Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:30 - 09:15 45 mins
Main agenda
Registration and coffee
09:20 - 09:50 30 mins
Main agenda
Operator keynote
  • Richard MacKenzie - Principal Researcher, BT
more
10:10 - 10:40 30 mins
Main agenda
PANEL: The Drive Towards Self-Aware Networks
  • Kris Hicks - RAN Optimisation Tools Manager, Telefonica UK
  • Tony Manuel - Director of Sales UK, PI Works
  • Greg Thompson - Radio Strategy & Architecture Manager , Three UK
  • Moderator Stéphane Téral - Senior Research Director, Mobile Infrastructure and Carrier Economics, IHS
more
  • Current methods for managing volume and complexity brought by network densification
  • Using backhaul-aware SON for increasing efficiency in HetNet Optimization and Management
  • Driving self-awareness in mobile networks with predictive SON
  •  Achieving successful CEM and SON integration
10:50 - 11:50 60 mins
Main agenda
Networking coffee break and speed networking
11:50 - 12:30 40 mins
Main agenda
KEYNOTE DEPLOYMENT AND STRATEGY PANEL: Our SON experience: current capabilities and the business case
  • Noemí de Hevia Méndez - Radio Authority, Vodafone UK
  • Teemu Karhima - Senior Development Manager, Elisa
  • Moderator Stéphane Téral - Senior Research Director, Mobile Infrastructure and Carrier Economics, IHS
more
  • The benefits of C-SON and D-SON: How have operators benefited from integration onto their networks?
  • Key takeaways
  • What has the overall impact been on ANR and DCR?
  • Project roll out: Benefits and lessons learned
  • Obstacles in technical deployment
12:30 - 12:50 20 mins
Main agenda
SPOTLIGHT SESSION: SON as an enabler for customercentric networks
  • Eli Erlich - Product Manager, Cisco
more
12:50 - 13:20 30 mins
Main agenda
Operator keynote from Elisa
  • Juho Poutanen - Technology Manager, Elisa
more
13:20 - 14:20 60 mins
Main agenda
Networking lunch
14:20 - 14:40 20 mins
Main agenda
ROI-focused network development through self-organized teams
  • Fedor Yaminsky - CEO, START Innovation
more
  • AGILE network design
  • Investment planning
  • Next generation architecture deployment
14:30 - 14:50 20 mins
Main agenda
SPOTLIGHT SESSION: How to build an extensible platform for RAN automation
  • Michiel Nuytemans - RAN Product Manager, Comarch
more

Radio Network Operators need to cope with the fast-paced introduction of new technologies and networks. While SON solutions offer a clear added value through automation, they fail to provide extensive coverage of RAN operations. By providing platform-based architecture, SON solutions can improve their time to market and offer a wider range of use-cases that focus on improving all RAN network activities. 

14:50 - 15:20 30 mins
Main agenda
Panel: Customer-centric SON QoS and QoE
  • Juho Poutanen - Technology Manager, Elisa
  • Cornelius Donkor - Network Performance Specialist, Three
  • Dr. Chris Murphy - Research Director, Location Intelligence and RAN Solutions, Viavi Solutions
  • Moderator Stéphane Téral - Senior Research Director, Mobile Infrastructure and Carrier Economics, IHS
more
  • How can SON solutions encourage customer-centric networks?
  • How is this measured? What key examples exhibit customer-centricity?
  • How can operators effectively monitor this?
15:40 - 16:10 30 mins
Main agenda
Networking coffee break
16:40 - 17:00 20 mins
Main agenda
Customer Centric Network Automation Towards 5G
  • Levent Koncal - Solutions Director, PI Works
  • Saliha Sezgin Alp - Radio Network Product & Architecture Expert, Turkcell
more


Synopsis: A large scale cSON deployment in a multi-vendor HetNet is a major challenge for many operators. The presentation covers how Turkcell successfully deployed P.I. Works cSON in a relatively short time frame into a multi-vendor HetNet and ensured superior mobile experience by using advanced cSON features.



17:10 - 17:30 20 mins
Main agenda
The wider impact of SON and automation on technical and organisational practices
  • Teemu Karhima - Senior Development Manager, Elisa
more
17:40 - 18:00 20 mins
Main agenda
Chair's closing and summary of the day
  • Stéphane Téral - Senior Research Director, Mobile Infrastructure and Carrier Economics, IHS
more
18:00 - 19:00 60 mins
Main agenda
SON Deployment and Innovation Awards