Network Virtualization & SDN Asia is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:00 - 09:05 5 mins
Keynotes
Chair’s Opening Remarks
  • Jake Saunders - Vice President, Asia-Pacific & Advisory Services, ABI Research
09:05 - 09:25 20 mins
Info
Keynotes
World’s first 5G commercialization and beyond
  • Jongkwan Park - SVP and Head of 5GX Labs, SK Telecom

- Open the 5G era: SK Telecom’s 5G journey as a first-mover
- World’s first 5G commercialization and moving forward
- SK Telecom’s differentiated 5G network
- Innovative Services and Use Cases

09:25 - 09:45 20 mins
Info
Keynotes
Taming the IT infrastructure monster in 5G networks
  • Claus Pederson - Director Global Telco Segment and NFV Solutions, HPE

Next-gen communication infrastructure will be a fully virtualized, highly distributed, heterogeneous, multi-vendor cloud. It will enable digital service providers (DSPs) with new levels of business agility and create new revenue streams. However, DSPs will need to manage new security challenges, faster software refresh cycles and shorter equipment lifecycles. This session will present new architectural principles, new AI-based management and other technologies, as well as financial models from HPE to tame infrastructure complexity and costs.

09:45 - 10:15 30 mins
Info
Keynotes
Panel Discussion: Regulators unlocking 5G innovation
  • Foong Chee Kheong - Group Head of Regulatory Affairs, Axiata Group
  • Julian Gorman - Head of Asia Pacific, GSMA
  • Shawn Yu - VP, Wireless Network Marketing & Solution Sales, Head of Global Wireless Network Planning, Huawei
  • Ian Watson - Chief Executive Officer, Cellcard Cambodia

• Addressing the spectrum needs of 5G
• Releasing mid-band spectrum from VSAT for 5G
• Frequency planning best practice
• WRC expectations

10:00 - 11:00 60 mins
Info
Informa Tech Stage
Deep Dive into 5G Components, Devices and Operator Strategies, Readiness & Outlook
  • Neil Shah - Research Director, Devices & Ecosystems, Counterpoint Technology Market Research

The presentation keynote will offer a glimpse of the important contributors of the 5G ecosystem growth – the readiness and availability of 5G operators, devices and components powering the 5G rollout:

  • Introduction to 5G Network
  • Potential 5G use cases – Smart Devices
  • Operator roll-out & Device Data Plan Strategies
  • Devices & Semiconductor Components Readiness
  • 5G Devices Outlook
10:15 - 10:35 20 mins
Info
Keynotes
5G beyond the hype
  • Satoshi Konishi - Head of Next Generation (5G) Network Development Department, KDDI

• Justifying the 5G investment
• The migration roadmap: from 4G to NSA to SA
• Developing and end to end plan for your network and service transformation

10:35 - 11:25 50 mins
Keynotes
Networking break
11:00 - 11:30 30 mins
Informa Tech Stage
Technology driving business benefits
  • Clint Wheelock - Chief Research Officer, Informa Tech / Tractica
11:30 - 11:50 20 mins
Info
Realizing the Adaptive, Scalable Network
AI enabled network architecture
  • Ahmed Saady Yaamin - Executive Vice President, Market Strategy and Planning, Robi Axiata

- When will operators be operating fully automated predictive networks?
- Building and operating AI enabled virtualized networks in the cloud
- Utilising AI to monitor and manage increasing complexity and data traffic on the network

11:30 - 12:00 30 mins
Info
Informa Tech Stage
Selling IoT to small businesses: How to identify, promote and achieve quick wins
  • Hwee Tan - Senior Analyst Enterprise Services, Ovum

IoT services targeting small and medium-sized enterprises (SMEs) have major potential if service providers can industrialize their offers and control sales costs. This presentation explores what SMEs want from IoT and what’s on offer to them today. Key highlights include:

  • Understand the leading sales models for IoT services sold to SMEs, what works, and what doesn't.
  • Learn from case studies of service providers selling to SMEs all around world.
11:50 - 12:10 20 mins
Info
Realizing the Adaptive, Scalable Network
Realising E2E closed-loop automation
  • Rahul Atri - Head of Network Automation and OSS, Rakuten Mobile

- Achieving zero-touch automation in a cloud-native environment
- How Different is Rakuten Deployment & Operation Module
- Lifecycle management of the Applications

12:10 - 12:40 30 mins
Info
Realizing the Adaptive, Scalable Network
Panel discussion: Automating software-defined networks to scale globally
  • Michael Glynn - VP, Digital Automated Innovation, PCCW GLOBAL
  • Chris Rezentes - Director, Product Management (Network), CenturyLink
  • Helen Wong - Director, Product & Partner Strategy, Verizon Asia Pacific

- Automating software-defined networks to scale globally
- Achieving low latency and high reliability on software-defined networks
- Eliminating interoperability challenges and integrating with legacy hardware

12:30 - 13:00 30 mins
Info
Informa Tech Stage
12.30 IoT and UC: Points of Intersection and Convergence
  • Hwee Tan - Senior Analyst Enterprise Services, Ovum

There are numerous points where UC and IoT can and do complement each other. This often involves UC vendors and providers inserting themselves into the IoT value chain by carefully selecting point products and solution components where UC capabilities can add value to IoT solutions. This presentation will:

  • Details ways providers are delivering IoT solutions that successfully leverage various UC technologies.
  • Explains why, despite years of promise, comparatively few integrated IoT-UC solutions have been deployed.
12:40 - 13:45 65 mins
Realizing the Adaptive, Scalable Network
Lunch Break
13:45 - 14:05 20 mins
Info
Mastering Orchestration and Interoperability
Winning strategies for NFVi
  • Low Chia Seng - Head of Network Planning, TIME dotCom

- Choosing an NFVi platform for maximum delivery and assurance
- NFVi and Openstack: the latest developments
- Reducing product silos and facilitating cloud-native architecture

14:05 - 14:25 20 mins
Info
Mastering Orchestration and Interoperability
How Telstra manage a hybrid network
  • Mukaddim Pathan - Principal, End-to-End Architecture & Technology Practices, Telstra

• Automation enablement for Virtual Network Functions (VNF) onboarding
• Deploying an abstraction layer to enable underlying technology domains to conduct orchestration,
• Exposing relevant network services for consumption

14:25 - 14:45 20 mins
Info
Mastering Orchestration and Interoperability
Simplifying orchestration: challenges and success strategies
  • Methsiri Kumara Thanthirige - Head of Network Strategy and Architecture, Dialog Axiata

- Delivering more agility and flexibility with lifecycle service orchestration
- When will APAC operators see zero-touch orchestration
- Orchestration in a multi-vendor environment

14:45 - 15:05 20 mins
Info
Mastering Orchestration and Interoperability
Meeting the increasing assurance requirements on virtualized networks
  • Lee Keng Ket - OSS Lead, TIME dotCom
  •  Launching new products fast vs service assurance
  • Virtualized networks that achieve agility and the dependability of hardware
  • Assuring virtualized networks for the low latency high reliability use cases 5G is driving
15:05 - 15:25 20 mins
Info
Mastering Orchestration and Interoperability
Fireside chat: If you started your NFV and SDN again today: what would you do differently?
  • Ahmad Tajuddin bin Samsudin - Principal Researcher, Telekom Malaysia Research and Development (TM R&D)

- Lessons learnt on an operator’s NFV/SDN journey
- Received wisdom on NFV and SDN dos and don’t
- Pointers on how to start, progress and advance your NFV/SDN strategy

15:25 - 15:45 20 mins
Info
Mastering Orchestration and Interoperability
Network slicing powered by NFV and SDN
  • Shunsuke Homma - Expect Researcher, NTT Labs

- Standardization trends on network slicing
- Architecture and technical factors
- Expected use cases and challenges

15:45 - 15:55 10 mins
Mastering Orchestration and Interoperability
Close of Network Virtualisation & SDN Asia Conference 2019
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams