Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 29
Show Filter
07:30 - 08:30 60 mins
Main agenda
Please join us in our Annual Analyst Breakfast Briefings, with round table discussions over breakfast
  • Roundtable Leader Kalpak Gude - President, Dynamic Spectrum Alliance
  • Roundtable Leader Bill Eason - Research Scientist, Georgia Tech Research Network Operations Center
  • Roundtable Leader James Brehm - Founder & Chief Technology Evangelist, James Brehm & Associates
08:30 - 08:40 10 mins
Day 1 Keynotes
Chairman's Opening
  • Chairman Steve Brumer - Partner, 151 Advisors
08:40 - 09:00 20 mins
Info
Day 1 Keynotes
New Business and Operating Models within Industrial IoT: Embed IoT into your Business Process and Deliver Value
  • Speaker Sanjay Bakshi - Chief Digital Officer, Head of Digital Transformation, Shell Downstream Global Commercial India, Shell
  • Building a digital strategy for enterprises and using smart data
  • Creating route to market for the oil and gas industry
  • Using IoT sensors, chatbot and data analytics, while building capabilities within the organization
09:00 - 09:20 20 mins
Info
Day 1 Keynotes
The Digitization of the Industrial Ecosystem: Winning in this Data-rich Environment to become a Future Forward Enterprise
  • Speaker Al Opher - General Manager, US Industrial Market, Sales & Distribution, IBM

To prevent end user disruption from happening to your business, you must go on the offensive and become the disruptor yourself. Join us to learn how to….

  • Realize new consumer value through insights gained from real-time, in-context IoT
  • Redesign your organization to power your workforce with AI-infused core workflows
  • Create new markets by placing your organization at the center of an ecosystem through the blockchain
09:20 - 09:40 20 mins
Info
Day 1 Keynotes
Delivering Product Value with Data
  • Speaker Mike Page - VP, Quality, Regulatory & Compliance, Kimberly-Clark Corporation
  • Expanding past the importance of data but the integrity of data
  • Creating product safety at Kimberly Clark and enhancing operations with newer technologies in the machine
  • Meeting the demands of the consumer by looking at the availability of data across enterprises
09:40 - 10:00 20 mins
Info
Day 1 Keynotes
Benefits and Use Cases of a truly open IoT Platform
  • Speaker Christoph Inauen - Vice President Strategy MindSphere, Siemens
  • Quickly connect real things to the digital world. Simple and without disruptions
  • Create insights and trigger actions that deliver measurable business value
  • Build, implement and run industry specific IoT offerings and leverage the power of a partner network
  • Real life use cases of MindSphere, the open IoT Operating System
10:00 - 10:40 40 mins
Info
Day 1 Keynotes
Panel: Industrial Disruption 101 - Keeping Up with the “Digital Age” and Reaching Digital Fluency
  • Moderator Steve Brumer - Partner, 151 Advisors
  • Panelist Jeff Klein - Vice President and General Manager, Commercial Access Solutions, The Chamberlain Group
  • Panelist Jim Claunch - Vice President, Operational Excellence, Statoil
  • Panelist Nicholas Wayne - Director Business Development, Airbus Aerial
  • Measuring the capability of technology for the future and dealing with changes
  • Moving from lean acceleration programs to digital transformation programs for manufacturing
10:40 - 11:30 50 mins
Main agenda
Morning Coffee, Networking Break
11:30 - 11:40 10 mins
Track 1: Converging Traditional and New Business Themes
Chairman's Opening
  • Chairman Claire Curry - Head of Digital Industry, Bloomberg NEF
11:40 - 12:00 20 mins
Info
Track 1: Converging Traditional and New Business Themes
Revamping the Industrial Ecosystem: Orchestrating Value with IoT
  • Evaluating the cross impact of collaboration (outcomes, objectives)
  • How to build a cooperative model while competing in the marketplace
  • How the whole industry can work together to realize the benefits of IoT – creating partnerships 
12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 1: Converging Traditional and New Business Themes
Panel: Harnessing the True Value of IIoT - How ROI will Define the Future of Work for Industrial IoT
  • Panelist John Crupi - VP of Engineering & Systems Architect, Greenwave Systems
  • Panelist Richard Ku - Sr. Vice President of Trend Micro IoT Security Business, TrendMicro
  • Panelist Anupam Singh - Venture Capital/Private Equity, Saudi Aramco Energy Ventures
  • Building investment with the changing landscape of the industry
  • IT/OT Convergence

  • How to innovate, pushing digital transformation initiatives forward, while addressing short-term stakeholder’s interests 

12:40 - 13:40 60 mins
Main agenda
Networking Lunch
13:40 - 14:00 20 mins
Info
Track 1: Converging Traditional and New Business Themes
Research to Revenue: Measuring the Journey of your IoT project
  • Speaker Arpana Brahmbhatt - Director, Filtration Intelligence Technology (FIT) Business, Cummins Inc.
  • Creating the right success guidelines and expectations
  • Mapping different IT programs and platforms, knowing how to use existing equipment and assets
14:00 - 14:20 20 mins
Info
Track 1: Converging Traditional and New Business Themes
The Current State of Industrial IoT
  • Speaker Dave McCarthy - VP of Marketing, Bsquare

Today, IoT is such a pervasive term across the industrial sector that it can seem like an established aspect of doing business. But while organizations are increasingly embracing IoT, reality has not quite caught up to perception yet. In this session, Bsquare Vice President Dave McCarthy will discuss the true current state of industrial IoT – including statistics on how far companies have actually advanced in their IoT adoption. He will also talk through the progressive nature of IoT – from basic device connectivity to edge intelligence – highlighting the escalating ROI potential associated with each stage of that progression. Finally, he will share case studies that demonstrate the value of IoT in action, as well as insights on what to expect in the world of industrial IoT going forward.

14:20 - 14:40 20 mins
Info
Track 1: Converging Traditional and New Business Themes
Starting with Value in IIoT Deployments
  • Speaker Mark Sparks - Director of Product Management and Design in IT, Monsanto
  • Allocating the right leadership within the organization
  • Focusing on the broader level business message
  • How can companies work together to take full advantage of the IIoT opportunity?
14:40 - 15:00 20 mins
Info
Track 1: Converging Traditional and New Business Themes
Strategy and Business Models of Successful IoT Projects
  • Speaker Christoph Inauen - Vice President Strategy MindSphere, Siemens
  • Guidelines and steps to implementing successful IoT projects
  • What are mistakes often made and how to avoid them?
15:00 - 16:00 60 mins
Main agenda
Networking & Coffee Break
11:30 - 11:40 10 mins
Track 2: Data, Data Analysis & Connectivity
Chairman's Opening
  • Chairman Pierce Owen - Principal Analyst, ABI Research
11:40 - 12:00 20 mins
Info
Track 2: Data, Data Analysis & Connectivity
Optimizing data integration across heterogenous IoT devices and gateways when developing and deploying smart applications at the edge
  • Speaker Sandhya Krishnamurthy - Sr. Systems Engineer, Actian Corporation

Efforts to derive value from IoT continue to grow, with a multitude of new applications based on a range of developer communities, including Android, iOS, embedded Linux and Windows, running on standard and customized Intel and ARM hardware.  However, metadata management, data movement, security, and governance of data associated with apps and associated data across a multitude of architectures presents several challenges that are poorly addressed by outdated data management tools such as local files or driving all data back into the Cloud. 

Join this session to hear how a single, secure, scalable data management platform can provide improved connectivity and security by reducing integration complexity, cost, and better performance across multiple platforms.  Experience a real-world demo in Python with source code samples showing how you can code once and deploy to multiple target platforms benchmarked head-to-head with SQLite and SQLite in combination with MS SQL in an edge IoT to Cloud configuration scenario.

12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 2: Data, Data Analysis & Connectivity
Panel: Enhancing Data and Data Management with Industrial IoT
  • Panelist Laura Thomas - Senior Specialist Projects, Solution Delivery Americas - Industrial & Operational Technology, Rio Tinto
  • Moderator Mike Krell - Head of IoT Strategy, James Brehm & Associates
  • Panelist Sandhya Krishnamurthy - Sr. Systems Engineer, Actian Corporation
  • Exploring the curve of investment in IIoT bending toward analytics capabilities
  • Cloud, cutting edge analytics, and edge computing to utilize better data
12:40 - 13:40 60 mins
Main agenda
Networking Lunch
13:40 - 14:00 20 mins
Info
Track 2: Data, Data Analysis & Connectivity
How connected vehicles helped to Transform customer support
  • Speaker Evandro Silva - Manager, Connected Vehicle Services, Volvo
  • Using connected vehicle technology to create a telematics solution offering customers remote diagnostics
  • Enhancing Volvo’s quality and Product Development; which sparked the development of new analytics and visualization tools based on the use of Big Data, such as product data (model, built year, etc.), customer/fleet data (application and usage), warranty/field repair data
14:00 - 14:20 20 mins
Info
Track 2: Data, Data Analysis & Connectivity
IoT Optimizing Delivery of Services for Customers through the Right IoT Platform
  • Building IoT capabilities to monitor and track assets
  •  Developing sensor-based solutions
14:20 - 14:40 20 mins
Info
Track 2: Data, Data Analysis & Connectivity
Big Data Analytics in the Oil and Gas Industry
  • Speaker Jim Claunch - Vice President, Operational Excellence, Statoil
  • Integrating digital and new processes into a traditional industry
  •  Using cloud platforms for next generation applications and analytics
  • Enhancing downstream and upstream processes
14:40 - 15:00 20 mins
Info
Main agenda
How to Squeeze 8x More Bandwidth Out of your LoRA Network
  • Speaker Brad Bush - Managing Director, Internet of Things, Carnegie Technologies
  • Data applications that simplify the deployment of Industrial IoT solutions
  • Dashboards assisting to increase understanding of remote assets
15:00 - 16:00 60 mins
Main agenda
Networking & Coffee Break
15:50 - 16:10 20 mins
Info
Day 1: Closing Keynotes
The impact of Technologies which will disrupt IIOT & Supply Chain Content:
  • Speaker Nabil Malouli - Vice President, Customer Solutions & Innovation, DHL

While numerous disruptive technologies such as autonomous vehicles, Digitalization, AI/VR, Big data, electrification of the fleet are disrupting the industries around us. It’s critical for an organization to evolve, adapt, innovate & reinvent themselves to the changing ecosystem in the IIOT. We will talk about concrete examples of existing successful technologies with high impact.

16:10 - 16:30 20 mins
Info
Day 1: Closing Keynotes
Creating New Architecture for the Edge: Enhancing Operations within Industrial IoT
  • Speaker John Crupi - VP of Engineering & Systems Architect, Greenwave Systems
  • Business vs. technology architecture – the battle for standards for connectivity and network
  • Referencing architecture with how one will use existing infrastructure and use this to access information and make critical decisions
16:30 - 17:00 30 mins
Info
Day 1: Closing Keynotes
Harness the right strategy with Industrial IoT to redefine your organization
  • Speaker Dean Myers - Vice President, Supply Chain, Operations & Business Development, Coca-Cola
  • As the economy has become more service oriented and in an increasingly digital state, importance of speed and agility as well as building new skills has increased dramatically
  • Managing the right leadership