Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:15 08:50 (35 mins)

Keynotes

Registration and networking coffee

08:55 09:00 (5 mins)

Keynotes

Chair's opening speech

  • Caroline Chappell Principal Analyst, Analysys Mason

09:00 09:20 (20 mins)

Keynotes

Opening address from ETSI

  • Luis Jorge Romero - Director General, ETSI

09:20 09:40 (20 mins)

Keynotes

Opening keynote: Regulation in a virtual world

Virtualisation is changing the rules of the network game. Verizon’s Tom Dailey discusses the challenges and opportunities offered by Software Defined Networking from a regulatory and business perspective; and why innovation remains at the heart of the business technology agenda.

  • Tom Dailey - Vice President and General Counsel – International , Verizon

09:40 10:00 (20 mins)

Keynotes

Preparing for the next phase of SDN/NFV

  • Shift from pure technology readiness to business readiness
  • New business paradigm required with new delivery environment and partnership models
  • How do we get there?
  • Bipin Mistry - Vice President of Product Management, Netcracker

10:00 10:20 (20 mins)

Keynotes

SPOTLIGHT SESSION: Keynote: Unlocking the Potential of NFV


  • Four years have passed – how we have met (and not met) the original objectives of NFV
  • Lessons learned from early efforts
  • NFV – the next four years
  • Douglas Tait - Director Comms Global Markets, Oracle

10:20 10:50 (30 mins)

Keynotes

PANEL: Accelerating NFV and SDN deployment

  • What are the realities of savings in relation to capex and opex?
  • Identifying the benefits to services: It’s not just about savings
  • When will the industry look to integrate NFV and SDN solutions en masse?
  • How are leading operators manoeuvring interoperability?
  • How are operators effectively approaching management and orchestration?  
  • What do these factors contribute to industry confidence in virtualization?
  • Ravinder Shergill - Principal Architect, TELUS Communications
  • Malcolm Corbett - Founder and CEO, Independent Networks Co-operative Association
  • Javier Lecanda - Product Owner, Colt On Demand, Colt Technology Services

10:50 11:50 (60 mins)

Keynotes

Networking coffee break

Speednetworking will take place in the main exhibition hall.

12:00 12:20 (20 mins)

Keynotes

Opening keynote: Identifying the shifting regulatory landscape and business case for NFV and SDN

  • What are the key drivers for virtualization? How can operators explore this effectively?
  • Identifying the service related benefits
  • Benefits of CDN virtualization
  • Francisco Javier Ramón Salguero - Head of Network Virtualisation , Telefonica

12:20 12:40 (20 mins)

Keynotes

Keynote session from Orange

Presentation to be confirmed shortly

  • Florence Meurisse - Orange Corp, Program Manager - Network functions virtualisation, Orange SA

12:40 13:10 (30 mins)

Keynotes

Vodafone Ocean, current situation and next steps

  • Initial implementation: Planning and business case
  • Hurdles for roll-out
  • Key takeaways and next steps
  • Vodafone Ocean: the Enterprise journey
  • SDN and NFV for Enterprise P&S
  • The Enterprise Journey in Vodafone Ocean
  • How we are moving
  • Sergio Pozo - Network Virtualisation and SDN/NFV Architect, Vodafone
  • Davide Cherubini - Network Virtualisation and SDN/NFV Architect, Vodafone Group Services

13:10 14:15 (65 mins)

Keynotes

Networking lunch and roundtables

14:00 14:20 (20 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

Colt’s SD-WAN strategy

  • Peter Agnew - Director Network Service Design, COLT Telecommunications

14:20 14:40 (20 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

How to use the customer service intent concept to introduce “intelligence” into SDN transport networks based on a multi-domain, end to end view of the hybrid network.

  • Lukasz Mendyk - SDN/NFV Product Manager, Comarch

14:40 15:00 (20 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

Evolving the network to enable virtualized services from edge to core

  • How to maximize optimization across disparate SDN domains
  • The role of service orchestration in creating network visibility end to end
  • How to create a network slice for services from the edge to the core
  • Bipin Mistry - Vice President of Product Management, Netcracker

15:00 15:20 (20 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

The evolution from existing OSS to SDN

  • How will NFV impact OSS?
  • Why does support system transformation need to take off for NFV and SDN to take off?
  • What progress has been made in this arena?
  • Juan Fernandez-Palacios - Head of Unit on "Core Netwok Evolution" , Telefonica i+d GCTO unit

15:20 16:20 (60 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

Networking coffee break

16:20 16:40 (20 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

Networks in the Software Age

  • How has artificial intelligence impacted the environment? 
  • How can this benefit networks and reduce costs? What benefits can be observed in customer experience? 
  • Current capabilities and projections for future developments
  • Ravinder Shergill - Principal Architect, TELUS Communications

16:40 17:00 (20 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

Service Provider’s Traffic Engineering Practice Shift: Use-Case Oriented vs Platform-Oriented

  • Ali Tizghadam - Technology Strategy Manager, TELUS Communications

17:00 17:30 (30 mins)

Next Gen SDN, OSS and Transport

PANEL: How can SDN effectively tackle real-time change with performance monitoring solutions?

  • How will this shift affect the monitoring of performance?
  • The benefits of real-time change
  • The advantage of rapid, on demand growth
  • Integration with customer service systems
  • Sergio Pozo - Network Virtualisation and SDN/NFV Architect, Vodafone
  • Juan Fernandez-Palacios - Head of Unit on "Core Netwok Evolution" , Telefonica i+d GCTO unit
  • Cyril Doussau - Senior Director, Service Assurance Products and Markets, InfoVista
  • Prayson Pate - CTO, Ensemble, a Division of ADVA Optical Networking
  • Lukasz Mendyk - SDN/NFV Product Manager, Comarch

14:00 14:20 (20 mins)

MANAGEMENT AND ORCHESTRATION

Orchestration Strategy and Challenges

  • Pål Grønsund - Research Scientist , Telenor ASA Telenor

14:20 14:40 (20 mins)

MANAGEMENT AND ORCHESTRATION

Automated Active Assurance of Critical SLAs for Dynamic 5G Network Slices

A dialogue and review around the DevOps in Service Chains and 5G Network Slices Proof of Concept

  • Kaela Loffler - Director, Marketing & Industry Alliances, Netrounds

14:40 15:00 (20 mins)

MANAGEMENT AND ORCHESTRATION

Incorporating multi-domain matters in NFV orchestration

  • Effectively supporting MDSO capabilities
  • Robust multi-domain orchestration
  • Effective support of end-to-end, lifecycle service orchestration across multiple technology and vendor domains
  • Diego R. Lopez - Senior Technology Expert , Telefonica I+D, Chair of ETSI NFV ISG, Co-chair of IRTF's NFVRG

15:00 15:20 (20 mins)

MANAGEMENT AND ORCHESTRATION

Spotlight session: Effectively orchestrating hybrid networks

  • Effectively unifies network and IT service delivery to accelerate cloud deployment of core network functions   
  • Why is the cloud more effective? 
  • The benefits of key service orchestration capabilities
  • Douglas Tait - Director Comms Global Markets, Oracle

15:20 16:20 (60 mins)

MANAGEMENT AND ORCHESTRATION

Networking coffee break

16:20 16:40 (20 mins)

MANAGEMENT AND ORCHESTRATION

Facilitating robust management and orchestration

Please enquire about speaking opportunities jit.sihota@knect365.com

16:40 17:10 (30 mins)

MANAGEMENT AND ORCHESTRATION

PANEL: How are vendors in this arena creating greater unity in the interpretation of NFV MANO?

  • Realising the benefits for the Management and Orchestration (MANO) layer in the NFV architecture
  • What benefits does this pose for operations?
  • How can effective tools help operators benefit from NFV deployment?
  • Pål Grønsund - Research Scientist , Telenor ASA Telenor
  • Diego R. Lopez - Senior Technology Expert , Telefonica I+D, Chair of ETSI NFV ISG, Co-chair of IRTF's NFVRG
  • Moderator Istvan Lajtos - MCIM | Web Working Group Director | Internet and Web Team | Technology , GSM Association

17:10 17:30 (20 mins)

Main agenda

SPOTLIGHT SESSION: Packet Front Software

17:30 18:00 (30 mins)

Main agenda

CLOSING KEYNOTES PANEL: Moving beyond POC – Three takeaways for commercial deployment

  • How has the initial business case for NFV and SDN changed?
  • What take aways can early adopters offer to the carrier community?
  • What essential lessons have industry pioneers come away with?

18:00 19:00 (60 mins)

Main agenda

Meet and Greet Drinks Reception and NFV and SDN Industry Innovation Awards