Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 07
Show Filter
07:30 - 08:30 60 mins
Info
Analyst Breakfast Briefings
Analyst Breakfast Briefings

Please join us for our early morning sessions and kick off your day with round table discussions led by industry leaders across the Smart Home spectrum

08:40 - 08:50 10 mins
Keynote
Chairman's Opening Remarks
08:50 - 09:10 20 mins
Info
Keynote
Presentation: Smart Home Platforms: the Backbone of Connected Living
  • Required in order to effectively manage connected homes
  • Function as intermediary between homeowners and connected devices
09:10 - 09:30 20 mins
Info
Keynote
Presentation: Cyber securing Smart Homes and protecting digital lives
  • Where should the primary defense of data take place: in the device, at the gateway, or through the homeowner's actions?
  • Preventing Trojan Horses - educating homeowners and device designers to prevent circumventing security from the inside
09:30 - 10:10 40 mins
Info
Keynote
PANEL: The fully integrated Smart Home market: The road to interoperability
  • Tom Stimac - Chief Innovation Manager, GE Lighting
  • The need for all elements of the market to have a working knowledge of each other
  • Device designers and service providers understanding the need for cyber security
  • Demonstrated integration of all market elements will become critical to overcoming consumers' perceived roadblocks (interoperability, security, maintenance)
10:10 - 11:10 60 mins
Networking Break
Networking Coffee Break
11:10 - 11:20 10 mins
Track 1: Market Landscape
Chairman's Opening Remarks
11:20 - 11:40 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Fireside Chat: Integrating Smart Home Technology into Properties, both existing and new
  • Speaker Angel Piontek - Associate Broker & VP of Marketing, Coldwell Banker
  • Bringing Multi-dwelling buildings into the Smart Home Era
  • Building new homes that are smart from the ground up
  • Avoiding “tech for tech’s sake”: Installing useful technologies with a shelf life
11:40 - 12:00 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: Leveraging the Telco Advantage to Compete in the Smart Home Market
  • Telecom operators have key assets available to capture a significant part of the Smart Home market                 
  • Their existing role in the consumer market means they are already able to provide customer service and support, manage network capabilities, and offer interoperable solutions
12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 1: Market Landscape
PANEL: Smart Home Data & the Facebook Effect
  • Moderator Ashley Daigneault - Vice President, Caster Communications
  • Information generated by smart devices is valuable to many parties
  • What is the most realistic, safe, and fair way to monetize this data for all parties involved?
  • What does ‘monetization’ look like for device designers, service providers, consumers, etc?
12:40 - 13:40 60 mins
Networking Break
Networking Lunch
13:40 - 14:00 20 mins
Info
Track 1: Market Landscape
Presentation: Asia and the Future of Smart Home
  • Highest forecast growth market due to increasing adoption of cloud-based technologies
  • Increasing urbanization and rising standard of living
  • Increasing government expenditure on smart & integrated cities
14:00 - 14:40 40 mins
Info
Track 1: Market Landscape
PANEL: Evolving to attain deeper Smart Home automation
  • Annie Cheung - Co-Founder & Head of Product, NOON Home, Inc
  • Blake Kozak - Principal Analyst, Smart Home and Security Technology, IHS Markit
  • Terry O'Shea - Chief Technology Officer, Nytec
  • As the technology evolves, the need for direction interaction to perform routine, daily tasks will disappear
  • Platforms and devices working together in the background to keep homes humming
14:40 - 15:40 60 mins
Networking Break
Networking Coffee Break
11:10 - 11:20 10 mins
Track 2: Technical Challenges
Chairman's Opening Remarks
11:20 - 11:40 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: Managing cyber security throughout the life cycle of a product: process, design, and testing activities
  • Laura Elan - Senior Manager, Cybersecurity, CSA
  • Information security management system activities
  • Secure development lifecycle processes to consider
  • Essential product security capabilities to consider
  • Security verification & validation activities manufacturers should consider
11:40 - 12:00 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: Why it is critical: The role of Cybersecurity in the smart Home
  • Securing access to homes and preventing potential 'piggy-backing' of cyber bots on home networks             
  • Creating security that is not easily circumvented by homeowners
12:00 - 12:40 40 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
PANEL: The Virtual Watch Dog: Assistant, Stand Guard!
  • Ina Wanca - Cybersecurity Professor, New York University
  • Chris Kocher - Founder and Managing Director, Grey Heron Venture Consulting
  • Using AI as an educated and proactive threat detection tool
  • The role integrated cameras and sensors play in aiding security AI
  • AI managing hacking alerts, password management
12:40 - 13:40 60 mins
Networking Break
Networking Lunch
13:40 - 14:00 20 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
Presentation: Smart Home Interoperability: Open Source to the Rescue
  • Cesare Garlati - Chief Security Strategist, prpl Foundation

Interoperability is key for the success of the Smart Home. However, the technology stack required to deliver these applications is still largely proprietary. This hinders mainstream adoption and ultimately innovation. While some vendors pursue a traditional captive consumer lock-in strategy, many others increasingly embrace the open source model where companies don't compete on the basics but rather collaborate at the development of open standards. In this presentation Cesare Garlati, Chief Technology Strategist at prpl Foundation, will share some key insights on the prplWRT initiative where global operators have joined forces with their ecosystems to develop open source technology stacks open for all for the benefit of the smart society of the future.

  • Smart Home Interoperability - where are we?
  • The traditional home gateway "spaghetti" technology stack
  • prplWRT: an alternative open source model
14:00 - 14:40 40 mins
Info
Track 2: Technical Challenges
PANEL: Assessing Wireless Options for the Smart Home Market
  • Mitchell Klein - Executive Director, Z-Wave Alliance LLC
  • Tobin Richardson - President and CEO, Zigbee Alliance
  • Ken Kolderup - VP Marketing, Bluetooth SIG
  • Safety & security applications (remote monitoring)
  • NB-IoT, LP-WAN
14:40 - 15:40 60 mins
Networking Break
Networking Coffee Break
15:40 - 16:00 20 mins
The Future of Home Robotics
Presentation: iRobot Case Study
  • Chris Jones - VP Technology, iRobot
16:00 - 16:20 20 mins
Info
The Future of Home Robotics
Presentation: Laying the foundation for home robotics
  • Creating the ecosystem for home robots to interact physically within the home as well as in the ether
  • Understanding the AI technologies and their required collaboration
  • Scoping out the competition to find your niche in the home
16:20 - 17:00 40 mins
The Future of Home Robotics
PANEL: Home Robotics: Platform Assistants in Physical Form
  • Christopher Caen - Head of Marketing, Formerly, Ecovacs Robotics, Inc