Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 12:00 (180 mins)

Big Video Summit

Tuesday 15th November 2016 - TV Connect Conference room

Lead by TV Connect in partnership with ZTE, delegates are invited to attend this insightful and dynamic workshop session to understand how to optimise service delivery and revenue generation.

To register to attend this FREE workshop please contact Sofia Indtaher Sofia.Indtaher@knect365.com

10:00 13:00 (180 mins)

Video Africa Forum

Tuesday 15th November 2016 - Huawei Meeting Suite

Lead by Huawei in association with TV Connect, delegates are invited to attend this workshop session to understand the impact of digital transformation and delivering the next generation of services from the Cloud.

To register to attend this FREE workshop please contact Gavin Liugang at gavin.liugang@huawei.com

13:05 13:10 (5 mins)

Chairman's Welcome

  • George Twumasi, CEO, ABN

13:10 14:00 (50 mins)

Overcoming the challenges to the Digital Switchover in Africa

  • Understanding macroeconomic trends and their impact on digital switchover

  • What hasn’t happened in the TV ecosystem to facilitate the digital switchover?

  • Who is providing the capital to implement and maintain a financially viable DSO ecosystem?

  • How will current technical skills be upgraded? Who will provide effective management support?

  • Is the DSO working well as a Government driven initiative? How well is the private sector doing?

  • Moderator Joe Frans, CEO, NGA Novum
  • Simon Kaheru, Chairperson, Uganda Broadcasting Corporation
  • Is'haq Modibbo Kawu, Director General, National Broadcasting Commission
  • Tim Morgan, Vice President Professional Services, Eurofins Digital Testing
  • Dumisa Ngwenya, Chief Technology Officer, SENTECH

14:00 14:20 (20 mins)

Leading Video Transformation in Africa

  • Video as a new fundamental service

  • Key challenges to operators and video content providers.

  • How cloud is simplifying the video business

  • Ian Valentine, Principal Consultant, TV Products & Strategy, Huawei Consulting

14:20 15:00 (40 mins)

Assuring Optimal Quality Video Delivery for today and tomorrow

  • Evaluating the video opportunity for new revenue stream generation

  • What role will CDNs play in Africa as architectures improve?

  • Ensuring optimal QOS with no buffering for the consumer

  • Keeping costs to a minimum for operators

  • Moderator Aldred Dreyer, Group CTO, e.tv
  • Ryan Solovei, CEO, Kwese Play & Now
  • Stéphane Goebel, Head of Sales, SES Services Africa & Middle East
  • Richard Bell, Chief Executive Officer, KOOBA Africa
  • Stephen Watson, Executive Director , Discover Digital
  • Mark Tinka, Head of Engineering, Seacom

15:00 15:50 (50 mins)

Networking Lunch & Exhibition Visit

15:50 16:10 (20 mins)

Strategies to drive the next phase of growth for African pay-TV operators

  • The African TV landscape and its business models

  • Looking at content protection from a holistic perspective – the threats and business opportunities

  • Scaling CAS & DRM total cost of ownership to different business needs

  • Christopher Schouten, Senior Director of Product Marketing, Nagra

16:10 16:55 (45 mins)

Understanding next generation business models needed to monetise content

  • Comparing revenue share and content lease models

  • Delivering profitability on new digital services

  • Effectively growing advertising revenues

  • Innovation in sales and marketing strategy

  • Simon Murray, Principal Analyst, Digital TV Research
  • Harish Goyal, CEO Africa, Zee TV
  • Ahmadou Bakayoko, Director General, RTI
  • Charles Murito, Country Manager, Kenya & Telco Strategic Partnerships Lead, Africa, Google
  • Noam Josephides, CEO, Vonetize
  • Ken Okwero, Head of Strategy, Safaricom

16:55 17:00 (5 mins)

Chairman's Closing Remarks & End of Day 1

  • George Twumasi, CEO, ABN