IoT World Conference and Expo 2020 | The Leading IoT Event is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Showing of Streams
8:00am - 9:00am 60 mins
Info
Executive Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Analyst Breakfast Briefings (Location: Mission City Ballroom M1-M3)
  • Roundtable Leader Michael Render - CEO and Principal Analyst, RVA LLC Market Research and Consulting
  • Roundtable Leader Mark Beccue - Principal Analyst, Tractica
  • Roundtable Leader Stephanie Atkinson - Founder & CEO, Compass Intelligence
  • Roundtable Leader Alex Glaser - Vice President, Harbor Research

Please join us in our Annual Analyst Breakfast Briefings, with round table discussions over breakfast

Michael Render: Topic - Smart Cities from the bottom up:  Citizen quality of life, and City efficiency

Stephanie Atkinson: Topic - The Impact of 5G and Big Data in the Enterprise. Edge analytics and computing, enterprise IoT applications, video and streaming content in a 5G world, managing intelligent data for business processes and operations, etc.

Stephen Bell Topic: LTE/5G Developments for the IoT

Mark Beccue Topic: Automotive HMI

Alex Glaser: Data Monetization Opportunities In IIoT: Enabling New Smart Services and Driving ROI from the Start!

8:00am - 10:15am 135 mins Free
Exhibition Hours
Expo Opens at 10am!
8:00am - 10:15am 135 mins Free
Ecosystem Center Stage - FREE
Expo Opens at 10am!
8:00am - 10:15am 135 mins Free
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Expo Opens at 10am!
8:00am - 10:15am 135 mins Free
Insider Workshop Sessions - FREE
Expo Opens at 10am!
9:20am - 9:25am 5 mins
Info
Executive Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Welcome to IoT World Day 3
  • Zach Butler - Portfolio Director, IoT World Series, Informa

Location: Mission City Ballroom

9:25am - 9:30am 5 mins
Info
Executive Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Chairpersons Opening Remarks
  • Maggie Miller - Director, Content Marketing, Informa Tech

Location: Mission City Ballroom

9:30am - 9:50am 20 mins
Info
Executive Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Mobility of the Future based on Connectivity and Automated Driving
  • Lutz Beck - Chief Information Officer, Daimler Trucks North America

Location: Mission City Ballroom

9:50am - 10:10am 20 mins
Info
Executive Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Industry 4.0 made real: How AI is Transforming Manufacturing
  • Speaker David Meek - Partner, Digital Operations Center of Competency – Internet of Things, IBM Watson

Location: Mission City Ballroom

Unlock insights, reduce unplanned downtime, improve product quality and increase throughput with Industry 4.0.  Learn how Industrial IoT, machine learning and artificial intelligence can help you predict and mitigate operational issues and deliver results across your organization.

  • Discover the roadmap for digital transformation  
  •  Learn best practices for optimizing uptime, quality and throughout  
  •  Understand how to get started with Industry 4.0 projects


10:10am - 10:40am 30 mins
Info
Executive Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Keynote Panel Discussion: Keynote Panel Discussion: Developing the IoT Workforce – From School into the Workplace
  • Moderator Trent Salvaggio - Executive Director, Internet of Things Talent Consortium (IoTTC)
  • Paige Carratturo - Partner, Momenta Talent
  • Keshav Gupta - Smart City IoT Lead, City of San Jose
  • David Vasko - Director Advanced Technology, Rockwell Automation
  • Patty Burke - Innovation and Venture Catalyst, Center for Creative Leadership

Location: Mission City Ballroom

In real terms, the unemployment rate for IoT is practically infinite. The explosion of the Internet of Things required new types of skills to be honed across all parts of the tech stack. Also, many businesses have struggled to reinvent their image to attract the tech talent into their reformed technology businesses as they seek to compete with the innovative Startup community.

  • How to compete in the talent war across tech
  • How are large corporates attracting tech talent vs startups?
  • How is the tech community bracing for a potential looming economic downturn?
  • What is government’s role to play in driving IoT talent into business?
10:15am - 4:15pm 360 mins Free
Exhibition Hours
Exhibition Hours: 10.00am - 4.00pm
10:20am - 10:30am 10 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
Chairpersons Opening Remarks: Ecosystem Center Stage
  • Chair Sue Troy - Executive Editor, IoT World Today

Location: Ecosystem Center Stage

10:20am - 10:30am 10 mins Free
Info
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Chairmen's Opening Remarks: Startup Elevate Pitchoff Competition
  • Chair Ryan Micheletti - Director of Global Operations, Founder Institute
  • Chair Mark Montalban - Founder of iDEAQUEST ; Growth, Founder Institute

Location: Great America Ballroom

10:30am - 11:10am 40 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
Panel Discussion: Standards and Protocols to Build your IoT Systems
  • Moderator Shivakumar Mathapathi - Co-Founder and CTO Dew Mobility & Faculty, Sonoma State and Santa Clara University
  • Panelist Ian Skerrett - Marketing Advisor, Ian Skerrett Consulting
  • Panelist Michael Koster - Principal Research Engineer, SmartThings
  • Panelist Martin Serrano - Principal Investigator & Data Scientist, Insight Centre for Data Analytics
  • Panelist Vamshi Kandalla - Executive VP and GM, Granite River Labs
  • Understanding the architecture of devices, gateways and data systems
  • Having different types of network systems and understanding the requirements for these networks

Location: Ecosystem Center Stage

10:30am - 10:45am 15 mins Free
Info
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Defensibility: The moats VCs want to see in your business
  • Alex Fayette - Principal, ACME Capital

Location: Great America Ballroom

10:30am - 11:30am 60 mins Free
Info
Insider Workshop Sessions - FREE
Workshop 4: IoT in Connected Health: Bringing the best technologies to life
  • Bryan Lubel - President, Integron

The rise of support for connected health solutions has been fueled by existing care limitations and a rapidly aging population. Insurance payers have begun to realize the financial and care benefits of remote patient monitoring, while pharmas and medical device manufacturers have started to leverage the power of contextual, real-time data. Integron has served the connected health world for more than a decade, and in this workshop will bring together leading technology partners to provide education on the following:

  • Understanding and demonstration of emerging technologies in cold chain, clinical trials, and remote patient monitoring.
  • Learn how to implement real-time monitoring and visibility services for in-transit goods and remote assets across supply chains with a global reach.
  • Explore solutions to increase efficiency, minimize product loss, and ensure regulatory compliance.
  • Understand how managed services can help you manage risks, reduce costs, and improve time to market for enterprise IoT initiatives.

Location: Level 2, 209/210

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
Executive Keynotes (Location: Mission City Ballroom)
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
Smart Cities
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
Connected Consumer
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
IoT Security
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
Edge Computing
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:40am - 11:30am 50 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Networking Break and Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Industry Vertical Networking: Smart Buildings

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

10:45am - 12:15pm 90 mins Free
Info
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Pitch Group 5: Industrial IoT & Connectivity
  • Judge Andrew Bright - Group Vice President, Head of Corporate Development, ABB Power Grids, ABB
  • Judge Christian Loewe - Senior Investment Manager, DB Digital Ventures
  • Judge Avery Lu - Co-Founder, Chief Marketing Officer & Managing Director of Investments, ActionSpot Startup Studio
  • Judge Amar Senan - Managing Director, Woodside Capital Partners
  • Judge Vishal Sharma - Principal, Metanoia Inc.
  • Judge Jordan Wahbeh - Managing Director, Bay Angels
  • Judge Don DeLoach - CEO, Rocket Wagon Venture Studios
  • Judge Ankur Saxena - Manager, Cisco Investments
  1. Aimirim
  2. Blastwave
  3. Cedalo AG
  4. Cognosos
  5. Connected Analytics
  6. DYM Labs
  7. HUM Industrial Technology
  8. Husarion
  9. KETOS, Inc
  10. UrsaLeo - WINNER
  11. Yo-Kai Express Inc

Location: Great America Ballroom

11:10am - 11:40am 30 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
Low Power Imaging for IoT and Security
  • Jason Whetstone - Sr. Product Marketing Manager, Consumer Solutions Group, ON Semiconductor

Location: Ecosystem Center Stage

11:30am - 11:40am 10 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Chairman's Opening Remarks: IIoT - Manufacturing & Supply Chain
  • Chair Noah Goldstein - Director, Navigant

Location: Grand Ballroom C

11:30am - 11:40am 10 mins
Info
Smart Cities
Chairman's Opening Remarks: Smart Cities
  • Chair Roland Krause - VP of Engineer, Integrated Computer Solutions Inc.

Location: Grand Ballroom D

11:30am - 11:50am 20 mins
Info
Connected Consumer
Chairman's Opening Remarks: Connected Consumer
  • Speaker Neil Strother - Principal Research Analyst, Navigant

Location: Grand Ballroom E

11:30am - 11:40am 10 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Chairman's Opening Remarks: Connected & Autonomous Vehicles
  • Sam Abuelsamid - Senior Research Analyst, Navigant Research

Location: Level 2, 203/204

11:30am - 11:40am 10 mins
Info
IoT Security
Chairman's Opening Remarks: IoT Security
  • Chair Ashwin Krishnan - COO, UberKnowledge

Location: Grand Ballroom B

11:30am - 11:40am 10 mins
Info
Edge Computing
Chairman's Opening Remarks: Edge Computing
  • Chair Todd Edmunds - Edge Computing TG Chair, Industrial Internet Consortium; Director of Industrial IoT Strategy at Dell Technologies
  • Chair Stan Schneider - CEO, Industrial Internet Consortium and CEO at Real-Time Innovations

Location: Grand Ballroom F

11:30am - 11:40am 10 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Chairman's Opening Remarks: Developer Conference: Build & Deploy
  • Joe Maglitta - Principal, Maglitta Communications

Location: Grand Ballroom G

11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Presentation: 5G, Industrial IoT and Real Time Enterprise - Changing the way Industry Operates
  • Speaker Chris Barnhill - Manager of Business Development and Strategic Planning - Internet of Things, Verizon

Location: Grand Ballroom C 

11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
Smart Cities
Leveraging Open Source Technology for Connect Vehicles
  • Speaker Matthew McAllister - Smart City Project Manager, City and County of Denver

Location: Grand Ballroom D

Connected Vehicle technology promises to let all of our cars talk wirelessly with one another and with roadway infrastructure, unleashing an incredible amount of data to reduce congestion and improve safety. Cities looking to deploy devices to support connected vehicles face a myriad of challenges deploying this new technology alongside legacy transportation systems. An open source project holds the solution

11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Artificial Intelligence of Things is driving Transportation!
  • Bryan Saunders - Head of Industry Consulting, IoT, SAS

Location: Level 2, 203/204

Vehicles are no longer just a means to get people or goods from point A to point B. Come explore how the connected vehicle is becoming a digital platform for innovation across an industry that is driving new services, applications and value.

  • Learn about the Artificial Intelligence of Things … What is it? Why does it matter?
  • Discover how edge-to-enterprise analytic platforms accelerate time to customer value.
  • Explore real-world customer journeys through applied use case discussions.
11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
IoT Security
Presentation: What Nature Can Teach Us about IoT Security
  • Speaker Ben Baker - Director, Strategic Marketing, Juniper Networks

Location: Grand Ballroom B

The scale and complexity of networks supporting the IoT will quickly outstrip our human capability to defend them. Security by preconfigured policies, rules, triggers, and signatures will no longer keep up. We will exhaust rules of proper behavior and rules of thumb. Devices will be nebulous; they will hide behind gateways and roaming arrangements. Nation-state regulations or lack of regulations or malicious intent will further hinder identification and the integrity of communication.

Fortunately, IoT devices are not like humans, the vast majority of IoT devices are/will be simple, single-minded, and generally predictable. The problem is how to monitor and learn each of those IoT devices, or rather classes and types of IoT devices. Fortunately #2, IoT devices are more like flocks of birds. They move in large groups in the same direction, although unlike flocks of birds, they rarely make sudden changes in their direction or behavior.

Analytics and machine learning enhanced security of IoT networks is like an ornithologist watching flocks of birds: observe, identify, predict, and protect.


11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
Edge Computing
Presentation: The Holy Grail for Digital & Data
  • Speaker Jason Shepherd - IoT and Edge Computing CTO, Dell Technologies

Location: Grand Ballroom F

This global research project explores where companies are today with their data strategy and where they might be in five to ten years.


11:40am - 12:10pm 30 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Designing with Sensors Made Simple
  • Francesco Doddo - Manager IoT Systems Development, STMicroelectronics
  • Matteo Fusi - Product Marketing Manager for Sensors and Actuators, STMicroelectronics

Grand Ballroom G

11:40am - 12:10pm 30 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
SMC Labs "Smart Region" Initiative
  • Speaker Ulysses Vinson - Chief Smart Communities Officer, San Mateo County

Hear San Mateo County showcase success from the initiative and present challenges of the first year.

Location: Ecosystem Center Stage

11:50am - 12:40pm 50 mins
Info
Connected Consumer
Panel: Enabling Connected Living for Everyone: The continuing impact of device integration and interfaces on user experience and adoption
  • Moderator Chris Massot - Vice President, Lenati
  • Speaker Vallory Clardy - Product Owner, State Farm
  • Speaker Avi Barel - Business Development Director, ULE Alliance
  • Speaker Arsham Hatambeiki - Senior Vice President, Product & Technology, Universal Electronics Inc.
  • Speaker Ernest Plat - Lead IoT, Telefonica USA

Location: Grand Ballroom E

  • Consumers are looking for more seamless integration of home devices into their lives
  • Understanding the adoption gaps: age, ability, interest
  • Meshing practicality with personality to create homes for all stages of life
  • How do other actors in the market such as telcos, utility companies, insurance companies, etc., play a role in aiding consumer adoption and satisfaction while helping device designers and platform creators continually advance their products?


12:00pm - 12:40pm 40 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Panel: Procurement 4.0 - Delivering Value with the Digital Supply Chain
  • Panelist Milind Balaji - Supply Chain Manager, Georgia Pacific
  • Panelist Stephen Goldberg - CEO, HarperDB
  • Panelist Chad Dunavant - Head of Global Product Management, CSG
  • Panelist Robert Littles - Director of Projects, Rolls-Royce
  • Moderator Alex Glaser - Vice President, Harbor Research

Location: Grand Ballroom C 

  • Moving assets and developing route optimization to increase productivity
  • Developing the right strategy to make data informed business decisions
  • Enhancing the supplier relationship, as businesses depend on suppliers for reducing costs, and improving quality of the product at a faster pace
  • Dangers of not embracing new technology.
  • Current high-level projects
  • How is a non-retailer/commodity manufacturer embracing new Technology.
12:00pm - 12:40pm 40 mins
Info
Smart Cities
Panel:Panel: The Next Milestone – Revolutionizing Smart Transportation with the Internet of Things
  • Moderator Melanie Nutter - Principal, Nutter Consulting
  • Panelist Francois Peltier - Director, Open Innovation, Renault Nissan Mitsubishi Alliance
  • Panelist Ananth Prasad - Professional Engineer, County of Santa Clara
  • Panelist Leandro Margulis - VP & GM of Developer Relations, TomTom
  • Panelist Dolan Beckel - Director, Civic Innovation, City of San Jose

Grand Ballroom D

  • Using smart devices to meet the demands of consumers
  • Overcoming the security or safety risks that come with the evolution of mobility
12:00pm - 12:40pm 40 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Panel discussion: Invest in Success! The VC View of AV Innovation
  • Moderator Liz Kerton - CEO and Founder, IoT Forum
  • Panelist Dennis Liu - Associate Director – Global Strategy & Business Development, Ford Motor Company
  • Panelist Anil Rachakonda - Head of Smart Cities Initiative, Continental
  • Panelist Anselm Adams - Co-Founder & CEO, Albora Technologies
  • Panelist Quin Garcia - Managing Director , AutoTech Ventures

Location: Level 2, 203/204

The increasing appetite to invest in “sexy” auto tech start-ups raises questions about how to really value these disruptive technologies. Will they live up to the hype?

  • Understand where investors are looking over the next 6-12 months to make a profit in the next 5-10 years
  • Assess the role start-ups should play in your CV/AV strategy e.g. filling a gap or bringing new resources to the table
  • Identify the hurdles to working with start-ups - from how to invest to operating models to points of integration - to put together an informed strategy
12:00pm - 12:40pm 40 mins
Info
IoT Security
Panel: The different layers and perspectives of IoT Security
  • Moderator Alexandra Heckler - Senior Associate, Booz Allen Hamilton
  • Panelist Ken Hosac - ‎VP of IoT Strategy & Business Development, Cradlepoint
  • Panelist Kevin Gillick - Executive Director, GlobalPlatform
  • Panelist Damon Kachur - Vice President - IoT Solutions, Sectigo
  • Panelist Irene Zhang - Head of IoT Marketing, Juniper Networks

Location: Grand Ballroom B

  • What are the different layers/types/purposes of IoT Security (ex: Cloud security, Network security, Endpoint security)?
  • How much of the market that needs this security understands what is out there and what is useful to their company?
  • Is it possible to choose one type of security to manage everything?  Is a layering approach more effective?  


12:00pm - 12:40pm 40 mins
Info
Edge Computing
Panel: Gateway Servers, Microdata Centers, Cloudlets and Fog Nodes: Processing data at the collection site
  • Moderator Ash Dyer - Principal, CMA Strategy Consulting
  • Speaker Aaron Allsbrook - CTO, ClearBlade
  • Speaker David Nelson - Chief Strategist Cloud Computing, Boeing
  • Speaker Sam Nagar - CEO & Founder, Pixeom
  • Speaker Christos Kolias - Senior Research Scientist, Orange
  • Speaker James Hunt - CEO, aicas GmbH

Location: Grand Ballroom F

  • The deluge of data from sensors creates unrealistic scenarios for large parts of cloud computing
  • Are there more efficient and practical ways to process data?
  • What is the impact of processing data at the collection point (rather than in the cloud)?


12:10pm - 12:40pm 30 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Best Practices in IoT Architecture
  • Craig Williams - Principal Solutions Architect, IoT, Amazon Web Services

Location: Grand Ballroom G

  • IoT Architecture Patterns and Anti-Patterns – Cloud Agnostic 

  • Generic Best Practices, Scaling and Critical Message processing patterns 

  • IoT Best Practices with AWS 

12:10pm - 12:40pm 30 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
IOT joins forces with AI to enable Auckland’s Intelligent Transportation System
  • Speaker Maurice Singleton - President, Vidsys
  • Speaker Rameez Meerasahib - Head of Vertica Solutions & Services, Micro Focus

Auckland Transport is responsible for Auckland’s, the largest metropolis in New Zealand, transport services. The citywide CCTV infrastructure was recently transformed from being mainly for the reactive investigation to being the driving force for real-time active problem management. From detecting traffic violations, congestion, and parking problems to establishing an integrated ticketing system with insight on travel times, patterns, trip frequencies, and demographics, Auckland Transport leads the way in delivering superior transportation experiences for its 1.4M citizens while optimizing cost and efficiency. Come and learn about how Micro Focus’  AI powered analytics ( Vertica and IDOL)  and Vidsys CSIM (Converged Security and Information Management) work together to make it happen.

 Location: Ecosystem Center Stage

12:15pm - 1:00pm 45 mins Free
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Lunch Break
12:40pm - 1:40pm 60 mins
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Networking Lunch Break
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Smart Cities
Networking Lunch Break
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Connected Consumer
Networking Lunch Break
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Connected & Autonomous Vehicles
Networking Lunch Break
12:40pm - 1:40pm 60 mins
IoT Security
Networking Lunch Break
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Edge Computing
Networking Lunch Break
12:40pm - 1:40pm 60 mins
Developer Conference: Build & Deploy
Networking Lunch Break
12:40pm - 1:20pm 40 mins Free
Ecosystem Center Stage - FREE
Break
1:00pm - 1:20pm 20 mins Free
Info
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Panel Session: Preparing for the Partnership & Acquisition Stage
  • Moderator Ken Wong - Founder and Managing Partner, sFoundation
  • Rob Halligan - Consultant & Advisor, Halligan Partners
  • Matt Oberdorfer - Managing Partner, Executive Ventures
  • What are corporations looking for when shopping for startups to collaborate with or acquire?
  • Is your startup shipshape? What is the value of having good internal structure and order when working with corporations?
  • Determining who to approach and who to avoid

Location: Great America Ballroom

1:20pm - 1:40pm 20 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
Industrial IoT Connectivity in 3.5 GHz CBRS Band
  • Joel Lindholm - Co-Chair, CBRS Alliance In-Building Business Working Group, CBRS Alliance

The next industrial revolution is on its way with increased automation, expanded usage of robotics, and the digital transformation of industrial processes. These capabilities create a need for high-capacity, high-reliability wireless connectivity. In this presentation, we’ll discuss how the Citizens Broadband Radio Service (CBRS) band offers 150 MHz of spectrum that supports private LTE networks to provide Industrial IoT connectivity that is optimized, secure, dedicated, and on-premise. 

Location: Ecosystem Center Stage

1:20pm - 1:35pm 15 mins Free
Info
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Presentation: Thoughtful Innovation Towards a Cyber-physical World
  • Speaker Don DeLoach - CEO, Rocket Wagon Venture Studios

We continue to progress towards a massively instrumented cyber-physical world. While the contemplated benefits can be far-reaching, there are also significant imperatives regarding a more holistic understanding of IoT, the architectural considerations that will enable the envisioned system of systems world, and the deliberate contemplation of what it means to progress in this direction in a responsible way for our society. In this discussion, Don DeLoach will explore the key architectural imperatives for reaching maximum potential while highlighting broader societal decisions that could enable such potential or potentially undermine the possibilities if not thoughtfully considered and executed.

1:30pm - 2:30pm 60 mins Free
Info
Insider Workshop Sessions - FREE
Workshop 5: IoT Made Easy
  • Steve Brumer - Partner, Brumer Hubler IoT Group
  • John Hubler - Partner, BH IoT Group

This session will show you how to be successful in building within the stack of the Internet of Things. From Module to Delivery!

Location: Level 2, 209/210

1:35pm - 2:15pm 40 mins Free
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Move to the Ecosystem Center Stage for the Final Pitch Off!
1:40pm - 2:00pm 20 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Presentation: Smart Machine Vision in Logistics: A Journey of Learning at UPS
  • Speaker Mohammed Chaara - Enterprise Director of Advanced Analytics,  Data Sciences, Machine Learning & AI, UPS

Location: Grand Ballroom C  

This session introduces the journey UPS took in leveraging video and image data together with sophisticated analytics as a tool to generate automated and actionable insights
•       Leveraging sensors and visual data, merging information together to get a better flow of the optimization of packages
•       How to integrate different types of sensors and signals into one platform to leverage analytics
•       How to extend the viabilities to capitalize opportunity
 

1:40pm - 2:00pm 20 mins
Info
Smart Cities
Presentation: Modernizing New York City’s Subway System with IoT-Enabled Automation and Outage Detection
  • Speaker Kevin Wasserman - Project Specialist, Con Edison

Location: Grand Ballroom D

The New York City Subway system is one of the largest and busiest in the world, with 472 passenger stations and an annual ridership of over 1.7 billion people. The system, opened in 1904, is mostly underground and suffers from unique and aging electrical infrastructure. In 2017, the Metropolitan Transit Authority (MTA) reported a total of 32,000 annual subway delays caused by power-related events. 

Consolidated Edison (Con Edison) and the MTA embarked on a joint effort to develop and implement a solution to leverage the ongoing deployment of the Con Edison’s IoT-enabled Advanced Metering Infrastructure (AMI) system to detect and respond to outages before delays result. 

Due to political pressure and regulatory requirements, the deployment of AMI infrastructure, as well as the development of a software platform and the creation of a communication protocol was performed at a substantially accelerated pace. Con Edison had to overcome communication coverage challenges at the underground facilities, as well as a lack of integrated outage management system and provide near real-time alarming to satisfy a regulatory requirement of responding to an outage within 30 minutes of its occurrence. Additionally, Con Edison and the MTA built upon existing inter-company communications to streamline language and improve clarity when notifying and responding to outages. The system was completed and implemented on schedule at the end of January 2018.  

During this session, Con Edison will discuss the substantial benefits it has seen in accelerating outage response and addressing issues before impact occurs. 

1:40pm - 2:00pm 20 mins
Info
Connected Consumer
Presentation: Robotic Thinking in the Smart Home
  • Speaker Chris Jones - Chief Technology Officer, iRobot

Location: Grand Ballroom E

Connectivity of devices in the home is pervasive and the average number of connected devices in the home is increasing. Many traditional devices are now connected and “smart”, including lights, speakers, thermostats, and robot vacuums. While there are myriad devices that make up today’s connected home, the consumer benefits of having such devices are primarily limited to individual device functions and narrow features. In order for homes to go from connected to smart, these devices must be automatically orchestrated to provide seamless home-wide experiences. This automation requires physical context about the space in which the devices are operating to be usable and personalized to an individual’s home. This presentation will discuss how home robots in millions of homes today are already mapping homes and are ideally suited to provide such physical context required to address these challenges in enabling the smart home.


1:40pm - 2:05pm 25 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Internet of Moving things - How and the what
  • Speaker Rahul Vijay - Head of Global Strategic Sourcing, Uber

Location: Level 2, 203/204

Uber initially moved people from point A to point B. Then it started moving things from point A to point B. Now it is getting into things (bikes, scooters etc) moving people. Find out how IoT and connectivity is powering Uber's mission of igniting opportunities by setting the world in motion.

1:40pm - 2:00pm 20 mins
Info
IoT Security
Presentation: Smart IoT Security: How to protect your IoT investment from cradle to grave
  • Speaker Christopher Schouten - Senior Director, Business Strategy, IoT Security, Kudelski Group
  • Speaker Craig Miller - Senior Director, Product Strategy, Product Center Cellular, u-blox

Location: Grand Ballroom B

  • How security underpins new IoT business models and efficiencies
    • Use cases and examples
  • Concrete examples of security challenges and how to overcome them
    • Design phase, launch phase
  • How to be prepared for a constantly changing threat and opportunity environment
    • Post-launch challenges and solutions

Location: Grand Ballroom B

1:40pm - 2:00pm 20 mins
Info
Edge Computing
Presentation: A Thousand and One Touchpoints at the Edge
  • Speaker Robert Uno - Global CISO & VP IT Operations, PriceSmart, Inc.

Location: Grand Ballroom F

  • Know Your IoT
  • IoT No Way Around It
  • Think Big Start Small
  • Who To Expect To Spend on IoT
  • Machine Intelligence IoT
  • The Strategic Value of IoT
  • Non Technical ingredients of IoT Solutions
  • Security Do’s and Don’ts
  • Business Case For IoT
  • Q&A


1:40pm - 2:20pm 40 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Panel: The Fast and the Curious: Smart Roads to Better, Safer IoT
  • Moderator Brian Buntz - Content Director, IoT World Today
  • Arpit Joshipura - GM Networking & Orchestration + Edge/IOT, Linux Foundation
  • Christopher Konopka - Developer Evangelist, Twilio
  • Frédéric Desbiens - IoT and Edge Program Manager, Eclipse Foundation
  • Stephen Wylie - CTO, DeCypher DataLabs
  • Prakash Sharma - Co-Founder and Managing Partner, Newstar

Location: Grand Ballroom G

  • Learn the latest methods for bringing a commercial or in-house IoT application or device into production more quickly, efficiently and securely   

  • Discover real-life techniques, technologies, frameworks and mindsets you and your team can up your develop-and-deploy game  

  • Hear proven front-line advice on smart architectures, DevOps, better testing and QA, continuous integration, digital twins and much more 

1:40pm - 2:00pm 20 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
Building a Pipeline of Technical Women
  • Speaker Patty Burke - Innovation and Venture Catalyst, Center for Creative Leadership

The ‘quit rate’ for technical women is alarming. Research shows that more than 50% of women in STEM fields leave after 10 years, dramatically depleting the pipeline for promotion of female leaders in technical and scientific fields. In this session you’ll learn about why women leave and proven strategies to retain and promote them. Patty will also preview her upcoming book “Beating the Odds: Technical Women Succeeding in a Man’s World” to be published by the Center for Creative Leadership (CCL) in the Fall. The book is based on CCL research and interviews with successful female engineers and scientists and gives practical ideas and tools for how women can succeed in technical fields.

Location: Ecosystem Center Stage

2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Presentation: Understanding IoT opportunities for Manufacturing in Singapore
  • Speaker Heng Jie Tan - Regional Director, Americas, Singapore Economic Development Board

Location: Grand Ballroom C  

  • Overview of the Singapore and Economic Development Board
  • Manufacturing Landscape in Singapore
  • Government initiatives for Manufacturing IoT development and deployment
  • Case Studies of Manufacturing IoT applications in Singapore
     
2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
Smart Cities
Presentation: Location Technology in mobility IoT applications
  • Speaker Leandro Margulis - VP & GM of Developer Relations, TomTom

Location: Grand Ballroom D

From tracking vehicles to monitoring traffic congestion, if it's on the move, then you need to understand its location. This session will show you how TomTom’s expertise can make your IoT applications location aware.

2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
Connected Consumer
Fireside Chat: Looking toward the future and embracing IoT to transform customer relationships and create new revenue streams
  • Moderator Neil Strother - Principal Research Analyst, Navigant
  • Panelist Mariel Devesa - Global Head of Business Development, Phyn
  • Panelist Chris Capels - VP, Risk Management, Western Zone, PURE Insurance

Location: Grand Ballroom E

  • Using sensors to help insurers benefit from the ability to use products as proxies for target demographics, improved retention, loss mitigation, new revenue streams, etc
  • Taking lessons from the last 100 years of ‘business as usual’ and moving them into the future


2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
IoT Security
Presentation: Securing Mission-Critical Industrial IoT Systems
  • Speaker Dean Weber - CTO, Mocana

Location: Grand Ballroom B

  • How do Industrial operators and manufacturers ensure the safety and reliability of high performance, real-time industrial control systems?
  • What are the simple frameworks to quickly develop hardened, tamperproof secure systems that comply with the latest standards (IEC 62443, FIPS 140-2, NIST 800-53)?
  • How can QoS secure edge connectivity and easily migrate away from OpenSSL?

Location: Grand Ballroom B

2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
Edge Computing
Edge Cases: Taking Advantage of Edge Compute in Rail and Mining
  • Speaker Aaron Allsbrook - CTO, ClearBlade

Location: Grand Ballroom F

  • Hear the story of two production-hardened environments actively taking advantage of Edge compute
  • Understand the unique challenges of performance, uptime, and limited bandwidth that are solved with Edge compute and results in saving lives.


2:00pm - 2:15pm 15 mins Free
Ecosystem Center Stage - FREE
2019 Hackathon Winners present their solution: Using conversational artificial intelligence and IoT for smart water management in agriculture
  • Speaker Vijay Ramakrishnan - Machine Learning Engineer, Cognitive Collaboration Group, Cisco
  • Speaker Sudhir Kshirsagar - President, Global Quality Corp
2:05pm - 2:30pm 25 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Putting AV Tech to the Test
  • Atul Acharya - Director, Autonomous Vehicles Strategy & Ops - Safety & Testing, AAA-NCNU

Location: Level 2, 203/204

Public road testing, virtual testing, simulation, embedded software testing, safety and crash testing…. There are now a multitude of test bases for ADAS and self-driving vehicle platforms.

  • Explore the differences between validation of autonomous vehicles and validation of ADAS systems.
  • Discuss the challenge in testing the sheer number of possible scenarios that an autonomous vehicle could face. Learn advantages of possible solutions incl. applying AI to testing
  • Consider how data collected from test cars and digital simulation can be applied in the design process. Debate the need for a technical data consortium to share anonymized test data
2:15pm - 3:15pm 60 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
Startup Elevate Pitch-off Finals!
  • Judge Chris Kocher - Co-founder & Managing Director, Grey Heron Venture Consulting
  • Judge Hayley Leibson - Founder, Lady in Tech
  • Judge John Meyer - Managing Partner, Starship Capital
  • Judge Safa Rashtchy - Managing Director, Think + Ventures
  • Judge Vishal Sharma - Principal, Metanoia Inc.
  • Judge Ken Wong - Founder and Managing Partner, sFoundation
  • Judge Jerry Panagrossi - Executive Director, North America, Renevo Capital Limited
  • Judge Don DeLoach - CEO, Rocket Wagon Venture Studios
  • Judge Stephen Bernardez - Partner, Avanta Ventures
  • Judge Ankur Saxena - Manager, Cisco Investments

Location: Ecosystem Center Stage

  1. Sensitel Inc.
  2. BadVR
  3. Efabless
  4. MoBagel
  5. UrsaLeo - WINNER
2:15pm - 3:15pm 60 mins Free
Info
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Startup Elevate Pitch-off Finals!
  • Judge Chris Kocher - Co-founder & Managing Director, Grey Heron Venture Consulting
  • Judge Hayley Leibson - Founder, Lady in Tech
  • Judge John Meyer - Managing Partner, Starship Capital
  • Judge Safa Rashtchy - Managing Director, Think + Ventures
  • Judge Vishal Sharma - Principal, Metanoia Inc.
  • Judge Ken Wong - Founder and Managing Partner, sFoundation
  • Judge Jerry Panagrossi - Executive Director, North America, Renevo Capital Limited
  • Judge Don DeLoach - CEO, Rocket Wagon Venture Studios
  • Judge Stephen Bernardez - Partner, Avanta Ventures
  • Judge Ankur Saxena - Manager, Cisco Investments

Location: Ecosystem Center Stage

  1. Sensitel Inc.
  2. BadVR
  3. Efabless
  4. MoBagel
  5. UrsaLeo - WINNER
2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Presentation: Optimizing Smart Manufacturing - Reducing Cost and Time-to- Market with New Sensing and Communication Technologies
  • Speaker Vipin Bothra - Director, Industrial Market Development, STMicroelectronics

Location: Grand Ballroom C  

While consumer devices led the introduction of solid state sensors, Industrial applications are driving innovations for best-in-class sensors coupled with communication technologies. Designing for Industrial environments requires addressing the unique challenges of noise robustness, interoperability and real time operation. This session will cover:

  • Latest developments in sensors such as Accelerometers, Gyroscopes, Microphones, temperature, humidity and Time of Flight;
  • Communication solutions such as real-time Ethernet and IO-link for the Industrial applications;
  • Examples of ready to implement solutions that addresses challenges in cost and time-to-market.
2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
Smart Cities
Presentation: Technology in Roadway Infrastructure and it’s Benefits to Travelling Public
  • Speaker Ananth Prasad - Professional Engineer, County of Santa Clara

Location: Grand Ballroom D

  • Currently implemented technology and its benefits
  • Currently testing new technology solutions through proof of concept (POC) pilot projects from several companies (Intel, Cisco, Verizon, Iteris etc.,)
  • Future technology solutions
2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
Connected Consumer
Presentation: Moving a 100+ year old brand forward in an IoT World
  • Speaker Jason Mathew - Sr. Director - Global Connected Strategy, Whirlpool Corporation

Location: Grand Ballroom E

  • Creating purposeful innovation that is consumer-led
  • Developing a clear and compelling strategy and focus
  • Understanding when to develop solutions in-house and when to partner or acquire instead


2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
IoT Security
Presentation: IOT & Mobile Computing: Threats, Vulnerabilities and Risk Factors
  • Speaker Raj Patel - Chief Information Security Officer (CISO), City of Palo Alto


Location: Grand Ballroom B

  • As the use of Internet of Things (IoT) and Mobile devices grow, the threats, vulnerabilities and risk factors around mobile threat loom bigger and bigger each year. As the number of mobile computing devices increases, so do IoT and mobile security concerns.
  • There are already many existing and new threats related to IoT and mobile devices, including threat actors such as apps on the devices, compromised websites wireless data connections and vulnerable operating systems (OS) that have not been updated to eliminate known vulnerabilities.
  • Join the Chief Information Security Officer (CISO) for the City of Palo Alto, Raj Patel to hear how to secure IoT and mobile devices and “why” it’s essential for organizations to take action today to assess their vulnerabilities and provide essential steps to better prepare your organization for IOT and Mobile computing threats, vulnerabilities and risk factor.
  • In this session, attendees will hear about:
  • • How to secure IoT and mobile devices?

    • What are IoT and mobile devices threats?

    • How big is the IoT and Mobile threat landscape?

    • A discussion of IOT and Mobile threat vectors and how to mitigate them?

    • Key takeaways




2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
Edge Computing
Presentation: Embracing the IIoT & Microservide and using open standards and APIs to make money at the Edge
  • Speaker Geoff Mulligan - Founder & President , IPSO Alliance

Location: Grand Ballroom F

  • Using IIoT technology and services to build new money-making opportunities 
  • Creating new customer services
  • Retaining customers


2:20pm - 2:50pm 30 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Presentation: Case study: Facial Recognition Beer Kiosk at Hops
  • Jeffrey McGhee - Senior Data Scientist, IoT Practice Lead, Very

Location: Grand Ballroom G

  • Hear the step-by step story behind the building of the world’s first AI-powered beer kiosk for the Adult Beverage Company  

  • Learn best practices for developing facial recognition systems, including privacy 

2:30pm - 2:55pm 25 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Transformation of Human Mobility
  • Kimberly Clavin - VP of Engineering, LOOP by Pillar, A part of Accenture’s Industry X.0

Location: Level 2, 203/204

We use connected devices every day—from the cars we drive to the smartwatch on your wrist—and they’re transforming the ways we move and interact with the world around us. Systems that were once thought of as independent are fusing together into an ecosystem. And as a result, consumer and business expectations are changing. People expect dynamic and connected experiences tailored to their desires, with data as the foundation of this personalization. Companies are able to shift to an outcome based economy leading to profitable product-service models. How has this evolution shifted the gears on mobility? This talk will cruise through how new business models, data and connected technologies are transforming human mobility

2:40pm - 3:00pm 20 mins
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Afternoon Networking Break
2:40pm - 3:00pm 20 mins
Smart Cities
Afternoon Networking Break
2:40pm - 3:00pm 20 mins
Info
Connected Consumer
Speaker Q&A Session: Connected Consumer

Speakers from the afternoon sessions will return to the stage to take questions from the audience to further your learning opportunity.

2:40pm - 3:00pm 20 mins
Info
IoT Security
Presentation: Cybersecurity for IoT Devices - Does it matter?
  • Speaker Mike Ahmadi - Global Director of IoT Security Solutions, Digicert

Location: Grand Ballroom B

Connected homes, medical devices, transportation vehicles, cities and many other connected objects are becoming common place in the world today. The advantages of this connectivity are endless and provide dramatic improvements to people’s quality of life. However, the connectivity of these devices also presents a very real cybersecurity risk that must be appropriately handled. This presentation will highlight the risks associated with IoT devices and will walk through industry best practices for implementing strong cybersecurity.


2:40pm - 3:00pm 20 mins
Info
Edge Computing
Presentation: The Race to the Edge
  • Speaker Nick Davey - Senior Product Manager for Cloud and SDN, Juniper Networks

Location: Grand Ballroom F

The edge has emerged as the next battlefront on the transformation toward network virtualization and software-defined networking. Compelling applications like IoT, AR/VR, and connected cars all require extreme proximity to the end user, making the edge the natural location for these low-latency, high-bandwidth applications. This presentation will discuss the architectural requirements and real-world deployment scenarios for deploying edge clouds in support of IoT and similar use cases.


2:50pm - 3:20pm 30 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
From Sensors to Insights: Applying AI to IoT Data
  • John Walicki - CTO, IoT Advocacy, IBM Watson

Location: Grand Ballroom G

Applying the power of IoT and AI lets organizations gain valuable insights from a universe of physical assets, from vehicles to facilities and systems

Learn how to harness the unprecedented power available to developers and deployers to deliver operational and financial value and predictive maintenance insights

Take a fast-paced journey that follows IoT sensor data from generation, edge gateways and analytics, encryption, the cloud, Watson IoT, Node-RED processing, cloud storage, Watson Studio, Apache Spark analysis in Jupyter notebooks, PixieDust visualization and machine learning algorithims

2:55pm - 3:30pm 35 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Industry Vertical Networking: Automotive

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

3:00pm - 3:10pm 10 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Meeting Point for IIoT Expo Tour - Grand Ballroom C
  • Host Steve Brumer - Partner, Brumer Hubler IoT Group

Please visit Grand Ballroom C to pick up your Expo Tour headset and map!

3:00pm - 3:10pm 10 mins
Info
Smart Cities
Meeting Point for Smart Cities Expo Tour - Grand Ballroom D
  • Host Farah Saeed - Research Director, Digital Grids, Frost & Sullivan

Please visit Grand Ballroom D to pick up your Expo Tour headset and map!

3:00pm - 3:30pm 30 mins
Info
Connected Consumer
Industry Vertical Networking: Smart Home

Location: Magnolia (Hyatt Level 1)

3:00pm - 3:30pm 30 mins
IoT Security
Afternoon Networking Break
3:00pm - 3:30pm 30 mins
Edge Computing
Afternoon Networking Break
3:10pm - 4:00pm 50 mins
Info
IIoT - Manufacturing & Supply Chain
Exhibition Tour 2: IIoT
  • Host Steve Brumer - Partner, Brumer Hubler IoT Group

Stop 1 - Siemens, booth 834

Stop 2 - Losant, booth 518

Stop 3 - Software AG, booth 409

Stop 4 - IBM Watson, booth 524

Stop 5 - Dell Technologies, booth 202 

3:10pm - 4:00pm 50 mins
Info
Smart Cities
Exhibition Tour 3: Smart Cities
  • Host Farah Saeed - Research Director, Digital Grids, Frost & Sullivan

Stop 1 - Cloudera, booth 1145

Stop 2 - Tom Tom, booth 772

Stop 3 - Cradlepoint, booth 618

Stop 4 - Itron, booth 602

Stop 5 - STMicroelectronics - booth 401

3:15pm - 3:45pm 30 mins Free
Ecosystem Center Stage - FREE
Judges Deliberation
3:15pm - 3:45pm 30 mins Free
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Judges Deliberation
3:20pm - 3:50pm 30 mins
Developer Conference: Build & Deploy
Afternoon Networking Break
3:30pm - 4:20pm 50 mins
Info
Connected Consumer
Panel: Moving past the "fixed point" of connected lifestyles
  • Moderator Rob Shane - Service Provider Working Group Chair, Z-Wave Alliance
  • Panelist Tyler Jenks - Co-Founder, Very
  • Panelist Itamar Novick - Chief Business Officer, Life360
  • Panelist Paul Williams - GM Product Management & Growth, GE Lighting
  • Panelist Chris Jones - Chief Technology Officer, iRobot

Location: Grand Ballroom E

  • Consumers are now at the center of a connected way of living, rather than siloed into smart homes, smart cars, and smart workplaces/cities
  • How does the 'connected consumer' industry grow beyond these silos and begin to merge them into a truly 'connected lifestyle'?
  • How geofencing, sensors, and beacons, etc all allow communication with the consumer's devices to help manage a connected lifestyle


3:30pm - 3:50pm 20 mins
Connected & Autonomous Vehicles
Next Gen Security for Connected Devices - How OTAinfo uses Uptane to provide next-gen security for OTA updates
  • Nupur Mehta - Co-Founder/ CEO, OTAinfo
3:30pm - 3:50pm 20 mins
Info
IoT Security
Fireside Chat: Vulnerability & Risk Management of Critical Infrastructure
  • Moderator Jo Peterson - Vice President, Cloud Services, Clarify360
  • Speaker Robert Uno - Global CISO & VP IT Operations, PriceSmart, Inc.

Location: Grand Ballroom B

3:45pm - 3:55pm 10 mins Free
Info
Ecosystem Center Stage - FREE
Startup Elevate 2019 Winner Annouced!

Location:  Ecosystem Center Stage

3:45pm - 3:55pm 10 mins Free
Info
Startup Elevate Pitchoff Competition - FREE
Startup Elevate 2019 Winner Annouced!

Location:  Ecosystem Center Stage

3:50pm - 4:30pm 40 mins
Info
Connected & Autonomous Vehicles
Panel Discussion: Connectivity - A Network of Networks – 5G, DSRC & CV2X
  • Moderator Scott Belcher - President & CEO, SFB Consulting
  • Panelist Sam Abuelsamid - Senior Research Analyst, Navigant Research
  • Panelist Asfand Siddiqui - Transportation Engineer (Electrical), California Department of Transport
  • Panelist Steve Griffith - Industry Director NEMA’s Transportation Systems Division, NEMA
  • Panelist Dan Cauchy - Executive Director of Automotive Grade Linux, Linux Foundation

With ever increasing demand on connectivity, the burden must now fall on the spectrums to provide the constant connectivity the consumer demands.

  • Some OEM’s embrace 5G, others DSRC. Which of these technologies will prevail? Understand the merits of these spectrums and implications on your product strategy
  • Explore the costs, coverage and rollout implications of 5G vs DSRC and debate whether the technology reached a point where policymakers can proceed with one over another
3:50pm - 4:30pm 40 mins
Info
IoT Security
Panel: Developing the framework to secure IoT-generated data
  • Moderator Syed Zaeem Hosain - Chairman Emeritus at IoT M2M Council and CTO, Aeris
  • Panelist Karen Caraway - Co-lead Internet of Things (IoT) Community of Practice, MITRE
  • Panelist Richard Ku - Sr. VP, Commercial IoT Security Business and Market Development, Trend Micro, Inc.
  • Panelist Christopher Schouten - Senior Director, Business Strategy, IoT Security, Kudelski Group
  • Panelist Craig Miller - Senior Director, Product Strategy, Product Center Cellular, u-blox

Location: Grand Ballroom B

  • Data is flooding in from many quarters: industrial fleet management, oil & gas, consumer devices, medical devices, etc
  • A framework for determining how best to secure all this data and who is most responsible for that security will be required
  • What technology options can support end-to-end data encryption and fine-grained access control?


3:50pm - 4:20pm 30 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Best Practices Using MQTT to Connect Millions of IoT Devices
  • Christian Götz - CEO & Co-founder, dc-square

Location: Grand Ballroom G

  • Learn how major companies deploy MQTT to connect millions of IoT devices 

  • Understand how you can scale MQTT brokers on cloud platforms, like AWS, Azure and Kubernetes 

  • Discover the architectural and deployment best practices to ensure your MQTT system is reliable and secure

4:20pm - 5:00pm 40 mins
Info
Developer Conference: Build & Deploy
Panel discussion: What’s the deal with…?
  • Moderator Sue Troy - Executive Editor, IoT World Today
  • Alexander Olesen - Founder, Babylon Micro-Farms
  • Arpit Joshipura - GM Networking & Orchestration + Edge/IOT, Linux Foundation

Location: Grand Ballroom G

  • Assessments from peers and experts on new IoT technologies, projects, hardware, software and services 
  • Target topics:  edge and IoT, starting an IoT company , 5G, WIFI 6, digital twins 

  • A highly interactive, wide-ranging session driven by your most pressing issues, concerns and questions