy to Reality: Successfully Launching Autonomous Vehicles

  • Looking at the regulations, how closely are companies working together to improve? What states are becoming the testing grounds and best opportunities for AV
  • Partnership opportunities, who are AV collaborating with? How important are OEM’s?
  • Promotion, education and lessons learnt from the frontline on a successful launch
  • Panelist Emmanuele Spera - CEO, NEXT Future Transportation
  • Panelist Dave Ferguson - Co-Founder, Nuro

12:40 pm 1:10 pm (30 mins)

Strategy & Product

Panel Discussion: Fostering the Rapid and Safe Development of Standards and Regulations for Autonomous Vehicles

  • Looking at the requirement set today for federal guidelines on autonomous driving and what is set for the road ahead
  • Earning the public’s trust: how regulators and industry can work together to ensure a safe driverless future
  • How national and state government departments can work with vehicle manufactures to develop safe testing on public roads
  • Solving the liability puzzle, who is liable if a hacker infiltrates a car’s operating system and assumes control of the autonomous vehicle?
  • Moderator Elliot Katz - Global Co-Chair, Connected and Self-Driving Car Practice, DLA Piper
  • Panelist Markus Levy - CEO, EEMBC

1 pm 2:20 pm (80 mins)

Main agenda

Networking and Hosted Lunch Tables

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Main agenda

Autonomous Vehicles: A Perspective from the California Department of Motor Vehicles

  • Looking at the fundamental research on range extension autonomous driving for electric vehicle Based on optimization of vehicle velocity profile in consideration of cornering
  • Understanding characteristics for energy-efficient fully electric vehicles with multiple motors
  • Braking energy recovery potential of electrified vehicles according to their type of use and drivetrain characteristics
  • Winning Approach: Selection Criteria for Competitive Battery Powered Racing Vehicles
  • Speaker Ronn Ford - CEO & Founder, Ronn Motor Group

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Intelligent Transportation in Smart Cities

  • eMobilty; looking at strategies for driving clean solution for liveable cities
  • Freight ITS systems, how to increase efficiency and effectiveness, looking at the safety of transportation and reduce environmental impacts of freight transportation
  • ticketing and payments traffic management
  • V2X; how vehicles to everything communication will encapsulate a truly connected vehicle
  • How is V2V technologies improving driver safety by keeping the cars connected, maintaining the speed and the distance
  • Looking at the improvements on how V2I technology has security at its core ( with insights into traffic lights, pollution levels, hazards, emergency services) and new technolgies to improve traffic flow, re-routing, fuel consumption, parking, WIFI and charging spots for electric cars on the move
  • Exploring car sharing and on-demand taxis including their internal and external synergies
  • ITS for Feet management, pay as you drive insurance and parking 


  • Anil Rachakonda - Head of Smart Cities Initiative, Continental
  • Paul Asel - Managing Partner, Nokia Growth Partner

3:20 pm 3:40 pm (20 mins)

Main agenda

Connected & Autonomous EV revolution

  • The evolution from ownership to vehicle as a service
  • How to make vehicle's lifespan last 10X more
  • Connected Car & Self-Driving: how to go to market faster, how to innovate faster
  • Customization, white label, open innovation, modularity, replaceability and upgradability
  • How new players can join the New Mobility opportunities
  • How existing auto OEM and Tier 1 can have a win-win collaboration with new players
  • Tin Hang Liu - CEO & Founder, OSVehicle

3:40 pm 4:20 pm (40 mins)

Main agenda

Afternoon Networking Break

4:20 pm 4:40 pm (20 mins)

Technical

Panel Discussion: Future strategies and opportunities autonomous will bring for enterprises

  • How will the consumer shopping journey change with self-driving cars?
  • Looking at home delivery models and the impact on self-driving vehicles
  • Strategies on how parking lots and how parking will change for retailers
  • Exploring the advertising opportunities with the connected car and consumer
  • Sam Abuelsamid - Senior Research Analyst, Navigant Research

5 pm 5:30 pm (30 mins)

Technical

The Positive Impact of Pier to Pier Car Rental on Vehicles Sales

  • How consumers are off setting vehicle costs on P2P car rental
  • Understand how automakers can upsell vehicle models in the sharing economy
  • Discover how new mobility providers can partner with automakers
  • Tom Wang - Chief Product Officer, Turo

4:20 pm 5 pm (40 mins)

Strategy & Product

Panel Discussion: Implications of Driverless Cars on the Insurance Industry

  • How will autonomous vehicles impact auto insurance and driver liability?
  • Looking at the implications of Self-insurance, can it remove a key firewall between risk and innovation, potentially
  • real-time insurance policies, tailored precisely for an individual’s risk-profile?
  • Panelist Andrew Rose - CEO, Compare.com
  • Panelist Michael Cohen - SAIC Capital, Venture Capital Investor
  • Panelist Mariel Devesa - Head of Innovation, Farmers Insurance

5 pm 5:30 pm (30 mins)

Strategy & Product

Connected Cars, Autonomous Cars, and the Shared Mobility Economy: What’s the Impact?

  • Adam Cohen - Research Associate - Transportation Sustainability Center, UC Berkeley
  • Steven Messino - CEO, MuvMe

5:30 pm 7:30 pm (120 mins)

Main agenda

Connected & Autonomous Vehicles Conference Networking Party