Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:20 (20 mins)

Voice Virtualisation workshop

Chair’s Welcome and Opening Remarks

09:20 09:40 (20 mins)

Voice Virtualisation workshop

Unifying voice communications via virtualization


  • Uniting voice & data through virtualisation
  • Best practice- case study
  • Business models

09:40 10:00 (20 mins)

Voice Virtualisation workshop

Securing virtualised networks


    • Focusing on Security Challenges VoLTE brings
    • Managing security threats from implementation stages
    • How important is it to secure the network?
  • Speaker TBC, Metaswitch 

10:00 10:30 (30 mins)

Voice Virtualisation workshop

Panel Discussion: Discussing key methodologies on how to effectively virtualise voice services


  • Technical implementations & network requirements
  • Sharing best practise – how far have we come?
  •  What are the next steps for Voice virtualisation?

10:30 11:30 (60 mins)

Voice Virtualisation workshop

Morning Coffee Break & Speed Networking

11:30 11:50 (20 mins)

Voice Virtualisation workshop

Practicalities of commercial virtualization deployment


  • Virtualizing voice infrastructure- what should the network look like?
  • Readiness of the network


  • Adam McGill - Voice Architect, BT Group

11:50 12:10 (20 mins)

Voice Virtualisation workshop

Regulatory measures & standardisation perspective for Virtualised VoLTE solutions


  • Virtualization & IMS overview
  • VOLTE solutions (CSFB Versus SRVCC)
  • Potential associate Standards
  • Regulatory challenges tackling VoLTE issues (QOS, Security, Interoperability)
  • Regulatory mission for deploying future advanced communication services

12:10 12:30 (20 mins)

Voice Virtualisation workshop

Cloud-Native Virtualised Network Function


  • Optimising the network via VNF implementation
  • Discussing seamless handover
  • Cloud native for VoLTE

12:30 13:30 (60 mins)

Voice Virtualisation workshop

Networking Lunch

13:30 13:50 (20 mins)

VoLTE Roaming

Chairs Welcome & VoLTE Roaming Market Status update

  • Isabelle Paradis - CTO, Hot Telecom

13:50 14:10 (20 mins)

VoLTE Roaming

Addressing MNOs concerns for successful Global VoLTE launch


  • VoLTE end-to-end quality of service
  • Interconnect as critical as roaming for successful global VoLTE service
  • T-Mobile USA’s VoLTE Roaming service

Pradeep Singh, Senior Corporate Strategy head, T-Mobile USA

  • Pradeep Singh - Sr. Manager, Roaming Strategy, T-Mobile US

14:10 14:30 (20 mins)

VoLTE Roaming

DPI challenges for VoLTE Roaming

What does Deep Packet inspection for VoLTE Roaming mean for MNO’s?

14:30 14:50 (20 mins)

VoLTE Roaming

Overcoming VoLTE roaming challenges unleashing its full potential

14:50 15:10 (20 mins)

VoLTE Roaming

Voice Roaming Services


  • Optimizing VoLTE roaming – national & international level
  • Applications of VoLTE Roaming Services

15:10 15:45 (35 mins)

VoLTE Roaming

Afternoon Coffee Break & Networking

15:45 16:45 (60 mins)

VoLTE Roaming

Interactive Roundtables

A set of roundtable discussions bringing together leading experts discuss and address some of the hottest topics surrounding VoLTE Roaming. Come prepared with burning questions and share your views here! 

Topics 

1) Highlighting opportunities VoLTE Roaming presents- Business Models 

2) Discussing technical complexities of VoLTE Roaming

3) Examining regulation framework & key operator partnerships to effectively roam 

4) How to address all the key challenges Roaming presents  

                                                              16.45 Feedback Session (Q&A)


16:45 17:00 (15 mins)

VoLTE Roaming

Feedback Session (Q&A)