Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 28
Show Filter
9:00am - 9:10am 10 mins
PLENARY KEYNOTES
Chairperson’s Opening Remarks
  • Stéphane Téral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
9:10am - 9:30am 20 mins
PLENARY KEYNOTES
Building Stakeholder Trust to Support Data Innovation
  • Pamela Snively - VP, Chief Data & Trust Officer, TELUS
9:30am - 9:50am 20 mins
Info
PLENARY KEYNOTES
AI Driven Closed Loop Automation in 5G Hybrid Self-Organizing Networks (SON)
  • Murali Ranganathan - Senior Business Product Manager, Nokia
  • Rich insights and predictions require precise action to derive timely benefits
  • SON techniques and technologies enable proven closed loop automation solution for 5G
  • SON addresses the challenges of coordinating automated closed loops across centralized, edge and far-edge 5G cloud platforms
9:50am - 10:10am 20 mins
Info
PLENARY KEYNOTES
Enterprise Data Technology, Process and People Transformation
  • George Iskenderian - Director, Big Data Centre of Excellence, Bell
  • How to apply a transformational mindset to data and analytics in the enterprise
  • Elements of a modern enterprise data architecture and applied technology, people, and processes examples supporting data transformation
10:10am - 10:30am 20 mins
PLENARY KEYNOTES
Building a Terabyte Scale Machine Learning Application
  • Ganesh Harinath - VP of Engineering, AI Platforms & Applications, Oath - Verizon
10:30am - 11:00am 30 mins
PLENARY KEYNOTES
Fireside Chat: Analytics to Increase Customer Loyalty
  • Moderator Stéphane Téral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Pamela Snively - VP, Chief Data & Trust Officer, TELUS
11:00am - 11:50am 50 mins
Coffee & VIP Speed Networking
11:50am - 12:10pm 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Mobility Experience Analytics – a Joint Vodafone and Continual Case Study
  • Assaf Aloni - CMO, Continual
  • Stephen Dillon - Data Analytics & RAN Optimization Engineer, Vodafone
  • How AI was applied to score road- and highway-segments and improve subscriber experience
  • Prediction of service consumption in mobility, including car and subscriber counts
  • Implications on future use cases: Predictive SON, planning 5G rollout, Connected and Autonomous cars
  • How Mobility Experience Analytics enhances loyalty, and creates monetization opportunities
12:10pm - 12:40pm 30 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Panel Discussion: Advanced Analytics & AI for Network Operations
  • Moderator Sean McDevitt - Partner, Arthur D. Little
  • George Iskenderian - Director, Big Data Centre of Excellence, Bell
  • Dima Alkin - VP of Service Assurance Solutions, TEOCO
  • Mark Beccue - Principal Analyst, Tractica
12:40pm - 1:00pm 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Gaining Business Insights into NFV and the Cloud
  • Matt Demeusy - Principal Solution Architect, NETSCOUT
  • Moving services to NFV and the cloud brings new complexity and challenges not the least of which is gaining visibility and insight to services running on virtualized infrastructure
  • Using smart visibility and smart data is a way to gain back the visibility and intelligence to manage the roll out of new devices and services to the cloud
1:00pm - 2:00pm 60 mins
Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Product Demonstrations
2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
The Human Possibilities of Technology – How AI, ML & Analytics Will Change Everything
  • Dennis Lorenzin - SVP, Network Cognitive Services, Global Services, Nokia
  • How you manage your network and data
  • How you can evolve to 5G
  • How you make cities safer, smarter, more sustainable
2:20pm - 2:50pm 30 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
Panel Discussion: Advanced Network Analytics for Intelligent and Secure Networks
  • Moderator Stéphane Téral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Bob Ghaffari - Director, Enterprise & Appliances, Intel
  • Matt Demeusy - Principal Solution Architect, NETSCOUT
  • Narasimha Vadrevu - Principal, VN Telecom Consultancy
2:50pm - 3:10pm 20 mins
Info
NETWORK ANALYTICS
OmniSci for High-Performance, Visual Network Reliability Analysis
  • Aaron Williams - VP of Global Community, OmniSci
  • Telcos are inundated with network and CDR records
  • The volume and velocity of network data overwhelms mainstream analytics platforms
  • OmniSci helps telcos maintain the reliability of their networks by querying billions of records in milliseconds and displaying the results on an interactive dashboard
3:10pm - 3:40pm 30 mins
Coffee, Networking & Exhibition Visit
3:40pm - 4:00pm 20 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Case Study: How Two Telcos Tapped into their Big Data Potential
  • Joel Sehr - VP Sales, Americas, SQream Technologies
4:00pm - 4:30pm 30 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Panel Discussion: Leveraging Customer Insights to Reverse Customer Churn and Revenue Decline
  • Moderator Stéphane Téral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Mike Burkes - VP, Business Intelligence, Fraud Management & Revenue Assurance, Ultra Mobile
  • Scott Ewalt - VP of Product & Customer Experience, Boingo
  • Nikhil Kelkar - Director Business Operation Analytics, LinkedIn
4:30pm - 4:50pm 20 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
QoE Analytics & Customer Value
  • Agustin Batiz - Co-Founder, CASEonIT
  • The importance of QoE from the customer end
  • How you achieve it 
  • Information as a Service
  • Success stories
4:50pm - 5:10pm 20 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Using Video Analytics to Drive Business at the Top and Bottom Lines
  • Josep Mitjà - Head of Telco Business Unit, NPAW (Nice People At Work)
  • Video demands the most traffic in any telco infrastructure. An accurate understanding is crucial to properly allocate resources and identify opportunities to manage the customer base on a one-to-one basis
5:10pm - 5:30pm 20 mins
Info
VALUE CREATION, CUSTOMER EXPERIENCE & RELATIONSHIP MANAGEMENT
Business Efficiency Improvement with Integrated Data Analysis Platform
  • Ai Hayakawa - Data Scientist, Big Data Group, NTT DOCOMO
  • Network Parameters Optimization
  • Call Center AI
  • Anomaly detection
5:30pm - 6:30pm 60 mins
Telco Data Analytics Awards & Drinks Reception
Showing of Streams
11:00am - 11:50am

Coffee & VIP Speed Networking

More
Showing of Streams
1:00pm - 2:00pm

Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Product Demonstrations

More
Showing of Streams
3:10pm - 3:40pm

Coffee, Networking & Exhibition Visit

More
Showing of Streams
5:30pm - 6:30pm

Telco Data Analytics Awards & Drinks Reception

More