Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
8:00am - 8:50am 50 mins
Info
Main agenda
Analyst Breakfast Roundtable Discussion
  • Katrina Westerhof - Research Director, Lux Research

Leading analysts and experts will  host roundtable discussions around the general state of IoT Security, where attendees can ask questions and network with fellow security professionals. Come early and join the discussion

8:50am - 9:00am 10 mins
Main agenda
Chair's Opening Remarks
  • Katrina Westerhof - Research Director, Lux Research
9:00am - 9:20am 20 mins
Info
Main agenda
Improving IoT Network Visibility: Real Time Device Monitoring
  • Why is it so hard to manage IoT devices connected to the network in real time?
  • Cybercriminals are incentivized to hack into IoT Devices because those  provide a convenient gateway to more valuable systems. How do we make sure we know 24/7 where the network  is being attacked, so we can prevent major failures?
  • Should we utilize Digital Twin to improve system resilience prior to deployment?


9:20am - 9:40am 20 mins
Info
Main agenda
Securing Our Railways in the IoT Age: Lessons Learned – Wisdom IoT Style
  • Jim Clark - Director Truckload Marketing, BNSF Railway
  • As one of the largest rail transportation companies in the U.S., we at BNSF understand that we have a responsibility to do everything we can to operate safely.
  • Use case of security software solution deployment in Industrial IoT - transportation industry
  • Implementing Additional Crude Oil Safety Measures
9:40am - 10:00am 20 mins
Info
Main agenda
Changing Management Attitude Toward IoT Security: Why Current Management is an Obstacle for You to Thrive in our Current and Future Complex World
  • Natty Gur - CIO & VP, The Friedkin Group

Being a Conglomerate of Companies in Automotive, Leisure, Adventure, Entertainment, and Philanthropy, information security poses special challenges. How a large conglomerate and division leads should manage up and provide strategic advice to the CIO/CISO/CTO, and how he makes his decisions around third party security vendor implementation and security strategy.


More about the Friedkin Group:

  • Automotive: The Friedkin Group, Gulf States Toyota is responsible for distributing Toyota vehicles and parts to more than 150 dealerships across Texas, Oklahoma, Louisiana, Mississippi and Arkansas. 
  • Leisure: Managing AUBERGE RESORTS COLLECTION, CONGAREE, DIAMOND CREEK 
  • Adventure: Whether it’s a high-energy airshow featuring bold aerobatic displays or a breathtaking luxury safari in a remote region of Africa, our companies are there to deliver your next adventure. AIR FORCE HERITAGE FLIGHT FOUNDATION, HORSEMEN FLIGHT TEAM, LEGENDARY ADVENTURES OF TANZANIA, FRIEDKIN AVIATION 
  • Entertainment: IMPERATIVE ENTERTAINMENT, PURSUIT AVIATION, 30WEST, NEON 
  • Philanthropy: FRIEDKIN CONSERVATION FUND , THE FRIEDKIN FOUNDATION, CONGAREE FOUNDATION, PROJECT RECOVER, AIR FORCE HERITAGE FLIGHT FOUNDATION
10:00am - 10:40am 40 mins
Info
Main agenda
Panel: Preparing and Preventing for Large Scale Disruptions in Industrial IoT and Critical infrastructure
  • Kassandra Anglin - Sr. Risk Analyst, Southwest Airlines
  • Jim Clark - Director Truckload Marketing, BNSF Railway
  • Todd Koch - Vice President, Strategy and Business Development, Greyhound Lines
  • Alexandra Heckler - Cyber Strategy Consultant, Booz Allen Hamilton
  • Developing robust enterprise security
  • Securing the connected Aviation Ecosystem - Threats and how to be protected
  • How blockchain can be used to improve by industrial IoT, municipalities, and governments to improve security
10:40am - 11:40am 60 mins
Info
Main agenda
Coffee Break & Hypothetical Security Incident Scenario Roundtable
  • Katrina Westerhof - Research Director, Lux Research
  • Christopher Caen - Researcher, Independent

Leading analysts and experts will host roundtable discussions around hypothetical IoT security related scenarios, where attendees can discuss what they would do to solve those.

11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
Main agenda
Secure IoT Platform and Creating a Secure IoT Solutions for Industrial Control Systems
  • Arjmand Samuel - Security Lead and Principal Program Manager, Microsoft
  • Secure IoT platform for industrial control systems
  • IoT presents tremendous opportunities for businesses, but it also introduces significant challenges. An IoT solution brings together the risks of a cyber infrastructure with those of the physical world. To address these new risks, you need to secure your IoT infrastructure end-to-end, from physical devices to services and data in the cloud.
12:00pm - 12:40pm 40 mins
Info
Main agenda
Panel: Learning from Each Other - Use Cases Across Industries
  • Richard Ku - Sr. VP, Commercial IoT Business & Market Development, TrendMicro
  • John Lysen - IT Leader, Main Event Entertainment
  • Retail, energy, transportation, insurance, telco, supply chain, food, cities, mobile and more
  • Dallas is an HQ  of Fortune 1000 companies, let's get together and share best practices
  • Triton, Mirai, Stuxnet and other examples of major data breaches and how we dealt with these and others
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Main agenda
Networking Lunch Break
1:40pm - 2:10pm 30 mins
Info
Main agenda
IoT Security Principles
  • Randy Vanderhoof - Executive Director, Secure Technology Alliance

This session will cover the security principles that are needed to protect the security vulnerabilities of IOT devices and what security experts want you to know about designing end to end systems that reduce the risk of data breaches and malware attacks that could disrupt the IOT system.    

2:10pm - 2:40pm 30 mins
Info
Main agenda
Hardening the End-Points
  • Secure Technology Alliance . - ., Secure Technology Alliance

This session will break down the important hardware and software security considerations that should be considered in designing IOT-connected devices or be considered when procuring IOT devices from OEMs or resellers.

2:40pm - 3:10pm 30 mins
Info
Main agenda
Testing IoT Devices
  • Andrew Jamieson - Technology & Security Director, UL

This session will look at the testing that goes into the development or implementation of IOT devices and end-to-end systems to protect against device tampering, unauthorized communications, or insecure software/firmware updates.

3:10pm - 3:30pm 20 mins
Main agenda
Coffee Break
3:30pm - 4:00pm 30 mins
Info
Main agenda
Standards-based Security Framework for IOT Device Manufacturers and Service Providers
  • Kevin Gillick - Executive Director, GlobalPlatform

This session will report on GlobalPlatform’s Device Trust Architecture for connected devices.  GlobalPlatform is an international association that develops specifications which are highly regarded as the international standard for enabling digital services and devices to be trusted and securely managed throughout their lifecycle.

4:00pm - 4:30pm 30 mins
Info
Main agenda
Secure IoT Use Cases
  • Josh Jabs - VP, CTO, and GM IoT Solutions, Entrust Datacard

This session will examine specific markets for IOT solutions and discuss the demands for security within each application and the best practices being deployed to reduce risk and increase trust for organizations and end users. 


4:30pm - 4:50pm 20 mins
Info
Main agenda
Experts Roundtable Discussion
  • Moderator Randy Vanderhoof - Executive Director, Secure Technology Alliance
  • Andrew Jamieson - Technology & Security Director, UL
  • Kevin Gillick - Executive Director, GlobalPlatform
  • Josh Jabs - VP, CTO, and GM IoT Solutions, Entrust Datacard

This session will wrap-up the day’s learning and discuss the key takeaways that were presented by the industry experts who presented during the workshop.  It is also an opportunity for attendees to ask questions and discuss specific IOT security challenges they have in their professional lives.