Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:05 (5 mins)

Main agenda

Chairperson’s opening remarks

  • Susan Welsh de Grimaldo - Director, Strategy Analytics

09:05 09:40 (35 mins)

Main agenda

EXECUTIVE KEYNOTE PANEL: Enabling dynamic policy control to enable greater flexibility and agility

Ensuring operators benefit from dynamic cloud technologies

Determine network configuration and charging definitions for subscribers

Can we answer the question of scalability?

  • Moderator Susan Welsh de Grimaldo - Director, Strategy Analytics
  • Franz Seiser - VP Core Network and Services, Deutsche Telekom
  • Ignacio Digon - Core & Platforms Analyst, Telefónica

09:40 10:00 (20 mins)

Main agenda

Defining the Approach to Cloud PCRF Evolution

Cloudification Evolution: from NFV, cloud to cloud native

Experience drives unified policy cross networks

Fast cloud deployment & high efficient policy operation

  • Zhang Lufeng - Principal Solution Architect Core Network , Huawei

10:00 10:20 (20 mins)

Main agenda

Policy Control to improve QoS and develop programmable open solutions

The need for a shift to ‘internet’ style open source agility

How to ensure scale for application-driven bandwidth demands

Creating network agnostic, centralized management of subscriber information

  • Yves Bellego - Director Spectrum Strategy and Planning, Orange

10:20 10:40 (20 mins)

Main agenda

Delivering Network Agility and Flexibility via Policy Control

Policy creation tools and shortening time-to-market

Virtualization and Policy as a Service

Performance, resiliency, and redundancy

Chris Berluti – Director, Technical Product Management, Oracle Communications

  • Chris Berluti - Director, Technical Product Management, Oracle Communications

10:40 11:40 (60 mins)

Main agenda

Coffee & VIP Speed Networking

11:40 12:00 (20 mins)

Main agenda

OTT interface – missing harmonization kills revenue

Deutsche telecoms OTT strategy

Creating ‘win win’ situation with key players

  • Manuel Keipert - Head of Policy Enforcement and Architecture, Deutsche Telekom

12:00 12:20 (20 mins)

Main agenda

Interoperability Challenges in NFV deployment with Policy Control

Multivendor VNF compatibility

Security Challenges

Performance Issues

Carrier Reliability


  • Nirlay Kundu - Distinguished Engineer, Verizon Innovation Labs

12:20 13:00 (40 mins)

Main agenda

PANEL DISCUSSION: OTT Interoperability – Creating a win win scenario

Best practice for content network partnerships

Driving stakeholder engagement

Revenue sharing models

  • Moderator Susan Welsh de Grimaldo - Director, Strategy Analytics
  • Manuel Keipert - Head of Policy Enforcement and Architecture, Deutsche Telekom
  • Manmohan Thampi - Director, Product Management, Redknee
  • Sunil Sharma - Sr. Solution Architect – Network Engineering, Reliance Communications

13:00 14:00 (60 mins)

Main agenda

Lunch, Networking & Exhibition Visit

14:00 14:20 (20 mins)

Stream 1 - Day 1

Policy and the Programmable Network

New challenges and requirements associated with virtualization

The expanded role for policy in next gen network architectures

Key features and functionality for supporting the programmable network

  • Shira Levine - Product Director, Openet

14:20 14:40 (20 mins)

Stream 1 - Day 1

Centralized policy management in the network and service assurance domain in the context of the SDN/NFV revolution

Traditional approaches to root-cause analysis

New challenges originating from SDN/NFV

Possible approaches based on end-to-end policy management

  • Wojciech Dziunikowski - Head of Integrated Assurance & Analytics Product Management, Comarch

14:40 15:20 (40 mins)

Main agenda

Creating a data-centric approach to policy control

Placing data at the heart of your strategy

Adapting to future demands of network capacity

The role of analytics and big data in securing success

  • Moderator John Abraham - Senior Analyst, Analysys Mason
  • Yves Bellego - Director Spectrum Strategy and Planning, Orange
  • Sunil Sharma - Sr. Solution Architect – Network Engineering, Reliance Communications
  • Abdus Saboor - Network Strategy & Architecture, Telefónica
  • Wojciech Dziunikowski - Head of Integrated Assurance & Analytics Product Management, Comarch

15:20 16:00 (40 mins)

Stream 1 - Day 1

Coffee & networking

16:00 16:20 (20 mins)

Stream 1 - Day 1

Policy control and customer centric networks

  • Micro policies
  • Policy distribution and control
  • Enterprise and consumer driven policies
  • Ignacio Digon - Core & Platforms Analyst, Telefónica

16:20 16:40 (20 mins)

Stream 1 - Day 1

Go Real-Time and Offer-Driven: Why This is the Best Way to Serve Customers on Their Digital Journey?

Winning with the Offer-Driven Mentality

Designing Easily and Rapidly New Service Offer Launches

Having a Rounded View of a Customer

Automating Real-Time Customer Engagement

  • Martin Vieth - VP Solution Architecture , Comptel

16:40 17:00 (20 mins)

Stream 1 - Day 1

Improving real-time billing to monetise with PCRF

Convergent Billing Systems: Helping the global OSS/BSS market to be worth US$ 49.78 billion by 2020

Bundling services – how PCRF will simplify the process and add value for the end-user


14:20 14:40 (20 mins)

Stream 2 - Day 1

Cisco Policy Suite to capitalize on the OTT opportunity

Using APIs to expose network control to drive business objectives.

Using policy rules on the end device as a scalable way to entitle, authorize, manage device capability for an optimal OTT experience.

  • Patrick Nijsters - Director of Product – Mobility Business, Cisco

14:40 15:20 (40 mins)

Stream 2 - Day 1

PANEL DISCUSSION: Meeting the challenges of falling voice and insufficient data revenue streams

Exploring the role of IMS in coping with this challenge

Moving from traditional flat charge to more bundled and quality dependant charges

Can you increase ARPU through data monetisation?

Analytics to improve traffic management

  • Moderator Slobodan Keseljevic - Partner, SMS Data Systems
  • Nirlay Kundu - Distinguished Engineer, Verizon Innovation Labs
  • Réda Hosny - Product Development Expert, Bouygues Telecom

15:20 16:00 (40 mins)

Stream 2 - Day 1

Coffee & networking

16:00 16:20 (20 mins)

Stream 2 - Day 1

Covering security in supplier contracts

Classical Approach

The KPN Approach

Assurance

  • Marc Van Kasteren - Team Lead, Strategy & Policy, KPN

16:20 16:40 (20 mins)

Stream 2 - Day 1

How can you successfully implement an effective VoLTE/VoWiFI service?

Creating a customer centric VoLTE/VoWiFI service

Creating a PCRF capable of delivering QoE with VoLTE

Assessing the long-term benefits for consumers

  • Rick Allison - Director Product Marketing , Oracle Communications

16:40 17:00 (20 mins)

Stream 2 - Day 1

Open Source Research Opportunities and Challenges for Policy Control

Emerging challenges for policy control in term of investment, complexity and traffic volume

Mitigation option and research opportunities.

How open source/open standards can help to future of policy control

  • Manoj Mallawaarachchie - Web Application Manager, Etisalat

17:00 18:00 (60 mins)

Main agenda

Close of conference day one & networking drinks reception

19:00 21:00 (120 mins)

Main agenda

VIP invite-only awards ceremony