Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Andrew Conway

OPENING KEYNOTE

O2

Nicolas Bry

Rapid Innovation and Intrapreneurship

Orange

Mehmet Ali Akarca

Keynote presentation from Turk Telecom

Turk Telecom

Heinrich Arnold

Digital Business Transformation / disruptive moves /

T-Labs

08:00 08:40 (40 mins)

Main agenda

Registration and coffee

08:40 08:50 (10 mins)

Main agenda

Welcome from Knect365

08:50 09:10 (20 mins)

Main agenda

INNOVATOR’S WARM UP: In light of the industry shift towards telcos as an end-to-end service provider, the Open Mobile Alliance has embarked on a survey of mobile/IoT industry professionals to shed light on the following questions and more.

  • Seth Newberry - General Manager, Open Mobile Alliance

09:10 09:30 (20 mins)

Main agenda

OPENING KEYNOTE

  • Andrew Conway - Head of Network Strategy, O2

09:30 09:50 (20 mins)

Main agenda

Rapid Innovation and Intrapreneurship

  • Nicolas Bry - Innovations SVP at Orange Valley, Founder and Leader of Imagine With Orange and Intrapreneurs Studio, Orange

09:50 10:10 (20 mins)

Main agenda

Keynote presentation from Turk Telecom

  • Mehmet Ali Akarca - CEO Corporate Business Unit, Turk Telecom

10:10 10:30 (20 mins)

Main agenda

KEYNOTE OPEN Q AND A: If you were to offer your top three takeaways for facilitating and accelerating innovation across your business units, what would they be?

Interactive open A and A with the keynote speakers

  • Panellist Andrew Conway - Head of Network Strategy, O2
  • Panellist Mehmet Ali Akarca - CEO Corporate Business Unit, Turk Telecom
  • Panellist Nicolas Bry - Innovations SVP at Orange Valley, Founder and Leader of Imagine With Orange and Intrapreneurs Studio, Orange
  • Moderator Seth Newberry - General Manager, Open Mobile Alliance

10:30 10:50 (20 mins)

Main agenda

IMS - Create Bridges Not Islands

  • Ron Nessim - Chief Process Officer , Summit-Tech Communications

10:50 11:10 (20 mins)

Main agenda

SPOTLIGHT: A "Third Way" to Digital Transformation


Service providers face critical digital transformation challenges. Traditional approaches of investing in new, proprietary hardware-based solutions have become outdated, and cloudification through network functions virtualization (NFV) and software-defined networking (SDN) will take several years. This session examines a “third way” to transformation that lies between older legacy systems and full-blown virtualization to help service providers forge a fast and cost effective path to lead the digital economy.

  • John Arledge - General Manager, Applications, Nominum
  • Patrick Donegan - Chief Analyst – Mobile Networks & Telecom Network Security, Heavy Reading

11:10 11:20 (10 mins)

Main agenda

LIVE DEMONSTRATION IN PLENARY CONFERENCE ROOM FROM NOMINUM

11:20 12:20 (60 mins)

Main agenda

Networking coffee break, Speed Networking and tour of exhibition area

12:40 13:00 (20 mins)

Global Carrier Billing Summit

GCB Keynote SESSION: Making carrier billing accessible globally

  • Mahir Sahin - Head of Android Platform Partnerships for Africa, Google

13:00 13:20 (20 mins)

Global Carrier Billing Summit

SPOTLIGHT: Enabling the Future - From Direct Carrier Billing to Connected Commerce

  • The current state of play for mobile payments
  • What’s holding back the adoption of mobile payments?
  • Projected market development leading up to 2020
  • Sebastian Böhm - Senior Director Sales & Product Delivery mCommerce & Payment, DOCOMO Digital

13:20 14:20 (60 mins)

Global Carrier Billing Summit

Networking lunch and hosted roundtables

HOSTED ROUNDTABLES

Regional trends for direct carrier billing: Is this a viable solution for your customer base?

Antony Kiarie, Head of Wholesale & Roaming, Safaricom

Applications for carrier billing

Renan Abgrall, “Payment and New Revenues” BusinessUnit, Bouygues Telecom

Developing profitable partnerships

Enquire about moderating session carly.greene@knect365.com

Marketing and promotion

Enquire about moderating session

carly.greene@knect365.com

Effective platforms

Enquire about moderating session carly.greene@knect365.com

Would you like to lead one of our catered roundtables? Enquire about established roundtables or create your own

14:20 14:40 (20 mins)

Global Carrier Billing Summit

The current state of play for mobile payments

  • What’s holding back the adoption of mobile payments? 
  • Projected market development leading up to 2020
  • Ray Anderson - CEO, Bango, UK

14:40 15:00 (20 mins)

Global Carrier Billing Summit

CASE STUDY: Identifying and trialling new verticals in the carrier billing market

  • Overview of the value proposition for BouyguesTelecom’s carrier billing programme
  • Design and roll out: Initial market uptake of theprogramme
  • Consumer feedback, adoption and evolution• Maintaining a competitive edge: New applications
  • Renan Abgrall - Payment and New Revenues Business Unit, Bouygues Telecom

15:00 15:20 (20 mins)

Global Carrier Billing Summit

For Carriers, the Best Local Defense is a Global Offense

  • Jon Prideaux - CEO, Boku

15:20 16:20 (60 mins)

Global Carrier Billing Summit

Networking coffee break

16:20 16:40 (20 mins)

Global Carrier Billing Summit

Orange Case study: Direct carrier billing as an extension of mobile services

  • DCB : history and facts overview at Orange France 
  • The Three Challenges of our DCB Ecosystem 
  • Main concerns for the future
  • Stéphane Luciani - Head of Direct Carrier Billing Solutions, Orange France

16:40 17:20 (40 mins)

Global Carrier Billing Summit

PANEL DISCUSSION: Developing regional programmes for carrier billing

  • Ray Anderson - CEO, Bango, UK
  • Stéphane Luciani - Head of Direct Carrier Billing Solutions, Orange France
  • Renan Abgrall - Payment and New Revenues Business Unit, Bouygues Telecom
  • Sebastian Böhm - Senior Director Sales & Product Delivery mCommerce & Payment, DOCOMO Digital
  • ‎Christopher Rischard - CSO, D‎OCOMO Digital

17:20 17:25 (5 mins)

Global Carrier Billing Summit

Chair’s summary and close of conference day 1

12:40 13:00 (20 mins)

Service Delivery Innovation Summit

Digital Business Transformation / disruptive moves /

  • If you can’t beat them, join them! Overview of the project to become a managed OTT service provider
  • The case for making mobile phone numbers virtual• Shifting the mobile communication of our users to the cloud
  • Educating the consumer and promoting a new service
  • Heinrich Arnold - Executive Chairman , T-Labs

13:00 13:20 (20 mins)

Main agenda

Accellerating customer centric innovation based on excellent ICT networks

  • Perry Jackson - Senior Manager, Innovation Voice & Signalling, KPN

13:20 14:20 (60 mins)

Main agenda

Networking lunch break

HOSTED ROUNDTABLES: Revolutionizing voice and messaging

Karel Bourgois, Director - Product Owner – Libon, Orange

Monetizing content 

Sacha Visram, CEO, Glo Glu

Create your own! OTT driven by the operator 

Enquire about opportunities to moderate carly.greene@knect365.com 

14:20 14:40 (20 mins)

Main agenda

Innovating Service Creation using a JavaScript Environment instead of J2EE

  • Dr. Hans Huber - CTO, ECT

14:40 15:20 (40 mins)

Main agenda

CONTENT PANEL: Excelling in an evolving landscape: How are operators and OTT players capitalising on content?

  • Dave Williams - Consultant , Indepenedant
  • Sacha Visram - CEO, Glo Glu
  • Moderating Pablo Tomasi - Analyst, IHS
  • Karel Bourgois - former Director, Product Owner, Libon - Orange, Founder Voxist

15:20 16:20 (60 mins)

Main agenda

Networking coffee break and demo tour

16:20 16:40 (20 mins)

Service Delivery Innovation Summit

How OTT innovation can make voicemail relevant again in the 21st century

  • Karel Bourgois - former Director, Product Owner, Libon - Orange, Founder Voxist

16:40 17:20 (40 mins)

Main agenda

PANEL: Beyond payments: Capitalising on the growth of eCommerce

  • Afreena Noor - Insights & Innovation Partner, Telenor Pakistan
  • Moderator Enrique Velasco-Castillo - Senior Analyst, Analysys Mason
  • Anthony Kiarie - Head of Wholesale & Roaming, Safaricom
  • ONUR GÜVEN - Senior Manager, Mobile Financial Services, Turkcell

17:20 17:25 (5 mins)

Main agenda

Chair’s summary and close of conference day 1

  • Seth Newberry - General Manager, Open Mobile Alliance

12:40 13:00 (20 mins)

Rich Communication Summit

Google Keynote RCS

  • Jason Choy - Head of Business Development, Communications Products and Services, Google

13:00 13:20 (20 mins)

Rich Communication Summit

RCS KEYNOTE PRESENTATION: RCS as a platform – new opportunities for operator messaging

  • Martin Repp - Product Manager Rich Communication Services, Deutsche Telekom AG

13:20 14:20 (60 mins)

Main agenda

Networking lunch

14:20 14:40 (20 mins)

Rich Communication Summit

SPOTLIGHT SESSION: Is Universal Profile Enough?

  • Ron Nessim - Chief Process Officer , Summit-Tech Communications

14:40 15:00 (20 mins)

Main agenda

SPOTLIGHT SESSION: RCS Testing Challenges and Readiness

15:00 15:20 (20 mins)

Rich Communication Summit

CASE STUDY: RCS – What do Customers really think? Presenting results of customer research in Germany

  • Creating a product to reflect consumer behaviours
  • Identifying the gaps and ensuring consumer satisfaction
  • Results of the most recent survey and what can bededuced for the RCS community at large
  • Bianca Loewemann - Proposition Manager Voice & Messaging, Deutsche Telekom

15:20 16:20 (60 mins)

Main agenda

Networking coffee break and demos in exhibition area

16:20 17:00 (40 mins)

Rich Communication Summit

INDUSTRY LED PANEL: Moving towards a universal RCS profile

  • Why has rich communication developed more or less in regional pockets?
  • In relation to these regional programmes, what are the differentiators from one product to the next?
  • Where some products have met with mixed feedback,what attributes made your product successful?
  • Challenging the popularity of OTT: Is the purpose of RCS to take on OTT or offer a compatible product with a more reliable connection?
  • How can you change popular opinion or help inform your consumer base?
  • Looking forward: What can operators expect over the next year?
  • Martin Repp - Product Manager Rich Communication Services, Deutsche Telekom AG
  • Pierre Roche - Head of Product Delivery , Communication Services, Orange
  • Moderator David O'Byrne - IP Communications Project Director, GSMA
  • Ron Nessim - Chief Process Officer , Summit-Tech Communications

17:00 17:40 (40 mins)

Rich Communication Summit

THOUGHT LEADERSHIP BOARD

Each section, directed by a moderator, is given 30 minutes to discuss a strategy for their given topic. At the end, each table will have 5 minutes to briefly summarise their discussion and conclusion.

  • Product development
  • Product deployment
  • Effective marketing to inform consumer behaviour
  • Using consumer feedback to inform future developments
  • Effective monitoring of consumer behaviour

17:40 17:45 (5 mins)

Main agenda

Chair’s summary and close of conference day 1

17:45 18:45 (60 mins)

Main agenda

Networking drinks reception and Innovation Awards