Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Mike Bell

Open IoT Networks: Giving Developers the Opportunity to Create Devices that Matter

Silver Spring Networks

Lindsey Turrentine

PANEL: From Cool to Crucial: Achieving Mass Market Success of Connected Industry, Enterprise and Consumer

CNET.com

Derek Myers

Smart retail solving problems – Disruptive IoT Methods Reaching Consumers

The Coca-Cola Company

Jon Walton

Panel: Creating Smarter Cities – Future Trends and Best Practice

County of San Mateo

Andreas Schierenbeck

Panel: The Future of IIoT – The Next Industrial Revolution

thyssenkrupp Elevator

7:30 am 8:30 am (60 mins)

Main agenda

Analyst Breakfast Briefings

Your chance to sit down with the industry’s leading experts and pose your IoT-related questions over coffee and croissants

  • Topics:
    • Machine Vision for the IoT
    • TBD
  • Roundtable Leader Alex Glaser - Director, Harbor Research
  • Roundtable Leader Noah Goldstein - Director, Navigant
  • Roundtable Leader Mark Bünger - VP of Research, Lux Research
  • Roundtable Leader Franceso Radicati, Ovum

8 am 9 am (60 mins)

Main agenda

Registration Opens

8:45 am 9:05 am (20 mins)

Main agenda

Chairman's Opening Remarks

  • Bob O'Donnell - President, Founder and Chief Analyst, TECHnalysis Research

8:50 am 9:10 am (20 mins)

Main agenda

IoT World Keynote with Mastercard

  • Stephane Wyper - Senior Vice President, New Commerce Partnerships & Commercialization, Mastercard

9:10 am 9:30 am (20 mins)

Keynotes

Disrupt or be Disrupted: Transforming Industry/Enterprise with IoT

9:30 am 9:50 am (20 mins)

Keynotes

Secure From the Start – Why IoT Applications Need Protection Now

Organizations that don’t learn how to compete in the new Digital Economy arising out of the Internet of Things are not likely to survive. Experts predict that by 2020 there will be 4.3 Internet-connected devices for every man, woman, and child on the planet. Each of these devices generates data that is pushed, pulled, collected, sorted, analyzed, stored, and examined somewhere – usually in or through the cloud. This is the data that forms the foundation of the Digital Economy and that is changing how businesses are run and how people work, interact, and live their lives – and businesses must respond accordingly. 

The data collected through IoT devices must be protected. The challenge is how? Most IoT devices have not been designed with security in mind and they are often “headless”, meaning they can’t be programmed, patched or updated. Secure IoT requires automated visibility and unified policies for sensors and edge devices, through the data center, and out to the cloud, combined with advanced detection capabilities, all powered by the threat intelligence and control required to mitigate threats at machine speed.

Explore real-world use cases describing how cutting-edge consumer, commercial and industrial organizations are designing security into transformational IoT-based applications from the moment they are launched. With these strategies, these companies are maximizing their opportunity and protecting their most precious asset –their data.

  • John Maddison - SVP, Products & Solutions, Fortinet, Inc.

9:50 am 10:10 am (20 mins)

Keynotes

Open IoT Networks: Giving Developers the Opportunity to Create Devices that Matter

As IoT evolves across industries, there is an unprecedented demand for developers and makers to design and develop connected systems and devices. Gartner estimates that by 2017, 50% of IoT solutions will be developed by start-ups less than three years old. In parallel, research shows that cities will be one of the greatest benefactors of IoT, with a potential impact of as much as $1.7 trillion per year in 2025.

· In a keynote to IoT World attendees, Mr. Bell will detail the opportunity for collaboration between cities and developers, and other key stakeholders such as utilities, infrastructure services companies, and commercial enterprises, to tap into new streams of revenue and transform every aspect of how we live.

· Leveraging examples from Copenhagen, San Jose, London and Kolkata, he will detail how developers and makers can unlock the potential of ubiquitous 'thing' connectivity to drive efficiency, reliability and a better quality of life in our cities and communities years in years to come.

  • Speaker Mike Bell - President, CEO & Board Member, Silver Spring Networks

10:10 am 10:50 am (40 mins)

Keynotes

PANEL: From Cool to Crucial: Achieving Mass Market Success of Connected Industry, Enterprise and Consumer

  • Are industries switched on to the IoT opportunity? 

  • Where are the wider opportunities/benefits? i.e. working with insurance, retail, advertising .. 

  • What factors are hindering enterprises deploying connected technologies? 

  • Getting UX/UI right to enhance adoption 

  • Panelist Lindsey Turrentine - Vice President and Editor in Chief, CNET.com
  • Panelist Chris Jones - VP Technology, iRobot
  • Moderator Bob O'Donnell - President, Founder and Chief Analyst, TECHnalysis Research

8 am 8:30 am (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

The Future of Voice and Audio for Connected Products

Controlling home appliances and everyday devices should be as effortless as speaking aloud. With the endorsement of major manufacturers and platforms, voice is becoming the preferred interface of the future.  Industry experts will discuss the challenges and solutions for developing, selecting, and integrating the next generation of intelligent audio and speech processing into connected products.  Topics range from enabling always-on interfaces with ultra-low-power voice triggers, embedded vs. cloud speech recognition, and human-to-machine and machine-to-machine audio interfaces. The conference will also include hands-on demonstrations throughout the day. Offering the widest range of innovative technologies and capabilities, the audio experts from Knowles and its partners can help you make your audio-enabled connected device vision a reality. 

8:30 am 9:30 am (60 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Networking Breakfast and the Important Role of Voice and Audio in IoT Products

Join the world’s leading audio and IoT experts and pose your voice and audio questions over a light breakfast.

9:30 am 10 am (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Mastering the Dynamics of Voice and the Cloud

Creating a conversational voice interface is no easy feat. Learn the dynamics of embedded versus cloud-based designs and how to develop the appropriate balance for your product.


10 am 10:10 am (10 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Coffee Break

10:10 am 11 am (50 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Fireside Chat: How Voice Interfaces are Transforming a Connected World

Consumers are actively embracing Alexa, Siri, and Cortana, solidifying voice is the user interface of the future. 

Hear from one of the tech’s leading journalists on IoT trends and what consumers want in a next generation product.

11 am 11:30 am (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Enabling Voice Interfaces with Advanced Acoustic Processors

After launching the world’s first smart microphone, Knowles is introducing the most advanced open-platform acoustic processor. 

The customizable, multi-command processor will change the future of voice and audio detection in mobile, ear and IoT products. 


11:30 am 12 pm (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Customizing the Next-gen Acoustic Processors using Audio Weaver

What’s the fastest way to add audio features to embedded products? 

Decrease time to market with system designed to invent and integrate audio features at unprecedented speeds. DSP Concepts demonstrates how to pair Knowles’ advanced acoustic processors with Audio Weaver™, a graphical design tool that’s used to quickly prototype, refine, tune, and ultimately productize your audio experience


12 pm 1:30 pm (90 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Next Generation Voice and Audio Open House

Experience first-hand the future of voice wake technology and acoustic processing for mobile, ear, and IoT products.

1:30 pm 2 pm (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Audio and the Hearables Revolution

2 pm 2:30 pm (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Understanding Machine Learning and Audio Event Detection

2:30 pm 3 pm (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Low-latency Audio Processing

3 pm 3:15 pm (15 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Coffee Break

3:15 pm 4 pm (45 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Voice Capture and Spatial Rendering

4 pm 4:30 pm (30 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Microphone Selection, Integration, and Deployment for Connected Products

4:30 pm 6 pm (90 mins)

Knowles Co-located event: The Future of Voice and Audio for Connected Products

Next Generation Voice and Audio Open House

Experience first-hand the future of voice wake technology and acoustic processing for mobile, ear, and IoT products.

9:30 am 10 am (30 mins)

Analog Devices Connect Workshop

Morning Coffee Session

10 am 11:30 am (90 mins)

Analog Devices Connect Workshop

Simplifying the development and deployment of Sensor-to-Cloud Solutions

This workshop will demonstrate some of the newer tools available from Analog Devices can enable customers to build their own IoT applications.

Our focus has been on combining our industry leading measurement and sensing solutions with an easy to use cloud development platform to enable customers to rapidly develop and deploy their own IoT applications with minimal coding experience. The workshop will demonstrate a range of different edge platforms that we have available today.

[Workshop participants are encouraged to bring their own laptops so that they can spend some time developing their own IoT cloud application, no experience is needed]. 

  • Presenter Colm Prendergast - Principal Engineer and Director of IoT Cloud Technology, Analog Devices

10 am 10:30 am (30 mins)

IoT Developer Stage

Case Studies: Using Open Source projects to fuel IoT growth, reduce excess, and lower carbon footprints

  • Arduino IDE core and libraries, OpenWrt, Platformlo, mynewt OS bridging the gap from prototype to production
  • Fresh water dispensers reducing use of plastic bottles
  • Smart city services in Messina, Italy built entirely on open hardware and software
  • Agriculture applications utilizing IBM Watson
  • Speaker Kathy Giori - Vice President, Operations, Arduino

10:30 am 11 am (30 mins)

IoT Developer Stage

Patterns for Industrial IoT

  • Use cases and Open Source implementations

  • IoT pattern framework

  • Multi-dimensional pattern cube

  • Industrial IoT Pipeline

  • Best practices and lessons learned

  • Speaker Tony Shan - Chief IoTologist, Wipro

11 am 11:40 am (40 mins)

IoT Developer Stage

Open Source and Enterprise advances

  • Lowers restrictions for developer experimentation
  • Enables the creation of new products
  • Driving the adoption of open, non-proprietary, and interoperable solutions

11:40 am 12 pm (20 mins)

IoT Developer Stage

The importance of Open Standard

  • Driving the adoption of open solutions

  • Non-proprietary

  • Interoperability

12 pm 12:40 pm (40 mins)

IoT Developer Stage

Architecture Overview: 3-stacks of software needed for IoT Solutions

  • Identify 3 stacks of software required by any IoT solution
  • Present how open source communities (ex: Exlipse IoT Community) are supplying critical software technology needed by IoT solution providers
  • An open source stack similar to LAMP will dominate IoT deployments 
  • Speaker Ian Skerrett - Vice President of Marketing , Eclipse Foundation

12:40 pm 1:20 pm (40 mins)

IoT Developer Stage

Networking Lunch

1:20 pm 1:40 pm (20 mins)

IoT Developer Stage

Why Ubiquitous Sensing and Software Require a New Approach to User Experience Design

  • What is different about UX in IoT than before?
  • Why UX has everything to do with your business model
  • How to design products and experiences to support service-driven ecosystems
  • Speaker Jessica Groopman - Principal Analyst and IoT Advisor, JessGroopman.com, Tractica

1:40 pm 2 pm (20 mins)

IoT Developer Stage

Rapid prototyping of smart device based cloud services for industrial IoT, smart cities & buildings, and mHealth

  • The foremost challenge facing OEMs and service providers is the development and prototyping of smart and connected device based cloud services.

  • A configurable, modular IoT development and prototyping platform that provides out of the box, complete device to cloud solutions for a variety of IoT applications in industrial, smart city/building and mHealth addresses this critical need.

  • Combining connectivity, sensing, actuation and processing with a comprehensive software framework provide developers with access to everything they need for out of the box prototyping and development of cloud-based IoT services.

  • The resultant benefits include reduced development time and costs and improved time to market.

  • Speaker Wiren Perera, Ph. D - High Technology Executive, ON Semiconductor

2 pm 2:20 pm (20 mins)

IoT Developer Stage

Creating more socially responsible, effective, & pleasing environments

  • New technologies & architectures in intelligent lighting
  • Unifying conventional home, small & large professional lighting systems with architectural framework
  • Speaker Tina Tsou - Digital Domain Expert for Connectivity, Philips Lighting

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

IoT Developer Stage

Machine vs Users, Hardware vs Software - What to design when IoT becomes smarter

  • Creating streamlined user experiences for hardware products with data, applications, and AI
  • Helping hardware entrepreneurs identify the right designers to work with
  • Speaker Leona Hu Hudelson - Founder, CEO & Design Director, Airgora

2:40 pm 3 pm (20 mins)

IoT Developer Stage

Rapid Experimentation: A Key Tool for Mitigating IoT Risk

  • Techniques for planning, running and analyzing experiments to test if solution meets real needs and can be expected to monetize

  • Determining which features to implement next

  • Running rapid experiments to answer questions early on in the process

  • Mixing quality and quantity

  • Ensuring actionable results

  • Speaker Julie Stanford - Founding Principal, Sliced Bread Design

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

IoT Developer Stage

Coffee Break

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

IoT Developer Stage

How Quantum Computing Can Help Address Some of the Biggest Challenges in IoT

In this future casting session Scott Amyx explores strategic opportunities from quantum computing and how it can give IoT a leap like never seen before. He will explore the possibilities, current limitations, and breakthroughs needed to reach a state practical for the industry at large. Implications to business models, computing, security, communication, networking, and beyond.


  • Speaker Scott Amyx - Founder & CEO , Amyx+

10 am 10:40 am (40 mins)

Ecosystem Center Stage

Panel: Navigating Open Innovation

  • What is open innovation and how important is it

  • What is the right balance of internal innovation, external business development, investments and acquisitions of startups?

  • How to successfully integrate startup technology and bridge the gap with business units

  • What innovations are corporates looking for now and how should startups take advantage?

  • Moderator Shanon Southwick - Director, Internet of Things, Plug and Play Tech Center
  • Panelist Dragos Maciuca - Technical Director, Ford Research & Innovation Center - Palo Alto
  • Panelist Scott Harkins - Vice President, Honeywell Connected Home

10:40 am 11:10 am (30 mins)

Ecosystem Center Stage

Utilizing an Ecosystem to Build Smarter Personal Devices, Homes, Cities, and Industries

  • A Case Study -- how to jump start IoT device design and overcome software and hardware challenges with the STM32ODE development environment, including:

  • Functional blocks for wireless sensor node, voice and music over BLE with Speech recognition, noise canceling and beamforming

  • 6lowpan SubGhz wireless mesh topology network

  • WiFi wireless connectivity to the cloud

  • Speaker Stuart McLaren - IoT Marketing Manager, Americas Region, STMicroelectronics

11:10 am 11:40 am (30 mins)

Ecosystem Center Stage

Public/Private Partnerships: A Case Study on DHS Funded IoT Security Startups

  • DHS’s Silicon Valley Innovation Program is streamlining how startups engage with the government to bring innovative solutions to solving hard problems.  
  • DHS’s Procurement Innovation Lab is how DHS is taking risks to bring innovation to acquisition
  • Hear about DHS’s IoT Security challenge and some of the startups they funded - their experiences working with DHS and how they’re helping to make a difference.
  • Speaker Eric Cho - Acquisition Innovation Advocate, DHS Procurement Innovation Lab (PIL), Office of the Chief Procurement Officer, Department of Homeland Security
  • Speaker Melissa Ho - Managing Director, DHS Silicon Valley Innovation Program, Department of Homeland Security Science and Technology Directorate (S&T), Department of Homeland Security

11:40 am 12:10 pm (30 mins)

Ecosystem Center Stage

Union Point – Building the Smart City of Tomorrow –Today

  • The technological and architectural infrastructure that is redefining how cities of the future are being designed.

  • Incorporation of IoT into Union Point’s Utilities Master Plan, including:

    • Smart Energy Networks and Smart Meters

    • Smart Buildings

    • Smart Transportation (traffic sensors, smart parking, connected vehicles, smart pedestrian technology)

    • Smart Water and Wastewater Management Systems

  • Moderator Ryan Blackmon - Vice President of Advanced Technologies and Assistant General Counsel, LStar
  • Panelist Matthew Barry - Division President - Boston, LStar
  • Panelist Kyle Corkum - CEO, Managing Partner, LStar
  • Panelist David Wilts - Associate Principal, Digital Building and Digital Master Planning, Arup

12:10 pm 12:50 pm (40 mins)

Ecosystem Center Stage

Panel: Marketing the intangible: Using strategy and digital tools to showcase IoT Solutions

  • Selling products the consumer can't "reach out and touch"
  • Digital lead generation
  • Digital & web marketing
  • Strategic processes for business growth in the IoT market
  • Panelist Angela Leavitt - Founder, Chief Mojo-Making Officer, Mojo Marketing
  • Moderator Theresa Marcroft - CMO / VP Marketing, MarketSavvy Inc.
  • Panelist Gene Wang - CEO, Co-Founder, People Power Company
  • Panelist Tarun Gaur - Marketing Director, BootUP Ventures

1:20 pm 1:40 pm (20 mins)

Ecosystem Center Stage

Case Study: Mixing the traditional with the cutting edge: Innovation in the heart of the Swiss Watch Sector

  • Centuries-long history of the region as global leader in watchmaking fostered the evolution of new technologies 
  • Convergence of micromechanics, microelectronics, materials and advanced manufacturing techniques into dense academic and commercial clusters in wearables, IoT, MEMS/sensors, medical devices, etc.
  • Innovation Hub platform enables and supports open innovation in the industrialization of wearables, IoT, and related technologies in Neuchâtel, Switzerland
  • Speaker Alain Barbal - Director, Office for Economic Promotion of the Canton of Neuchâtel, Switzerland

1:40 pm 2 pm (20 mins)

Ecosystem Center Stage

Creating a purpose for People (not Things) to become Connected / Accelerating the creation of Sustainable and Resilient communities with IoT

  • Sharing the magnitude of what can be achieved when IoT combines with traditional processes for water protection/natural resources

  • Standing Rock … A True Success Story / Proof of the wider impact of IoT

  • Sharing the latest on the Global Connect Initiative .. where are we now with changes in administration?

  • Making data available for 3rd parties: Insurance and Reinsurance

  • What is the risk management opportunity?

2 pm 2:20 pm (20 mins)

Ecosystem Center Stage

Case Studies: IoT Around the World

  • Security, privacy, regulation
  • Creating collaborative IoT Ecosystems among organizations, government agencies, and professionals in Asia
  • Mixing the traditional with the cutting edge: Innovation in the heart of the Swiss Watch Sector

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Ecosystem Center Stage

Innovations with IoT in Seaports and the Shipping Industry

  • Smart Port developments
  • Autonomy in port operations
  • Sustainability impact
  • Digital transformation lessons
  • Speaker Gerard van der Hoeven - Founding Partner , IoT Gurus

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Ecosystem Center Stage

Panel: The power of women as IoT adopters and influencers

  • While more diversity is ideal, this panel will recognize the valuable role women are already playing in technology innovation as influencers, adopters and consumers
  • Gender Diversity: Are we there yet? Looking at how far we’ve come in creating a gender diverse IoT: Examining latest successes

  • What more should be done?

  • Women within the IoT Ecosystem/Workforce: What role are women playing to accelerate IoT deployments across industrial, enterprise and consumer markets

  • Women as Consumers: What’ the role women are playing as adopters of IoT technology

  • Moderator Jo Peterson - Vice President, Cloud Services, Clarify360
  • Panelist Tina Gravel - SVP Global Channels and Strategic Alliances, Cryptzone
  • Panelist Kimberly Clavin - Engineer & Executive Consultant, Pillar Technology
  • Panelist Brennan Grignon - Senior Advisor & Program Director at the Office of the Assistant Secretary of Defense for Manufacturing and Industrial Base Policy, Department of Defense

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

Ecosystem Center Stage

Women in Technology Reception

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

Ecosystem Center Stage

Should our IoT world be regulated?

  • Potential for stifling creativity and connection
  • Who owns the data and where do legal protections come into play?
  • Speaker Austin O'Flynn - Senior Counsel for IT/IP, eCommerce, eDiscovery, Privacy and Data Security, Dignity Health

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

Ecosystem Center Stage

IoT Security Breaches and How To Combat Them

  • Unsecured IoT devices are creating havoc for organizations (Washington DC surveillance camera hack, CloudPets breach, etc)
  • Learn how security analytics tools can be used to help combat Io vulnerabilities
  • See how Security Information and Event Management (SIEM) tools are used to monitor IoT devices in real-time to identify attacks and stop them as they occur
  • Speaker Patrick Lane - Director of Products, CompTIA

4:50 pm 5:30 pm (40 mins)

Ecosystem Center Stage

Fireside Chat: the Intersection of Consumer Protection and IoT

  • Privacy by design - what does it mean and how might it specifically apply to connected homes, health, and transport?
  • Data use & sharing - retention of data and the necessity for obtaining user consent to the idea of sharing it
  • The impact of the IoT on financial issues - connected home, health, and transport data used to paint detailed portraits of consumer activity and used by financial institutions for decisions (lending) and insurance companies for coverage (health, auto, etc)
  • Security - consumer protection concerns regarding security of non-financial data (do we secure data about consumer locations the same way as credit cards?) and the obligations and responsibilities of companies in the event of a data breach.
  • Moderator Richard Lawson - Partner, Manatt, Phelps & Phillips, LLP
  • Speaker Evan Rose - Staff Attorney, Federal Trade Commission, Western Region - San Francisco

10:20 am 10:30 am (10 mins)

Project Kairos - Start-up City

Project Kairos pitch off competition Opening

At the Pitch-Offs Stage start-ups will be competing for the prestigious ‘Innovation of Things Award’. Each start-up has 5mins to introduce and pitch their product followed by 3 mins Q&A from the judges

10:30 am 11:15 am (45 mins)

Project Kairos - Start-up City

Pitch off: Blockchain & Fintech

11:15 am 12 pm (45 mins)

Project Kairos - Start-up City

Pitch off: VR/AR and Robotics

12:15 pm 1 pm (45 mins)

Project Kairos - Start-up City

Pitch off: Smart Cities, Transportation & Supply Chain

1:30 pm 2:15 pm (45 mins)

Project Kairos - Start-up City

Pitch Off: AI & Machine Learning

2:15 pm 3 pm (45 mins)

Project Kairos - Start-up City

Industrial IoT

3 pm 3:15 pm (15 mins)

Project Kairos - Start-up City

Distrix - Project Kairos winner 2016

3:15 pm 4 pm (45 mins)

Project Kairos - Start-up City

Pitch off: Cyber Security

10:40 am 11:40 am (60 mins)

Main agenda

Networking Break & Expo Visit

11 am 12 pm (60 mins)

Co-located event: Connected & Autonomous Vehicles - Technical

Connected & Autonomous Vehicles - Technical

By purchasing an Internet of Things World conference pass you also get access to 2 Connected & Autonomous Vehicles tracks each day. Click here to view the agenda. If you would just like to attend the Connected & Autonomous Vehicles tracks then you can purchase a pass on the Connected & Autonomous Vehicles website.

11 am 12 pm (60 mins)

Co-located event: Connected & Autonomous Vehicles - Strategy & Product

Connected & Autonomous Vehicles - Strategy & Product

By purchasing an Internet of Things World conference pass you also get access to 2 Connected & Autonomous Vehicles tracks each day. Click here to view the agenda. If you would just like to attend the Connected & Autonomous Vehicles tracks then you can purchase a pass on the Connected & Autonomous Vehicles website.

11:30 am 11:35 am (5 mins)

Enterprise IoT

Chairman's Opening

  • Track Chair Jon Rosen - Consultant, Director and Advisor, Technology and Digital Media companies

11:35 am 12:10 pm (35 mins)

Enterprise IoT

Case Study: IoT, Retail and Supply Chain

  • Disruptive data collection, In-store experiences and real time personalization
  •  Best practices and key strategies from industry-leading brands 
  • Examining effective business & marketing models to engage with the consumer and collaborate with key vertical
  • Speaker George Lenhart - Senior Manager - IS Disruptive Solutions and IoT, The Hershey Company

12:10 pm 12:50 pm (40 mins)

Enterprise IoT

Panel: What does IoT mean for retail? From Supply Chain to In Store

  • From factories to supply chain to in stores – what are the benefits? 
  • What is hindering IoT implementation into Retail? Improving efficiencies & ensuring ROI 
  • Disruptive data collection, In-store experiences and real time personalization 
  • Who will operate distributed assets for energy service? 
  • How will companies and agencies deal with new technologies and IoT enabled marketing  
  • Identity-based attribution and marketing optimization 
  • Creating Location Based, Context-aware services & apps to engage with users 
  • Getting to the market faster through digital signage
  • Moderator Jon Rosen - Consultant, Director and Advisor, Technology and Digital Media companies

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

Enterprise IoT

Networking Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

Enterprise IoT

Case Study: Smart Retail Methods using IoT

2 pm 2:20 pm (20 mins)

Enterprise IoT

Smart retail solving problems – Disruptive IoT Methods Reaching Consumers

  • RFID solutions to track inventory across the supply chains 
  • Real time devices such as smartphone or wearable devices to read an item, see reviews, create personal shopping profile 
  • Thermostat/lighting improving energy use, Smart Mirrors/Smart Shelves for inventory 
  • Opportunities for Bluetooth Beacons, NFC, LBS and Contextual Applications to benefit consumer experience  
  • Examining effective business & marketing models to engage with the consumer and collaborate with key verticals
  • Speaker Derek Myers - Group Director of Channel Strategy & Commercialization, The Coca-Cola Company

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Enterprise IoT

Case Study: Reinventing the Banking Industry with IoT

  • Showcasing safe and secure transactions with B2C 
  • Improving the consumer experience – easy, efficient, reliable methods
  • Speaker Miguel Garcia - EVP, Product and Services Management, KORE

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Enterprise IoT

Panel: Beyond the Transaction - How Big Data Can Transform the Consumer and Enterprise Experience with IoT

  • How can the City provide platforms for both start-ups and incumbent businesses? 
  • Creating Location-Based, Context-aware services and mobile apps to engage with users 
  • Best practices and key strategies from industry-leading brands 
  • Secure payment and consumer transaction
  • Enhancing the consumer experience 
  • Making the shift from batch to real-time data
  • Embracing agile delivery, customer testing and faster iteration 
  • Panelist Anil Earla - Head of Information and Data Analytics for Global IS, Visa
  • Panelist Major Highfield - Director of Mobile, Capital One
  • Panelist Andrew Grutza - Program Director (Fintech & Agile Programs), Project Management Office, First Republic Bank

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

Enterprise IoT

Networking Break & Exhibition Visit

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

Enterprise IoT

Delivering Enterprise Grade IoT Security

The presentation will discuss best practices in identifying and solving the practical security challenges encountered by businesses embarking on an Internet of Things (IoT) deployment. Realizing your company's IoT vision starts with connecting and securing your infrastructure. IoT infrastructures require organizations to collect and transmit commands and data from devices, applications and people -- securing all of this is a sizeable challenge.  Presenters will identify and solve the key issues that arise during this process, enabling a safe and steady beginning to your organization's IoT journey. 

Presentation will cover: 

  • Identity Issuance: Security at Scale
  • Identity Management: Authentication and Authorization
  • Identity and Data Security: Data Integrity and Granular Policy Definition

Attendees will learn: 

  • How to ensure that data is only accessed by authorized devices, applications and users in an IoT setting
  • Methods for transmitting data from devices in the field to value engines securely & efficiently
  • Best practice for implementing tried-and-trusted IoT ecosystems and safeguarding data flow across your company's entire infrastructure
  • How to create a holistic & protected IoT ecosystem for your company
  • Speaker Nader Nanjiani - Director of Marketing, Harman
  • Speaker Ranjeet Khanna - Director Product Management - IoT and Embedded Security Solutions, Entrust Datacard

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

Enterprise IoT

Revolutionizing the Payment Industry – Looking outward into the future of payments

  • Integrating Data Protection Technology for Transactions
  • Combining encryption and point of sale device management so data can be tracked 
  • Web and in-app payments 
  • Speaker Hassan Ahmed - Manager, Business Operations, Venmo

4:50 pm 5:10 pm (20 mins)

Enterprise IoT

Smart Airplanes Creating Safer Airways

  • Connected aircraft can be defined as the adoption of technology that uses IP data network on aircraft to connect to ground systems via broadband.
  • Connected Aviation is the application of IoT to the aviation industry. Within the larger aviation management system, it manifests as a system of systems, in which all facets are interconnected and sharing data when appropriate.
  • By connecting the skies with reliable networks, connected aircraft and smart airplanes are changing aviation by making air travel safer, increasing productivity while in-flight, and providing entertainment services. Through national and global networks, planes fly smarter and provide third-parties access to data that enable solutions to enhance people’s lives, such as real time turbulence data collected via crowd sourcing and delivered to aircraft in real time.
  • IoT is the framework that allows Gogo and other network providers to collect and deliver real-time information that drives actionable insights in aviation.
  • Commercially, it means improved performance of the aircraft, increase productivity of the people on board (including the pilots, crew and passengers), and optimized operational costs.
  • Connected aircraft and IoT in aviation is still in early stages of development – as a result there are many more aspects of connected aircraft that are yet to be discovered that will undoubtedly benefit those in the air as well as those on the ground.
  • Speaker Lisa Peterson - Vice President, Marketing & Digital Strategy, Gogo Business Aviation

5:10 pm 5:50 pm (40 mins)

Enterprise IoT

Panel: Exploring IoT Opportunities for the future of aviation – What’s next?

  • Airport security implementation, how to ensure reliable security measures 
  • Increasing efficiency to enhance the passenger experience
  • Smart gates for automatic identification 
  • How can airlines manage cyber risks for cyber security? 
  • Managing big data and analytics
  • Satellite communications bringing the overall control and relay on line data of the aircraft 
  • Enhancing communications between the airline and aircraft
  • Data monitoring and routing of the aircraft to the Control Center of the Airline
  • Panelist Ajay Sharma - Investor, JetBlue Technology Ventures

11:30 am 11:40 am (10 mins)

Smart Cities

Chairman's Opening

  • Track Chair Chris Davis - Vice President, Smart Cities, CIMCON Lighting, Inc.

11:40 am 12 pm (20 mins)

Smart Cities

Smart Business Models for Cities

  • Why put more intelligence at the edge of the smart city?
  • Evaluating the real cost of privacy and security ?
  • Moving smart cities from cost centre to revenue generation?
  • Speaker Jon Melamut - VP Devices, IoT Sales & Alliances, Canonical/Ubuntu

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

Smart Cities

Networking Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

Smart Cities

Using the Power of IoT in Resource Monitoring

  • Buildings represent a large share of the total resource consumption around the world
  • Even as new energy sources come online, the pace of consumption and energy crisis is only growing
  • Use real-time data help better manage consumption, for both utilities and consumers
  • Energy monitoring can help create savings, which then can be used as a strategic asset
  • IoT hardware and software paradigms can help us reach sustainability goals
  • Speaker David McLauchlan - CEO, Buddy Platform

2 pm 2:20 pm (20 mins)

Smart Cities

Open Data and Smart Cities

  • Using data to manage the mobile nature of smart cities (changing the interface of a device, FOG computing)
  • How to understand resiliency with the help of data
  • Efficient response to data management and systems
  • Emergence of large amounts of data and the availability of information – transparency of programs
  • Speaker Jon Walton - Chief Information Officer, County of San Mateo

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Smart Cities

Utilizing a private vs. public smart city network

  • Weighing your connectivity options
  • Reducing CAPEX and operating costs with a smart city network
  • Leveraging a smart city network to streamline city operations

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Smart Cities

Panel: How to create Sustainable Cities with IoT

  • IoT & the Energy & Utility Market 

  • What are the potential economic development opportunities to be discovered in a move to creating sustainable cities?

  • Improving efficiencies and ensuring ROI 

  • Upgrading energy systems and microgrids 

  • Who will operate distributed assets for energy services?

  • Smarter Waste and Water Management 

  • Solar technologies

  • Moderator Teena Maddox - Senior Writer, TechRepublic/CBS Interactive
  • Panelist John Miri - Chief Administrative Officer, Lower Colorado River Authority (LCRA)
  • Panelist Deborah Acosta - Chief Innovation Officer, City of San Leandro

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

Smart Cities

Networking Break & Exhibition Visit

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

Smart Cities

Smart Water, Smart City: Key building blocks for water management

  • Exploring ways to fund the smart grids for water
  • Looking at the flow, pressure and distribution with the consumption and forecasting of water
  • Improving energy and waste management, weighing input and costs

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

Smart Cities

Upgrading water management, new technologies to make smart water

  • Accelerating smart programs to help water infrastructure
  • Using data to bring value and solutions to manage water assets
  • Speaker Bryan Stubbs - Executive Director, Cleveland Water Alliance
  • Speaker Laurie Stauber - Senior Program Specialist, NASA Glenn Research Center

4:50 pm 5:30 pm (40 mins)

Smart Cities

Looking into the future: Smart Cities Utilities Infrastructure

  • Smart Electric Power Solutions for Smart Cities?
  • Smart gear and devices to enhance connectivity
  • Advanced meters solutions
  • Opportunities to realize new efficiencies and define new revenue streams
  • Panelist Parth Kapadia - Entrepreneur in Residence, Exelon Corporation
  • Panelist Eric Clifton - Founder and CEO, Orison
  • Moderator Noah Goldstein - Director, Navigant

11:30 am 11:40 am (10 mins)

Industrial

Chairman's Opening

11:40 am 12 pm (20 mins)

Industrial

The Bigger Bang

Overview: Did you hear that? That was the bigger bang! Like the cosmic expansion of the big bang theory where an expanding universe can be traced back in time to an originating single point, Sigfox is the catalyst for the collection of small data everywhere – data which can erupt into a powerful universe. Join Allen Proithis, President, Sigfox, North America as he discusses the power behind small data that singularly minute, but in aggregate is powerful. He’ll explain how Sigfox hears small data by very simply giving life to the physical world, unlocking a giant universe of small, yet powerful data. This universe of powerful data can enable businesses to create additional revenue streams, increase operational efficiencies, and track assets to prevent loss and secure recovery.

  • Speaker Allen Proithis - President, North America, Sigfox

12 pm 12:40 pm (40 mins)

Industrial

Panel: The Future of IIoT – The Next Industrial Revolution

  • What challenges are currently hindering innovation in industrial IoT 
  •  How IoT is shaping Industrial Business Models  Once the product is off the factory floor, who’s responsible for maintenance of the technology and services? 
  • Ownership of models with the product, changing revenue models and payment
  • Overcoming barriers, getting past competition and reaching collaboration
  • Exploring the importance of identification of diagnostics, quality, authentication, quantity, which are all monitored
  • Panelist Andreas Schierenbeck - Chairman of the Executive Board, thyssenkrupp Elevator
  • Panelist Simon Arkell - General Manager, Software Platforms and Analytics, Greenwave Systems
  • Panelist Daniel Obodovski - CEO, The Silent Intelligence
  • Moderator Steve Brumer - Partner, 151 Advisors
  • Panelist Sunder Somasundaram - Director, Business Development & Developer Ecosystem Engagement, IoT Solutions, AT&T
  • Panelist Steven Martin - VP, Chief Digital Officer,, GE Energy Connections

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

Industrial

Networking Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

Industrial

A New Wireless, Battery Free Sensor Technology Enables Wider Use of Sense Data in IoT Implementations

  • Electronic sensors are a critical part of data collection for IIoT
  • Wireless, battery free electronic sensors that can gather data using new energy harvesting technologies greatly increases applications
  • Integrating sensors together with a fully functional “hub” gathers data and uploads to “cloud storage” allowing for analytics and action
  • Applications include, predictive maintenance, health monitoring, digital farming, home automation and many, many more
  • Speaker Gary Straker - Vice President and General Manager of Protection and Signal Division, ON Semiconductor

2 pm 2:20 pm (20 mins)

Industrial

Combining Predictive Analytics with Industrial IOT to deliver operational excellence

  • Optimizing production cycle, product quality, real time stream analysis monitoring data communication across the intelligent business
  • Predictive, proactive maintenance and notification, increasing interoperability
  • Stopping the problem before it happens through early warning systems, sensor notification
  • Speaker Andreas Schierenbeck - Chairman of the Executive Board, thyssenkrupp Elevator

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Industrial

How IoT will revolutionize Inventory & Warehouse Management

  • Driving supply chain transformation through IoT
  • Connected Warehouse, Connected Transportation and Connected Insights are set to revolutionize the way Transportation & logistics companies are doing business
  • Speaker Veena Sriram - Global Head of Business Innovation for Travel, Transportation and Logistics (TTL), IoT WoRKS by HCL Technologies

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Industrial

Panel: How will IoT solutions increase plant productivity?

  • Automating the manufacturing process and improving visibility within the warehouse
  • Predictive methods, monitoring, reducing both downtime and support costs
  • Predictive Maintenance (ABB Group AIG case study)
  • Panelist Steve Statler - CEO, Statler Consulting
  • Panelist Ross Yu - Product Marketing Manager, Dust Networks Product Line, Analog Devices

3:20 pm 4:20 pm (60 mins)

Industrial

Networking Break & Exhibition Visit

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

Industrial

Wireless Sensor Networks for Industrial IoT Applications

Industrial IoT applications require sensors to be placed in tough locations and the last few meters of communication will largely determine the success of your wireless Industrial IoT solution. In this talk, we discuss how requirements for wireless sensor networks (WSNs) are different for Industrial IoT, and highlight key WSN features that will largely affect the rate of end-user adoption. 

  • Speaker Ross Yu - Product Marketing Manager, Dust Networks Product Line, Analog Devices

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

Industrial

Transforming Industries: The IoT Impact in Aviation … From manufacturing, through supply chain, to enhancing the passenger experience

  • Merging the latest technologies with current legacy infrastructure
  • Overcoming challenges of getting new projects off the ground – upgrading internal processes and strategy
  • What’s the value?
  • Establishing partnering relationships
  • Speaker Robert Rencher - Sr. Systems Engineer, Associate Technical Fellow, Enterprise IT, Boeing

11:30 am 11:40 am (10 mins)

IoT Data Analytics & AI

Chairman’s Opening

  • Mark Bünger - VP of Research, Lux Research

11:40 am 12 pm (20 mins)

IoT Data Analytics & AI

New challenges require a fresh approach to IoT data management and analytics

  • Challenges around IoT data management and analytics are hindering the implementation of increasingly complex IoT applications
  • To address these challenges, tech suppliers, users, and value-adders must adopt new technologies and approaches that are forward-looking and collaborative, rather than re-hashes of yesterday’s solutions
  • Legacy technologies and tools are no longer effective in the world of increased data volumes, customer SLAs, deployment options and cost requirements
  • Breaking down these barriers requires new levels of data warehouse performance, IoT-specific analytics, and broad ecosystem collaboration
  • How HPE Verica Analytics Platform is enabling new business models, value-added solutions and customer success in IoT
  • Jeff Healey - Director of Product Marketing, HPE Vertica
  • Glen Allmendinger - Founder and President, Harbor Research

12 pm 12:40 pm (40 mins)

IoT Data Analytics & AI

Panel: Leveraging IoT data & turning into value

  •   It is widely accepted that data insights provide the true value of IoT but how can this be truly extracted?
  •  If data is the new currency, how do we drive more value out of it?
  •  How to gain a comprehensive insight using historical, predictive, and prescriptive analytics
  •  Where is the opportunity for user/customer experience and offering personalized services?
  • Panelist Anil Earla - Head of Information and Data Analytics for Global IS, Visa
  • Panelist Adam Evans - Head of Business, Google Maps
  • Rowan Chapman - Head of Johnson & Johnson Innovation, California, Johnson & Johnson Innovation

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

IoT Data Analytics & AI

Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

IoT Data Analytics & AI

From big data to predictive analytics to ML & AI

  • Predictive Analytics, Big Data, and How to Make Them Work for You
  • Using predictive analytics and big data for business advantage

  • A deep dive into Artificial Neural Networks (ANN) and Autoregressive Integrated Moving Average (ARIMA)

  • Using Prescriptive analytics to examines data or content to determine what decisions should be made and what steps taken to achieve an intended goal

2 pm 2:20 pm (20 mins)

IoT Data Analytics & AI

Machine Learning & AI @ Facebook

  • Machine learning and AI are key technologies behind Facebook products, touching essentially every aspect such as news feed ranking, objectionable content detection, accessibility, creative tools ...

  • Advanced AI no longer belongs just in the data center, but on every device. For example, our work on fast on-device inference has enabled new user experiences like real-time Style Transfer for images and videos.

  • Nikhil Johri - Engineering Manager, Facebook

2:20 pm 3 pm (40 mins)

IoT Data Analytics & AI

Use Case: Use Case: Transforming the Luxury Retail Industry with the power of AI

  • Michele Tezer - Retail Consultant & Former VP Business Planning, Store Planning & Analytics, LVMH & Ralph Lauren

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

IoT Data Analytics & AI

Panel How will IoT give rise to AI and vice versa?

  • As machines become autonomous, what decisions are they making for us?
  • From Machine Learning to AI: Examining the Evolution 
  •  How will technologies evolve as they learn more about business demands, processes etc…
  •  Moving towards a hidden “invisible” complexity of technologies
  •  How far can AI go?
  •  Understanding consumer demand and acceptance of AI
  • Ramki PITCHUIYER - Founder, Paloras Corporation & eKryp
  • Dawn Guttman - Solution Performance Leader, ARCA

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

IoT Data Analytics & AI

Networking Break & Exhibition Visit

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

IoT Data Analytics & AI

World of Cognitive Computing and Deep Learning– What’s to come?

  • Ushering in a Whole New Cognitive Era 
  • Exploring Cognitive Computing: Beyond Neural networks and Deep Learning
  • Will Hardware will accelerate doubling Moore’s law?
  • Will Transfer Learning lead to Industrialization?

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

IoT Data Analytics & AI

Enterprise Use Case Deep Learning: Findings of Google DeepMind

  • Jonathan Hunt - Research Scientist, Google DeepMind

4:50 pm 5:30 pm (40 mins)

IoT Data Analytics & AI

Panel: Thinking about Security and Privacy with AI and ML

  • How Artificial Intelligence Poses Data Privacy Challenges?
  • How does the Federal Governement and Cities benefit from AI
  • Dealing with the challenges for a consent model of data collection
  • As Machines make decisions based on an algorithm, where is the human element?
  • Raj Minhas - Vice President, Interaction and Analytics Lab, PARC a Xerox Company
  • Nancy Ross - Leader Internet of Things (IOT) Line of Business, MITRE
  • Sam Bhattarai - Office of the CTO, Toshiba

11:30 am 11:40 am (10 mins)

Smart Home

Chairman’s Opening

  • Tom Kerber - Director of IoT Strategy, Parks Associates

11:40 am 12 pm (20 mins)

Smart Home

A Bold New IoT Conversation

  • · Emergence of 5G expands opportunity for IoT services, but necessitates automated translation and integration functionality to realize full potential (discussion of Artificial Intelligence engines in edge devices as well as AXON Platform conversion of disparate protocols into standard IP-based language)

  • Demanding Amazon Alexa-like capabilities for enterprise, industrial, numerous varieties of commercial applications. (There is no reason we can’t have infinitely customizable enterprise solutions that perform advanced personal voice-assistant tasks for business purposes — AXON Platform for Conversational IoT discussion)

  • Future of IoT solutions (interactions growing more and more “conversational” as context becomes king – resulting in more natural and productive human/technology interaction)

  • Jim Hunter - Chief Scientist and Technology Evangelist, Greenwave Systems

12 pm 12:40 pm (40 mins)

Smart Home

Panel: Innovation, Advertising, Reaching the Mass Market and Generating Revenues

  • Exploring Innovation trends in smart home 
  • How can successful partnerships create competitive advantages
  • Working together: Successful business models for interaction and interoperability
  • Combining the need for seamless interaction and value added services to bring the smart home to the consumer
  • Show me the Money: Where’s the commercial value and ROI?
  • Moving beyond just connecting inside the home but also externally, i.e. with the car, wearables …
  • Jean- Pierre Abello - Sr Director, Global Engineering R&D, Nielsen
  • Mark Regal - Sr. Manager of Hardware and Tech, Indigogo

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

Smart Home

Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

Smart Home

Design Thinking in reaching the Millennials and accelerating the growth of the Smart Home market

  • Using  ‘design thinking’ to reach customers and early adopter
  • Is it Time to Evolve Beyond Design Thinking? - The Emergence of Product Thinking
  • Designing smart home product with Thinking in Environments
  • Redefining a Green Home

2 pm 2:20 pm (20 mins)

Smart Home

The role of retailers and advertisers: Accelerating smart home product sales

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Smart Home

The House that learns: Bringing AI to Smart Home

  • Who is best positioned to build a smart home assistant?
  • Bringing a Digital Butler to everyone's home
  • Will a HOLOGRAPHIC VIRTUAL GIRL LIVE INSIDE a Smart Home in the US too? 
  • Exploring sister products: cars, laundry tech and beyond


  • Jeff Blankenburg - Alexa Evangelist, Amazon

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Smart Home

Panel: Joining Forces: The Value of Partnerships to create a truly smart home for the consumer - New Media Consumption

  • Exploring cord cutting and moving towards streaming and connected media consumption
  • Unlocking the true value for consumers: What are they willing to pay and what will they pay for?
  •  Monetization opportunities for advertising?
  •  What will be the smart home's killer user interface? Voice vs apps
  •  Overcoming barriers to mass-market adoption: high prices, limited demand, device replacement cycles, technological fragmentation of the ecosystem
  • Manu Mukerji - Director, Data Engineering, TiVo

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

Smart Home

Networking Break & Exhibition Visit

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

Smart Home

Smart Home Wireless Standards

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

Smart Home

Security for the Modern World: Living in Protected Smart Home

TBA

  • TBA Xfinity - TBA, Xfinity

4:50 pm 5:30 pm (40 mins)

Smart Home

Panel: Overcoming privacy obstacles with a complex ecosystem

  • Dealing with the massive amounts of data,  information and distribution process, manipulated, hijacked or attacked systems
  • The risk analysis on a smart home automation system intended for a more efficient use of energy
  • Finding the fine line between data monetization, advertising revenue, consumer convenience and privacy

11:30 am 11:40 am (10 mins)

Wearables, AR & VR

Chairman’s Opening

  • Ronan de Renesse - Practice Leader for Consumer Technology, Ovum

11:40 am 12 pm (20 mins)

Wearables, AR & VR

Sensors Untapped: What wearables will measure in the future

12 pm 12:40 pm (40 mins)

Wearables, AR & VR

Panel Bringing together Wearable Tech, Fashion & Retail to boost consumer adoption

- A whole body experience with Smart Wearable Clothing

- Ensuring Longevity of Wearables and mass market adoption

- Addressing privacy concerns: How much is the consumer willing to share?

-  The competitive Smart Watch Market: Who’s leading the race?

- AI-Enhanced Wearables: Offering personalized fitness coaching; nutritional information; fashion advice …

  • Enrico Beltramini - Founder, Fashion Technology Accelerator
  • Tabb Buel - Director of M&A and Strategic Programs, Garmin
  • Michele Tezer - Retail Consultant & Former VP Business Planning, Store Planning & Analytics, LVMH & Ralph Lauren
  • Marria Rhodriquez - VP, Strategy Consultant, Wells Fargo Bank

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

Wearables, AR & VR

Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

Wearables, AR & VR

The Future of Motion Sensing in IoT - Sponsored presentation by Dialog Semiconductor

2 pm 2:20 pm (20 mins)

Wearables, AR & VR

Future of Wearables

  • The Future Of Virtual Reality Lies Beyond Gaming
  • Is the future of film more interactive?
  • How virtual reality is transforming the sports industry
  • Exploring VR use cases and what needs to happen to achieve mass market adoption
  • Chul Lee - Head of Data Engineering & Science - Connected Fitness, Under Armour

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Wearables, AR & VR

Use Case: How does enterprise benefit from AR? Enhanced retail experience

  • How Consumer Tech Trends are Driving AR in the Enterprise
  • Exploring the road ahead for augmented reality
  • How will Virtual and Augmented Reality Will Reshape Retail
  • How Consumer Tech Trends are Driving AR in the Enterprise

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Wearables, AR & VR

Panel Unlocking the AR and VR Opportunity for Consumers

- Examining the commercial success and adoption of the latest AR/VR products and devices

- Pokemon Go: A look into the future of gaming

- Content Creation: Is the lack of content creation halting future developments?

- Examining the need for better hardware, software and power to enable mass adoption

  • Aaron Pulkka - Co-Founder and CEO, RabbX
  • Mahesh Chowdhary - Director, Strategic Platforms & IoT Excellence Center, STMicroelectronics

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

Wearables, AR & VR

Networking Break & Exhibition Visit

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

Wearables, AR & VR

Utilizing VR for Industrial Design

  • Using VR for Complex Product Design
  • From product design to virtual reality
  • How are manufacturers using VR/ AR?
  • Are the popular application of AR and AR was product design and development, followed by safety and manufacturing skills training, maintenance, repair or equipment operations,  and remote collaboration?

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

Wearables, AR & VR

Use case: Defending our country with the help of AR and VR – Military Applications

  • How VR is training the perfect soldier
  • From sniper to tank drivers, virtual reality is changing the way we prepare for war
  • How Reality Technology is Used in Aviation

4:50 pm 5:30 pm (40 mins)

Wearables, AR & VR

Panel Looking Ahead in Wearables, AR & VR: From Novelty to Necessity

- Where does the true value from Wearables lie?

- Payments in Wearbales

- What is the consumer willing to pay and what are they paying for?

- Looking at Aesthetics

- Incorporating Voice-controlled Wearables: Is this the future?

- A look at pricing: Who dictates this? Subscription models to ensure longevity

  • Francesco Quartuccio - CEO, Xmetrics - Empowering Performance
  • Gaia Dempsey - VP and Co-Founder, DAQRI
  • Mahesh Chowdhary - Director, Strategic Platforms & IoT Excellence Center, STMicroelectronics

11:30 am 11:40 am (10 mins)

Executive Summit

Chairman's Opening

11:40 am 12 pm (20 mins)

Executive Summit

IoT & The Disruption of Business as Usual

12 pm 12:40 pm (40 mins)

Executive Summit

Panel: Defining your IoT Strategy: Executives as IoT adoption influencers

  • What are the effective business models for collaboration?
  • How to work across private and public sectors?
  • Personalization vs Privacy: what are enterprises able/allowed to do with the data collected?
  • Who is setting standards and how do these apply?
  • What are the impacts from new payment disrupters - Bitcoin, Applepay, Googlepay, etc.
  • Moderator Theresa Lina Stevens - CEO, Lina Group, Inc.
  • Speaker Markus Larsson - VP Global Business Operations, PARC, a Xerox Company
  • Speaker Chris Kocher - Managing Director, Grey Heron
  • Speaker Richard Becker - Vice President IoT Strategy & Solutions, Zuora
  • Speaker Andreas Haegele - Senior Vice President, Internet of Things, Gemalto

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

Executive Summit

Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

Executive Summit

Unlocking Advertising's IoT Potential

  • Importance of data for targeted advertising
  • Using IoT data to design the perfect ad campaign
  • Real-time data to capture brand perception

2 pm 2:20 pm (20 mins)

Executive Summit

CIO Insight: Upping your game with IoT

  • Using IoT to keep your company competitive

  • Navigation – choosing the right IoT technology

  • Using IoT to enhance your company inside and out

  • Speaker Randy Krotowski - Former CIO, Caterpillar and Chevron

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

Executive Summit

Silicon as a Service is the New Paradigm

  • Discuss how the shift in IoT device value has moved from margins on silicon sales to the margins on the services the silicon allows and to results based outcomes.
  • Explore location determination as a service, security as a service and messaging as a service.
  • Illustrate a real life use case with an economic rationale for reducing the margin on modules and shifting focus to cloud resident services.
  • Speaker Sameer Vuyyuru - Senior Vice President and General Manager of Location Based Services, Comtech Telecommunications Corp.

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

Executive Summit

Panel: Working with 3rd Parties: How to collaborate successfully

  • Gaining true value through partnerships: how to truly leverage these?
  • Where's the revenue opportunity
  • Over coming the challenges of partnerships
  • Asking the right questions to facilitate success
  • Speaker Stephane Wyper - Senior Vice President, New Commerce Partnerships & Commercialization, Mastercard

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

Executive Summit

Coffee Break

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

Executive Summit

Buy, build, or borrow - where will the IoT work force come from?

  • Do you invest in retraining your current workforce?
  • If you go outside your existing workforce, do you acquire a company with the talent or contract out (e-lancers)?

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

Executive Summit

How a New Wave of IoT Continues to Transform Insurance

  • IoT is providing insurance companies with significant ways to assess risk, process data, and collect diagnostics when formulating products and writing policies
  • Geospatial applications, environmental sensors, and connected biometrics make it easier than ever to receive warnings, usage patterns, and watchouts
  • How consumers and insurers can thrive and take advantage of IoT offerings
  • Speaker Andrew Rose - CEO, compare.com

4:50 pm 5:30 pm (40 mins)

Executive Summit

Panel: Executive Leadership of IoT Workforce - navigating through change, guidance into the future

  • How is IoT changing organizational structures?
  • Education is key
  • What are the skills that enterprises and governments need to successfully roll out IoT
  • Evolution & Retention - moving forward with an educated, agile workforce
  • Building an IoT workforce steered by educated, motivated executive leadership
  • Moderator Jonathan Moulton - Managing Partner, Momenta Partners
  • Speaker Bill McCabe, SoftNet Search Partners
  • Speaker Peter Hirst - Associate Dean, Executive Education, MIT Sloan School of Management
  • Speaker Brennan Grignon - Senior Advisor & Program Director at the Office of the Assistant Secretary of Defense for Manufacturing and Industrial Base Policy, Department of Defense

11:30 am 11:40 am (10 mins)

IoT Architecture Symposium

Chairman's Opening

12 pm 12:40 pm (40 mins)

IoT Architecture Symposium

Panel: Understanding the complexity and interoperability of IoT Platforms

  • Bridging hardware & software
  • Analytics, device management, enterprise integration
  • Ensuring interoperability across the entire stack
  • Provisioning/onboarding/device management
  • Panelist Stan Schneider - CEO of Real-Time Innovations (RTI) and Steering Committee Member, Industrial Internet Consortium
  • Panelist Randy Ryder - Marketing Manager, Wi-Fi Alliance
  • Panelist Timothy Winters - Senior Executive, University of New Hampshire InterOperability Lab
  • Panelist Grant Erickson - President, Thread Group
  • Moderator Tony Shan - Chief IoTologist, Wipro

12:40 pm 1:40 pm (60 mins)

IoT Architecture Symposium

Lunch

1:40 pm 2 pm (20 mins)

IoT Architecture Symposium

New and emerging technologies to address LPWAN for IoT Nodes

  • What are the Technology needs for Low Power Sensors in Smart Cities and Smart Industries?

  • Examine how existing technologies are unable to provide competitive solutions

  • Identify the evolution of emerging technologies to cover market requirements

  • Key features and advantages of LoRa, SigFox & LTE

  • Presenter Francesco Doddo - IoT System Development Manager, Americas Region, STMicroelectronics

2 pm 2:20 pm (20 mins)

IoT Architecture Symposium

How do you choose your IoT Platform?

  • Identifying key attributes about your business and operating landscape and how they align with technology requirements
  • Designing your comprehensive IoT ecosystem - smart devices, data transport, messaging, event processing, data platform, insights, business outcomes
  • Planning for security, privacy, access control
  • Choosing your technology platforms and partners
  • Speaker Sudhi Sinha - Vice President, Product Development Building Technology and Solutions Building Efficiency , Johnson Controls

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

IoT Architecture Symposium

From Order to Chaos: Global Device Connectivity and Control

  • Enterprise Digital transformation presents a variety of challenges as Enterprises look to connect with multiple end-points (customers, partners, employees, assets)
  • The movement to cloud-based mobile-first strategies creates additional layers of complexity 
  • Network functionality and connectivity management can be deployed in a cloud model, to address many of these challenges
  • With access to a cloud-based mobile network platform, Enterprises can optimize connectivity with their customers, employees and assets deployed anywhere in the world
  • Speaker Tim Sherwood - Vice President, Business Development, Mobility & IoT Solutions, Tata Communications

2:40 pm 3:20 pm (40 mins)

IoT Architecture Symposium

Panel: How LPWAN fills the performance gap between wide area cellular and local area short range wireless technologies

  • Providing connectivity at lower price points
  • Enabling long range, wide area point-to-multipoint connectivity
  • Removing the need for complicated mesh topologies and extensive wiring to access points
  • Panelist Dave Kjendal - CTO & Vice President Engineering, Senet
  • Panelist Mike Krell - Lead IoT Analyst, Moor Insights & Strategy
  • Panelist Vishal Sharma - Principal, Metanoia Inc.

3:20 pm 4:10 pm (50 mins)

IoT Architecture Symposium

Coffee Break

4:10 pm 4:30 pm (20 mins)

IoT Architecture Symposium

Mesh - the self-forming, self-healing, scaleable network

  • Flexible applications depending on communication and connectivity needs

4:30 pm 4:50 pm (20 mins)

IoT Architecture Symposium

Industrial IoT Applications: How Developers Can Go-To-Market Using Proven Connectivity Platforms

McKinsey Research estimates that B2B applications will seize nearly 70% of the almost $12 trillion value of the IoT.  By leveraging an existing install and customer base, developers have an opportunity to tap into this opportunity by creating connected apps and devices – for our cities, for utilities, logistics, and other industrial IoT applications – that can truly make a difference in the environments and economies in which we live, work and play.   

But industrial IoT applications warrant real-time data, which require not only a reliable, ubiquitous and secure network platform, but also the ability to leverage both cloud-based and distributed intelligence.

This session will expose the network and platform requirements for industrial IoT applications. Based on real-world use-cases, end-to-end architectures will be explored for capturing and monetizing the Industrial IoT opportunity.  This session will also explore how leveraging multiple networking technologies, such as mesh and cellular, can lay the foundation for offering Service Level Agreements for mission critical Industrial IoT applications. 

  • John Marcolini - VP and GM of Product, Silver Spring Networks, Silver Springs Networks

4:50 pm 5:30 pm (40 mins)

IoT Architecture Symposium

Panel: A complicated decision: choosing between LPWAN, NB-IoT, and Mesh

  • Pros and cons of the technologies
  • Costs, physical adoption challenges
  • Panelist Derrick Calderon - Vice President of Business Development, Ingenu

12:40 pm 3:40 pm (180 mins)

Vendor Insider Session: STMicroelectronics

STM32 Hands-On Workshop - Simplifying Cloud Connectivity for Embedded Devices

The workshop will use an STM32L4 IoT Discovery Kit to demonstrate how simple it is to connect to AWS Cloud Services and enable you to start exploring your own innovative IoT ideas! The board features wireless connectivity and an array of sensors showcasing our cloud connectivity features.

The hands on seminar is a working session. Please bring your laptop either a Windows® Laptop (Windows 7, Windows 8, or Windows 10) or MacBook running Windows (Parallels, VM Fusion, etc). 

Note: Administrator rights are needed for software and driver installation. 

ST will provide the required STM32 development boards and software.