Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 06
Show Filter
07:30 - 08:30 60 mins
Info
Analyst Breakfast Briefings
AI in the Smart Home: Where's the Money? - Jack Narcotta & Bill Ablondi, Strategy Analytics

Please join us for our early morning sessions and kick off your day with round table discussions led by industry leaders across the Smart Home spectrum.

08:40 - 08:50 10 mins
Keynote
Chairman’s Opening Remarks
08:50 - 09:10 20 mins
Keynote
Presentation: The future of interaction between humans and technology and how it is changing
09:10 - 09:30 20 mins
Keynote
Presentation: Mesh Networking: The Next-Generation Smart Home Experience
  • Gopi Sirineni - Vice President of the Connectivity Business Unit, Qualcomm Technologies, Inc.
09:30 - 10:10 40 mins
Info
Keynote
PANEL: Evolving Smart Home Market - New Capabilities, New Services, New Opportunities
  • Moderator Francesco Radicati - Technology Analyst, State Farm
  • Michele Turner - Director, Smart Home Ecosystem, Google
  • Alec Rooney - Founder and CTO, Minim
  • Ryan Kim - CEO, Phyn
  • Itamar Novick - Chief Business Officer, Life360
  • Home safety & security, appliances, entertainment, lighting, HVAC, healthcare, kitchen appliances
  • Major growth drivers are increasing awareness related to safety & security, increasing consumer need for simplicity and a personalized experience, and growing adoption of cloud-based technologies 
  • Emerging trends focus around voice-assistant technologies 
10:10 - 11:10 60 mins
Networking Break
Networking Coffee Break
11:10 - 11:20 10 mins
Track 1: Market Landscape
Chairman's Opening Remarks
11:20 - 11:40 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: The strategy of interoperability and building self-sustaining ecosystems in IoT and Smart Homes
  • George Yianni - Head of Technology, Philips Hue
  • Platforms must be open and easy for developers to utilize.
  • It is important to regularly inject new features and platform capabilities based on consumer and developer feedback
11:40 - 12:00 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: Marketing in the New Audio Age
  • Meg Goldthwaite - Chief Marketing Officer, NPR

This presentation will share research and other data examining how voice-driven technologies such as Alexa and Google Home are changing consumer behavior and what that means for content providers, marketers, and society as a whole.

12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 1: Market Landscape
PANEL: Smart Entertainment Devices Augmenting Lifestyles
  • JP Abello - Founder, NewTech Endeavors
  • Arsham Hatambeiki - Senior Vice President, Product & Technology, Universal Electronics Inc.
  • Mark Honeycutt - Chief Executive Officer, Maximus
  • Bring increased level of home automation beyond practical devices                                                                                 
  • Ability for all entertainment devices to be connected & managed by smart hubs in any room of the house and through single interface
  •  Smart, connected speakers and TVs augment existing on-demand viewing and listening, presenting live TV in higher definition than ever before 
  •  
  • Ability to watch real-time feed from security cameras, baby monitors, etc through smart TV                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
12:40 - 13:40 60 mins
Networking Break
Networking Lunch
13:40 - 14:00 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: Converging Automotive and Home Environment
  • Home platform able to communicate with smart car system, 'follow' you from home to car to work, etc        
  • Ability to monitor home from dashboard
14:00 - 14:20 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: Creating Resilient and Sustainable Communities
  • George Karayannis - Executive Director, Panasonic CityNOW
  • How is a 'resilient and sustainable community' different than a traditional community?
  • What is the state of the industry in terms of community resiliency?
  • What is needed to scale the development of resilient and sustainable communities?
14:20 - 14:40 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: AI in the Home: Where's the Money?
  • Bill Ablondi - Director Smart Home Strategies, Strategy Analytics
  • Will AI accelerate the adoption of smart home products and services? Which ones?
  • What consumer pain points will be alleviated by AI technologies? By which technologies?
  • What is the timeline for compelling AI capabilities to become commercialized?
    • What are the stages of development and where are we today?
  • How much will consumers spend on AI-based solutions in the smart home? When?
14:40 - 15:00 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: The Art of Translation
  • Sharon Profis - Executive Editor, CNET at CBS Interactive
  • How do vendors and designers communicate with the market?
  • Helping manufacturers remove the confusion layer
  • The differences in communicating with early adopters vs new consumers
15:00 - 16:00 60 mins
Networking Break
Networking Coffee Break
16:00 - 16:20 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Fireside Chat: The Smart Home Promise: Using the IoT Revolution to Build Trust
  • Speaker Ashwin Krishnan - COO of UberKnowledge, Ashwin Krishnan LLC
  • The Smart Home ecosystem needs to think holistically and long term in order to build consumer trust
  • GDPR has heightened consumer awareness as to personal information rights and privileges around the globe
  • It is necessary to build a greater sense of trust by explaining why consumer data is harvested, how it is used to make their experience better, and providing incentives that are useful and tangible for the consumer
16:20 - 17:00 40 mins
Info
Track 1: Market Landscape
PANEL: Servicing the Smart Home: A Growth Market Opportunity
  • Moderator Patrice Samuels - Senior Analyst, Parks Associates
  • Shuvankar Roy - VP Xfinity Home Security & Automation, Comcast
  • Jack Narcotta - Senior Industry Analyst, Strategy Analytics
  • Alex Levin - Senior Vice President of Growth, Handy
  • A need exists for IoT-related customer service to help with challenges homeowners are not prepared for
  • Consumers need service models to manage upgrades and minimize costs of maintenance, replacements, etc
  • Service opportunities through the need for cyber security support
17:00 - 18:00 60 mins
Networking Break
Networking Drinks Reception
11:10 - 11:20 10 mins
Track 2: Technical Challenges
Chairman's Opening Remarks
11:20 - 11:40 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: Automotive Connectivity and the Smart Home
  • Using infotainment to connect with IoT devices in a smart home
  • Voice AI allowing drivers to manage their homes from any location
11:40 - 12:00 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Bridging the gap: Designing complex intuitive interfaces to control the smart home prior to the introduction of true natural language processing
  • Noah Fishel - User Experience Researcher & Designer, Thug Design

The amount of technology and intelligence in the home is growing at a rapid rate, but the sophistication of the tools consumers are given to interact with their homes is lagging behind. Current solutions tend to be siloed, tethered to the user’s smartphone. and require a lot of effort and learning to extract value.

The development of true natural language processing is likely the end solution to this problem. Language and conversation are user interfaces that are intuitive to users and contain more than sufficient complexity to control the home seamlessly. However, that technology is still years away and the intelligence of the home will keep increasing in the meantime.

In this talk we will explore design principles and innovative approaches that can be applied in the interim to improve the user experience of the smart home products of the near future.

12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
PANEL: Driving Universality & Ubiquity Through Improved AI
  • Moderator Bill Ablondi - Director Smart Home Strategies, Strategy Analytics
  • Panelist Mike Soucie - Senior Product Marketing Manager, Nest at Google
  • Panelist Bryan Kissinger - Director, Digital Home Product Management, Comcast
  • Panelist Rahul Baxi - Founder & Chief Innovator, SmartyPans, Inc
  • Panelist Sujeeth Kanuganti - CTO, Aira Tech Corporation
  • User’s technical abilities become less important – anyone can interact with the technology
  • AI becomes able to make decisions through experience – less direct interaction with homeowners over everyday details
  • Requires partnerships in order to create a leap forward in NLP and ML
12:40 - 13:40 60 mins
Networking Break
Networking Lunch
13:40 - 14:00 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: Understanding the impacts - Positive & Negative - of AI on the Smart Home
  • Jessica Groopman - Industry Analyst & Founding Partner, Kaleido Insights

The real benefit of AI in the smart home is not that we can commercially deploy AI-powered devices, it is that these techniques introduce new ways to dramatically improve customer experience, security, and interactions. But introducing machine learning to smart home devices and CX is easier said than done. Join industry analyst and founding partner of Kaleido Insights, Jessica Groopman for real-world look at the opportunities AI presents and the unique set of challenges that emerge. Attendees will learn:

  • How to contextualize AI in smart home's evolution
  • Real-world examples of AI in the smart home
  • How to analyze the opportunities for risk assessment
  • Implications for the ecosystem
14:00 - 14:20 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: Driving the Learning Assistant: NLP and ML
  • Natural language processing allows AIs to comprehend what humans are requesting                                                                 
  • Machine learning allows platforms to learn homeowners' habits over time and anticipate needs without direct interaction
  • Devices connected to platforms with good NLP and ML improve UX and adoption
14:20 - 15:00 40 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
PANEL: Breaking the impasse: Enterprises and Open Source collaborating to achieve common goals
  • Moderator Cesare Garlati - Chief Security Strategist, prpl Foundation
  • Open Source software is better for security, quality, and interoperability in creating embedded systems in a healthy ecosystem
  • This seems counter-intuitive from an Enterprise perspective, but is that true?
  • How can these different sides of the equation work together in an effective manner that benefits all involved?
15:00 - 16:00 60 mins
Networking Break
Networking Coffee Break
16:00 - 16:20 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: Voice isn't everything - A look at alternatives to voice assistants
  • Moderator Mark Beccue - Principal Analyst, Tractica
  • When does it make the most sense to have a voice assistant?
  • Gesture interface as an alternative to voice
  • How practical are biometric interfaces?
16:20 - 16:40 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: DIY AI: From sorting your photos to anticipating your comfort
  • Tahl Milburn - CEO and Founder, LifeState
  • NLP like Alexa and Google Home have been huge; what else can AI do in the home?
  • For the DIYer, Google Vision (AI) can assess your pictures and some new DIY AI tools can get you a step closer to HAL
16:40 - 16:50 10 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: 10-Minute Startup Showcase

An opportunity for a participating startup to showcase their solution in front of the Smart Home Ecosystem.

16:50 - 17:00 10 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: 10-Minute Startup Showcase

An opportunity for a participating startup to showcase their solution in front of the Smart Home Ecosystem.

17:00 - 18:00 60 mins
Networking Break
Networking Drinks Reception