Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:20 (20 mins)

Main agenda

The world’s first KT 5G Olympics

  • KT's 5G Olympic use case preparation
  • 5G key technologies and specifications
  • Strategy of interoperability with future global 5G standard release
  • Roadmap to 2018 trial network rollout and full commercial rollout in 2019
  • Pyoung-Soo Park - Vice President, Mobile Access Network Technology Dep., Korea Telecom

09:20 09:40 (20 mins)

Main agenda

5G commercialization – One step closer

  • Vision and key requirements for 5G
  • Prototypes, tests and early validations of 5G services
  • Future RAN and Core network architecture concepts
  • Roadmap for the development and commercialisation of 5G and IoT
  • Magnus Ewerbring - Chief Technology Officer, Ericsson Asia-Pacific

09:40 10:10 (30 mins)

Main agenda

Panel: Modernising the building blocks of the network

  • Emerging use cases driving next generation network development – massive mobile broadband, IoT, ultra-reliable networks etc
  • Key technologies that will enable 5G
  • Development of technology standards and specifications
  • The role of NFV, SDN, MEC etc
  • Overcoming regional connectivity requirements and challenges
  • Fumio Watanabe - Chairman of the Board of Directors , KDDI R&D Laboratories
  • Priyantha Fernandez - Chief Network Officer, Sri Lanka Telecom

10:10 10:30 (20 mins)

Main agenda

Google’s vision for the future of connectivity

  • Gulzar Azad - Country Head - Connectivity, India, Google

10:30 11:30 (60 mins)

Main agenda

Morning Break, Exhibition Visit & Networking

11:20 12:20 (60 mins)

Main agenda

Chair's opening remarks

  • Gint Atkinson - Independent, Telecommunications and Technology Consultant

11:30 11:45 (15 mins)

Main agenda

The Virtualization of Service Providers

  • Ming Kiat Lim - Director - Product Development, Group Enterprise, SingTel

11:45 12:05 (20 mins)

Main agenda

Spotlight Session

12:05 12:25 (20 mins)

Main agenda

Juniper SDN/NFV Innovation

In this session, we will focus on the Telco Cloud Evolution and explain the most successful Telco NFV project from Tier 1 US provider and share how Juniper Networks can help customers deploy a successful Telco Cloud.

  • Ma Shaowen - Product Director, Asia Pacific, Juniper Networks

12:20 12:40 (20 mins)

Main agenda

Challenges and Opportunities Towards the Future of NFV/SDN-based Mobile Networks


  • Considering the deficiencies of current 4G networks – mobile service network, PCRF, backhaul backbone and core
  • The candidate solutions for settling the deficiencies of current 4G networks
  • Proposed solutions and steps to future NFV/SDN-based mobile network migration
  • Exploring novel opportunities under future NFV/SDN-based mobile network environments
  • Ling-Chih Kao - Deputy Manager , Chunghwa Telecom

12:40 13:10 (30 mins)

Main agenda

PANEL: The regional business case for NFV and SDN along with the technical challenges associated with deployment

  • Where are regional operators with NFV and SDN deployment?
  • Why are some operators holding back on investment?
  • vIMS and vEPC
  • SDN: How is enterprise driving investment?
  • What changes does virtualization drive?
  • How can NFV and SDN reduce capex and opex? What has practical experience taught the industry?
  • What has been the impact of commercial off the shelf platforms?
  • How can NFV and SDN effectively work together?
  • Interoperability and MANO
  • How will virtualization impact security and security measures?
  • Moving from core to RAN
  • Moderator: Ludvig Landgren - Vice President, Head of Network Applications and Cloud Infrastructure, Ericsson
  • Avinash Mittal - Senior Vice President and CIO, Telenor
  • Ricky Chau - Vice President, Asia Pacific Region, Level 3 Communications
  • Thierno Diallo - Product Manager, EXFO
  • Divesh Gupta - VP – Technology and Sales Ops, PCCW Global

13:10 14:25 (75 mins)

Main agenda

Networking Lunch

14:25 14:55 (30 mins)

Main agenda

PANEL: Effectively manoeuvring MANO interoperability challenges

  • The importance of testing - what gaps are still present for NFV and SDN technologies
  • Using native cloud technologies to effectively support management and orchestration and NFV infrastructure
  • How can operators effectively optimize NFV deployment and integration costs, and reduce time-to-market for new services
  • How can the industry cooperatively support the interoperability of NFV elements in specific customer situations to accelerate the commercial implementations?
  • Sai Kalyan - Network Specialist, Independant
  • Martin Bobak - Technical leader, Pantheon Technologies
  • Dhananjay Pavgi - Competency Head, Orchestration & Management, Tech Mahindra

14:55 15:10 (15 mins)

Main agenda

Building your Cloud Foundation: Paving the Way for Private, Public and Mobile Edge Cloud Success

With the imminent arrival of 5G, CSPs have an opportunity to provide innovative value added services. Foundational to this success, is the combination of NFV, SDN, and cloud based platforms, including public, private and mobile edge clouds. These combined technologies will enable CSPs to create dynamic, agile, hybrid IT environments to meet the needs of enterprises and allow CSPs to move beyond just providing connectivity to becoming strategic partners for vertically based applications for digital health, connected cars, smart cities, industrial IoT and more.

  • Honoré LaBourdette - Vice President Global Market Development, Telco NFV, VMware

15:10 15:30 (20 mins)

Main agenda

SDN and NFV As Enablers For Digital Business Transformation

Digital business transformation is sweeping the globe, creating new business models and reforming current ones. Open networking solutions powered by SDN and NFV are providing the foundation of this transformation for the networking industry.

  • Rod Naphan - Chief Technology Officer & SVP of Solutions & Portfolio Planning, Fujitsu Network Communications

15:30 16:00 (30 mins)

Main agenda

Networking Break

17:00 18:00 (60 mins)

Main agenda

Reconvene in TechXLR8 Keynotes

18:00 19:00 (60 mins)

Main agenda

TechXLR8 Asia Awards