Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:20 (20 mins)

Main agenda

Chairperson’s opening remarks

  • Michele Zarri - Technical Director, GSMA

09:20 09:40 (20 mins)

Main agenda

Developing a progressive business case for IMS

Revenue/churn/NPS benefits from enhanced services

Spectrum plans that are currently driving VoLTE rollout and supporting VoWiFi initiatives

What do differences in virtualisation make to the business case – what are realistic timescales?

  • Dario Betti - Director Product Development and Services , MTS

09:40 10:00 (20 mins)

Main agenda

Key Concerns Over Moving SBC to the Cloud

  • While bringing efficiency in network usage and O&M, cloud-based SBC raises challenges to carriers. Huawei will share some insights and practices on the top concerns about cloud SBC


  • Felix Wang - Director of Technical Marketing SBC, Huawei

10:00 10:40 (40 mins)

Main agenda

How should an operator run their IMS infrastructure?

Answering complex operational questions

Best practice for managing day by day business activities

How to solve challenges with legacy and new technology in parallel


  • Moderator Michele Zarri - Technical Director, GSMA
  • Ioannis Patsouras - Deputy Director , OTE Group
  • Paul Hjul - Director, Crystal Web

10:30 10:50 (20 mins)

Main agenda

IMS + Cloud-Based Services - Solving for High Availability, Low Latency and Rapid Deployment

  • The challenges of IMS integration with public cloud (speed to deploy, high availability, low latency and scalability)
  • How IMS infrastructure can generate new revenue
  • How 3rd parties can innovate IMS services while running in a public cloud
  • Petr Jann - Sr. Product Manager, Hiya
  • Daniel Bedekovich - Open API Technology Evangelist, Nokia

10:50 11:50 (60 mins)

Main agenda

Coffee & VIP Speed Networking

11:40 12:00 (20 mins)

Main agenda

DT's Experience and Vision in Migrating to Virtual IMS

Current Mobile Voice offerings by OTE on virtual platforms – challenges/wins

Operations considerations

Architecture aspects

Security aspects

Future migration vision for other services (e.g. Fixed Voice)

  • Ioannis Patsouras - Deputy Director , OTE Group

12:10 12:40 (30 mins)

Main agenda

Building the new Telefónica Core with NFV and Open Source MANO (OSM)

  • How Telefónica is architecting its new Core Network with NFV to enable the dynamic re-allocation of capacity wherever needed
  • Why orchestration is the latest technical challenge to realize this vision, and what Telefónica is doing in this space.
  • How Open Source MANO (OSM) has become the reference platform for interoperability, and has just launched its third release
  • How this fits into Telefónica plans for virtualization
  • Francisco Javier Ramón Salguero - Head of Network Virtualisation, Telefonica

12:40 13:00 (20 mins)

Main agenda

Adding new capabilities to the native dialler

  • What are the app developers doing?
  • How can telcos differentiate?
  • What opportunities are available now the native dialler in the handset is IP enabled?
  • Rosario Lacal Lopez - Director for Comms & Connectivity, Telefónica

13:00 14:00 (60 mins)

Main agenda

Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Exhibition Visit

Pre-register to join our expert speakers for a networking lunch. An extended hour and twenty-minute lunch with tables being hosted by industry leaders allows you to spend valuable time with key decision makers in an informal setting 

Spaces are limited to 10 people per table so make sure you sign up!

14:00 14:20 (20 mins)

Main agenda

WebRTC Centralized Services

  • Overview of an Open Source WebRTC MCU implementation
  • MCU distribution and dynamic workload scheduling
  • Simulcast and SVC: scaling stream quality
  • Álvaro Alonso González - Researcher, Universidad Politécnica de Madrid

14:20 14:40 (20 mins)

Main agenda

Telefonica VoLTE Massification

  • Telefonica network transformation plan
  • Current status of VoLTE/VoWIFI deployment in Telefónica
  • Key points to achieve VoLTE massification
  • Nacho Conde - Head of IpComms at Global CTO, Telefonica

14:40 15:20 (40 mins)

Main agenda

MVNOs: The new challengers to traditional IMS architecture?

Do MVNOs own core networks create an IMS advantage?

Creating products and services to best serve MVNO subscribers

Deploying an IMS to get up and running quickly: Lessons learned from around the Globe

  • Moderator Manuel Vexler - CEO , IMS Forum
  • David Moro - Head of Voice & Services Platforms Technology, Global CTO Office, Telefónica
  • Paul Hjul - Director, Crystal Web
  • Stephen Zitnik - EVP & CTO, Interop Technologies
  • Keith Mumford - Director, Mobility Solutions, Sonus

11:40 12:00 (20 mins)

Main agenda

Is ViLTE really the killer application for IMS?

  • Do operators have the time and resources to innovate?

    Is the market not saturated already?

    Lessons from RCS: What can be done differently in video?


  • Paul Hjul - Director, Crystal Web

12:00 12:20 (20 mins)

Main agenda

Expanding the scope of IMS for innovative service provision

Controlling different flows in the network using open source APIs

Comparing SDN controllers with IMS

Can you combine SDN controllers to deliver innovation?

  • Jan Rijk Vonk - Director Innovation Strategy, KPN

12:30 13:00 (30 mins)

Main agenda

PANEL DISCUSSION: Rich communications in a smartphone dominated world: What now and what next?

  • How to consider the GSMA’s Universal RCS Profile delivered in late 2016?
  • Will Apple open iOS to RCS standards and what will this mean for the industry?
  • Enhanced SMS functionality: a small step to stay relevant?
  • How will Service Providers and Int. carriers compete with Google? Should they?
  • Moderator Michele Zarri - Technical Director, GSMA
  • Pierre-François Dubois - Product Marketing Director, Orange
  • Jose Russo Sarmiento - Head of VAS Delivery, Telefonica
  • Andrea Battisti - Strategy and Business Development, Telecom Italia

13:00 14:00 (60 mins)

Main agenda

Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Exhibition Visit

Pre-register to join our expert speakers for a networking lunch. An extended hour and twenty-minute lunch with tables being hosted by industry leaders allows you to spend valuable time with key decision makers in an informal setting 

Spaces are limited to 10 people per table so make sure you sign up!

14:00 14:30 (30 mins)

Main agenda

Two years after launching - Swisscom’s VoLTE Experience

  • Company proposition
  • Swisscom’s Advanced Calling offering
  • Characteristics of VoLTE and VoWiFi service
  • Future requirements
  • Haris Kadic - ICT System Engineer, Operation Wireless Voice Core, Swisscom

14:30 15:20 (50 mins)

Main agenda

Network Security: A Proactive Approach

Taking a holistic view of network security

Anticipating network attacks

Threats to VoIP, VoLTE and VoWiFi

  • Moderator Michele Zarri - Technical Director, GSMA
  • Ian Ginn - UK Sales Director, Blue Telecom Consulting
  • Fernando Rodriguez-Maribona - Head of Network Engineering, BT Global Services Spain
  • Malabika Ray - Head of Testing and Verification, TeliaSonera
  • Tomas Grinevičius - Leading Service Architect, Telia Lithuania

15:20 16:00 (40 mins)

Main agenda

Coffee, Networking & Exhibition Visit

16:00 17:00 (60 mins)

Main agenda

THINK TANKS BEGIN: Please register in advance for one of the following sessions


  • Evolving service-centric networks on IMS architecture
  • Integrating WebRTC into an operator’s digital strategy
  • Creating meaningful KPIs for new services
  • Operating VoLTE and VoWiFi in the field

Joining a think tank is much like entering a conversation in your living room. The room will be split into five parts to focus on the topics below. The facilitators will speak no more than any of the other delegates, providing an opportunity for genuinely new content and views in the conference programme and frank discussion.

 

16:40 Think Tank Feedback

Feedback session in which all the Think Tanks summarise the key learnings from their session to the delegate audience