Software-Driven Operations is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Neil McRae

BT Keynote Presentation: The Path to Real Automation

BT

José Manuel de Arce

SERVICE PROVIDER FIRESIDE CHAT: TELEFONICA

Telefónica

Nurit Sprecher

PARTER KEYNOTE: ETSI ZERO-TOUCH NETWORK & SERVICE MANAGEMENT

ETSI ISG ZSM

Nov 07
Show Filter
08:00 - 09:00 60 mins
REGISTRATION & BREAKFAST
09:00 - 09:15 15 mins
WELCOME: INTRODUCTION & HEAVY READING RESEARCH PRESENTATION
  • Presenter James Crawshaw - Senior Analyst, CSP IT & Automation, Heavy Reading
09:15 - 09:35 20 mins
BT Keynote Presentation: The Path to Real Automation
  • Neil McRae - Managing Director and Chief Architect, BT
09:35 - 10:25 50 mins
Info
PANEL: ORCHESTRATING THE LIFECYCLE OF NETWORK SERVICES – CHALLENGES & OPPORTUNITIES
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, CSP IT & Automation, Heavy Reading
  • Panelist Ari Banerjee - Vice President of Strategy, Netcracker
  • Panelist Ian Bresnahan - CEO, Itential
  • Panelist Ahmed El Sawaf - Network Transformation and Telco Cloud Senior Advisor, Saudi Telecom Company
  • Panelist José Manuel de Arce - OSS Manager, Telefónica
  • Panelist Steve Payne - Vice President, EMEA Sales, Sedona Systems
  • Roy Silon - VP R&D, Atrinet

Automating service design and deployment across test and production networks brings new challenges for engineers and operations staff. While these teams have historically acted independently, there is a need for greater collaboration going forward and a need for new tools to support their workflows. This panel will explore the challenges and opportunities of orchestrating the complete lifecycle of network services from design to retirement.

10:25 - 10:45 20 mins
Info
PLATINUM SPONSOR KEYNOTE: Accelerating New Revenue With Multicloud
  • Speaker Sanjay Mewada - Chief Strategy Officer, Netcracker

Time-to-market is one of the main barriers to success in highly competitive digital cloud markets. Sanjay will discuss how a multicloud strategy can help overcome time-to-market challenges and tap into new service revenues faster.

10:45 - 11:00 15 mins
COFFEE BREAK
11:00 - 11:20 20 mins
SERVICE PROVIDER FIRESIDE CHAT: TELEFONICA
  • Speaker José Manuel de Arce - OSS Manager, Telefónica
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, CSP IT & Automation, Heavy Reading
11:20 - 12:00 40 mins
Info
PANEL: SERVICE ASSURANCE IN CLOUD NATIVE 5G NETWORKS
  • Moderator Gabriel Brown - Principal Analyst, Heavy Reading
  • Panelist Pål Grønsund - Senior Research Scientist, Telenor
  • Panelist Mounir Ladki - President & Chief Technology Officer, MYCOM OSI
  • Panelist George Oakes - Senior Director, DC Integration Service Marketing, Huawei

Mobile operators worldwide are on the verge of launching 5G networks. This session discusses this the critical role of service assurance in optimizing network performance and customer experience in converged 4G/5G networks. Specifically, it will address monitoring and assurance of the "cloud-native" EPC and standalone 5G core that is composed of microservices, deployed on cloud infrastructure and distributed. This panel will also look at how service assurance plays out in end-to-end service quality, with a focus on granular and dynamic network slices.

12:00 - 13:00 60 mins
LUNCH, NETWORKING & TABLETOP DISPLAYS
13:00 - 13:45 45 mins
Info
PANEL: TELEMETRY & ANALYTICS – HOW TO GET BETTER INSIGHTS INTO NETWORK & SERVICE PERFORMANCE
  • Moderator Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
  • Panelist John Clowers - Senior Manager of Systems Engineering, Automation and Orchestration, Cisco
  • Panelist José Domingos - OSS Chief Platform Architect, BT
  • Panelist Luke Lim - Head of Solutions Engineers, EMEA, SevOne

Operators are embracing telemetry to collect huge quantities of data about their networks and the services running on top with a view to conducting sophisticated analytics. However, managing and analyzing this data continues to present a challenge to operators. This panel will explore the landscape of open source and commercial tools that can help transform these data sets into valuable insights.

13:45 - 14:00 15 mins
Info
MYCOM OSI Keynote Presentation: Assuring Carrier-Grade Digital Services & Networks: the Essential Building Blocks
  • Mounir Ladki - President & Chief Technology Officer, MYCOM OSI

This presentation will provide real-world insights into the objectives, challenges and benefits of delivering closed loop assurance across cloudified CSP networks. Mounir will outline his vision for a fully automated telco cloud, and share MYCOM OSI's recent efforts and insights on building the practical building blocks to achieve this, through collaborative projects involving AI, machine learning, open source technology, standards and open APIs.

14:00 - 14:15 15 mins
Info
PLATINUM SPONSOR KEYNOTE: HUAWEI
  • Jessica Kim - Technology & Strategic Planner, SoftCOM AI CTO Office, Huawei
14:15 - 14:35 20 mins
COFFEE BREAK & TABLETOP DISPLAYS
14:35 - 15:20 45 mins
Info
PANEL: HOW CSPS ARE LEVERAGING OPEN APIS TO MAKE THEIR NETWORKS MORE PROGRAMMABLE
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, CSP IT & Automation, Heavy Reading
  • Panelist Justin Fielder - CTO, Zen Internet
  • Panelist Mounir Ladki - President & Chief Technology Officer, MYCOM OSI
  • Panelist Lester Thomas - Chief Systems Architect, Vodafone

In 2015, SmartBear, in conjunction with Apigee, Google, IBM, Microsoft, PayPal and others, announced the formation of the Open API Initiative, an open source project under the Linux Foundation. A year later, the TM Forum launched its Open API Program, which was collaboratively developed by service providers to transform IT, increase operational agility and improve customer centricity. Looking toward 2019 and beyond, how can telcos participate in the open API economy and migrate towards a platform business model? What are the drivers and challenges around API adoption? What is the return on investment for APIs? And what strategies are telcos adopting when implementing Open APIs?

15:20 - 16:10 50 mins
Info
PANEL: LEVERAGING OPEN SOURCE FOR NFV ORCHESTRATION MATURITY, MODULARITY & MONEY
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, CSP IT & Automation, Heavy Reading
  • Panelist Davide Cherubini - Lead Software, Open Source and Labs Strategy, Planning and Operations Cloud & Automation CoE, Vodafone
  • Panelist Johan Gustawsson - Head of Network Engineering, Telia Carrier
  • Panelist Nurit Sprecher - Vice Chair, ETSI ISG ZSM
  • Panelist Barry Graham - Independent Technology Advisor, Independent
  • Panelist Ahmed El Sawaf - Network Transformation and Telco Cloud Senior Advisor, Saudi Telecom Company

What are the best strategies for deploying open source in CSP networks, in particular to support the transition to NFV? What is the maturity level of open source projects and how will vendors make the economics work for them? Will they be implemented as modular components or as full platforms? This panel will address these questions as well as the challenges operators face to ensure support for robust implementations of open source.

16:10 - 16:25 15 mins
PARTER KEYNOTE: ETSI ZERO-TOUCH NETWORK & SERVICE MANAGEMENT
  • Speaker Nurit Sprecher - Vice Chair, ETSI ISG ZSM
16:25 - 17:25 60 mins
NETWORKING RECEPTION & TABLE-TOP DISPLAYS