Internet of Things World Asia is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Showing of Streams
09:20 - 09:30 10 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Welcome and Chairperson’s Opening Remarks
  • Greg Kahn - President & CEO, Internet of Things Consortium (IoTC)

Location: Sands Grand Ballroom G

09:30 - 09:50 20 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Monetizing IoT Data
  • Thomas Heinzerling - Managing Director, Advanced Operations Services, Linde AG
  • Perspectives & methods
  • Linde’s best practices
  • Why industrial companies need to leverage their legacy

Location: Sands Grand Ballroom G

09:50 - 10:10 20 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Fog Computing: Bringing the Cloud Down to Earth
  • Russell Hsing - Board Member, OpenFog Consortium
  • John Zao - Co-Chair Security Working Group, OpenFog Consortium

Location: Sands Grand Ballroom G

10:10 - 10:40 30 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Panel Discussion: Achieving Mass Market Success of Connected Enterprises and Industries Across Asia
  • Moderator Yogita Kanesin - Senior Analyst, IoT Connectivity, IHS Markit
  • Jai Thampi - Head of IoT Solutions – APAC, Electrolux
  • Matthew Simon - Head Customer Solutions Transport, Energy and Public Sector, Nokia
  • Chirayu Wadke - Partner, Seedplus and Jungle Ventures
  • What industries are switched on to the IoT opportunity?
  • IoT adoption across Asia – where are the uncovered opportunities?
  • What factors are hindering enterprises deploying connected technologies?
  • Getting UX/UI right to enhance adoption

Location: Sands Grand Ballroom G

10:15 - 10:20 5 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Welcome from your chair
10:20 - 10:45 25 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Convergent connections: How 5G, AR/VR, and other emerging technologies can (and might) shape the next five years
  • John Sweeney - Chief Futurist, Etch Foundation
10:30 - 10:40 10 mins Free
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Chairperson's Opening Remarks
10:40 - 11:20 40 mins
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Morning Coffee, Networking and Exhibition Visit
10:40 - 10:55 15 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Presentation: What makes Singapore the place to be in SE Asia for Startups?
  • Michael Kwok - Project Lead, Decentralized Machine Learning
  • Dense population of a young, experienced, and highly educated workforce who can compete directly with Silicon Valley
  • Geographically located in close proximity to a number of emerging and developed markets
  • Advance infrastructure creating a natural hub for tech companies and investors
  • Pro-global culture that encourages foreign startups to base themselves in Singapore
10:45 - 11:15 30 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Session TBC
10:55 - 11:50 55 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Project Kairos Pitch Competition: Group 1

5 startups in each group will face off on the IoT Ecosystem Stage in Theatre 1 and deliver their pitches to earn a spot in the finals.  One winner will be chosen from each group and will compete in the finals.  The final round of pitches will be the battle for the Innovation of Things award and the prize package:

  • CryptoMECA
  • IoTeX
  • Komerco ROKA Technology
  • NeoWorld Technology
  • Overton

Judges:

Ro Charlz, Vice President, Vickers Venture Partners

Jussi Salvoaara, Managing Director for SEA, Antler

Fang Soong Chou, General Partner, Pix Vine Capital

Koushik Sai, Venture Associate, VentureEast

11:15 - 11:45 30 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Scenarios for the future of trust in a world of digital crypto-currencies and micro-payments
  • Boon-Hiong Chan - Director, Head of Market Advocacy, Business Control Unit, Global Transaction Banking (GTB), Deutsche Bank
11:20 - 11:30 10 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Chairperson’s Recap
  • Greg Kahn - President & CEO, Internet of Things Consortium (IoTC)

Location: Sands Grand Ballroom G

11:30 - 11:50 20 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Securing the IoT: A bottom-up approach
  • Natalia Khudoklinova - Business Analyst, Future Technologies, Kaspersky Lab
  • IoT as a whole complex of interconnected elements
  • Are attacks on the IoT now a reality?
  • How to effectively protect the IoT and why it needs to be done

Location: Sands Grand Ballroom G

11:45 - 12:15 30 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Digital technology transforming healthcare: Promises and Perils
  • Joseph Mocanu - Managing Director, Verge Capital Management
11:50 - 12:10 20 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Digital Transformation and the People Touch
  • Patsy Wang - Vice President, Business Transformation, OCBC Bank
  • Impact of digital transformation on workforce; skill sets required to harness rapid evolution of digital technologies
  • Importance of experimentation to drive culture of innovation, agility and collaboration
  • Diversity and inclusion in the journey of digitalisation

Location: Sands Grand Ballroom G

11:50 - 12:45 55 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Project Kairos Pitch Competition: Group 2

5 startups in each group will face off on the IoT Ecosystem Stage in Theatre 1 and deliver their pitches to earn a spot in the finals.  One winner will be chosen from each group and will compete in the finals.  The final round of pitches will be the battle for the Innovation of Things award and the prize package:

  • AI Chips Co
  • CryptoRobotics LTD
  • LogisticsX
  • STEMera

Judges:

Navin Danapal, Director of SE Asia, Mox and SOSV

Tom Haleminh, Founding Partner, BLOK.PARTNERS

Victor Baffet, Consultant, V & V Innovations

Yi Ming Ng, Partner, Trive

GheeHoe Cheng, Chief Strategist, Perspectiv Ventures

12:10 - 12:30 20 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Enabling IoT and AI for Enterprise - How to Solve Real World Problems Using Deep Learning
  • David Bergendahl - Global Business Development Manager, ABEJA Inc

Location: Sands Grand Ballroom G

12:15 - 12:45 30 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Break
12:30 - 13:00 30 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Panel: Delivering New Business Models - From Product Centric to Value Adding Services
  • Moderator Greg Kahn - President & CEO, Internet of Things Consortium (IoTC)
  • Sachin Gupta - Chief of IoT Capabilty Group, Rolls Royce
  • Chris Chung - Director, Digital Portfolio Management, Wärtsilä
  • Chirayu Wadke - Partner, Seedplus and Jungle Ventures
  • Reinventing traditional product business to thrive in the new digital age
  • Owning a bigger chunk of your customer’s attention through a product lifecycle
  • Monetising your IoT initiatives with intelligent data driven services
  • Driving growth through recurring highly profitable revenue streams from innovative products generated and developed from IoT solutions

Location: Sands Grand Ballroom G

12:45 - 13:05 20 mins Free
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Lunch Break
12:45 - 13:15 30 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Session TBC
13:00 - 14:00 60 mins
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Networking Lunch & Exhibition Visit
13:05 - 13:20 15 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Presentation: Pitfalls of Early Stage startups and how to avoid them
  • Administrative nightmares: Failing to research administrative procedures or seek professional advice, especially from legal and financial advisors
  • Weak business plan: A solid plan will include a good Executive Summary, a mock-up of your product that helps investors and stakeholder understand and share your vision, demonstrate the comparative analysis you have done to demonstrate how you can succeed, and have a ballpark figure of what your costs will be
  • Insufficient Funding: Singapore is a pro-business climate with a mix of funding opportunities, both private and governmental.  Failure to properly research the pros and cons for different funding opportunities can lead to a lack of investment or grants at a key moment
  • Non-cohesive team: Failure to understand each other’s roles and play to strengths can create discord and event legal issues that can destroy a business
  • Choosing the wrong platforms: multi-national corporations, incubators, accelerators, government support, etc can provide invaluable support such as funding, free work spaces, and access to industry professionals to help grow your business but collaborating with the wrong platform can lead to compromises that may not be to your best advantage.

Navin Danapal, Director of SE Asia, SOSV

13:15 - 13:45 30 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Session TBC
13:20 - 14:15 55 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Project Kairos Pitch Competition: Group 3

5 startups in each group will face off on the IoT Ecosystem Stage in Theatre 1 and deliver their pitches to earn a spot in the finals.  One winner will be chosen from each group and will compete in the finals.  The final round of pitches will be the battle for the Innovation of Things award and the prize package:

  • Carmen
  • Horizon State
  • Skychain Global
  • SOLYD
  • Splend

Judges:

John Lim, Head of Business Development, LongHash

Cheng Liu, Regional Executive Director, BritBlock Group

Chris Low, Executive Chairman, Novum Capital Ltd

Cyn Li Lee, Investment Manager, New Zealand Trade and & Enterprise

13:45 - 14:45 60 mins Free
Futurist Summit FREE (Exhibition Theatre 2)
Ride Sharing, Congestion, and the Need for Real Sharing
  • Jeffrey Funk - Associate Professor, National University of Singapore
14:00 - 15:00 60 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Industry Vertical Roundtable Sessions
  • 1) Manufacturing Facilitator Boon Wee Phua - Manager, EMS Well Control and Manifold Engineering, TechnipFMC
  • 2) Smart Cities & Smart Energy Facilitator Greg Kahn - President & CEO, Internet of Things Consortium (IoTC)
  • 3) Supply Chain & Logistics Facilitator Eric Sim - VP, Strategy & Technology, ST Logistics
  • 4) Smart Mobility & Transportation Facilitator Erik Walenza-Slabe - CEO, IoTOne
  • 5) Telecommunications Facilitator Antoine Cloué - Director, Project Management, Bridge Alliance

Location: Sands Grand Ballroom G

1) Manufacturing

Facilitator: Boon Wee Phua, Manager, EMS Well Control and Manifold Engineering, Technip FMC

2) Smart Cities & Smart Energy

Facilitator: Gregory Kahn, President & CEO, Internet of Things Consortium

3) Supply Chain & Logistics

Facilitator: Eric Sim, VP, Strategy & Technology, ST Logistics

4) Mobility & Transportation

Facilitator: Erik Walenza-Slabe, CEO, IoT ONE & Chair, IIC Smart Factory Task Group

5)Telecommunications

Facilitator: Antoine Cloué, Director - Project Management, Bridge Alliance

14:15 - 15:10 55 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Project Kairos Pitch Competition: Group 4

5 startups in each group will face off on the IoT Ecosystem Stage in Theatre 1 and deliver their pitches to earn a spot in the finals.  One winner will be chosen from each group and will compete in the finals.  The final round of pitches will be the battle for the Innovation of Things award and the prize package:

  • AID:Tech
  • Covalent
  • Iconiq Lab
  • Pipeep
  • Smart Urban Technologies Pte Ltd

Judges:

Oram Gold, Managing Director, Penn Investment

Kwong Weng Wan, Group Chief Corporate Officer & Group General Counsel, Mapletree Investments 

Gavin Low, Executive Director, Spartan Group

Rachita Jain, Partner, Calibre Ventures

Regina Ho, Investment Analyst, Rakuten Ventures

GheeHoe Cheng, Chief Strategist, Perspectiv Ventures

15:00 - 16:00 60 mins
Info
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Networking Power Hour @ the Verizon Networking Lounge
15:10 - 15:40 30 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
PANEL: Making sense of startup funding opportunities in Singapore
  • James Tan - Managing Partner, Quest Ventures
  • Zach Piester - Chief Development Officer, Intrepid Ventures
  • Understanding the different types of opportunities: private investment vs governmental grants
  • Determining the best sort of funding for your company
  • Navigating the processes for obtaining government grants
  • Strategies for getting in front of the right investors
15:40 - 16:25 45 mins Free
Info
Project Kairos Startup Program FREE (Exhibition Theatre 1)
Project Kairos Pitch Competition: FINALS!

The 4 group winners will battle in the final pitch off to win the Innovations of Things Award, along with added benefits which include:

  • 1 subscription to Ovum’s Knowledge Center
  • Opportunity to showcase at Project Kairos Asia 2019:
  • 1 Table top stand
  • 15 minute showcase within the conference
  • Pre-event and onsite interview
  • 1 featured article on IoT Institute (Ioti.com)
  • Promoted as the 2018 Innovation of Things Award Winner

Judges:

Chirayu Wadke, Partner, Seedplus & Jungle Ventures

Juliet Kasko, Co-Founder, Real Advisors

Maxine Adam, Head of Strategic Development, InnovateUK

Victor Baffet, Consultant, V & V Innovations

16:00 - 16:10 10 mins
IoT World Asia Main Conference (Sands Grand Ballroom G)
Close of Internet of Things World Asia 2018 - See you next year!