Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 03
Show Filter
Showing of Streams
16:10 - 16:50

Drinks Reception and Networking

Showing of Streams
18:45 - 20:30

TechXLR8 Awards Ceremony

08:40 - 09:00 20 mins
IoT World Asia: Keynotes
IoT: The Calm Before the Storm
  • Charles Anderson - Founder, Charles Reed Anderson & Associates
more
08:40 - 10:30 110 mins
5G Asia: Road to 5G
See 5G Asia Keynotes
08:40 - 10:30 110 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
See 5G Asia Keynotes
08:40 - 10:30 110 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
See 5G Asia Keynotes
09:00 - 09:20 20 mins
IoT World Asia: Keynotes
Fireside Chat: Unlocking Innovation to Deliver a Fully Connected Future
  • Charles Anderson - Founder, Charles Reed Anderson & Associates
  • Steve Leonard - CEO, SGInnovate
more

  • What do enterprises really need from end-end solutions and how can the IoT value chain meet these demands?
  • How can IoT impact enterprise productivity and enhance processes to create value?
  • Is digital disruption coming faster than enterprises can cope? 
09:00 - 09:20 20 mins
5G Asia: Keynotes
The world’s first KT 5G Olympics
  • Pyoung-Soo Park - Vice President, Mobile Access Network Technology Dep., Korea Telecom
more
  • KT's 5G Olympic use case preparation
  • 5G key technologies and specifications
  • Strategy of interoperability with future global 5G standard release
  • Roadmap to 2018 trial network rollout and full commercial rollout in 2019
09:00 - 09:20 20 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
The world’s first KT 5G Olympics
  • Pyoung-Soo Park - Vice President, Mobile Access Network Technology Dep., Korea Telecom
more
  • KT's 5G Olympic use case preparation
  • 5G key technologies and specifications
  • Strategy of interoperability with future global 5G standard release
  • Roadmap to 2018 trial network rollout and full commercial rollout in 2019
09:00 - 09:05 5 mins
AI Summit: Keynotes
Chairman’s opening remarks
more

Clint Wheelock, Managing Director, Tractica  

09:05 - 09:30 25 mins
AI Summit: Keynotes
State of Play Opening Keynote: AI empowering business in the APAC region
more

Lawrence Liew, Director, AI Industry Innovation, AISingapore

09:20 - 09:40 20 mins
IoT World Asia: Keynotes
The ‘How’ of IOT – Setting Yourself Up for Success
  • Ruma Balasubramanian - Vice President, Enterprise Business & Digital Transformation, Cisco
more

How do you kick off your IoT journey, confident that you will deliver the business outcomes that your company is looking for? Ruma Balasubramanian talks through 5 fast paths to achieve those outcomes on your IoT journey, and what they tell us about the key principles to IoT success.


09:20 - 09:40 20 mins
5G Asia: Keynotes
Designing your 5G future
  • Dr. Magnus Ewerbring - Chief Technology Officer, Ericsson Asia-Pacific
more
  • Create your 5G business now
  • Evolve to a dynamic 5G network
  • Automate your 5G operations


09:20 - 09:40 20 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Designing your 5G future
  • Dr. Magnus Ewerbring - Chief Technology Officer, Ericsson Asia-Pacific
more
  • Create your 5G business now
  • Evolve to a dynamic 5G network
  • Automate your 5G operations


09:30 - 10:00 30 mins
AI Summit: Keynotes
Putting Data to work through AI
more

All around us, AI and data are driving digital transformation. Companies that invest heavily in cloud, data and AI have nearly double the operating margin of those that do not. By partnering with Microsoft, enterprises are driving innovation and differentiation for their business. Microsoft delivers a consistent, hybrid AI and data platform across on-premises and cloud so customer can develop their application and deploy across all workloads including machine learning, OLTP, BI, data warehousing, and big data. In this session we share the story of Microsoft AI with its capabilities, innovations, and how customers are benefiting from it.

Darmadi Komo, Director of Technical Marketing, Microsoft

Arijit Roy, Sales Director - Azure Analytics and Data Platform, APAC, Microsoft  


09:40 - 10:00 20 mins
IoT World Asia: Keynotes
Building an Adaptable Regional Growth Strategy to Firmly Position Asia on the Global IoT Map
  • Steve Walker - Chief Information Officer, Asia Pacific, DHL
more
  • Assessing the commercial opportunities from IoT across the APAC and how far away are they from being realised?
  • What opportunities exist in creating new business models from the IoT?
  • How can you develop a regional strategy that incorporates economically and culturally diverse markets?
  •  What business outcomes are driving increased adoption of IoT technologies? 
09:40 - 10:10 30 mins
5G Asia: Keynotes
Panel: Modernising the building blocks of the network
  • Moderator: Richard Swinford - Partner - Telecoms & Media Strategy Corporate Finance, Arthur D. Little
  • Fumio Watanabe - Chairman, KDDI R&D labs
  • Priyantha Fernandez - Chief Network Officer, Sri Lanka Telecom
more
  • Emerging use cases driving next generation network development – massive mobile broadband, IoT, ultra-reliable networks etc
  • Key technologies that will enable 5G
  • Development of technology standards and specifications
  • The role of NFV, SDN, MEC etc
  • Overcoming regional connectivity requirements and challenges
09:40 - 10:10 30 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Panel: Modernising the building blocks of the network
  • Moderator: Richard Swinford - Partner - Telecoms & Media Strategy Corporate Finance, Arthur D. Little
  • Fumio Watanabe - Chairman, KDDI R&D labs
  • Priyantha Fernandez - Chief Network Officer, Sri Lanka Telecom
more
  • Emerging use cases driving next generation network development – massive mobile broadband, IoT, ultra-reliable networks etc
  • Key technologies that will enable 5G
  • Development of technology standards and specifications
  • The role of NFV, SDN, MEC etc
  • Overcoming regional connectivity requirements and challenges
10:00 - 10:30 30 mins
IoT World Asia: Keynotes
Keynote Panel Session: Delivering the Real Potential in IoT - How do we Get There?
  • Moderator Charles Anderson - Founder, Charles Reed Anderson & Associates
  • Jai Thampi - Head of IoT Solutions – APAC, Electrolux
  • Stan Fiala - Applications & Analytics Sales, Asia Pacific & Japan, Nokia
  • George Thomas - CIO - Asia Pacific; Head of Technology, Data & Information Management, JLL
  • Csilla Kohalmi-Monfils - EVP Strategy & New Business, ENGIE Asia Pacific
more
  • How far are we from a connected & intelligent future?
  • Hype vs value across the IoT landscape
  • Building your IoT business model – where is the commercial opportunity and how do you justify it?
  • Is regulation and insecurity hindering IoT innovation?
  • Examples of where businesses are winning with IoT
  • Internal efficiencies vs external opportunities
10:00 - 10:30 30 mins
AI Summit: Keynotes
Panel: What is AI doing for business today and what is it expected to deliver?
more

There is significant number of AI applications that have been launched and are already being implemented in order to reduce costs, enhance productivity, improve customer satisfaction and increase revenues. The star-studded panel brings together business leaders with AI vendors to discuss the synergy the market is forging, discussing success stories and real-case examples of AI transforming organisations. It will also look at what remains to be done, and what expectations there are of AI technologies from the business community in the future.

Panel introduced by Sreeram Iyer, COO Institutional Business, ANZ Bank  

Vic Tham, COO, Global Transaction Services, Asia Pacific, Bank of America Merrill Lynch  

Dr. Deb Goswami, Data Scientist, Dentsu Aegis  

Richa Goswami, APAC Head of Digital, Consumer Healthcare, Johnson & Johnson  

Mark Jansen, PwC Singapore Data & Analytics, Pricewaterhouse Coopers 

Moderator Aditya Kaul, Research Director, Tractica 

10:10 - 10:30 20 mins
5G Asia: Keynotes
Connecting the next billion users
  • Gulzar Azad - Country Head - Connectivity, India, Google
more
10:10 - 10:30 20 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Connecting the next billion users
  • Gulzar Azad - Country Head - Connectivity, India, Google
more
10:10 - 10:30 20 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Opening Remarks and Expert Analysis: Industry Growth to Date and Expectations for the Future
  • Vanessa Radd - Founding Member, XR Alliance and VRAR Association
  • Chris Gomez - Vice President, XR Alliance and VRAR Association
more
  • VR/AR/MR - Opening the Door to Commercialization and Profitability
  • How VR and AR Are Revolutionizing the World in Which We Live
  • Expert Analysis: Industry Growth and Expectations for the Future
  • Commercializing VR and AR: Where Do the Opportunities Lie?
10:30 - 11:30 60 mins
IoT World Asia: Keynotes
Morning Coffee and Networking
10:30 - 11:30 60 mins
5G Asia: Keynotes
Morning Coffee and Networking
10:30 - 11:30 60 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Morning Coffee and Networking
10:30 - 11:30 60 mins
AI Summit: Keynotes
Morning Coffee and Networking
10:30 - 11:30 60 mins
5G Asia: Road to 5G
Morning Coffee and Networking
10:30 - 11:30 60 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Morning Coffee and Networking
10:30 - 11:30 60 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
Morning Coffee and Networking
10:30 - 10:50 20 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
How is AR Reinventing the Automotive Industry?
  • Tobias Neffle - Regional Product Manager, Bosch
more

Augmented Reality has the potential to become the combining visual interface, which provides any relevant information to the automotive professional where needed, directly on the respective vehicle. The biggest challenge with AR in the automotive industry is the high amount of different vehicles and variances. In this presentation you will see AR solutions in the areas of diagnostic, repair, manufacturing, marketing all the way to sales.

10:40 - 11:00 20 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Introduction to Lean In Singapore, speakers and agenda
  • Lynette Ooi - Corporate Counsel, Amazon
  • Genevieve Ding - Business Development/Product Lead, Fintech initiative, National Trade Union Congress (NTUC) Enterprises
more
  • What are Lean In and Women in Tech?
  • Overview of today’s program and speakers
  • Launch of the “Hidden Figures” story contest

Lynette Ooi, Corporate Counsel, Amazon

Genevieve Ding, Business Development/Product Lead, Fintech initiative, NTUC Enterprises

10:50 - 11:10 20 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
New Opportunities for Creators, Storytellers, Retailers and Brands
  • Andrew Psarianos - Founder and CEO, Picture Perfect Productions
more
  • VR gaming is taking off, but cinematic VR is still in nascent stages. How can we close this gap?
  • We will discuss what cutting edge technological methods cinematic VR can leverage to cross the barrier into mainstream content
  • How can these technological developments change the role of the viewer and improve user experience?
  • How does VR open up opportunities for creators, storytellers, retailers and brands?
11:00 - 11:25 25 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Women in Tech: Past, present & future
  • Lynette Ooi - Corporate Counsel, Amazon
  • Genevieve Ding - Business Development/Product Lead, Fintech initiative, National Trade Union Congress (NTUC) Enterprises
more
  • Statistics: past & present
  • Women who made significant contributions in the history of tech
  • The business case for gender diversity
  • Key challenges

Lynette Ooi, Corporate Counsel, Amazon

Genevieve Ding, Business Development/Product Lead, Fintech initiative, NTUC Enterprises

11:10 - 11:40 30 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Panel Debate: VR vs AR vs MR: Which will Dominate?
  • Moderator Vanessa Radd - Founding Member, XR Alliance and VRAR Association
  • Chris Gomez - Vice President, XR Alliance and VRAR Association
  • Thomas Smart - Digital Lead APAC, Lloyd’s Register
  • Theo Valich - Founder, VR World & Executive Advisor, VR First
  • Keya Chaturvedi - Trend Research Manager, DHL
more
  • Which VR and AR are likely to develop the most quickly and where should our attentions lie?
  • Key technology issues for future VR services – what still needs to be developed and what must the industry do to expand and flourish?
  • What are the steps which need to happen for VR and AR technology to become normality across the world
  • Will there be sufficient content to sustain manufacturer sales?
  • Forecasts for the success of VR and AR in the next 5 years
11:25 - 12:40 75 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Gender diversity strategies: What works
  • Moderator Bjorn Engelhardt - Senior Vice President, Asia Pacific and Japan, Riverbed Asia Pacific & Japan (APJ)
  • Karen Loon - Financial Services Assurance Partner, Banking and Capital Markets Leader, Territory Diversity Leader, PwC
  • Dharmendra Yadav - Vice-President, Singapore Corporate Counsel Association
  • Roopal Malpani - Diversity, Culture and Engagement Manager – APAC, Experian
  • Weng Wanyi - Superintendent of Police, Assistant Director, Next Generation Systems Directorate
more
  • Guest speakers
  • Q&A / Panel

Speakers include:

  • Moderator: Bjorn Engelhardt, Senior Vice President, Asia Pacific and Japan, Riverbed Asia Pacific & Japan (APJ)
  • Karen Loon, Financial Services Assurance Partner, Banking and Capital Markets Leader, Territory Diversity Leader, PwC
  • Dharmendra Yadav, Vice-President, Singapore Corporate Counsel Association
  • Roopal Malpani, Diversity, Culture and Engagement Manager – APAC, Experian
  • Weng Wanyi, Superintendent of Police, Assistant Director, Next Generation Systems Directorate

11:30 - 11:50 20 mins
IoT World Asia: Keynotes
Shaping HealthCare Through IoHT
  • Miao Song - Chief Information Officer & Vice President ASPAC, Johnson & Johnson
more
  • Leveraging Johnson & Johnson’s role as the world’s largest healthcare company to transform health and wellness through technology
  • Embracing IoT across consumer, medical device and pharmaceutical businesses
  • Bringing innovative solutions to customers and patients
11:30 - 13:00 90 mins
5G Asia: Keynotes
See Road to 5G, IoT Networks and Core Streams
11:30 - 11:35 5 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Chair's opening remarks
  • Gint Atkinson - Independant, Telecommunications and Technology Consultant
more
11:30 - 11:55 25 mins
AI Summit: Keynotes
Sizing the prize: The emerging AI revolution
more

There has been much hype and discussion around how Artificial Intelligence is going to be a game changer and a disruption of existing structures. The topic has been keenly debated and discussed and even the source of much science fiction and movies. In this talk we will talk about how Artificial Intelligence impacts us from a technology perspective, Social and Economic perspective and how work and humans will have to walk a transformation journey. Strategies for collaboration and co-existence and what individuals, governments and society needs to do to reap the rewards of AI innovation will be presented.

James M. Larmer, Head of Data & Analytics, South East Asia, PwC

11:30 - 11:50 20 mins
5G Asia: Road to 5G
5G -Ready – The business case for evolving Microwave and Millimeter wave transport
  • Leonida Macciotta - Senior Marketing Manager, Western Europe Branch Product Management Department, Huawei Technologies
more
  • New use cases for 5G networks
  • New operating modes and business models for next-gen networks
  • Innovative technologies for breaking the multi-Gpbs barriers & case study
  • Long term research directions for frequency and spectrum efficiency
11:30 - 11:50 20 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Enhancing IoT with real-time communications
  • Jim Machi - Senior Vice President of Product Management & Marketing, Dialogic
more
  • Moving beyond IoT access to increase ARPU with end-to-end IoT services and applications
  • Layering low-usage voice on top of IoT/M2M services in IMS virtualized networks
  • Differentiating industrial and consumer IoT with real-time voice
11:30 - 11:50 20 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
Bridging the Digital Divide - 2G/3G/4G Network Rollout via Satellite
  • Melvyn Chen - Senior Principal Marketing Manager for Global Initiatives, Intelsat
more
  • Reaching unconnected areas that can only be served by satellite
  • Case studies: 2G/3G/4G cellular backhaul deployment over satellite in developed and developing countries in Asia
  • Preparing for the 5G network
  • New business models for upgrading and expanding your cellular network coverage quickly with limited CAPEX
11:35 - 11:50 15 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
The Virtualization of Service Providers
  • Ming Kiat Lim - Director - Product Development, Group Enterprise, SingTel
more
11:40 - 12:00 20 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
How VR and AR can improve safety, training and productivity in the workplace?
  • Mun Yew Loh, ReVR
more

Everyone knows we learn best while doing. Hence, using Virtual Reality (VR) is currently one of the most effective media to deliver more impactful workforce training, especially in the areas of safety training where replicating or reconstructing safety scenarios is practically and logistically impossible. This session will explore use cases of how several large organizations are leveraging VR and AR to enhance training efficiencies and productivity in the workplace.

11:50 - 12:10 20 mins
IoT World Asia: Keynotes
Navigating Change and Guiding Your Workforce to Catapult a Traditional Business into the Digital Future
  • Thomas Jakob - Regional President Asia Pacific, Bosch Software Innovations
more
  • Should you drive a bottom up or top down engagement strategy?
  • Driving a deeper cultural understanding of a connected future at all levels of your business
  • How much organisational change is necessary to integrate IoT into day to day operations?
  • Sourcing and engaging influencers to become advocate of transformation
  • Growing an understanding of the value IoT can bring to various business units 
  • Setting the expectation of realistic returns on investments
11:50 - 12:05 15 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Juniper SDN/NFV Innovation
  • Ma Shaowen - Product Director, Asia Pacific, Juniper Networks
more

In this session, we will focus on the Telco Cloud Evolution and explain the most successful Telco NFV project from Tier 1 US provider and share how Juniper Networks can help customers deploy a successful Telco Cloud.

11:50 - 12:10 20 mins
5G Asia: Road to 5G
SK Telecom leading 5G trials to commercial reality
  • Jong Han Park - Senior Manager, SK Telecom
more

 - Initial thoughts on 5G

 -Technical challenges to meet 5G requirements 

 -Overall architecture design with cloudified and virtualized elements

 -How SKT is preparing to realize and platformize the 5G architecture with key enabling technologies 

11:50 - 12:10 20 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Case Study: NB-IoT developments and deployment
  • Jaehyung Koo - Director, Korea Telecom
more
  • Results from trails and demonstrations
  • Use cases for NB-IoT
  • The role and importance of 5G technologies for NB-IoT
  • Ensuring quality and reliability of service
  •  Future roadmap and timelines to commercial deployment
11:50 - 12:10 20 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
Case Study: Deploying a 4G only network
  • Wing Lee - CEO, Yes, YTL Communications
more
  • Bandwidth, infrastructure and frequency considerations
  • Services, call quality and costs
  • Preparing for the next generation of networks and services
11:55 - 12:20 25 mins
AI Summit: Keynotes
The next paradigm in AI applications: "multi-industry analytics ventures"
more
  • The emergence of multi-industry analytics ventures as the next frontier for value creation from data with AA/AI
  • Examples of multi-industry analytics ecosystems, new business opportunities and priority use cases
  • Orchestrating and scaling multi-industry analytics ventures - architecture and critical factors of success
  • Opportunities ahead for multi-industry analytics ecosystems - the next frontier

Mario Aquino, Managing Partner, Future Labs Ventures  

12:00 - 12:30 30 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Security and IP challenges in VR/AR
  • Moderator Chris Gomez - Vice President, XR Alliance and VRAR Association
  • Steve Tan - Partner Deputy Head, Technology, Media & Telecommunications, RAJAH & TANN SINGAPORE
  • Harish Pillay - Head, Community Architecture and Leadership, Red Hat
more

Moderator: Chris Gomez, Vice President of Chapter, VR AR Association

Harish Pillay, Head, Community Architecture and Leadership, Red Hat

Steve Tan, Partner and Deputy Head, Technology, Media & Telecommunications, Rajah & Tann Singapore

 

12:05 - 12:25 20 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Challenges and Opportunities Towards the Future of NFV/SDN-based Mobile Networks
  • Ling-Chih Kao - Vice Project Manager , Chunghwa Telecom
more
  • Considering the deficiencies of current 4G networks – mobile service network, PCRF, backhaul backbone and core
  • The candidate solutions for settling the deficiencies of current 4G networks
  • Proposed solutions and steps to future NFV/SDN-based mobile network migration
  • Exploring novel opportunities under future NFV/SDN-based mobile network environments
12:10 - 12:50 40 mins
IoT World Asia: Keynotes
Panel Debate: Identifying Core Process Efficiencies Driven by Industrial IoT
  • Moderator Raquel Artes - Industry Analyst, ABI Research
  • Amit Sharma - Director, Operations Excellence, Engineering & Innovation, DB Schenker
  • Alvin Ng - General Manager ASEAN, GE Digital
  • TZ Wong - Senior Analyst, IoT Practice, Ovum
  • Abhyuadaya Shrivastava - Associate Partner, McKinsey & Company
more
  • Optimizing production cycles, product quality, real time stream analysis monitoring data communication across the intelligent business
  • Predictive, proactive maintenance and notification, increasing interoperability
  • Stopping problems before they happen through early warning systems, sensor notification
  • The future of industrial business models once the product is off the factory floor, who’s responsible for maintenance of the technology and services?
  • Leveraging robotics process automation to drive service deliver transformation and productivity improvements
12:10 - 12:30 20 mins
5G Asia: Road to 5G
KDDI’s 5G Trial
  • Fumio Watanabe - Chairman, KDDI R&D labs
more
  • How to use higher frequency bands for 5G
  • Super flexible network to cope with diverse requirements
  • Successful field trials of 5G radio
  • Use case PoCs with partners
12:10 - 12:30 20 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
The importance of IoT testing
  • Patrick Tang - Vice President Sales APAC, Sigos
more
  • The challenges of IoT
  • Quality of service of mobile IoT
  • Active testing for IoT
  • Importance of mobile IoT testing
  • Testing service availability for LoRA networks
12:10 - 12:30 20 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
The gradual migration to 5G
  • Ian Pattison - International CTO, Mavenir
more
  • Migration strategies
  • Co-existing and interoperating with 4G and LTE
  • Integration of legacy and new networks at radio and core levels
12:20 - 12:40 20 mins
AI Summit: Keynotes
AI in Today’s Industry and Future Demands
more

AI in various forms including, Deep Learning and Machine Learning has been successfully adopted and deployed in today’s industry covering different verticals and market segments. Selected use cases and scenarios will be covered in this session including AI City, Fintech, Healthcare, IoT, BDA etc that leverages compute power of GPU to train and teach the AI analytics systems.

Additionally, it is also observed NVIDIA GPU-accelerated data center platforms are designed to extract AI data value betting market competition by data owners and aggregators. GPU-accelerated analytics in these platforms uncovers patterns in large data sets, revealing new knowledge and insights in minutes or milliseconds. Companies also leverage GPUs to provide significantly higher throughput for compute-intensive workloads without the hidden cost of scale-out architecture, resulting in dramatic data center cost savings. New demands and use cases are emerging as the next wave in AI analytics, requiring constant innovation by both researcher and developer communities.

 Dr. Ettikan Kandasamy Karuppiah, Director of Developers Ecosystem, NVIDIA, South East Asia

12:25 - 12:55 30 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
PANEL: The regional business case for NFV and SDN along with the technical challenges associated with deployment
  • Thierno Diallo - Product Manager, EXFO
  • Divesh Gupta - VP – Technology and Sales Ops, PCCW Global
  • Ricky Chau - Vice President, Asia Pacific Region, Level 3 Communications
  • Moderator Ludvig Landgren - Vice President, Head of Network Applications and Cloud Infrastructure, Ericsson
more
  • Where are regional operators with NFV and SDN deployment?
  • Why are some operators holding back on investment?
  • vIMS and vEPC
  • SDN: How is enterprise driving investment?
  • What changes does virtualization drive?
  • How can NFV and SDN reduce capex and opex? What has practical experience taught the industry?
  • What has been the impact of commercial off the shelf platforms?
  • How can NFV and SDN effectively work together?
  • Interoperability and MANO
  • How will virtualization impact security and security measures?
  • Moving from core to RAN
12:30 - 13:00 30 mins
5G Asia: Road to 5G
Road to 5G
  • Jake Saunders - MD & VP, Asia-Pacific & Advisory Services, ABI Research
more
  • Global requirements, drivers and bottlenecks for 5G spectrum
  • Mobile cellular/5G antenna market dynamics
  • Journey to 4G vs 5G – lessons learned
  • 5G applications/Network Slicing
  • The race to 5G: Who will be first?
12:30 - 13:00 30 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Panel: IoT network connectivity requirements and the impact of 5G
  • Sherrie Huang - Program Head, Analysys Mason
  • Neil Shah - Research Director, Devices & Ecosystems, Counterpoint Technology Market Research
  • Craig Bachmann - IoT Advisor, TM Forum
  • Debashis Panigrahi - Director, Solution Architect, Allot Communications
  • Agung Enriko - Principal Expert IoT, PT Telkom Indonesia
more
  • Network requirements for different verticals and use cases
  • Comparing available networks for IoT delivery – 3G/LTE, NB-IoT, LPWAN
  • Interoperability across IoT connectivity standards
  • What will 5G deliver for enterprise? How will 5G disrupt the IoT solutions landscape?
  • Preparing your network architecture for serving IoT technologies
  • Partnering with network disruptors and LPWAN players
12:30 - 13:00 30 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
Meeting the surging mobile data requirements in Cambodia – 3G, LTE, 5G
  • Ian Watson - Chief Executive Officer, Cellcard Cambodia
more
  • Specific requirements & challenges for network modernization in Cambodia
  • Experiences from deploying a nationwide LTE network
  • Protecting legacy investments – Hosting 2G/3G/4G operations simultaneously through Single RAN
  • Improving speeds, coverage and services for subscribers
  • Strategy for upgrade to 5G
12:30 - 12:55 25 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
12.50 End of VRAR Summit and Break
12:40 - 13:00 20 mins
AI Summit: Keynotes
P.A.I. (Personal A.I.) – A new paradigm of Artificial Intelligence
more

Nguyen Tuan Duc, Senior AI Researcher, alt Inc

12:40 - 13:25 45 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Lunch and Networking
more
  • Women in Tech merchandise
  • Ongoing submissions for “Hidden Figures” story contest via Lean In Singapore Facebook page
12:50 - 14:00 70 mins
IoT World Asia: Keynotes
Lunch and Networking
12:50 - 14:00 70 mins
IoT World Asia: Industry Applications
Lunch and Networking
12:50 - 14:00 70 mins
IoT World Asia: Action Roundtables
Lunch and Networking
12:55 - 13:10 15 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Innovating for 5G
  • Ludvig Landgren - Vice President, Head of Network Applications and Cloud Infrastructure, Ericsson
more
12:55 - 13:00 5 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Opening Remarks – Project Kairos
  • Vanessa Yong - Project & Portfolio Manager, Rainmaking
more
13:00 - 14:00 60 mins
5G Asia: Keynotes
Lunch and Networking
13:00 - 13:20 20 mins
AI Summit: Keynotes
AI-Driven Robotics
more

Dr Marcelo H. Ang Jr, Associate Professor, Department of Mechanical Engineering, Ag Director, Advanced Robotics Centre, National University of Singapore

13:00 - 14:00 60 mins
5G Asia: Road to 5G
Lunch and networking - featuring Lunch Time Briefing
  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless Ltd
more

Lunch Time Briefing (Exhibition Theatre 1, 13:15-13:45)

De-Mystifying key 5G and IoT principles - A fact or fiction interactive quiz experience

  • Expanding the acronyms
  • Busting the myths
  • Explaining the technology

Neil Wiffen, Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless

13:00 - 14:00 60 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Lunch and networking - featuring Lunch Time Briefing
  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless Ltd
more

Lunch Time Briefing (Exhibition Theatre 1, 13:15-13:45)

De-Mystifying key 5G and IoT principles - A fact or fiction interactive quiz experience

  • Expanding the acronyms
  • Busting the myths
  • Explaining the technology

Neil Wiffen, Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless

13:00 - 14:00 60 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
Lunch and networking - featuring Lunch Time Briefing
  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless Ltd
more

Lunch Time Briefing (Exhibition Theatre 1, 13:15-13:45)

De-Mystifying key 5G and IoT principles - A fact or fiction interactive quiz experience

  • Expanding the acronyms
  • Busting the myths
  • Explaining the technology

Neil Wiffen, Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless

13:00 - 13:15 15 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Investor ‘Ask me anything’ Q&A
more

This is your opportunity to ask any of your questions on how to build your start up, secure investment and launch a market-leading product

13:10 - 14:45 95 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Lunch and Networking
13:15 - 14:05 50 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Pitch-Off Group One
  • Judge Germaine Tan - Head of Operations & HVF Fund Manager, Impact Hub
  • Judge Nicolas Payen - Founder, Future Economy Studio
  • Judge Amit Sharma - Co-founder, Future Economy Studio
  • Judge Chirayu Wadke - Partner, Seedplus and Jungle Ventures
more

Each startup will deliver a 5min product pitch followed by 3mins of Q&A from judges

1. Ideal Workspace

2. DeepSystems

3. Hakovo

4. Ackcio

5. Marvelmind Robotics

13:20 - 14:00 40 mins
AI Summit: Keynotes
Lunch and AI Networking Break
13:25 - 13:40 15 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Lean In Icebreakers
13:40 - 13:50 10 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Are we building psychopathic AIs?
  • Melanie Cook - Head of Strategy, SapientRazorFish
more

What do Psychopaths and Artificial Intelligence have in common? Everything that matters. They are both single-minded about their goals, have no capacity for empathy and will manipulate to get what they want. A psychopath has a wet version of an AI brain. Empathy is too precious a commodity to let go in AI design. Until we have a better understanding of how our conscience works, the only way we can build AIs with a human value-set is to design the human and AI as one agent.

Melanie Cook, Head of Strategy, SapientRazorFish

13:50 - 14:00 10 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Technology meltdown - insert female here
  • Wendy Daoud - Product Manager, Telstra
more

Digital disruption is bringing profound change to businesses across all industries. They must act fast to digitally transform, or risk perishing. Referencing her experiences working in Australia’s leading telecommunications and technology companies, Wendy shares her contributions to the digital transformation being brought by SDN & NFV technologies. She reveals where she draws her inspiration, what it’s like to work in a male dominated industry and how she takes ownership of her accomplishments and successes in this space.

Wendy Daoud, Product Manager, Telstra

14:00 - 15:50 110 mins
IoT World Asia: Keynotes
See Industry Applications and Industry Vertical Action Roundtables Streams
14:00 - 15:50 110 mins
5G Asia: Keynotes
See Road to 5G, IoT Networks and Core Streams
14:00 - 14:20 20 mins
AI Summit: Keynotes
Robo-Doctors: The Future of Artificial Intelligence for Healthcare
more

•             Applications in drug discovery and development

•             Applications in automated disease diagnosis and prognosis

•             Improving patient outcomes using AI

•             Reducing public healthcare costs using AI

•             Social and ethical challenges

Dr. Lawrence Wee, Chief Data Scientist, Zuellig Pharma

14:00 - 14:10 10 mins
IoT World Asia: Industry Applications
Chairpersons opening remarks
  • Bob Gill - General Manager, Southeast Asia, ARC Advisory Group
more
14:00 - 15:50 110 mins
IoT World Asia: Action Roundtables
Action Roundtables
  • Rountable 1 Alvin Ng - General Manager ASEAN, GE Digital
  • Rountable 2 Jeffrey Tan - Deputy Chairman, Singapore Manufacturing Federation
  • Roundtable 3 Han Tiong Law - APJ Manufacturing and Energy Advisor, Cisco Systems
  • Roundtable 3 Nitin Gokhale - Customer Solutions Architect (CSA) – APJ Manufacturing Vertical Lead, Cisco Systems
  • Roundtable 4 Philippe Gerwill - ERP IT Strategic Partners Management , Novartis
more

You’ve spent the morning discovering and debating how leading organisations are working towards a connected future that’s powered by the IoT, now its time for you to create an action plan that will help you get there too. The Action Roundtables will be led by industry facilitators who will help you decide what you are going to change when you get back to your business to ensure you achieve ROI. 

Attendees will choose from 2 roundtable topics and spend 40 minutes at each table, followed by a 20-minute roundup session from the facilitator of each roundtable.

Action Roundtable 1 - Developing a strategy for industrial IoT - Creating a culture that fosters innovation

Action Roundtable 2 - Embracing innovation across the supply chain network

Action Roundtable 3 - Designing and delivering the connected factory of the future

Action Roundtable 4 - Advancing digital health to encourage patient home recovery with reliable remote monitoring

Action Roundtable 5 - Improving the UX and UI of IoT products

14:00 - 14:20 20 mins
5G Asia: Road to 5G
NTT DoCoMo’s first real-world 5G trial
  • Takehiro Nakamura - Senior Vice President, NTT Docomo
more
  • 5G implementation strategy
  • Successful tests of 5G data transmission in a commercial complex
  • Key technologies enabling real world 5G speeds
  • Adherence and interoperability with future global 5G standard releases
  • Roadmap to 2020 launch
14:00 - 14:20 20 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Building the 5G-ready mobile transport network of the future, today
  • Sten Nordell - CTO, Infinera Metro Business Group
more
  • Understanding developments within 4G and 5G standardisation
  • Considering the impact of 5G transport architectures on mobile transport networks
  • Investigating the issues associated with 4G to 5G migration within mobile transport networks
  • Discussing practical considerations for mobile and wholesale operators as they prepare for 5G
14:00 - 14:20 20 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
SLT experience of 4G network transformation and the path to 5G
  • Priyantha Fernandez - Chief Network Officer, Sri Lanka Telecom
more
  • Deploying TD LTE by incumbent fix operator
  • How to overlay LTE network with XDSL and FTTH network to obtain market advantage
  • How to complement FBB with MBB
  • Sri Lankan experience within the competition
  • Impact in Digital transformation in the presence of 4G, pre 5G and path to 5G
14:00 - 14:10 10 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
The Evolving Journey of An Entrepreneur
  • Joelle Pang - Head, Regional Business Development (FastJobs), SPH Digital
more

There are few stories more interesting that of an entrepreneur's. Behind the glamour of running your own or working in a startup comes many untold stories of hard work, heartaches and failures. Joelle shares her story of starting her first startup by accident, and how that journey has unfolded into one that entails an exit, hiring poorly, building something that nobody wants, and eventually leading up to where she is right now – driving business expansion and launching new markets for social impact startups in Asia.

Joelle Pang, Head, Regional Business Development (FastJobs), SPH Digital

14:05 - 14:35 30 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Break
14:10 - 14:30 20 mins
IoT World Asia: Industry Applications
Creating a Digital Road Map that Enables the Discovery of New IoT Business Models
  • Jai Thampi - Head of IoT Solutions – APAC, Electrolux
more
  • Where do advanced data, models lead to digitalization?
  • What is the supply chain model of the future?
  • Driving customer experience and improved after service models with IoT
14:20 - 15:10 50 mins
AI Summit: Keynotes
Panel: What does a business leader need to know when choosing a partner for AI?
more

One of the most pertinent questions for enterprise business and technical leaders launching and/or expanding their AI investments.

•             How do you think that solution providers can help inform and detangle the market?

•             When deciding to implement AI, what is the best process for sourcing a solution?

•             What is the role of the traditional established vendor-partner in starting an AI initiative?

•             How can solution providers help inform and detangle the market?

•             Why should an enterprise opt for working with a start-up for their AI project?

Moderator: Wynthia Goh, Chief Digital Officer, Asia, Aviva

Chi Keong Goh, Team Lead Data Analytics and Optimization, Rolls Royce

Audrey Kuah, MD Global Data Innovation, Dentsu Aegis

Pranava Balakrishan, APAC Head for International Data & BI Services, Credit Suisse  

Arbind Lochan, Head of Marketing Analytics, APAC, Uber 

Miao Song, Chief Information Officer & Vice President ASPAC, Johnson & Johnson  

14:20 - 14:40 20 mins
5G Asia: Road to 5G
Essential Test & Measurement for 5G networks
  • Mark Delongis - VP of Pre-Sales, APAC Planning and Optimization, Infovista
more
  • 5G at a glance: use cases and requirements
  • Testing Strategy Mapped to 5G Path
  • Go beyond the traditional QoE to context-aware QoE
  • Major T&M challenges with the transition to 5G
14:20 - 14:40 20 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
A vision of 5G core
  • Raden Supriadi - Core - Performance & Capacity, XL Axiata
more
  • The essential elements of 5G core architecture
  • How will legacy networks be integrated?
  • How will core develop in the next decade?
14:20 - 14:40 20 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
Myanmar’s amazing 1000-day journey to 4G
more
  • Impact of mobile telephony in Myanmar since marked opened in 2014
  • Development of data consumption and latest consumer behavior trends
  • Experiences of network roll out from 2G to 4G across Myanmar
  • Next steps in Myanmar’s mobile evolution journey
14:20 - 14:30 10 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Delivering the “Intelligence-of-things”: Case studies from hospitality to farming
  • Ong Geok Chwee - VP Emerging Business, StarHub
more

As the number of connected devices increases at an exponential rate, how are we unlocking the “Intelligence” from the “Internet-of-things”? We shall look at how IoT enables Hotels to deliver increased customer delight while managing manpower crunch issues. The key to unlocking the value from IoT is the ability to leverage technology to solve critical business problems. We will also see how IoT is deployed in an entirely different scenario, a fish farm, to help farmers reduce the mortality rates and hence increase revenue.

Ong Geok Chwee, VP Emerging Business, StarHub

14:30 - 14:50 20 mins
IoT World Asia: Industry Applications
Promoting a Strong Partnerships Between IT and OT to Ensure Alignment in IoT Objectives
more
  • The growing importance of emission control in large cities and how IoT devices are helping governments better understand the risk
  •  Aligning technology and operations to identifying areas for improvement that will reliver maximum cost savings
14:30 - 15:00 30 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
“Hidden Figures” Q&A Panel
  • Moderator Shehara Viswanathan, Regional Technology Evangelist and Leader
more

Moderator: Shehara Viswanathan, Regional Technology Evangelist and Leader

14:35 - 15:25 50 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Pitch Off Group Two
  • Judge Bernie Trudel, - Chairman, Asia Cloud Computing Association
  • Judge John Phillip - Senior Manager, NUS Enterprise
  • Judge Vanessa Radd - Founding Member, XR Alliance and VRAR Association
  • Judge Chris Gomez - Vice President, XR Alliance and VRAR Association
  • Judge Ilya Pavlov - Venture Partner at Bright Capital +, Managing Director at Stanislavsky Ventures
more

Each startup will deliver a 5min product pitch followed by 3mins of Q&A from judges

1. MicroSec

2. Settlemint

3. BlueWireless

4. Haulio

5. 7th Computing

6. Sensorla

14:40 - 15:00 20 mins
5G Asia: Road to 5G
Spectrum and public policy for 5G
  • Foong Chee Kheong - Head of Regulatory, DiGi Telecommunications
more
  • Vision for 5G for developing markets in APAC
  • Spectrum policy: What’s different in 5G?
  • 5G impact – its role in creating Digital Economies for developing markets in APAC
14:40 - 15:00 20 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
3-Dimensional value in 5G
  • Ofer Gottfried - Chief Executive Officer, Flash Networks
more
  • 3-Dimensional value in 5G - optimize, secure, engage
  • Optimization in the VR, IoT in slicing domain
  • Cyber security for all (IoT, Device, Things) from the core – clientless!
  • User engagement is a key
14:40 - 15:00 20 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
VoLTE optimisation
  • Stefan Engels - Managing Director of Commsquare, Systemics Group
more
  • Converting to all-IP services
  • Improving service quality and reliability
  • Testing, measurement and monitoring of VoLTE calls
  • Experiences from VoLTE deployment
  • Barriers to optimizing VoLTE customer experience
14:45 - 15:15 30 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
PANEL: Effectively manoeuvring MANO interoperability challenges
  • Martin Bobak - Technical leader, Pantheon Technologies
  • Moderator Guang Yang - Senior Analyst, Wireless Operator Strategies, Strategy Analytics
  • Dhananjay Pavgi - Competency Head, Orchestration & Management, Tech Mahindra
more
  • The importance of testing - what gaps are still present for NFV and SDN technologies
  • Using native cloud technologies to effectively support management and orchestration and NFV infrastructure
  • How can operators effectively optimize NFV deployment and integration costs, and reduce time-to-market for new services
  • How can the industry cooperatively support the interoperability of NFV elements in specific customer situations to accelerate the commercial implementations?
14:50 - 15:10 20 mins
IoT World Asia: Industry Applications
The Future of Complex Supply Chains that Provide End-End Visibility with Maximum Performance
  • Bernard Leong - Head of Post Office Network & Digital Services, Singapore Post
more
  • Data driven inventory management to utilize assets and space
  • Asset utilisation – do you have the right asset pool or can you use IoT data to reduce it?
  • Trailing fast and failing small
  • How connected physical devices will alter how supply chains operates and how you access information
15:00 - 15:40 40 mins
5G Asia: Road to 5G
Panel: Spectrum for 5G
  • Moderator: Jake Saunders - MD & VP, Asia-Pacific & Advisory Services, ABI Research
  • Foong Chee Kheong - Head of Regulatory, DiGi Telecommunications
  • Dr KY-Leng - Deputy Director General, Ministry of Post and Telecommunications, Cambodia
  • PS Tang - Board Member, GTI
  • Patrick Tsie - Senior Director, Technical Marketing, Qualcomm
more
  • Comparing 4G and 5G spectrum requirements
  • Where will 5G spectrum come from?
  • Spectrum allocation for different services and impacts on experience
  • Harmonisation of spectrum bands across the region/globally
  • Are spectrum issues delaying standards?
  • Considerations for spectrum pricing
  • Investment friendly approaches for new spectrum licence issues

15:00 - 15:20 20 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Control and User Plane Separation (CUPS)
  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless Ltd
more
  • What the standards say
  • Function de-coupling and grouping
  • EPC as a service?
15:00 - 15:30 30 mins
5G Asia: 3G & 4G Evolution
Panel: Network roll-out practicalities in Asia
  • Moderator: Stephen Wilson - Principal Analyst, Analysys Mason
  • Joseph Waring, GSMA
  • Amar Mandhyan - Technical Director, Mobility Network Engineering, CommScope
more
  • Deploying large-scale networks to meet critical mass uptake of LTE
  • Extending the reach and penetration of LTE
  • Challenges faced in network rollout
  • The case for continued investment in 3G and 4G networks
  • The importance of developing a flexible network and maintaining QoE
  • Key areas of growth and priorities for operators to capitalise on current networks
  • Moving toward advanced networks and 5G and ensuring a smooth transition
15:00 - 15:30 30 mins
Expo Theater 1 - Women in Tech (Open to everyone)
Closing
  • Lynette Ooi - Corporate Counsel, Amazon
  • Genevieve Ding - Business Development/Product Lead, Fintech initiative, National Trade Union Congress (NTUC) Enterprises
more
  • Announcement of winning story of “Hidden Figures” story contest
  • Key takeaways
  • Writing down actions and Lean In “selfie”
  • Collect feedback forms

Lynette Ooi, Corporate Counsel, Amazon

Genevieve Ding, Business Development/Product Lead, Fintech initiative, NTUC Enterprises

15:10 - 15:30 20 mins
AI Summit: Keynotes
Applied AI in Financial Services
more

While the term artificial intelligence (AI) has been around for 60 years, only advances in big data, open-source software, cloud computing, and faster processing speeds in recent years have accelerated adoption by Financial Institutions. Get behind the scenes how firms and fintechs are using AI to change how we bank, invest and get insured.

Chia Hock Lai, Head Digital Office, NTUC Income, President, Singapore Fintech Association 

15:10 - 15:50 40 mins
IoT World Asia: Industry Applications
Panel Debate: What Business Outcomes are Driving Increased Adoption of IoT Technologies?
  • Colin Koh - Senior Manager – IIoT, LKH Precision
  • Indranil Sen - GM - Head of SCM, APRIL
  • Chris Chung - Head of Digital Innovation and Strategic Development, Lloyd’s Register
  • Sachin Gupta - Chief of IoT Capabilities, Rolls-Royce
more
  • With most the current IoT deployments across Asia focused on internal efficiencies, where are the biggest savings being found?
  • Applying big data from a mass of IoT sensors – moving from data to decisions
  • Enabling scale and utilization of assets whilst minimizing energy consumption
15:15 - 15:30 15 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
Building your Cloud Foundation: Paving the Way for Private, Public and Mobile Edge Cloud Success
  • Phil Kippen - Senior Director, NFV Solutions Architect, VMware
more

With the imminent arrival of 5G, CSPs have an opportunity to provide innovative value added services. Foundational to this success, is the combination of NFV, SDN, and cloud based platforms, including public, private and mobile edge clouds. These combined technologies will enable CSPs to create dynamic, agile, hybrid IT environments to meet the needs of enterprises and allow CSPs to move beyond just providing connectivity to becoming strategic partners for vertically based applications for digital health, connected cars, smart cities, industrial IoT and more.

15:20 - 15:50 30 mins
5G Asia: IoT Networks and Core
Panel: Evolution of mobile core architecture to support 5G services
  • Neil Shah - Research Director, Devices & Ecosystems, Counterpoint Technology Market Research
  • Ling-Chih Kao - Vice Project Manager , Chunghwa Telecom
  • Raden Supriadi - Core - Performance & Capacity, XL Axiata
more
  • Current status of core developments – what has been achieved and what still needs to be done?
  • Standalone or non-standalone 5G core integration?
  • Migration from legacy core framework
  • Interoperability challenges
  • Managing 5G capacity demand
  • Network cloudification strategies
  • Ensuring inherent CORE security
  • What will 5G core look like in 2020 and beyond?
15:25 - 15:40 15 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Break
15:30 - 15:50 20 mins
NV & SDN Asia: Keynotes
SDN and NFV As Enablers For Digital Business Transformation
  • Rod Naphan - Chief Technology Officer & SVP of Solutions & Portfolio Planning, Fujitsu Network Communications
more

Digital business transformation is sweeping the globe, creating new business models and reforming current ones. Open networking solutions powered by SDN and NFV are providing the foundation of this transformation for the networking industry.

15:30 - 16:00 30 mins
AI Summit: Keynotes
Utilizing Chatbots and RPA Technology
more

The potential of Artificial Intelligence in changing employment is enormous: a number of estimates highlight that Artificial Intelligence could take over nearly half of all jobs in the OECD economies in the near future. However, it is also predicted that these could be replaced by new brand roles in the tech industry to support that advancement. These issues are identical to those at the beginning of the Industrial Revolution; many have branded AI as the 4th Industrial

Revolution. It’s the Luddite fallacy. As AI rolls out, certain specific jobs will be put at risk, but

many more will be created.

•             What do we need to be careful of for setting strong, ethically sound foundations for AI?

•             How do we incentivize businesses to adhere to these foundations?

•             What is the role of government in setting up regulatory frameworks?

Ankur Agrawal, Head Data Innovation Lab, Axa  

15:40 - 16:10 30 mins
Expo Theater 2 - VRAR Summit/Project Kairos (Open to everyone)
Pitch Off Final - Head to Head Battle & Winner Announced
  • Judge James Tan - Managing Partner, Quest Ventures
  • Judge Bay McLaughlin - COO & Co-Founder, Brinc.io
  • Judge Eddy Lee - Managing Partner, Coffee Ventures
  • Judge Ilya Pavlov - Venture Partner at Bright Capital +, Managing Director at Stanislavsky Ventures
more

The winner of each group will battle in a Q&A session to show that they have what it takes to become the Innovation of Things Award winner!


16:10 - 16:50 40 mins
Drinks Reception and Networking
16:50 - 17:05 15 mins
TechXLR8 Show Headliners (Open to everyone)
What's Your Role In Fixing The World With IoT?
  • Bay McLaughlin - COO & Co-Founder, Brinc.io
more
17:05 - 17:25 20 mins
TechXLR8 Show Headliners (Open to everyone)
Intelligent Network Transformation
  • Toh Wei Yeang - Asia Market Development Director, Intel
more
17:25 - 17:45 20 mins
TechXLR8 Show Headliners (Open to everyone)
Delivering a Digital Economy that Drives Singapore’s Smart Nation Initiative
  • Tan Kiat How, Infocomm Media Development Authority (IMDA)
more
17:45 - 18:10 25 mins
TechXLR8 Show Headliners (Open to everyone)
Panel: The Role of Technology in the Future of the Connected Consumer
  • Moderator Charles Anderson - Founder, Charles Reed Anderson & Associates
  • Charles Brewer - CEO, DHL eCommerce
  • Priyantha Fernandez - Chief Network Officer, Sri Lanka Telecom
  • Wing Lee - CEO, Yes, YTL Communications
  • Miao Song - Chief Information Officer & Vice President ASPAC, Johnson & Johnson
more

Moving towards a smart nation – what tech will change the lives of the consumer of the future?

How to leverage the benefits of future networks

Futurist perspectives: what emerging tech will disrupt our day-to-day lives by 2020?

  • Moderator: Chairman: Charles Reed Anderson, Founder, Charles Reed Anderson & Associates

  • Charles Brewer, CEO, DHL eCommerce

  • Priyantha Fernandez, Chief Network Officer, Sri Lanka Telecom

18:45 - 20:30 105 mins
TechXLR8 Awards Ceremony