Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:30 - 09:30 60 mins
Main agenda
Registration
09:10 - 09:30 20 mins
Main agenda
Chair's welcome
  • Stéphane Téral - Senior Research Director, Mobile Infrastructure and Carrier Economics, IHS
more
09:20 - 09:50 30 mins
Main agenda
Keynote panel: Propelling SON through a community of Innovators
  • Moderator Murali Ranganathan - A&A SON BU Business Product Management, Nokia
  • Vincent Diascorn - R&D engineer, France Telecom, Orange
  • Paolo Goria - Project Manager, Telecom Italia
  • Ben Hadorn - Director of Engineering, Opanga Networks
more
  • How can we accelerate SON adoption through open innovation ?
  • How can Operators, Vendors, ISVs and Research organizations work collaboratively in anchoring SON for 5G ?
  • Can an open ecosystem enable adoption of AI innovation from other industries ?
  • Will Operators openly share their innovation with other Operators ?
  • How can we benefit from Open ecosystems while respecting intellectual property rights and assets ?
10:00 - 10:20 20 mins
Main agenda
Delivering Automated Network Optimization
  • Paul Gowans - Wireless & RAN Solutions Marketing Manager, Viavi Solutions
more
  • Extreme non-uniformity in mobile networks
  • Traditional approach v. Subscriber-Centric
  • Data, Voice and Energy Optimization Use Cases
  • How will 5G Look?
10:30 - 11:00 30 mins
Main agenda
Opening operator keynote
  • Gaurav Goyal - Department Head - LTE & CDMA RF Optimization, PT Smartfren Telecom
more
10:50 - 11:30 40 mins
Main agenda
PANEL: the emerging role of AI on networks
  • Moderator Sue Rudd - Director Service Provider Analysis, Strategy Analytics
  • Gaurav Goyal - Department Head - LTE & CDMA RF Optimization, PT Smartfren Telecom
  • Emeka Obiodu - Strategy Director, GSMA
  • Dr. Chris Murphy - Research Director, Location Intelligence and RAN Solutions, Viavi Solutions
more
  • How can AI better network QoS and QoE?
  • What advances have been made with artificial intelligence?
  • Cognitive self-organising future networks
11:30 - 12:30 60 mins
Main agenda
Networking coffee break
12:10 - 12:30 20 mins
Main agenda
Where SON meets AI for the self-driving network
  • Caroline Gabriel - Research Director & Co-Founder, Rethink Technology Research Ltd
more
12:50 - 13:10 20 mins
Main agenda
Live poll: How important are these technologies to your organisation?
more
  • AI for networks
  • SON for 5G
  • Network slicing
13:00 - 14:20 80 mins
Main agenda
Networking lunch break
14:20 - 14:50 30 mins
Main agenda
TIMs open SON approach
  • Paolo Goria - Project Manager, Telecom Italia
more
14:40 - 15:00 20 mins
Main agenda
Vodafone Ireland: SON deployment
  • Stephen Dillon - RAN Optimisation Engineer, Vodafone Ireland
more
15:00 - 15:30 30 mins
Main agenda
Networking coffee break
15:30 - 15:50 20 mins
Main agenda
Afternoon Keynote: How can SON effectively help operators transition into 5G?
  • Vincent Diascorn - R&D engineer, France Telecom, Orange
more

The evolving strategy of Orange concerning the SON and its evolution to tackle 5G standards

16:00 - 16:20 20 mins
Main agenda
Open Q and A: The drive towards 5G SON - what's next?
16:30 - 16:50 20 mins
Main agenda
Closing speech