Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Registration – Welcome coffee and refreshments

Erik Hoving

KPN’s Case Study- ‘The day has 48 hours’

KPN

Nie Xin

Unleash the potentials of real-time communication by 5G evolution

Huawei

08:00 - 08:50 50 mins
Main agenda
Registration – Welcome coffee and refreshments
08:50 - 09:00 10 mins
Main agenda
Chair’s Opening Remarks
  • Stephen Sale - Principal Analyst , Analysys Mason
more
09:00 - 09:20 20 mins
Main agenda
KPN’s Case Study- ‘The day has 48 hours’
  • Erik Hoving - CTO, KPN
more
  • Results from first field tests from Wi-fi calling using KPN’s network
  • QoS- discussing quality of service of VoWiFi calls
  • What’s next? Post commercialisation
09:20 - 09:40 20 mins
Main agenda
Unleash the potentials of real-time communication by 5G evolution
  • Nie Xin - Chief Product Manager, Cloud Communications, Huawei
more


  • Individual Voice/video communication will smoothly evolve to 5G based on IMS
  • Low cost and improved experience make video communication as an basic telco service in 5G
  • NG RTC is the most significant way to enable vertical real-time communication
  • Proposed architecture for real-time communications in 5G


09:40 - 10:00 20 mins
Main agenda
Next Step’s post VoLTE Commercialisation: Vodafone Germany’s Experience
  • Guido Weissbrich - Network Director, Vodafone Germany
more


  • Vodafone Germany’s VoLTE & EVS first to launch case study
  • Key challenges including network optimisation
  • End-user feedback – customer experience
10:00 - 10:30 30 mins
Main agenda
Keynote panel: VoWiFi- Discussing the key components
  • Moderator: Stephen Sale - Principal Analyst , Analysys Mason
  • panellist Christian Menini - Project Director Wireless & LTE Voice , Swisscom
  • Ioannis Patsouras - Deputy Director , OTE Group
  • Keith Mumford - Director, Mobility Solutions, Sonus
  • Guido Weissbrich - Network Director, Vodafone Germany
more


  • Network architecture & call flow
  • The challenges: Quality, Security, hand-over and technicalities
  • Opportunities & threats for VoWiFi roaming

10:30 - 11:50 80 mins
Main agenda
Morning Coffee Break and Speed Networking
11:40 - 12:00 20 mins
Main agenda
Driving differentiation, revenue and transformation through VoLTE
  • Ian Pattison - International CTO, Mavenir
more


· Differentiation using VoLTE

· VoLTE as a platform

· Service transformation

12:00 - 12:20 20 mins
Main agenda
Enhancing VoTLE Reliability & User Experiences
  • Jeongwoo Hwang - Director-IMS, SK Telecom, SK Telecom
more


  • Brief history of the SK Telecom VoLTE Services
  • Study Case: Challenges and Solutions
  • Future for enhancing VoLTE UX
12:20 - 12:40 20 mins
Main agenda
Case study: History of VoLTE in Tele2 Netherlands
  • Omar Sasbrink - Technology Architect - Shared Operations Network Strategy & Architecture, Tele2
more


  • 4G only (taking away the 2G/3G dependencies)
  • VoWIFI (improve indoor coverage)
  • VoLTE and EVS rate switching (improve quality in bad radio conditions)
  • Cloud onboarding


12:40 - 13:00 20 mins
Main agenda
Business VoLTE Commercialisation
  • Tomasz Maslewski - VP EMEA Marketing, Metaswitch
more


  • Operator case study- what are the drivers
  • ROI and Micro Businesses
  • End-user feedback

Tomasz Malewski, VP EMEA Marketing, Metaswitch

13:00 - 14:30 90 mins
Main agenda
Networking Lunch & Hosted Lunch Tables
14:15 - 14:35 20 mins
Main agenda
Providing a 21st Century user experience
  • Ian Pattison - International CTO, Mavenir
more


  • A holistic user experience across any device, any access and multi-identity
  • Case study
  • ROI 
14:35 - 14:55 20 mins
Main agenda
Swisscom’s VoLTE network- what’s next?
  • Christian Menini - Project Director Wireless & LTE Voice , Swisscom
more

  • Status and experiences with VoLTE/WiFi-Calling at Swisscom (2 years after launch)
  • Progressing from legacy network to Advanced Services
14:55 - 15:15 20 mins
Main agenda
Addressing Emerging Private-LTE Opportunities
  • Doug Ranalli - Founder and Chief Strategy Officer, NETNUMBER
more


  • What’s driving Private LTE network opportunities?
  • Role for VoLTE
  • Key challenges: Spectrum, handset support and roaming
  • Real-world examples of successful deployments
15:15 - 15:45 30 mins
Main agenda
Panel discussion: Testing end-to-end VoLTE as a service
  • Moderator: Alberto Diez - Principle Consultant, Mobile Plots
  • Massimiliano Mannelli - Senior Director- Portfolio Strategy, Rohde & Schwarz
  • Asif Ahad - Senior Manager, Warid Telecom Pvt Ltd
  • Kader Khan - Director - Simulators Business Unit, EXFO
  • Ijaz Khan - Product Manager – TEMS Monitor Master, InfoVista
  • Sian Morgan - Senior Director - Service, Core & Terminal Technologies, Videotron
more


  • Monitoring QoS for end users post deployment
  • Examining subscriber experiences

 Benchmarking capabilities to ensure maximum ROI 

15:45 - 16:30 45 mins
Main agenda
Networking Coffee Break
16:30 - 16:50 20 mins
Main agenda
VoLTE optimization
  • Stefan Engels - Managing Director of Commsquare, Systemics Group
more


  • Improving service quality and reliability
  • Testing, measurement and monitoring of VoLTE calls
  • Experiences from VoLTE deployment
16:50 - 17:10 20 mins
Main agenda
VoLTE is the future of Business Users' Voice
  • Divya Wakankar - Head of Innovation and Strategy- Voice, BICS
more


  • How VoLTE can build a unique proposition for Enterprise market
  • Where are we with VoLTE inter-working and roaming?
  • What will drive the uptake of VoLTE?


17:10 - 17:30 20 mins
Main agenda
VoLTE Roaming - Complexity, Complexity, Complexity
  • Isabelle Paradis - President, Hot Telecom
more
  • The complexities of VoLTE roaming
  • The challenges of VoLTE in the new roam-like-home environment
  • Possible solutions to simplify the complexity and address challenges of VoLTE roaming (technical, commercial)
  • Possible VoLTE Roaming monetization opportunities for both wholesalers and mobile operators
17:40 - 19:10 90 mins
Main agenda
Networking Drinks & LTE Voice Awards Ceremony