Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:45 09:00 (15 mins)

Internet of Things World Asia Executive Keynotes

Chairman’s Opening Remarks

  • Charles Anderson - Founder, Charles Reed Anderson & Associates

09:00 09:20 (20 mins)

Internet of Things World Asia Executive Keynotes

Where Technology Meets Application - Unlocking Innovation to Deliver a Fully Connected Future

  • What do enterprises really need from end-end solutions and how can the IoT value chain meet these demands?
  • How can IoT impact enterprise productivity and enhance processes to create value?
  • Is digital disruption coming faster than enterprises can cope? 

09:20 09:40 (20 mins)

Internet of Things World Asia Executive Keynotes

A Road to ROI from Connected Technologies

  • Looking past the hype into the realm of the actual to set board level expectations on what to expect and when
  • What are the major hurdles that are impeding further enterprise implementation of IoT/AI? – Is security stopping you?
  • Changing the mindset of IoT as an unmissable segment of your transformation strategy
  • Balancing ROI from internal efficiencies vs monetization

09:40 10:00 (20 mins)

Internet of Things World Asia Executive Keynotes

Building an Adaptable Regional Growth Strategy to Firmly Position Asia on the Global IoT Map

  • Assessing the commercial opportunities from IoT across the APAC and how far away are they from being realised?
  • What opportunities exist in creating new business models from the IoT?
  • How can you develop a regional strategy that incorporates economically and culturally diverse markets?
  •  What business outcomes are driving increased adoption of IoT technologies? 

10:00 10:30 (30 mins)

Internet of Things World Asia Executive Keynotes

Keynote Panel Session: How is the IoT Revolution Driving Smart and Sustainable Cities?

  • Tackling the challenges facing policymakers as existing standards and regulations need to be adapted to allow for innovation
  • Overcoming obstacles of implementation with a new approach to Smart City developments from the Top Down 
  • Bringing together the public and private sectors to fully leverage and reach the true potential from IoT technologies
  • What does the business model look like?
  •  “Coopetition” in Smart Cities: How effective are incentives in driving innovation?

10:30 11:30 (60 mins)

Main agenda

Morning Coffee, Networking and Exhibition Visit

11:30 11:50 (20 mins)

Track 3: IoT Connect

Going Global – The IoT Challenge from Cross Border Mobility

  • Domestic vs cross-border IoT
  • The implications for devices when they cross borders
  • Taking a connected service approach
  • Network virtualisation & its implications for IoT

11:50 12:10 (20 mins)

Track 3: IoT Connect

Commercializing a New Generation of Connected Devices Using LPWAN

  • Filling the performance gap between wide area cellular and local short wireless technologies
  • Enabling long range, wide area point-to-multipoint connectivity at lower costs
  • Enabling lower value products to warrant connecting
  • Is LPWAN the gateway to mass market IoT across Asia?

12:10 12:40 (30 mins)

Track 3: IoT Connect

Panel Debate: Who’s Going to Win the IoT Connectivity Race?

  • LPWAN vs NB-IoT vs traditional mobile networks
  • Connectivity requirements for different verticals
  • How much will the introduction of NB-IoT disrupt the LPWA market?
  • Is NB-IoT a stop gap to 5G?
  • Ensuring QoS and QoE

12:40 13:00 (20 mins)

Track 3: IoT Connect

What are Device Manufactures Actual Requirements?

  • Avoiding long term fragmentation of the connectivity market
  • Exploring LTE-R technology for operations and maintenance services in mission critical operations
  • Looking past the fragmented IoT standards landscape

13:00 14:00 (60 mins)

Track 3: IoT Connect

Networking Lunch & Exhibition Visit

14:00 14:40 (40 mins)

Track 3: IoT Connect

ACTION! Roundtable Room 3 - How can users and makers of connected technologies, systems and enablers benefit from an evolving IoT connectivity landscape?

You’ve spent the morning discovering and debating how leading organisations are working towards a connected future that’s powered by the IoT, now its time for you to create an action plan that will help you get there too. Split into three separate rooms with 4 roundtables in each, the Action Roundtables will be led by industry facilitators who will help you decide what you are going to change when you get back to your business to ensure you achieve ROI. 

14:40 15:10 (30 mins)

Track 3: IoT Connect

Panel Debate: Interoperability Across IoT Connectivity Networks

  • Challenges with interoperability and common system architectures
  • exploring telco adoption of LPWAN services alongside traditional networks
  • How are alliances working together for the benefit of the entire IoT value chain?

15:00 15:20 (20 mins)

Track 3: IoT Connect

How is the Operators Role in the APAC’s IoT Ecosystem Evolving?

  • Current and evolving carrier strategies and models for IoT
  • Transforming from network operators to data solution providers with value added services
  • Managing traffic from IoT applications across 3G and LTE networks

15:00 15:30 (30 mins)

Track 3: IoT Connect

Market Labs Session: Vertical Opportunities for Advancing IoT Connectivity

This market labs session will provide a brief and precise overview of the opportunity advanced IoT connectivity brings to key markets like Smart Cities, Healthcare, Energy and Healthcare

11:30 11:50 (20 mins)

Track 2: Business Transformation

Driving Increased Enterprise Mobility from IoT

  • Quality over quantity: Identifying & executing the right IoT projects to drive strategy & innovation
  • Growing demand for real time data capture from a mobile workforce
  • How is the LPWAN market driving enterprise mobility?

12:10 12:40 (30 mins)

Track 2: Business Transformation

Panel Debate: Dispelling the IoT Hype, what is the True Business Value?

  • How much organisational change is necessary to integrate IoT into day to day operations?
  • Moving past the technology to focus on real world benefits from IoT
  • Internal efficiencies vs external opportunities

12:40 13:00 (20 mins)

Track 2: Business Transformation

Catapulting Traditional Businesses into the Digital Future

  • Should you drive a bottom up or top down engagement strategy?
  • Sourcing and selecting IoT advocates
  • Setting the expectation of realistic returns on investments

13:00 14:00 (60 mins)

Track 2: Business Transformation

Networking Lunch & Exhibition Visit

14:00 14:40 (40 mins)

Track 2: Business Transformation

ACTION! Roundtable Room 2 - How do you overcome the barriers of rethinking traditional processes to progress the implementation of IoT?

You’ve spent the morning discovering and debating how leading organisations are working towards a connected future that’s powered by the IoT, now its time for you to create an action plan that will help you get there too. Split into three separate rooms with 4 roundtables in each, the Action Roundtables will be led by industry facilitators who will help you decide what you are going to change when you get back to your business to ensure you achieve ROI. 

14:40 15:00 (20 mins)

Track 2: Business Transformation

Driving an Innovation Culture to Embrace Disruption in Traditional SMEs and SMBs

  • Innovating both internally and with the external market
  • How to implement IoT when lean on man power?
  • Models for effective collaboration

15:00 15:20 (20 mins)

Track 2: Business Transformation

Promoting a Strong Partnership Between IT and OT to Ensure Alignment in IoT Objectives

  • IoT solutions that bridge both information and operational technologies
  • Integrating IT and OT technology stacks under one single domain
  • The importance for IT as a business partner in making decisions
  • Who has the decision-making authority between IT and OT for IoT related purchased across both domains?

15:20 15:50 (30 mins)

Track 2: Business Transformation

Panel Debate: Managing the Human Impact from the IoT

  • What is the perceived impact on your workforce from IoT? Are jobs at risk?
  • The growing importance of a new age of IT skills – analytics and data science
  • How can you position digital technologies like IoT, AI, robotics in a positive value adding tone for your workers?

11:30 11:50 (20 mins)

Track 1: Industry Applications

Designing and Delivering Wide Scale IoT Implementation

  • How are current R&D and early phase programmes being scaled to deliver real value to enterprise?
  • Which industrial industries are poised for early success stories from wide scale adoption?
  • Upscaling niche IoT use cases into business wide transformation – what’s the plan?

11:50 12:10 (20 mins)

Track 1: Industry Applications

The Future of Complex Supply Chains that Provide End-End Visibility with Maximum Performance

  • Data driven inventory management to utilize assets and space
  • Asset utilisation – do you have the right asset pool or can you use IoT data to reduce it?
  • Trailing fast and failing small
  • How connected physical devices will alter how supply chains operates and how you access information

12:10 12:40 (30 mins)

Track 1: Industry Applications

Panel Debate: Identifying Core Process Efficiencies Driven by Industrial IoT

  • Optimizing production cycles, product quality, real time stream analysis monitoring data communication across the intelligent business
  • Predictive, proactive maintenance and notification, increasing interoperability
  • Stopping problems before they happen through early warning systems, sensor notification
  • The future of industrial business models once the product is off the factory floor, who’s responsible for maintenance of the technology and services?

12:40 13:00 (20 mins)

Track 1: Industry Applications

Transforming Last Mile Logistics to Deliver a Truly Interconnected Supply Chain

13:00 14:00 (60 mins)

Track 1: Industry Applications

Networking Lunch & Exhibition Visit

14:00 14:40 (40 mins)

Track 1: Industry Applications

ACTION! Roundtable Room 1 - How can you deliver quantifiable returns from IoT technology investments and benchmark them against your industry segment?

You’ve spent the morning discovering and debating how leading organisations are working towards a connected future that’s powered by the IoT, now its time for you to create an action plan that will help you get there too. Split into three separate rooms with 4 roundtables in each, the Action Roundtables will be led by industry facilitators who will help you decide what you are going to change when you get back to your business to ensure you achieve ROI. 

14:40 15:00 (20 mins)

Track 1: Industry Applications

How Do You Move Sustainability to IoT Driven End-End Process Transformation?

  • The growing importance of emission control in large cities and how IoT devices are helping governments better understand the risk
  •  Aligning technology and operations to identifying areas for improvement that will reliver maximum cost savings

15:00 15:20 (20 mins)

Track 1: Industry Applications

Introducing IoT into Your Manufacturing Process – Where to Start?

  • Exploring small scale labelling to full scale product line applications to improve efficiencies
  • Can you link a tangible outcome to improving accuracy of machine production?
  • Driving distribution efficiency to build a cost-effective supply chain

15:20 15:50 (30 mins)

Track 1: Industry Applications

Panel Debate: What Business Outcomes are Driving Increased Adoption of IoT Technologies?

  • With most the current IoT deployments across Asia focused on internal efficiencies, where are the biggest savings being found?
  • Applying big data from a mass of IoT sensors – moving from data to decisions
  • Enabling scale and utilization of assets whilst minimizing energy consumption

16:00 17:00 (60 mins)

TechXLR8 Asia Show Headliners

TechXLR8 Asia Show Headliners

The show headliners are open to delegates across all TechXLR8 events: Internet of Things World, AI & Machine Learning, 5G and SDN & NFV. Headline speakers will be some of the highest profile leaders from across Asia’s booming tech industry addressing how digitalisation is disrupting various vertical industries.  

18:00 21:00 (180 mins)

Main agenda

TechXLR8 Asia Awards Ceremony - More to come..