Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Showing of Streams
09:05 - 09:10 5 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
  • Oli Barrett MBE - Co-Founder, StartUp Britain
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship

Main Stage
09:10 - 09:15 5 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
Welcome Remarks
  • Matt Hancock - Secretary of State, Department for Culture, Media and Sport, Gov UK


Main Stage


09:15 - 09:35 20 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
TechXLR8 Headliner: The role of sight interfaces in shaping how we connect with the world & deepening your customer relationship
  • Ambarish Mitra - CEO and Co-Founder, Blippar
  • How are developments in mobile augmented reality impacting user behaviour?
  • What does this mean for the way businesses provide products and services and how does it change the nature of the customer relationship?
  • The realm of possibility: live demos of future interactions

Main Stage
09:35 - 09:55 20 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
TechXLR8 Headliner: The Transportation Revolution
  • Colin Rhys - VP, Middle East & Asia, Virgin Hyperloop One

Virgin Hyperloop One….

  • A next generation transportation network that draws in the IT and tech revolutions from the last 25 years 
  • A catalyst for all emerging 4th generation technologies
  • Addressing future forecasts of growth in transportation, as well as domestic, economic and demographic growth
  • Playing an immense role in various nation’s economic diversification agendas
  • The construction of a new transport ecosystem
  • Enabling new distributed lifestyles
  • Delivering a cutting-edge sustainable infrastructure
  • Unprecedented connectivity, which leads to with that comes the emergence of hubs & new technology clusters
    •  the world’s most efficient network for logistics
    • end-to-end fully autonomous system
  • The potential to create a second Silicon Valley
  • What it means to be able to live & work where you want

Main Stage
09:55 - 10:20 25 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
TechXLR8 Change Maker Panel
  • Panellist Devina Pasta - Chief Digitalization Officer, Siemens
  • Moderator Parmy Olson - Staff Writer, Forbes Magazine
  • Andrew Lawson - Executive Vice President & General Manager, UKI, Salesforce

Celebrating innovation, creativity and disruption in the tech ecosystem, the TechXLR8 Change Makers reflect the companies and people that challenge the status quo and embrace technology to shape the future. This session shines the spotlight on 3 of these change makers, and gives an inspiring insight into their story and how they are using technology to transform the future of business, lives and society.

  • How are you challenging the status quo in your industry? What has been the reaction by the market and how have you managed that?
  • What are you doing to inspire change within your company and how challenging has it been to get staff to embrace this?
  • What do you see as being the biggest obstacle to succeeding when implementing a change strategy?
  • What is the role of technology in making these changes a reality?
Main Stage
10:20 - 10:50 30 mins
IoT World Europe Keynotes (Main Stage)
Networking Coffee Break
10:20 - 10:25 5 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Moderator’s opening remarks
  • Presenter Jillian Godsil - Blockchain Speaker and Journalist, Independent


Expo Theater D
10:25 - 10:45 20 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Reading the market: Where is Blockchain right now?
  • Presenter Don Tait - Lead Analyst, IHS Markit
  • Which markets have the most potential for adoption and monetisation?
  • What are the volatility of stocks telling us about blockchain’s longevity and its appetite in business?
  • What does the blockchain ecosystem now look like? Is it swiftly moving from collaborative to competitive?


Expo Theater D
10:30 - 10:40 10 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Chairperson’s Opening Remarks & Market Updates
  • Bill Ablondi - Director Smart Home Strategies, Strategy Analytics


Expo Theater G

10:40 - 11:10 30 mins
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
The App is Whack: Why Using Just One Interface Hinders the Unified Smart Home Experience
  • Brad Hintze - Senior Director of Product Marketing, Control4
  • The role of the smartphone app in the smart home: an entry point but not the end-game.
  • Discussing different control methods for the smart home – touchscreens, remotes, keypads, voice control - for better operation in real-life applications and which applications are suited to office, home and family, convenience, etc. are suited to each method.
  • When the app makes sense to use (i.e. in the backyard or away from home), and how to do it right.
  • Orchestrated experience that activate or adjust multiple devices can aid in smart home control.


Expo Theater G
10:45 - 11:10 25 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Networking break and opportunity to visit the exhibitors


Expo Theater D
10:50 - 11:00 10 mins
Info
IoT World Europe Keynotes (Main Stage)
IOT KEYNOTE - Chair’s Opening Remarks – A Dynamic Market, But Are We Making Enough Progress?
  • Alexandra Rehak - Practice Leader, Internet of Things, Ovum


Main Stage
11:00 - 11:20 20 mins
Info
IoT World Europe Keynotes (Main Stage)
IOT KEYNOTE: Intentions to Adoption – The How of IoT
  • Devina Pasta - Chief Digitalization Officer, Siemens


Main Stage
11:10 - 11:40 30 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
"Is rolling out IoT always this hard?"
  • Pilgrim Beart - CEO, DevicePilot


Expo Theater G
11:10 - 11:40 30 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Blockchain in Financial Services

Waves CEO Sasha Ivanov analyses the impact of blockchain technology upon financial services.

  • The merits of blockchain & smart contracts, such as those offered by the Waves platform, in relation to traditional databases and contracts.
  • How to implement the right kind of technology in finance when the pace of change is so fast & the risks are evident?


Expo Theater D
11:20 - 11:40 20 mins
Info
IoT World Europe Keynotes (Main Stage)
IOT KEYNOTE: Modernising and Maintaining the World’s Oldest Underground to Improve Customer Experiences with IoT
  • Shashi Verma - Director of Strategy and Chief Technology Officer, Transport for London


Main Stage
11:40 - 12:00 20 mins
Info
IoT World Europe Keynotes (Main Stage)
IOT KEYNOTE: Connecting the Internet of Everything at the Edge
  • Ray Underwood - Head of IoT Global Business Development, Verizon


Main Stage
11:40 - 12:10 30 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Developing IoT Devices with Android Things
  • Wayne Piekarski - Developer Advocate, Google

Android Things is Google's platform to build IoT products with the power and security of Android. Developers can use familiar tools such as Android Studio and the Android SDK to easily develop IoT software, and then scale the hardware from a single prototype into production. Anyone – from startups to large companies – can build commercial products at scale. This talk will explain how Android Things works, and how it can help to support your product development.

Expo Theater G
11:40 - 12:15 35 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Panel Session - The big debate: Is it more than just a socio-economic experiment?
  • Panellist Alexandra Alden - Founder, Common Ground Labs
  • Panellist Amit Patel - Director of New Ventures, Bupa
  • Are we being too maverick with the realms of possibilities of blockchain applications? In doing so, are we setting ourselves to fail?
  • In a world of big data, will blockchain put the ownership back to the data holder?
  • If blockchain reaches global use on a cryptocurrency level, will this lead to the death of the intermediary bank?
  • Does blockchain lend itself to illegal activity more so than the use of money as we know it?


Expo Theater D
12:00 - 12:30 30 mins
Info
IoT World Europe Keynotes (Main Stage)
IOT KEYNOTE: Panel Discussion: Driving IoT as the Foundation of Digital Industrial Transformation
  • Moderator Emil Berthelsen - Research Director, Gartner
  • Deborah Sherry - Senior Vice President and Chief Commercial Officer, GE Digital
  • Devina Pasta - Chief Digitalization Officer, Siemens
  • Kaveh Pourteymour - CIO & Vice President, Seadrill
  • Mike Hughes - Zone President UK & Ireland, Schneider Electric


Main Stage
12:10 - 12:40 30 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Panel Discussion: Enhanced Interoperability and Interchangeability to Simplify Complex Interfaces
  • Moderator Matthew Evans - Executive Director, Smart UK and Internet of Things Programme, TeckUK
  • Ingolf Fiedler - Sales Operations Manager, Mozaiq
  • Pilgrim Beart - CEO, DevicePilot
  • Bill Ablondi - Director Smart Home Strategies, Strategy Analytics
  • How are retailers educating customers about interoperability to drive engagement 
  • Partnerships to deliver seamless experiences
  • Open standards and cross-industry guidelines


Expo Theater G
12:15 - 13:00 45 mins
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Networking break and opportunity to visit the exhibitors
12:25 - 12:35 10 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
Introductory Remarks from Minister Samuel Gyimah
  • Sam Gyimah - Minister of State for Universities, Science, Research and Innovation, UK Government

Minister of Science, Technology and Innovation Samuel Gyimah will introduce the event


Main Stage
12:30 - 13:25 55 mins
IoT World Europe Keynotes (Main Stage)
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:35 - 12:50 15 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
The Need for Radical Action Now
  • Gary Stewart - Director, Wayra UK & Telefonica Open Future
  • In 2015 Wayra researched and published a state of the industry StartUp DNA report in London. 3 years later they are preparing an update and will launch the results for the first time.


Main Stage
12:40 - 13:00 20 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Making Every Step Count
  • Laurence Kemball-Cook - CEO and Founder, Pavegen

A new generation of tech is placing people at the heart of developments, rewarding them for their engagement, increasing health and wellbeing, and generating high-value insights.

12:50 - 13:05 15 mins
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
Breaking into the Industry: Challenges for Women
  • Gen Ashley - Director, Women Who Code
  • Inspiring women to excel in technology careers
  • Developing role models to support new generation of engineers
  • Educating companies to better promote, retain and hire talented women


Main Stage
13:00 - 13:15 15 mins
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Break
13:00 - 13:25 25 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
The decision making process to get blockchain into the enterprise
  • Presenter Jim Nasr - Vice President - Technology and Innovation, Synchrogenix, a Certara company
  • When is it the right time to adopt blockchain into your business infrastructure?
  • What is the roadmap to get to effective blockchain for the enterprise?
  • Hear how blockchain can support the  Supply Chain in different industries?
Expo Theater D
13:05 - 13:35 30 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
Panel: The Building Blocks for a Diverse and Inclusive Workforce
  • Moderator Gen Ashley - Director, Women Who Code
  • Tom Loeffert - UK HR Director, SAP
  • Chris Howard - Strategy Lead, Intertech LGBT+ Diversity Forum
  • Rioch Edwards-Brown - Founder, So You Wanna Be In Tech?
  • Meghan McCarthy - Human Resources Director, SAP UK&I
  • How can organisations rethink their hiring strategies to ensure diversity & reduce bias in recruitment
  • What can legacy employers do to retro-fit their hiring processes to be more inclusive?
  • What can younger companies do to ensure diverse employment strategies are part of the foundations… and are maintained at scale
  • Why quotas don’t work


Main Stage
13:15 - 13:45 30 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Leveraging IoT and energy data to drive improved business performance, and enhanced experiences for customers
  • Michael Jary - Managing Director, Verv


Expo Theater G
13:25 - 13:35 10 mins
Track 1 - Strategy (Room 5)
Chair’s Opening Remarks
  • Raymond Hannes - Managing Partner, Digi Gurus
13:25 - 13:35 10 mins
Track 2 - Technology Development & Deployment (Room 6)
Chair’s Opening Remarks
  • Emil Berthelsen - Research Director, Gartner
13:25 - 13:50 25 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
The bigger question: From pilot to practice, to full scale
  • Presenter Pablo Junco - Nokia, Microsoft
  • Does the lack of interoperability between different architectures prevent large scale adoption?
  • How does blockchain compete with traditional transactions in terms of speed in maintaining its edge?
  • How are micro-transactions going to impact business models?


Expo Theater D
13:35 - 14:10 35 mins
Info
Track 1 - Strategy (Room 5)
Panel: IT/OT Insight – Upping Your Digital Transformation Game with IoT
  • Moderator Raymond Hannes - Managing Partner, Digi Gurus
  • Stuart Johnston - Industrial IT (OT) and Automation Manager, SIG
  • Kaveh Pourteymour - CIO & Vice President, Seadrill
  • Guillaume Sampic - Strategy Director, Internet of Things, BT
  • Getting buy in across your business for digital transformation
  • How can IT better understand the true requirements from connected technologies across the business?
  • How far should the convergence of IT/OT go?
  • Timelines, successes and failures in digital transformation
13:35 - 13:55 20 mins
Info
Track 2 - Technology Development & Deployment (Room 6)
Real World LPWAN Developments to Boost Mass IoT Deployment
  • Marie Hogan - Head of Broadband and IoT, Product Area Network Systems, Ericsson
  • Connectivity requirements for different verticals 
  • Commercialising a new era of IoT with low power networks 
  • Key elements for success in Massive IoT
13:35 - 13:50 15 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
Please Stop That. Try This.
  • If you aren't doing anything about inclusivity, I'll talk about why you'll want to change that. If you are already doing something about inclusivity, I'll explain how your efforts might be accidentally increasing bias in your organisation. Finally I'll share specific, practical things you can start doing that have been proven to work.


Main Stage
13:45 - 14:15 30 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
How technology is changing the lives of visually impaired
  • Kursat Ceylan - Head of Business Development, YGA


Expo Theater G
13:50 - 14:15 25 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Case study: Smart contracts for mobility - how do you start to build a blockchain infrastructure?
  • Presenter Boris Polania - Payments and Blockchain, Honda Innovations
  • What does it take it to build a network quickly and effectively?
  • Does this create a skills gap in your organisation?
  • How will projects secure funding now that they have secured funding?


Expo Theater D
13:50 - 14:15 25 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
PANEL: Secrets of Success: FinTech's leading founders share their tips on how to stand out and succeed in a crowded space
  • Moderator Caroline Plumb - Founder & CEO, Fluidly
  • Monica Kalia - Co-Founder, Neyber
  • Simon Miller - Co-Founder & CEO, Scalable Capital
  • Wendy Jephson - Head of Behavioral Science, Nasdaq

The panel aims to discuss the experiences of successful FinTech entrepreneurs, their personal journeys and the knowledge they’ve gained along the way. Special emphasis will be placed on how ‘diversity of talent’ has been instrumental to the success of the companies represented in the discussion.


Main Stage

13:55 - 14:25 30 mins
Info
Track 2 - Technology Development & Deployment (Room 6)
Panel: IoT Connectivity – Licenced, Unlicensed or Both?
  • Moderator Julian Watson - Sr. Principal Analyst, IoT , IHS Markit Technology
  • William Webb - CEO, Weightless SIG
  • Phil Beecher - President/CEO, Wi-SUN Alliance
  • Alan Carlton - Representative, oneM2M
  • Patrice Slupowski - SVP Digital Innovation, Orange
  • Updates from NB-IoT, LTE-M and LoRa deployments worldwide
  • LPWAN vs NB-IoT vs traditional mobile networks
  • A combined licenced and unlicensed approach to LPWANs
  •  The emergence of telco operators adopting LoRa as part of their IoT connectivity service model
14:10 - 14:40 30 mins
Info
Track 1 - Strategy (Room 5)
Investing in real IoT Solutions
  • Emanuele Angelidis - CEO, Breed Reply
14:15 - 14:45 30 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
ROI from Consumer IoT - Have We Finally Reached the Tipping Point?
  • Jan Rombolotto - Team Lead Digital Business Innovation, E.ON

Until recently, very few consumer IoT solutions and services offered a clear ROI for businesses looking to break into the mass market. This session will explore the following four factors that are rapidly converging, thus creating huge opportunities for business’.

  • Customer centricity and value
  • Solution ecosystems
  • Price per unit economics
  • Digital capabilities as a service


Expo Theater G
14:15 - 14:40 25 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
The two types of blockchains that exist and the third that does not. “Yet."
  • Presenter Erik Beijnoff - Long Term Strategist for Music Rights, Spotify
  • There are currently only two types of blockchains in real world usage today.
  • Proposals for a solution are mistaking the easy problems for the hard and vice versa
  • System governance and identity are the central issues that needs to be solved. Nobody has a working proposal on the table – what are the possible alternatives?


Expo Theater D
14:15 - 14:45 30 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
Panel Hosted by Girl Guiding UK: Why We Need Women in AI
  • Dr Richard Freeman - Lead Data and Machine Learning Engineer, JustGiving
  • Margot James - Minister of State, Department for Digital, Culture, Media and Sport
  • Alice . - Youth Advocate, Girlguiding UK
  • The problem of building AI and the biases it will inherit & why it is crucial that AI is built with equality at the core
  • The risk of AI being built by one demographic… leading to products that only cater to one market
  • How to ensure all traits are considered by a diverse team building a diverse AI future for the planet


Main Stage
14:25 - 14:45 20 mins
Info
Track 2 - Technology Development & Deployment (Room 6)
IoT and Industry 4.0: Global Compliance – Getting it Right, Wrong and Very Wrong!
  • Joe Lomako - Business Development, EMC, Wireless, IoT, UL

As more and more companies and industries are becoming part of the connected world, both domestically and industrially, this then presents companies with a new set of “rules and requirements” to ensure that compliant products are put into service. This presentation presents issues from regulatory, ethical, safety, cybersecurity and more and how it can go horribly wrong.

14:40 - 15:15 35 mins
Info
Track 1 - Strategy (Room 5)
Panel: Delivering New Business Models - From Product Centric to Value Adding Services
  • Lisa Peterson - Senior Vice President of Global Marketing & Digital Strategy, Gogo Business Aviation
  • Jonatan Sjöström - Vice President Strategy, Connected Solutions, Volvo Group
  • Michaelene Holder-March - Healthcare & Information Executive, NHS
  • Moderator Raymond Hannes - Managing Partner, Digi Gurus
14:40 - 15:15 35 mins Free
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Networking break and opportunity to visit the exhibitors
14:45 - 15:05 20 mins
Track 2 - Technology Development & Deployment (Room 6)
OceanConnect: Beyond Connectivity, Platform as a Service
  • Leo Ma - Vice President of Cloud Core Network Marketing, Head of Product Portfolio & Lifecycle Management, Huawei Cloud Core Network Product Line
14:45 - 15:15 30 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Panel: How are retailers capitalising on evolving smart home technology?
  • Tim Potter - Senior Product Innovation Manager, Dixons Carphone
  • Matti Kahola - Senior Analyst, Connected Home Service Manager, Delta EE
  • Moderator Bill Ablondi - Director Smart Home Strategies, Strategy Analytics
  • Challenges to overcome the limited consumer demand and reach mass consumption
  • What are the existing retailers’ approaches in educating the smart consumer and how they can be improved?
  • How In-home delivery is changing e-commerce


Expo Theater G
14:45 - 15:15 30 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
PANEL Bridging the Gap Between Education & Business – Finding and Attracting Top Talent from All Backgrounds
  • Ally Owen - Founder & CEO, Brixton Finishing School & Hoxton United
  • Tom Fogden - COO & Co-Founder, Ada, the National College for Digital Skills
  • Michelle Thomas - Executive Headteacher, The New Wave Federation
  • Engaging young people around the benefits of tech training
  • Developing effective mentorship, training and apprentice programs
  • Attracting talent from overseas
  • Retaining success and leadership in the pipeline
  • Without a more diverse and inclusive pipeline, a more diverse and inclusive tech ecosystem will be nothing but a pipedream


Main Stage
15:05 - 15:25 20 mins
Track 2 - Technology Development & Deployment (Room 6)
MEC - A Key Enabler for IoT and Mission-critical, Vertical Solutions
  • Walter Featherstone - ISG MEC Technical Manager, ETSI
15:15 - 15:55 40 mins
Info
Track 1 - Strategy (Room 5)
Panel: Developing a Strategy for Industrial IoT - Creating a Culture that Fosters Innovation
  • Moderator Pablo Tomasi - Senior Analyst Telco Cloud Platforms and Digital Transformation, ABI Research
  • Olle Isaksson - Principal, Group Strategy, Technology, and Emerging Business, Ericsson
  • Sil Sehra - Divisional IT Director, Kier Group
  • David Clarke - SVP, Innovation Management, Kuehne + Nagel
  • Philip Vyt - Innovation Strategist, Digital Transformation, Takeda Pharmaceuticals
  • Defining your IoT Strategy - executives as IoT adoption influencers
  • Building your business case for IoT – investment buy in and ROI timelines
  • Creating systems not silos to fully benefit from partnership opportunities
  • Internal efficiencies vs external opportunities
15:15 - 16:00 45 mins Free
Info
Connected Consumer Summit (Expo Theater G) FREE
Workshop: Mining social media data for better CX driven outcomes
  • Tania Benade - Head of Analytics, BrandsEye
  • Matt Robertson - Senior Account Director UK & Africa, BrandsEye

To understand the customer journey and to attempt to close the ever-widening expectation gap, between promise and delivery, companies need to find more powerful ways to structure and analyse their data. This is especially true for social media data – a source of volunteered public opinion – which until now, has proved almost impossible to accurately mine, let alone to extract a genuine return on investment. By integrating artificial with human intelligence, organisations are now able to accurately structure data at scale for sentiment and topics, allowing them to make strategic customer experience interventions.

The session will look at social media data from various industries including banking and retail unpack the key drivers of public sentiment across the customer experience journey.


Expo Theater G
15:15 - 15:40 25 mins Free
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Identity in the digital age
  • Presenter Stewart Southey - Independent Consultant, Independent
  • What constitutes identity and why does it matter?
  • Blockchain solutions to date - do they help?
  • Challenges ahead, what next?


Expo Theater D
15:15 - 15:45 30 mins
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
PANEL Equal Opportunities for Start-ups – Diversifying Funding Schemes
  • Moderator Sukhi Julta - COO, Market Orders
  • Karen Winton - Managing Partner, NEST.vc
  • Richard Blakesley - Partner, Capital Pilot
  • Nitesh Thadani - CTO, TRENIQ
  • Francesca Warner - Co-Founder, Diversity VC
  • The need for more women and diversity within the VC and Angel investor pool to ensure the next wave of tech companies are diverse
  • How can the investor community ensure equal opportunities for start-ups from all backgrounds
  • Developing inclusive portfolios and funding models


Main Stage
15:25 - 16:00 35 mins
Track 2 - Technology Development & Deployment (Room 6)
Networking Break & Transfer to TechXLR8 Headliners Stage
15:40 - 16:00 20 mins
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
A new Operating Model for the planet and beyond. A look at the Energy Blue Ocean
  • Presenter Emannuel Marchal - Managing Director, ConsenSys


· How is the Energy market evolving in the blockchain era
· A truly shared economy. Fiction or possible reality
· Moving beyond our planet. Energy in space

Expo Theater D
15:45 - 16:20 35 mins Free
Info
Inclusive Innovation (Main Stage) FREE
PANEL The Modern-Day Diversity & Inclusion Playbook
  • Imer Cakiroglu - Global People Strategy Director, Farfetch
  • Avi Gillis - Head of Tech Diversity and Digital Inclusion Policy, Department for Digital, Culture, Media and Sport
  • Led by the chairperson: An assessment of the talks and topics and
  • What simple changes can organisations enforce today?
  • Overcoming traditional challenges and internal barriers to make change
  • Tips for building a 1, 2, 5, 10 year plan to ensure a diverse future workforce


Main Stage
15:55 - 16:20 25 mins
Track 1 - Strategy (Room 5)
Networking Break & Transfer to TechXLR8 Headliners Stage
16:00 - 16:30 30 mins
Info
Blockchain 360 (Expo Theater D) FREE
Panel Discussion: The biggest question: Has the lack of regulations encouraged a new breed of enterprise, or the Wild West?
  • Panellist Nicole Sandler - Vice President (VP) Resolution and Recovery Planning and FinTech - EMEA Legal Lead, Barclays
  • Panellist Jeremy Millar - Founding managing board member, Enterprise Ethereum Alliance (EEA)
  • Panellist John Salmon - Partner, Hogan Lovells International LLP
  • Panellist Brian Heinen - Strategy Advisor, Conda Crowdinvesting
  • What are the current risks of adopting in an unregulated environment?
  • Example use cases of how regulations will alter your adoption of blockchain?
  • Are regulations going to stifle the industry moving forward at such a rapid pace?
  • How will regulations prevent money laundering and corruption in practice?


Expo Theater D
16:20 - 16:30 10 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
TechXLR8: Welcome back from your Chair
  • Oli Barrett MBE - Co-Founder, StartUp Britain


Main Stage
16:30 - 16:50 20 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
London Tech Week Show Headliner: Leading Transformation with AI – Microsoft and Great Ormond Street Hospital
  • Michael Wignall - UK CTO, Microsoft
  • Neil Sebire - Chief Research Information Officer (CRIO), Great Ormond Street Hospital

Michael Wignall, CTO, Microsoft UK will provide an overview of the partnership between Microsoft and Great Ormond Street Hospital, and the impact on their digital transformation. Michael will be joined by Professor Neil Sabire, Chief Research Information Officer at GOSH to discuss how they are investing heavily in their digital future and the ambitious strategy to collaborate on the development of artificial intelligence (AI) tools to transform child health. GOSH’s over-riding ambition is to harness the power of AI to enable clinicians and medical staff to make a difference for their patients. Microsoft look forward to introducing you to how this powerful partnership with GOSH will help more young children to fulfil their potential.


Main Stage
16:50 - 17:20 30 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
London Tech Week Show Headliner: Challenge the Expected. Change the Future
  • Brian Duffy - President, EMEA North, SAP
  • The role of technology in creating a more positive, valuable working environment
  • Diversity, inclusivity & the importance of work beyond a pay check
  • Reinforcing the value that having a purpose brings to the business & customers
  • How can technology help to bring a purpose to the workplace


Main Stage
17:20 - 17:45 25 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
London Tech Week Show Headliner: The Future of Space Tech
  • Host James Bruegger - Managing Partner, Seraphim Capital
  • The role of space tech and AI in identifying the changes we need to make to improve lives around the world
  • How perceptions have been changed through earth observation
  • How can data from space help shape smart cities and smart mobility?
  • What is the role of satellites in the future of connectivity?


Main Stage
19:45 - 22:45 180 mins
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE
London Tech Week - Tech Night Party

Tech Night:London Tech week's official party - Sponsored by Kradle

When: Wednesday 13th June 2018
Where: Shoreditch Town hall

Celebrating the very best of London Tech Week, the Tech Night Party promises to be high energy and lots of fun.  

Come and enjoy great company, drinks, dancing, good music and our very own Unicorn Rodeo!

Who you'll be partying with:

- Startups
- Scale - ups
- Tech Enthusiasts
- AI Summit, TechXLR8 and London Tech Week attendees


To book your ticket, visit 

https://tmt.knect365.com/london-tech-weeks-tech-night/