Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 31
Show Filter
09:00 - 09:10 10 mins
PLENARY KEYNOTES
Chairperson’s Opening Remarks
  • Justin Van Der Lande - Principle Analyst, Analysys Mason
09:10 - 09:30 20 mins
PLENARY KEYNOTES
Keynote: Host Operator Partner Keynote: Boosting Customer Experience Management Capabilities
  • Dave Salam - Director of Mobility and Analytics, EE
09:30 - 09:50 20 mins
PLENARY KEYNOTES
Keynote: IoT, Data, Identity and AI as Key Levers of the Digital Transformation
  • Patrice Slupowski - SVP, Digital Innovation, Orange
09:50 - 10:20 30 mins
PLENARY KEYNOTES
Executive Panel: Realising Business Outcomes with Advanced Analytics
  • Moderator Jonathan Lakin - Founder & CEO, Intent HQ
  • Patrice Slupowski - SVP, Digital Innovation, Orange
  • Natali Delić - CTO, Vip mobile and A1 Slovenija
10:20 - 10:40 20 mins
Info
PLENARY KEYNOTES
Analytics: Mining your Network Gold
  • Paul Gowans - Director Marketing, Mobile & Enterprise, Viavi Solutions
  • Where does my data come from?
  • Separating the intelligence from the noise
  • Build new revenue streams
  • What will 5G bring?
10:40 - 11:00 20 mins
Info
PLENARY KEYNOTES
Keynote: Before You Dream of AI Do Your Homework
  • Claudia Pohlink - Head of Intelligence, Telekom Innovation Laboratories
  • Data as key enabler for AI: Chief Data Officer as data-pathfinder
  • Deutsche Telekom common data stack
  • AI innovation approach @ Deutsche Telekom
  • AI research fields
  • AI project examples
11:00 - 11:50 50 mins
Coffee & VIP Speed Networking
11:50 - 12:10 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Advances in Network Performance Monitoring
  • Dr. Martin Klapdor - Senior Solution Architect, NETSCOUT
  • Accessing relevant data sources
  • Real-time data sources for live traffic monitoring
    • Traditional HTTP/DPI sources
    • Physical vs. virtual probes
    • Common data layer
  • Aggregate vs. per flow/subscriber monitoring
  • Linking network performance KPIs to customer experience management (CEM)
  • Critical role for QoS and SLA monitoring
11:50 - 12:20 30 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Panel Discussion: Leveraging Customer Insights to Increase Customer Loyalty and Reverse Revenue Decline
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, Heavy Reading
  • Prashant Kumar - CTO, CARDINALITY
  • Menelaos Scouloudis - CEO, Velti
  • Eric Dansereau - Manager, Strategic Network Automations, KPN
  • Designing user experiences from the customer’s perspective
  • Pattern matching and algorithms
  • Analysing massive amounts of data using compute power
  • Determining declining usage
  • Establishing the customers who are expected to churn
  • Examining detailed customer records and combining with network performance data to establish customer churn prevention strategies
12:10 - 12:40 30 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Panel Discussion: 5G Analytics
  • Moderator Adaora Okeleke - Senior Analyst, Ovum
  • Pratik Bose - Head of Mobile Big Data Solutions, EE/BT
  • Maziar Nekovee - Professor of Telecoms & Mobile Technology and Head of Dept. of Engineering & Design, University of Sussex
  • Hamed Al-Raweshidy - Director of Wireless Networks and Communications Centre (WNCC), Brunel University
  • Preparing for increased data traffic and speeds by investing in databse infrastructure
  • Providing real-time end-to-end visibility into next generation mobile performance
  • Will the same analytics approach used for LTE networks continue with the advent of 5G?
12:20 - 12:40 20 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
QoE Analytics & Customer Value
  • Julio Lema - Head of Customer Success, MedUX
  • The importance of QoE from the customer end
  • How you achieve it 
  • Information as a Service
  • Success stories
12:40 - 12:55 15 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Closing the Loop – Suggested Next Best Action using Machine Learning Driven Streaming Analytics solution delivering Closed Loop Automation
  • Emon Haque - Senior Product Manager – Analytics and Big Data (Service Assurance Business Unit), Anritsu
  • Auto detection of customer impacting network issues using machine learning algorithm
  • Streaming analytics enabling true real time problem detection
  • Automated root cause analysis using neural network algorithm
  • Automatic suggested next best action to rectify incidents, providing a true closed loop automated solution
12:40 - 13:10 30 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Panel Discussion: Advanced Real-Time Analytics
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, Heavy Reading
  • Jayshree Kottapalli - Group Head of Analytics Coe, Vodafone Group
  • Paul Gowans - Director Marketing, Mobile & Enterprise, Viavi Solutions
  • Mel Prescott - Telecoms Practice, Principal Consultant, EMEA, FICO
  • Using advanced analytics to identify new customer trends and the right customers
  • Balancing competing objectives: how to apply optimisation to satisfy both sales and business requirements?
  • Providing insights into customer buying habits, likes and dislikes to generate new revenue streams
  • The role Machine Learning plays in discovering deep customer insights for appropriate audience engagement
12:55 - 13:10 15 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Predictive Analytics to Advance Network Automation
  • Hrvoje Jerkovic - NT/IT Management and Quality Director, Croatian Telecom
  • Monitoring sources – first step in NW automation
  • Importance of data quality and quantity. “No limit” vs “cherry picking”
  • Real time, correlation and visualization
  • Auto pilot vs experienced crew
  • Human Intelligence vs Artificial Intelligence. Future is here but how much risk are we willing to take? 
13:10 - 14:10 60 mins
Info
Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Product Demonstrations

Round Table 1: Detecting and Preventing Fraudulent Activity

Round Table 2: The Network of the Future, How AI Technology will Transform Network Operations

Round Table 3: Network Security

14:10 - 14:40 30 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Panel Discussion: Advancing Network Operations
  • Moderator Adaora Okeleke - Senior Analyst, Ovum
  • Dr. Martin Klapdor - Senior Solution Architect, NETSCOUT
  • Richard Baker - CEO, GeoSpock
  • Marco de Nooijer - Program Director, Analytics, KPN
  • New dynamics between AI, SDN and NFV
  • Advancing Autonomous, Intelligent Network Operation and Control
  • Enabling faster decision making by collecting and processing network data in real time
  • Allowing operators to automate network functions enabling them to shift from reactive to proactive mode
14:10 - 14:40 30 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Panel Discussion: Advances in Data Monetisation
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, Heavy Reading
  • Preetha Nadarajah - Head of Analytics Business Practice, Nokia
  • Per Johdet - Head of Engineering, DigitalRoute
  • Creating value for customers and the company
  • Data Monetisation as a catalyst for innovation
  • Turning data-related insights into commercial actions
  • Sophisticated analytics for large volumes of IoT data
14:40 - 15:00 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Graph-Enabled Solutions: From Service Assurance to Customer Journey Mapping
  • Jesús Barrasa - Global Director of Telecoms, Neo4j


  • Graphs in Telecoms: Adoption and Common Use Cases
  • Graph Thinking
  • Real-time analysis meets intuitive and visual models
  • Two examples:
    • Graph-Enabled fault management
    • Customer Journey Mapping

14:40 - 14:55 15 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Identifying Personas with a Multidimensional Approach
  • Maja Skrjanc - Big Data Lead, Telekom Slovenije
  • Analysis of IPTV viewers for personalised ads
  • Creating heterogenous profiles using mobile and weather data
  • Profile creation
14:55 - 15:15 20 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
NBO implementation lessons and the future
  • How did we implemented  NBO
  • What results did we achieve
  • What were the key challenges and learnings
  • What's the future of NBO
15:00 - 15:20 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Data Analytics in a Fixed Network Telco
  • Andrea Fregosi - Senior Manager of Network Performance and Quality, Fastweb
  • Christian Viale - Digital Innovation Manager, Fastweb
  • Big Data and analytics as an operational excellence enabler
  • Customer proactive assistance and network predictive maintenance
  • Network analytics and customer performance management 
15:15 - 15:40 25 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Fireside Chat: Autonomous Customer Care: Chatbots to Improve Customer Service
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, Heavy Reading
  • Jayshree Kottapalli - Group Head of Analytics Coe, Vodafone Group
  • Zero-touch customer care
  • Increasing the intelligence of Chatbots with Machine Learning
  • Freeing up human agents to deal with complex customer enquiries
15:20 - 15:40 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
How to Benefit from Using Machine Learning to Control Your Mobile Networks – Learnings from Elisa
  • Esa Vesterinen - Head of Sales and Business Development, Elisa Automate
15:40 - 16:20 40 mins
Coffee, Networking & Exhibition Visit
16:20 - 16:40 20 mins
INTELLIGENT NETWORK ANALYTICS, SON & AI
The Bottleneck to Scaling Up to Advanced Analytics
  • Marco de Nooijer - Program Director, Analytics, KPN
16:20 - 16:40 20 mins
Info
INNOVATION & INSIGHT
Using Video Analytics to Drive Business at the Top and Bottom Lines
  • Josep Mitjà - Head of Telco Business Unit, NPAW (Nice People At Work)

Video demands the most traffic in any telco infrastructure. An accurate understanding is crucial to properly allocate resources and identify opportunities to manage the customer base on a one-to-one basis

16:40 - 17:00 20 mins
Info
INTELLIGENT NETWORK ANALYTICS, SON & AI
Machine Learning to Automate Network Analytics and Troubleshooting
  • Dariusz Pietrzak - R&D Expert, Bwtech
  • Mobile networks get bigger, more complex and are overflooding optimization departments with data
  • Relations between the data get more complicated and cannot be adequately handled by humans anymore
  • Bwtech addresses these challenges with machine learning and automated analytics
  • Optimization process and troubleshooting are effectively supported by new NetChart module named NetWarden
  • With NetWarden time needed to pinpoint valid root causes reduced from hours to minutes
16:40 - 17:00 20 mins
Info
INNOVATION & INSIGHT
Analytics – the Enabler of Telco Transformation Post-OTT Revolution
  • Edward Gerges - Director, Analytics Insight, STC
  • Reclaiming the “wow factor” from OTT’s
  • Compelling B2B analytics opportunities
  • Operational efficiency through analytics
  • Doing more, better: Merging products with insights; video, advertising, sports plays, etc
  • The new telco organisation essentials: Top tips
17:00 - 17:20 20 mins
Info
INTELLIGENT NETWORK ANALYTICS, SON & AI
AI and ML for 5G RAN
  • Maziar Nekovee - Professor of Telecoms & Mobile Technology and Head of Dept. of Engineering & Design, University of Sussex
  • Overview
  • Automation and optimization of radio resources
  • Interference control in licensed and unlicensed  bands
  • Initial access
  • Dynamic fronthaul
17:00 - 17:20 20 mins
INNOVATION & INSIGHT
The Decline of Big Data: How the AI Platform with autoML Replaces Analytics Departments and Helps to Speed Up Digital Transformation
  • Roman Postnikov - Roman Postnikov, Director, Customer Analytics and Segment Marketing, MegaFon and CEO, oneFactor
17:20 - 17:25 5 mins
INTELLIGENT NETWORK ANALYTICS, SON & AI
Chairperson’s Closing Remarks
  • Sue Rudd - Director Service Provider Analysis, Networks & Service Platforms, Strategy Analytics
17:20 - 17:25 5 mins
INNOVATION & INSIGHT
Chairperson’s Closing Remarks
17:45 - 18:45 60 mins
Telco Data Analytics & AI Awards & Cocktail Reception
Showing of Streams
11:00 - 11:50

Coffee & VIP Speed Networking

More
Showing of Streams
13:10 - 14:10
Info

Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Product Demonstrations

Round Table 1: Detecting and Preventing Fraudulent Activity

Round Table 2: The Network of the Future, How AI Technology will Transform Network Operations

Round Table 3: Network Security

More
Showing of Streams
15:40 - 16:20

Coffee, Networking & Exhibition Visit

More
Showing of Streams
17:45 - 18:45

Telco Data Analytics & AI Awards & Cocktail Reception

More