Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Dom Robinson

Coffee with Dom Robinson and guests: key takeaways from the best of day one and looking onward for today

Id3as

Nov 28
Show Filter
09:20 - 09:30 10 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Chairman’s Conference Welcome

Day 1 recap and topic focus ahead:

  • Recap of key themes on day 1
  • Looking ahead to day 2
09:30 - 09:50 20 mins
Main agenda - Content Delivery World
Coffee with Dom Robinson and guests: key takeaways from the best of day one and looking onward for today
  • Moderator Dom Robinson - Co-Founder & Director, Id3as
  • Speaker Tony Gunnarsson - Principal Analyst, Ovum
09:50 - 10:20 30 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Fireside Chat: How are smaller CDNs maintaining their place in the market?
  • Speaker Henrik Schneider - Director of Broadcast and Media Services Division, Antenna Hungária
  • Moderator Jason Thibeault - Executive Director, Streaming Video Alliance
  • How are they successful?
  • How do they survive? How are smaller CDNs growing so quickly?
  • What do they know that we don’t – What is their secret ingredient?
  • Who are they targeting and how?
10:20 - 11:00 40 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Fireside Chat: The X-Factor that can make your CDN standout out amongst the competition
  • Speaker Sara Oueslati - CDN Director, Orange
  • Speaker Mark de Jong - Sales Manager CDN, Deutsche Telekom
  • Moderator Dom Robinson - Co-Founder & Director, Id3as
  • How to differentiate in a commoditised market – what else are your clients looking for?
  • Who is diversifying? What are they doing and how?
  • Are value added services (VAS) the way forward?
  • Discussing the services that can be added to your offering e.g. security, reliability, real life analytics, automation, etc.
11:00 - 11:30 30 mins
Main agenda
Morning Break & Speed Networking
11:30 - 12:30 60 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Panel Discussion: The fight to counter latency: the countdown to zero
  • Panellist Benjamin Schwarz - Owner/CTO, CTO Innovation
  • Panellist Jeff Webb - Principal Streaming Architect - Internet TV, Sky
  • Moderator Dom Robinson - Co-Founder & Director, Id3as
  • Panelist Stuart Newton - VP Strategy & Business Development, Telestream
  • Where & when does latency occur most often and how can we deliver super-low latency?
  • How far are we from zero latency? Spanning the spectrum of organizations for whom low latency is mission critical and some solution providers addressing the space.
  • What are the ideal workflow models?
12:30 - 12:45 15 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Presentation: Technological innovation revolutionising storytelling
  • Speaker Steve Callanan - CEO, Wirewax
  • How interactive video works
  • New horizons for narrative engagement
  • New opportunities to commercialise content
12:45 - 13:45 60 mins
Main agenda
Lunch
13:45 - 14:10 25 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Presentation: Building a Decentralized Media Distribution Platform with Blockchain Technology
  • Speaker Andrew Kolodyuk - Founder, Divan TV
  • How will blockchain change the TV/Video industry?
  • Assessing the global digital advertising industry
  • How will the Advertisement and Entertainment industry will be affected by a token economy?
14:10 - 14:35 25 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Presentation: The Evolution of Broadcast Advertising
  • Speaker Deepa Kutty - Programme and Portfolio Manager, Sky
  • Assessing the current advertising landscape
  • Targeted and Dynamic Ad Insertion technology
  • Future trends including AI, Machine Learning, AR & VR
14:35 - 15:00 25 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Presentation: Funding the Future of TV
  • Speaker Justin Gupta - Head of Broadcast and Entertainment, Google
  • The history of TV distribution and the evolution of TV funding models
  • How OTT and Connected TVs changed everything
  • The opportunities of Addressable Advertising
  • New funding models and success stories
15:00 - 15:20 20 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
Crystal Ball Round-up

This session discusses what we have learned over the past two days as we make projections into the next 12 months

15:20 - 16:00 40 mins
Info
Main agenda - Content Delivery World
What is the key to leadership in an ever-changing landscape?
  • Speaker Lev Petukhov - Head of digital projects department, OJSC NTV-PLUS
  • Speaker Jon Watts - Director and Co-Founder, MTM
  • Speaker Peter Cassidy - Principal Officer, Applicaster
  • Speaker Richard Young - Strategy Director, Hopster
  • Moderator Mark Smith - Marketing Consultant, MSA Ltd

Please join us for the closing OTTtv World Summit and Content Delivery World panel session.

Learn from our executives as they share their tips on the key to leadership in an ever-increasing competitive market.

• How do you remain lean and always see results?

• How do you identify the skills gap your company?

• Is it possible to grow quickly but organically?

• How do you maintain the blood proposition of your company as you scale?