Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 30
Show Filter
07:30 - 08:30 60 mins
Info
Main agenda
AI + Industrial IoT: Improve your Performance by Transforming Operations
  • Speaker David Meek - Executive Partner – WIoT for Manufacturing and Industry 4.0, IBM

Industrial companies have been optimizing their businesses for years. When faced with digital disruption, they need to do more than just optimize - they need to transform. With artificial intelligence and IoT, companies can use insights from data to radically change how they operate. Learn how to turn your data into better processes, winning strategies and even new business models with AI + IIoT.

08:30 - 08:40 10 mins
Day 2 Keynotes
Chairman's Opening
  • Chairman Trent Salvaggio - Executive Director, Internet of Things Talent Consortium
08:40 - 08:50 10 mins
Day 2 Keynotes
People's Choice Awards Winner Announcement
08:50 - 09:10 20 mins
Info
Day 2 Keynotes
Fed Ex Freight Use Case: Transforming the Tracking and Transport Industry with IoT
  • Speaker Tracci Schultz - Senior Vice President, IT, FedEx Services
  • With tracking and transportation being an antiquated industry where everything is done manually, IoT has revolutionized how methods have improved
  • Engaging customers to automate shipment processes to improve efficiency and move away from paper files
09:20 - 09:40 20 mins
Info
Day 2 Keynotes
Sponsor Presentation: Blockchain and the impact on Industries
  • Speaker John Sang-Ug Bae - Chief Operation Officer, HDAC (Hyundai Digital Asset Company) Tech AG Swiss
  • How the influence of blockchain will help the Industrial IoT industry have rapid growth and evolution
  • What are the challenges?
09:30 - 09:50 20 mins
Info
Day 2 Keynotes
Connected Cars & The Intersection of Consumers & Industrial Applications
  • Speaker Arthur Orduna - Executive Vice President & Chief Innovation Officer, Avis Budget Group

Avis Budget Group is en route to outfitting its entire fleet with Connected Cars by the year 2020. In this presentation, Chief Innovation Officer Arthur Orduna will talk about how Connected Cars are benefitting consumers, cities and Avis Budget Group itself. From the ability of customers to remotely access cars via their phones, to vehicle data shared with cities to improve traffic, to information automatically shared with fleet managers that saves money and improves efficiency, Avis Budget Group’s foray into Connected Cars highlights the unique intersection of the Internet, Vehicles, Consumers and Cities.

09:50 - 10:30 40 mins
Info
Day 2 Keynotes
Panel: How will new Technologies revolutionize the Future of Industrial IoT and Smart Cities?
  • Panelist Nabil Malouli - Vice President, Customer Solutions & Innovation, DHL
  • Panelist John Sang-Ug Bae - Chief Operation Officer, HDAC (Hyundai Digital Asset Company) Tech AG Swiss
  • Moderator Cynthia Curry - Director IoT Ecosystem Expansion, Metro Atlanta Chamber
  • Panelist Heather Preu - Vice President Global Sales GTM & Enablement, IBM Watson IoT, IBM
  • Panelist Michael Britt - Vice President, Energy Innovation Center, Southern Company
  • Panelist Randall Lee Pires - Chairman of the Board of Advisors, Government Blockchain Association
  • Exploring the power of blockchain and how it will impact the market
  • How AI and robotics, automation, drones and AR will change the ecosystem
  • The myths & reality of industry 4.0?
  • What are the possibilities offered by new business models and industry convergences?
  • What to expect in the next 5-10 years and how to prepare your organization?
10:30 - 11:30 60 mins
Main agenda
Morning Coffee, Networking Break
11:30 - 11:40 10 mins
Track 2: Supply Chain & Procurement
Chairman's Opening
11:40 - 12:00 20 mins
Info
Track 2: Supply Chain & Procurement
Smarter Factories, Safer Lives: Enhancing Safety in the Factory with IoT
  • Using robotics and AGB type applications for factory automation
  • IoT-linked wearables helping detect hazards and allow sharing of urgent safety information in mining, oil and gas, manufacturing and transport industry

  

12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 2: Supply Chain & Procurement
Panel: Driving End-to-end Supply Chain Resilience and Overcoming Challenges with Procurement
  • Panelist Sri Ramachandran - Vice President of IoT Solutions, G+D Mobile Security
  • Moderator Ben Harris - Director, Supply Chain & Advanced Manufacturing, Metro Atlanta Chamber
  • Panelist Milind Balaji - Senior Supply Chain Manager, Georgia-Pacific
  • Creating end to end supply chain synchronization and digitalization
  • ERP integration becoming a key them within supply chain
  • Using smart system services and IoT technologies to enable wider spread digitization with more channels
12:40 - 13:40 60 mins
Main agenda
Networking Lunch
13:50 - 14:15 25 mins
Info
Track 2: Supply Chain & Procurement
Leading Change in Retail Supply Chain
  • Speaker Travis McNeal - Director – Supply Chain Transformation, Walmart

Since the early 1970’s Walmart has been a key player in the Supply Chain industry. Walmart has re-imagined how Supply Chain operates in the retail segment which others still model today. However, retail has changed dramatically in the last 15 years. Competition has become fierce and shoppers want speed and low costs. Those two forces are putting pressure on retail business, Walmart included. Additionally, in the last 12 months, the Supply Chain is faced another pressure - truck driver shortages. For these reasons, what made Walmart successful in the past may not be enough for the future..

To bring Walmart to the future, it will require a different skill set for our associates and leaders. Different mindsets are needed. And different behaviors are required.

It becomes important to ensure that all 100k associates are embracing this transformation.  Leaders, at every level, become the key ingredient to making this transformation a reality. To ensure our leaders can lead our business units through this change, they too, need to understand the role they play. And now that we’re in the middle of this transformation, leading change is a key competency that is required of all leaders in Walmart’s Supply chain.

14:15 - 14:40 25 mins
Info
Track 2: Supply Chain & Procurement
Progressive Disintermediation of the Commercial Aviation Industry Ecosystem
  • Speaker Robert Rencher - Sr. Systems Engineer, The Boeing Company
  • The integrated use of rapidly evolving technology (Blockchain, IoT, AI, 5G Cellular Technology) and how it is facilitating an integrated more industry cooperative approach enabling this progressive disintermediation
  • How the Boeing Company are challenging themselves by capitalizing on this re-inventive opportunity by cooperatively learning from peer industries and adapting the knowledge for applicability to the aviation industry to reform or re-invent the aviation ecosystem
  • Conducting proof of concepts with technology sets
14:40 - 15:00 20 mins
Info
Track 2: Supply Chain & Procurement
Transformation to Smart Factories – Reaping Benefits of IoT and Big Data
  • Speaker Vibhoosh Gupta - Product Portfolio Leader, GE Automation and Controls
  • How manufacturers can use the concept of connected control systems to organize data and coordinate their plant
  • Innovate faster, use IoT to enhance the supply chain and optimize production to meet business objectives in real time
11:30 - 11:40 10 mins
Track 1: Manufacturing
Chairman's Opening
  • Chairman Lucian Fogoros - Co-Founder & Managing Director, IIoT-World
11:40 - 12:00 20 mins
Track 1: Manufacturing
Behind the Fence: Appropriate Uses of Unmanned Systems in Aviation
  • Speaker Chris Ogier - Solutions Executive, Airbus Aerial
12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 1: Manufacturing
Panel: Optimizing the Connected Factory with Industry 4.0 - Improving Plant Production with IoT
  • Panelist Gary Binstock - Director of Technology, Strategic Innovation & Technology Alliances, Colgate-Palmolive
  • Panelist Abhishek Tandon - Global Manager - Data Science Solutions, Progress DataRPM
  • Panelist Paul Babin - Director of Technology, Innovation and Sustainability, thyssenkrupp North America
  • Moderator Allen Tubbs - Board Member, Industrial Internet Consortium
  • Manufacturing optimization – instrument the manufacturing plant, how to run it more efficiently
  • Decreasing maintenance delays with the right sensors
12:40 - 13:40 60 mins
Main agenda
Networking Lunch
13:50 - 14:15 25 mins
Info
Track 1: Manufacturing
The People Side of Industry 4.0: How to Facilitate a Cultural Transformation
  • Speaker Paul Babin - Director of Technology, Innovation and Sustainability, thyssenkrupp North America

As manufacturing environments evolve to better embrace Industry 4.0, “how” we make change is just as important as “what” we change. Building strategies that account for our employees’ transition process can help us as managers better prepare for success.

  • Understand what people go through when facing change and how to apply specific LEAN Six Sigma process improvement changes to ease their transition
  • Discover how to create faster and more complete solutions by involving stakeholders, process owners and operators
  • Learn how to measure speed and adoption to estimate the financial impact of effective change management
14:15 - 14:40 25 mins
Info
Track 1: Manufacturing
Farm as a Factory
  • Speaker Christopher Rhodes - Director, Business Development, AGCO
  • How the agriculture industry is using IoT for ‘organic factories’
  • How the agriculture industry addresses the unique challenges of farming
  • Controlling costs, controlling risk, and improving yield (output)
14:40 - 15:00 20 mins
Info
Track 1: Manufacturing
HOMAG Group Use Case: Reinventing the Woodworking Industry with Digital Transformation
  • Speaker Daniel Kliewe - Head of Predevelopment, HOMAG Group AG
  • Automated creation of Digital Twins of HOMAG machines
  • Virtual Commissioning of production plants and the maintenance of HOMAG Machines with the help of AR
  • Cloud based IoT-Platform (tapio) and the opportunities the platform provides
15:00 - 16:00 60 mins
Main agenda
Networking & Coffee Break
15:50 - 16:50 60 mins
Info
Main agenda
Start Up Pitch: Industrial IoT World & Smart Cities Summit

See 10 minute pitches from new and upcoming innovators!