Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 13
Show Filter
Showing of Streams
09:05 - 09:15 10 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Connected Consumer
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Developer Summit
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:05 - 09:15 10 mins Free
Diversity in Tech
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
more
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship
09:15 - 09:35 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:15 - 09:35 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: The Evolution of the Customer Experience
09:35 - 09:55 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:35 - 09:55 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Voice recognition in the workplace
09:55 - 10:15 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
09:55 - 10:15 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Brain Computer Interface
10:15 - 10:50 35 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Networking Break & Exhibition Visit
10:15 - 10:50 35 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Networking Break & Exhibition Visit
10:15 - 10:50 35 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Networking Break & Exhibition Visit
10:15 - 17:30 435 mins Free
Exhibition
Exhibition Open!
10:30 - 10:40 10 mins Free
Connected Consumer
Chairperson’s Opening Remarks & Market Updates
10:40 - 11:00 20 mins Free
Connected Consumer
Delivering for the Connected Consumer - The Future of Connected Life
10:50 - 11:00 10 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Chair's Opening Remarks
10:50 - 11:00 10 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Chair's Opening Remarks
10:50 - 11:00 10 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Chair's Opening Remarks
11:00 - 11:20 20 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote: The Psychology of Digital Experience - Understanding and Adapting to Consumers' Digital Behaviour
more

Technology has rapidly changed the way in which consumers engage with services and buy products. But the way that humans behave, on an anthropological level, hasn’t changed all that much in millions of years.

As such, any organisation hoping to understand the mechanics of digital experiences need to consider two things in tandem. First: an in-depth understanding of the universal, cognitive programming underpinning all our actions, decisions, and biases. And secondly: how that programming interacts - and morphs - when interacting with the services of digital platforms and services available to the modern consumer. 

11:00 - 11:20 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Keynote: The Psychology of Digital Experience - Understanding and Adapting to Consumers' Digital Behaviour
more

Technology has rapidly changed the way in which consumers engage with services and buy products. But the way that humans behave, on an anthropological level, hasn’t changed all that much in millions of years.

As such, any organisation hoping to understand the mechanics of digital experiences need to consider two things in tandem. First: an in-depth understanding of the universal, cognitive programming underpinning all our actions, decisions, and biases. And secondly: how that programming interacts - and morphs - when interacting with the services of digital platforms and services available to the modern consumer. 

11:00 - 11:20 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Keynote: The Psychology of Digital Experience - Understanding and Adapting to Consumers' Digital Behaviour
more

Technology has rapidly changed the way in which consumers engage with services and buy products. But the way that humans behave, on an anthropological level, hasn’t changed all that much in millions of years.

As such, any organisation hoping to understand the mechanics of digital experiences need to consider two things in tandem. First: an in-depth understanding of the universal, cognitive programming underpinning all our actions, decisions, and biases. And secondly: how that programming interacts - and morphs - when interacting with the services of digital platforms and services available to the modern consumer. 

11:00 - 11:20 20 mins Free
Connected Consumer
Shifting from Connected Devices to Experiences
11:20 - 11:40 20 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote: Innovation Architecture: Designing and Deploying a Transformational Change Programme
more
  • Leveraging connected devices and IoT data to drive growth, increase operational effectiveness and, ultimately, better service customer needs.
  • Futureproofing and turbocharging business performance through considered implementation of machine learning technologies
  • Reengineering enterprise architecture to drive growth and untangle IT complexity. 
  • Breaking down disparate business silos to facilitate innovation.
  • Coordination of automated technologies and lean methodologies to deliver first-class digital experience.
  • Optimising big data capability to drive best-in-class analytics processes - driving business and customer benefits.
11:20 - 11:40 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Keynote: Innovation Architecture: Designing and Deploying a Transformational Change Programme
more
  • Leveraging connected devices and IoT data to drive growth, increase operational effectiveness and, ultimately, better service customer needs.
  • Futureproofing and turbocharging business performance through considered implementation of machine learning technologies
  • Reengineering enterprise architecture to drive growth and untangle IT complexity. 
  • Breaking down disparate business silos to facilitate innovation.
  • Coordination of automated technologies and lean methodologies to deliver first-class digital experience.
  • Optimising big data capability to drive best-in-class analytics processes - driving business and customer benefits.
11:20 - 11:40 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Keynote: Innovation Architecture: Designing and Deploying a Transformational Change Programme
more
  • Leveraging connected devices and IoT data to drive growth, increase operational effectiveness and, ultimately, better service customer needs.
  • Futureproofing and turbocharging business performance through considered implementation of machine learning technologies
  • Reengineering enterprise architecture to drive growth and untangle IT complexity. 
  • Breaking down disparate business silos to facilitate innovation.
  • Coordination of automated technologies and lean methodologies to deliver first-class digital experience.
  • Optimising big data capability to drive best-in-class analytics processes - driving business and customer benefits.
11:20 - 11:50 30 mins Free
Connected Consumer
Panel: Enhanced Interoperability and Interchangeability to Simplify Complex Interfaces
more
  • How are retailers educating customers about interoperability to drive engagement?
  • Partnerships to deliver seamless experiences
  • Open standards and cross-industry guidelines
11:40 - 12:20 40 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote Panel Discussion: The Customer as Keystone: Devising, Aligning, and Deploying a Digital Strategy Centred Around the Customer Engagement Excellence
more
  • Deliver a business case for customer-centric, digital innovation that increases customer lifetime value, increases employee engagement and, ultimately, increases company profits
  • Managing and deploying new digital services and how best to aggregate the customer data they produce.
  • Avoid “money-traps” that will only slow down your digital transformation.
  • Top level and cross-department buy-in: lay the foundation for the future of digital experiences with your brand. Choosing the right time - and tools - to invest in.
  • Defining brand values and customer needs - the importance maintaining and improving you value proposition during digital evolution.
  • Customers often buy your product or use your service because they are attracted to - or identify with - the idea behind it. How can you ensure this is instilled into your DCX strategy?
  • Maintaining brand identity and values when operating across new platforms, offering new services, and attempting to reach new audiences.
  • Monetising your CX investments through service based products to improve engagement and loyalty
11:40 - 12:20 40 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Keynote Panel Discussion: The Customer as Keystone: Devising, Aligning, and Deploying a Digital Strategy Centred Around the Customer Engagement Excellence
more
  • Deliver a business case for customer-centric, digital innovation that increases customer lifetime value, increases employee engagement and, ultimately, increases company profits
  • Managing and deploying new digital services and how best to aggregate the customer data they produce.
  • Avoid “money-traps” that will only slow down your digital transformation.
  • Top level and cross-department buy-in: lay the foundation for the future of digital experiences with your brand. Choosing the right time - and tools - to invest in.
  • Defining brand values and customer needs - the importance maintaining and improving you value proposition during digital evolution.
  • Customers often buy your product or use your service because they are attracted to - or identify with - the idea behind it. How can you ensure this is instilled into your DCX strategy?
  • Maintaining brand identity and values when operating across new platforms, offering new services, and attempting to reach new audiences.
  • Monetising your CX investments through service based products to improve engagement and loyalty
11:40 - 12:20 40 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Keynote Panel Discussion: The Customer as Keystone: Devising, Aligning, and Deploying a Digital Strategy Centred Around the Customer Engagement Excellence
more
  • Deliver a business case for customer-centric, digital innovation that increases customer lifetime value, increases employee engagement and, ultimately, increases company profits
  • Managing and deploying new digital services and how best to aggregate the customer data they produce.
  • Avoid “money-traps” that will only slow down your digital transformation.
  • Top level and cross-department buy-in: lay the foundation for the future of digital experiences with your brand. Choosing the right time - and tools - to invest in.
  • Defining brand values and customer needs - the importance maintaining and improving you value proposition during digital evolution.
  • Customers often buy your product or use your service because they are attracted to - or identify with - the idea behind it. How can you ensure this is instilled into your DCX strategy?
  • Maintaining brand identity and values when operating across new platforms, offering new services, and attempting to reach new audiences.
  • Monetising your CX investments through service based products to improve engagement and loyalty
11:50 - 12:40 50 mins
Connected Consumer
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:20 - 12:40 20 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Keynote: Designing and Developing Digital Products That Become Invaluable in Users’ Lives
more

By cross-mapping insights and methodologies from across UI design, UX testing, and behavioural science, product teams put themselves able to create digital products that can become both invaluable in the lives of the user, and habit-forming. This session will discuss:

  • Experience Architecture: How to adopt an experience and persuasive design mentality when building the information architecture of your digital product, ensuring your users’ experience with the app is as intuitive, easy, and engaging.
  • Co-creation: Overcoming incorrect or outdated design assumptions by building a cross-disciplinary team that can feed their own “perspective” of the end-user into the product in its early stages.
  • Integrating app performance and data analytics to aggregate and feed user data back into the product team during live testing, and to provide marketers who can react to insight into user behaviour during campaigns.
  • Create a behaviourally backed design that is either visually or aurally appealing to instil trust in your brand, ultimately winning/retaining your users’ hearts and minds.
12:20 - 12:40 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Keynote: Designing and Developing Digital Products That Become Invaluable in Users’ Lives
more

By cross-mapping insights and methodologies from across UI design, UX testing, and behavioural science, product teams put themselves able to create digital products that can become both invaluable in the lives of the user, and habit-forming. This session will discuss:

  • Experience Architecture: How to adopt an experience and persuasive design mentality when building the information architecture of your digital product, ensuring your users’ experience with the app is as intuitive, easy, and engaging.
  • Co-creation: Overcoming incorrect or outdated design assumptions by building a cross-disciplinary team that can feed their own “perspective” of the end-user into the product in its early stages.
  • Integrating app performance and data analytics to aggregate and feed user data back into the product team during live testing, and to provide marketers who can react to insight into user behaviour during campaigns.
  • Create a behaviourally backed design that is either visually or aurally appealing to instil trust in your brand, ultimately winning/retaining your users’ hearts and minds.
12:20 - 12:40 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Keynote: Designing and Developing Digital Products That Become Invaluable in Users’ Lives
more

By cross-mapping insights and methodologies from across UI design, UX testing, and behavioural science, product teams put themselves able to create digital products that can become both invaluable in the lives of the user, and habit-forming. This session will discuss:

  • Experience Architecture: How to adopt an experience and persuasive design mentality when building the information architecture of your digital product, ensuring your users’ experience with the app is as intuitive, easy, and engaging.
  • Co-creation: Overcoming incorrect or outdated design assumptions by building a cross-disciplinary team that can feed their own “perspective” of the end-user into the product in its early stages.
  • Integrating app performance and data analytics to aggregate and feed user data back into the product team during live testing, and to provide marketers who can react to insight into user behaviour during campaigns.
  • Create a behaviourally backed design that is either visually or aurally appealing to instil trust in your brand, ultimately winning/retaining your users’ hearts and minds.
12:20 - 12:30 10 mins Free
Diversity in Tech
Welcome and Introduction from the Chairperson
12:30 - 12:45 15 mins Free
Diversity in Tech
The Need for Radical Action
more
  • A look at the state of the industry – how long until we reach parity on gender, race, sexuality
  • Lots of talk about diversity but where is the action? What are the barriers to progress
  • Defining Diversity vs. Inclusion – A seat at the table is one thing but is everyone heard?
12:40 - 13:30 50 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:40 - 13:30 50 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:40 - 13:30 50 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:40 - 13:00 20 mins Free
Connected Consumer
Consumer Engagement
more

What are consumers willing to pay and what will they pay for?

12:45 - 13:15 30 mins Free
Diversity in Tech
Panel: The Building Blocks for a Diverse and Inclusive Workforce
more
  • How can organisations rethink their hiring strategies to ensure diversity & reduce bias in recruitment
  • What can legacy employers do to retro-fit their hiring processes to be more inclusive?
  • What can younger companies do to ensure diverse employment strategies are part of the foundations… and are maintained at scale
  • Why quotas don’t work
13:00 - 13:20 20 mins Free
Connected Consumer
Security & Privacy
13:15 - 13:30 15 mins Free
Diversity in Tech
Tips to Creating and Nurturing an Inclusive Team Culture
more
  • How do you successfully implement D&I initiatives within your organisation?
  • Ensuring all voices are heard
  • Positive results of diversity initiatives
  • The role of advocacy groups – how they came to be and what are their aims, how can they help your organisation?
13:20 - 13:50 30 mins Free
Connected Consumer
Panel: What’s your route to mass market?
13:30 - 16:20 170 mins
Keynotes & TechXLR8 Headliners
Breakout into Streams
13:30 - 13:40 10 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Chair's Opening Remarks
13:30 - 13:40 10 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Chair's Opening Remarks
13:30 - 14:00 30 mins Free
Diversity in Tech
Panel: Addressing the Silos of Diversity
more
  • Addressing the complexity of ‘diversity’ – how many of us only identify in one way?
  • How can advocacy groups work together to blur the parameters of ‘diversity’
  • How to focus on inclusion as a whole
13:40 - 14:00 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Building a Narrative Around Your User - Implementing the Technologies and Methodologies to Achieve the Gold Standard in UX Research
more

To create a product that will become indispensable in the life of the end-user, product teams must centralise needs and desires, rather than arbitrary features and functions. This session will discuss how to build a narrative around the user during product research. 

  • Implement behavioural research methods to ensure insight gathered reflects actual user behaviour with - and without - your product. (E.g. how and when to use moderated or unmoderated studies, ethnographic studies, behavioural tracking, field studies, etc). 
  • Choose and execute data-collection methods that are suitable for each stage of research, and appropriate for the digital product being developed (e.g. decontextualized data collection vs. scripted data collection vs scripted data collection)
  • Choose an appropriate customer/user champion to lead on product build efforts, to ensure the user’s goals and desires are behind every design and interface decision.
  • Understand what is about your brand/product/service that triggers (dis)engagement from your user, and react accordingly.
  • Implementing machine learning / analytics to make sense of abundance of qualitative and quantitative data gained before, during and after soft & hard launches.
  • Choose and implement the right remote usability software to react faster to user experience with your digital product / service. 
  • Achieve best practice in target group representative testing to avoid bias that could skew your research and waste time and budget.
13:40 - 14:00 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Are You Failing Fast Enough? Outmanoeuvring Digital First Competitors Who Are Winning the DCX Race
more
  • Enabling better workflow management and efficiency across departments and countries to ensure you optimising the wealth of skills and knowledge across the organisation
  • Inculcating a culture of lean development and live testing to save huge costs in third-party fees, to aggregate customer feedback faster, and get your products into the consciousness of existing customer, faster.
  • Identifying business processes and practices that are ripe for automation, and how this will enable faster - and better - iteration of new digital offerings.
  • Implement the technology capture user requirements quickly and avoid the “perfection trap”
  • What do you designers / developers need to get products to market quicker?
  • Overcoming the “perfection infection” that plagues incumbents, but new market entrants are immune to.
  • Enabling constant improvement of DCX through the management and deployment of customer feedback loops, to benchmark against both your own business’, and competitors’ DCX performance.
  • Enabling technology driven, and culture enabled acceleration of ideas and information across the business; ensuring different teams’ unique perspective of the customer is accounted for.
13:50 - 14:10 20 mins Free
Connected Consumer
Insurance
14:00 - 14:20 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Accelerating Digital Product Design and Development
more
  • Get results faster by building out your design and development toolkit; selecting the tools and methodologies for building on your chosen platform.
  • Selecting the right prototype format (e.g. Wireframing vs. high fidelity mock-ups)
  • Keep two eyes on solving user’s problems whilst following lean UX methodologies, and leveraging cross-team dashboards for faster launches and better collaboration.  
  • Futureproof your digital product through wise API / platform selection; taking into account the time and complexity associated with integration with existing and future back-end.
  • Effectively inculcating a “minimum buyable product” mentality across the team to get products in users’ hands, faster.
  • How to optimise design collaboration tools for a corroborated final product, that fits the brief and gets to market in record time.
14:00 - 14:25 25 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Botman vs. SuperAgent: Creating a New World of Digital Customer Experience
more
  • How are digital customers’ behaviours changing?
  • What is the impact of omni-channel, automation, and AI on the front line of customer service?
  • How do we develop “digital employees” capable of delivering great customer experiences? 
14:00 - 14:30 30 mins Free
Diversity in Tech
Panel Hosted by Girl Guiding UK: Why We Need Women in AI
more
  • The problem of building AI and the biases it will inherit & why it is crucial that AI is built with equality at the core
  • The risk of AI being built by one demographic… leading to products that only cater to one market
  • How to ensure all traits are considered by a diverse team building a diverse AI future for the planet
14:10 - 14:40 30 mins Free
Connected Consumer
Panel: Connected Consumer Connectivity
14:20 - 14:40 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Digital Product Testing - Avoiding Costly Errors Throughout the Development Process
more
  • The practicalities of overcoming platform fragmentation
  • How to handle the QA and testing challenges voice platforms present to developers 
  • Securing your application - identifying and plugging the gaps across connected and isolated digital products.
  • How to implement, manage, and maintain a continuous product testing cycle - thus ensuring a rewarding and secure experience for the end-user, whilst freeing up internal resource to enhance, rather than patch, existing digital products.  
  • Live testing: how to implement new features into your product/service without risking user attrition. (e.g. conducting experimental UX tests in sandbox environments)
  • Interrogate and optimise data gained through live trials at lightening pace, to fruitfully feed back into the product development process.
14:25 - 15:00 35 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Panel Discussion - Engineering a Culture of Tech-Enabled Innovation - Can You Retrofit Customer-Centricity?
more
  • Building a bridge between company values and what your customer values in your brand through cross-department commitment to analysing and acting upon legacy data, live data, and fresh consumer research.
  • How should you communicate the “digital north star” of your business to your staff by establishing the employee digital experience as equal in importance to the customer’s digital experience?
  • Hiring right: Bringing in staff with different professional and cultural backgrounds to enable fresh perspectives that can catalyse innovation.
14:40 - 15:00 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
An Investigation into The Reality of Developing an Immersive Experience
more
  • 3D Data: implement and optimise the use of digital reality analytics tools to make sense of new kinds of (spatial) data available to VR/AR developers.
  • Visualising and spatial data through detailed dashboards - and analysing this data effectively to iterate better (and new) immersive experiences.
  • Defining what is and isn’t possible when building on currently available AR/VR kits & engines. 
  • Selecting and integrating the most suitable tracking and NLP technology, and understanding its role in designing an immersive experience (e.g. tracking analytics, spatial audio / haptic audio, etc.).
  • The most time and cost effectives methods to test and optimise common user interface problems encountered by VR/AR developers.
  • Working with IT teams to adequately prepare them (and the enterprise’s architecture) for the increased bandwidth and processing requirements demanded of real-time AR/VR experiences.
14:40 - 15:10 30 mins
Connected Consumer
Networking Break & Exhibition Visit
15:00 - 15:20 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Coffee Break
15:00 - 15:20 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Coffee Break
15:10 - 15:40 30 mins Free
Connected Consumer
The Future of Work
15:20 - 15:40 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Bots Behaving Believably - Building a Reliable Brand Ambassador
more
  • Purpose-driven development: the importance of keeping the end functionality of the bot at the core of your product build, to avoid adding unnecessary and potentially underdeveloped (damaging) features to your bot. 
  • Designing a conversational interface that reflects the tone of your brand, and the broader purpose you aim to fulfil in the user’s lives.
  • Integrate intelligence into your chatbot engine to enable more intuitive, exploratory experiences with your bot first, but ultimately, your brand.  
  • Following best practice when integrating your chat bot with social media and messaging APIs to broaden your brand’s digital reach.
  • Integrate front-end bot application development with NLP and NLU technologies to enable either more human interactions, or, more practical interactions with the user.
15:20 - 15:40 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Levelling Up Your Voice Strategy - How to Evolve, Integrate, and Mature Your Voice Offering
more
  • Integrating voice assistants into a broader business strategy 
  • Using voice as an enabler of digital touch point integration, rather than existing independently and risking customer attrition
  • Should your voice offering be part of a string of experience/products offered by your business, or should you silo it until the technology improved?
  • Should all consumer facing products in your business be voice enabled? Is there always ROI?
  • Using voice to leverage the inherent benefits of existing digital channels
  • Where next for NLP technology? When will bots become proficient in context comprehension?
15:40 - 16:00 20 mins
Track 1 - Digital Product Design & Development
Developing a Voice UI That Delivers on Customer Expectations
more
  • Overcome the challenges presented by voice UI’s unbounded interface.
  • Familiarising yourself with the design and development principles that transfer from app and web UX, and those that don’t.
  • Bridging the development skill gap between voice and text-based design.
  • Differentiating your voice from competitors through collaboration with psycholinguists.
  • Implementing NLU and NLP technologies effectively to enable more “human” interactions with your brand, ensuring customer “stickiness”.
15:40 - 16:00 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Case Study: Destroying Silo Thinking in Your Organisations to Accelerate Digital Growth
more
  • Delivering a digital customer experience requires a total focus on your customer - their needs, their wants, their desires.
    To deliver this, regardless of the channel you choose, is dependent on being able to feed intelligence about their behaviours into every stage of your service delivery process.

    This session will focus on how the most agile organisations have managed to thing together the skills, talent, and insight from across the business to destroy knowledge silos firstly, and then to break down physical data silos, secondly.

15:40 - 16:00 20 mins Free
Connected Consumer
Panel: Home/Car/City Ecosystem Convergence
16:00 - 16:20 20 mins
Track 2 - Digital CX Strategy
Case Study: User Acquisition and Scaling the Customer’s Digital Experience - Lessons from (XXXX) on How to Win and Retain Customers During Periods of Growth
16:20 - 16:30 10 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:20 - 16:30 10 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:20 - 16:30 10 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:20 - 16:30 10 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:20 - 16:30 10 mins Free
Developer Summit
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:20 - 16:30 10 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8: Welcome back from your Chair
16:30 - 16:50 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:30 - 16:50 20 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:30 - 16:50 20 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:30 - 16:50 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:30 - 16:50 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:30 - 16:50 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Creating Change Makers – How to Inspire Entrepreneurship
16:50 - 17:10 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
16:50 - 17:10 20 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
16:50 - 17:10 20 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
16:50 - 17:10 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
16:50 - 17:10 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
16:50 - 17:10 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Space Tech 1
17:10 - 17:30 20 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:10 - 17:30 20 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:10 - 17:30 20 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:10 - 17:30 20 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:10 - 17:30 20 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:10 - 17:30 20 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Headliner: Space Tech 2
17:30 - 18:30 60 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
17:30 - 18:30 60 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 End of Day 2 and Drinks Reception
19:30 - 22:30 180 mins Free
Keynotes & TechXLR8 Headliners
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Track 1 - Digital Product Design & Development
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Track 2 - Digital CX Strategy
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Connected Consumer
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Developer Summit
TechXLR8 Tech Night Party
19:30 - 22:30 180 mins Free
Diversity in Tech
TechXLR8 Tech Night Party