Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 29
Show Filter
7:30am - 8:30am 60 mins
Main agenda
Analyst Breakfast Briefings
8:40am - 9:00am 20 mins
Info
Industrial IoT Track Keynote
New Business and Operating Models within Industrial IoT: Embed IoT into your Business Process and Deliver Value
  • Sanjay Bakshi - Head of Digital Strategy/Digital Transformation Consulting, Shell
  • Building a digital strategy for enterprises and using smart data
  • Creating route to market for the oil and gas industry
  • Using IoT sensors, chatbot and data analytics, while building capabilities within the organization
9:00am - 9:20am 20 mins
Info
Smart Cities Track Keynote
Smart Communities: More than Connected Infrastructure
  • Speaker Sean Harrington - VP of City Solutions, Verizon Smart Communities, Verizon
  • Enhancing your community or municipality with near real-time data collected from IoT
  • Developing the right solutions to transform the community and solve many of the challenges
  • Improving energy and water efficiency and keeping citizens engaged and informed by improving service delivery
9:00am - 9:20am 20 mins
Info
Industrial IoT Track Keynote
The Digitization of the Industrial Ecosystem: Winning in this Data-rich Environment to become a Future Forward Enterprise
  • Al Opher - General Manager, US Industrial Market, Sales & Distribution, IBM

To prevent end user disruption from happening to your business, you must go on the offensive and become the disruptor yourself. Join us to learn how to….

  • Realize new consumer value through insights gained from real-time, in-context IoT
  • Redesign your organization to power your workforce with AI-infused core workflows
  • Create new markets by placing your organization at the center of an ecosystem through the blockchain
9:20am - 9:40am 20 mins
Info
Smart Cities Track Keynote
We are Smart, Columbus
  • Mark Patton - Vice President of Smart Cities, Smart Columbus

As the winner of the U.S. Department of Transportation's (USDOT) first-ever Smart City Challenge, Columbus was awarded $50 million in grant funding and the designation as America's Smart City. We're "becoming smart" by embracing the reinvention of transportation to accelerate human progress. And with it, taking on the coveted job of teaching cities as they evolve similarly around the world. Mark Patton, VP of Smart Cities for the Columbus Partnership, will share how we plan to transport Columbus to the future and reinvent mobility through public/private partnerships.

9:20am - 9:40am 20 mins
Info
Industrial IoT Track Keynote
Delivering Product Value with Data
  • Mike Page - VP, Quality, Regulatory & Compliance, Kimberly-Clark Corporation
  • Expanding past the importance of data but the integrity of data
  • Creating product safety at Kimberly Clark and enhancing operations with newer technologies in the machine
  • Meeting the demands of the consumer by looking at the availability of data across enterprises
9:40am - 10:00am 20 mins
Info
Industrial IoT Track Keynote
Benefits and Use Cases of a truly open IoT Platform
  • Christoph Inauen - Vice President Strategy MindSphere, Siemens, Siemens
  • Quickly connect real things to the digital world. Simple and without disruptions
  • Create insights and trigger actions that deliver measurable business value
  • Build, implement and run industry specific IoT offerings and leverage the power of a partner network
  • Real life use cases of MindSphere, the open IoT Operating System
9:40am - 10:00am 20 mins
Info
Smart Cities Track Keynote
A Smart City Vision: Partnerships and Collaboration
  • Speaker Michael Zeto - Vice President, Internet of Things, AT&T
  • Speaker Debra Lam - Managing Director, Smart Cities and Inclusive Innovation, Georgia Institute of Technology
  • Enhancing efficiency for citizen’s lives
  • Smart plans to create smart city infrastructure, deploy smart sensors and create smart city strategic alliances
10:00am - 10:40am 40 mins
Info
Smart Cities Track Keynote
Panel: Bridging Smart Cities Together - Collaboration as the Foundation of Seamless Cities
  • Panelist Sean Harrington - VP of City Solutions, Verizon Smart Communities, Verizon
  • Moderator Jordan Stein - Director of Smart Cities Program, Internet of Things Consortium
  • Panelist Kyle Chisek - Director of Bureau Relations, City of Portland
  • Using technology innovation with procurement
  • Conversations between small and large cities and finding incentives to work together
  • Seeing advantages and building a partnership with cross beneficial outcomes
10:00am - 10:40am 40 mins
Info
Industrial IoT Track Keynote
Panel: Industrial Disruption 101 - Keeping Up with the “Digital Age” and Reaching Digital Fluency
  • Panelist Jeff Klein - Vice President and General Manager, Commercial Access Solutions, The Chamberlain Group
  • Panelist Nicholas Wayne - Director of Business Development, Airbus Aerial
  • Panelist Jim Claunch - Vice President, Operational Excellence, Statoil
  • Moderator Steve Brumer - Partner, 151 Advisors
  • Measuring the capability of technology for the future and dealing with changes
  • Moving from lean acceleration programs to digital transformation programs for manufacturing
10:40am - 11:30am 50 mins
Info
Main agenda
Networking Exhibition Visit

All blockchain delegates, VIPs, Speakers are invited to get together and connect at the VIP Lounge

11:35am - 11:40am 5 mins
Main agenda
Chairman's Introduction
  • Clint Wheelock - Managing Director, Tractica
11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
Main agenda
HDAC (Hyundai Digital Asset Currency) Roadmap: The Technology Road Map for Building the Next Generation of IoT Platform on the Blockchain
  • Speaker John Bae - Chief Operation Officer, Hdac Technology AG
  • Hdac Private
  • IoT Contract
  • IoT
  • ASM
  • Cold Storage
  •  Wallet
  • Blockchain
  • Transaction
12:00pm - 12:20pm 20 mins
Main agenda
Blockchain in the Digital City
  • S D "Nelson" Nelson - Technologist, IOTA Foundation
12:20pm - 1:00pm 40 mins
Info
Main agenda
Panel: Blockchain and IoT: An Ideal Technology Combination to Meet Market Opportunities and Challenges?
  • Moderator Tony Sklar - VP Communications, Ideanomics
  • Panelist Tom Plunkett - Consulting Solutions Director, Oracle Consulting
  • Panelist Wesley Kaplan - Blockchain Specialist, Fintech Strategist, Cryptocurrency Investor, Fortune 200 Bank
  • Panelist Martin Lehofer - Head of Research Group IoT/Distributed Computing, Siemens
  • What are the key market opportunities?
  • Should we build or own blockchain and invest in developing in talent, or is it better to seek strategic partnerships?
  • Client needs, business strategy, resources: what to consider when making a decision
  • Acquhiring and other acquisition strategies: what role do blockchain groups play within IoT companies?
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Main agenda
Lunch Break: Women in Tech Luncheon by the Pool Deck of Hyatt Regency + Networking Exhibition Visit
1:40pm - 2:00pm 20 mins
Info
Main agenda
Payments, the First Application of Blockchain: A Fireside Chat with BitPay CEO Stephen Pair
  • Stephen Pair - CEO, BitPay

The first and most experienced company in bitcoin payments, BitPay builds powerful tools for spending, accepting and building with bitcoin. The company has offices in North America, Europe and South America and has raised over $32 million from top investors including Index Ventures, Founders Fund and Sir Richard Branson. This fireside chat will explore:

  • Why/how Stephen saw the opportunity in blockchain for payments
  • The current state of blockchain payments
  • The opportunities for payments and blockchain in IoT


2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
Main agenda
Banking Use Cases: Moving Beyond Payments
  • Wesley Kaplan - Blockchain Specialist, Fintech Strategist, Cryptocurrency Investor, Fortune 200 Bank

The first use case of blockchain was payments. But as the finance industry becomes familiar with blockchain technology, it has been applied to a wide range of financial applications. Where does the payment industry stand at this point of transition? And what can we learn from more recent and emergent finance use cases? 

2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
Main agenda
Autonomous Decentralized Internet: IEEE Standards for Blockchain and IoT Driving the Future of the Internet
  • Claudio Lima - Co-Founder, Blockchain Engineering Council, BEC

This session will explore:

  • The architecture and frameworks of the IEEE blockchain IoT standards
  • How blockchain IoT will enable decentralized Internet services and applications, creating autonomous systems
  • The building blocks of a smart city/blockchain/IoT solution
2:40pm - 3:00pm 20 mins
Info
Main agenda
Beyond Blockchain, Hashgraph Explained: Is It Better Suited for IoT Transaction Volume Support?
  • David Allan Cohen - CEO, Dcntral & IOTA Foundation Member

This session will delve into the technical considerations of Hashgraph and how industrial and consumer IoT could rely on this technology.

3:00pm - 4:00pm 60 mins
Main agenda
Networking Exhibition Visit
4:00pm - 4:20pm 20 mins
Info
Main agenda
Case Study: Blockchain for Supply Chain Management
  • Tom Plunkett - Consulting Solutions Director, Oracle Consulting

This presentation discusses a supply chain management project that is incorporating blockchain for improved security at the edge or the last mile of the supply chain. The project uses the Oracle Blockchain Cloud Service, which is an implementation of the Hyperledger Fabric open source project. The supply chain software is a production implementation of Oracle e-Business Suite (EBS).

4:20pm - 4:40pm 20 mins
Info
Main agenda
Better Safe Than Sorry: Blockchain for Critical Infrastructure Applications and Industrial IoT
  • Martin Lehofer - Head of Research Group IoT/Distributed Computing, Siemens

When it comes to evaluating distributed ledger for upgrading critical infrastructure, like energy grids, aviation and transportation, providers have been meticulous for a good reason.

  • Does scaling in faster transactions mean giving up security?
  • What have they learned during proof-of-concept trials, and what should come next?
4:40pm - 5:00pm 20 mins
Main agenda
Blockchain for Government Applications
  • Randall Lee Pires - Global Chairman Board of Advisors for Chapters & President of Atlanta Chapter, Government Blockchain Association
5:00pm - 5:20pm 20 mins
Info
Main agenda
How Commercial Real Estate is Driving IoT, Blockchain and Smart Buildings
  • Speaker Mitchell Wickland - CIO Occupier Services, Cushman & Wakefield
  • Speaker Raul Esperanza - Senior Managing Director, Integrated Facilities Management, Cushman & Wakefield
  • Speaker Andrew Howard - CTO, Kudelski Security

Commercial real estate is clearly in the crosshairs of change for IoT with blockchain being a clear change agent speeding adoption, lowering risks and increasing interoperability. Please join Cushman & Wakefield and Kudelski Security for an open discussion on the state of the industry with IoT and blockchain and where the acceleration opportunities and challenges lie.

5:30pm - 8:30pm 180 mins
Info
Main agenda
Networking Drinks Reception: Sponsored by Cushman & Wakefield

Who You'll Meet, You Ask? 

Check out the amazing speaker line up of Smart Cities Summit and speakers if Industrial IoT Summit