Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 12
Show Filter
09:00 - 09:10 10 mins
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
Chair’s Opening Remarks - 5G Standards & Spectrum
  • Marcin Dryjanski - Principal Consultant / Board Member, Grandmetric
09:00 - 11:45 165 mins
Info
GSA Workshop Focus Day (Room 10)
Focus Day Description

20 years of GSA; from Voice to Mobile Broadband and Massive 5G Connectivity

09:10 - 09:30 20 mins
Info
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
Ensuring the World Has the Spectrum It Needs
  • Philip Marnick - Group Director, Spectrum, Ofcom
  • Regional spectrum action
  • What is the demand?
  • What are the challenges?
09:30 - 09:40 10 mins
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Chair’s Opening Remarks - Antenna Evolution
  • Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
09:30 - 10:00 30 mins
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
Fireside Chat: Early and Future Use Cases for 5G
  • Moderator Marcin Dryjanski - Principal Consultant / Board Member, Grandmetric
  • Jean-Pierre Bienaimé - Secretary General, 5G Infrastructure Association (5G-IA)
  • Rami Yaron - Co-Chair, Global Marketing & Education Committee, MEF
09:30 - 09:40 10 mins
Network Security Focus Day (Room 9)
Chair’s Opening Remarks - Network Security
  • Ulrich Seldeslachts - Executive Director, LSEC
09:40 - 10:00 20 mins
Info
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Amphenol Antenna Solutions Large Scale Array Antenna
  • Jimmy Ho - Technology Manager, Amphenol Antenna Solutions
  • Overview of Amphenol Antennas 5G product and its capabilities
  • Proof of Concept
  • Feedback on Massive MIMO trials
09:40 - 10:00 20 mins
Info
Network Security Focus Day (Room 9)
New horizons in 5G network security
  • Ilia Abramov - Senior Vice President, Business Development, Mavenir
10:00 - 10:20 20 mins
Info
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Adaptive antennas shaping the future of 5G Space Communications
  • Amit Mehta - Associate Professor (Antennas, 5G and Communication Systems), Swansea University
  • How new adaptive antenna array presented overcome limitations of conventional 5G antenna arrays
  • Why they offer higher gain with lesser antenna elements
  • Cost and efficiency considerations of adaptive antennas
  • Considering how these antennas use much smaller number of interconnect and reduce system complexity significantly from an integration stand point
10:00 - 10:30 30 mins
Info
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
New Technical Solutions and Opportunities in Spectrum Sharing and Coexistence with 5G/NR
  • Kamran Etemad - Senior Technology Advisor, University of Maryland and FCC

Coordinated/Active Sharing and Uncoordinated Sharing for coexistence

Regulated and non-Regulated Sharing and

Single Tier and Multi-Tier Sharing

NR Advanced Features Spectrum Sharing (Spacial, Time or Frequency Domains Slicing)

Impacts on Verticals and new Deployment Models

10:00 - 10:20 20 mins
Network Security Focus Day (Room 9)
Network security in IoT networks
  • Ulrich Seldeslachts - Executive Director, LSEC
10:20 - 10:40 20 mins
Info
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Simplifying the evolution to 5G networks with APA (Active-Passive Antenna)
  • Emmanuel Saint Dizier - VP Innovation Strategy, Radio Frequency Systems
  • How APA helps solving the telecom site nightmare
  • Interleaving mMIMO and passive antennas
  • Heat dissipation management in APA
  • A modular design for easy installation and maintenance
10:20 - 10:40 20 mins
Info
Network Security Focus Day (Room 9)
Going the extra mile to protect the Signaling Core
  • Jan Kayser - Senior Product Manager, Signaling Security, NetNumber
  • Understanding the threats
  • Game changers: IoT, NFV/SDN and 5G
  • Holistic signaling security as the recipe for success
10:30 - 11:00 30 mins
Info
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
Fireside Chat: Standards for 5G and Beyond
  • Moderator Marcin Dryjanski - Principal Consultant / Board Member, Grandmetric
  • Kamran Etemad - Senior Technology Advisor, University of Maryland and FCC
  • David Boswarthick - Director CSC, ETSI
  • Reza Arefi - Director of Spectrum Strategy, Intel
10:40 - 11:20 40 mins
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Morning break
10:40 - 11:10 30 mins
Network Security Focus Day (Room 9)
Morning break
11:00 - 11:30 30 mins
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
Morning break
11:10 - 11:30 20 mins
Info
Network Security Focus Day (Room 9)
A New Trust Model For The 5G Era
  • Paul Bradley - 5G Strategy & Partnerships Director, Gemalto
  • The reality of data breaches today
  • Virtualization security challenges for the 5G network
  • Key capabilities to create trustworthy 5G virtualized networks
  • Usage of secure enclaves to create a fabric of trust within the network
  • How to protect VNFs and enterprise applications, leveraging enclave technology
11:20 - 12:00 40 mins
Info
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Panel discussion: Questioning massive MIMO, MMwave systems and design challenges
  • Panel moderator Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Mayowa Olaiya - 4G & 5G Transmission Planning Engineer, UK Broadband
  • What’s the realism of massive MIMO application, in particular with regards to cost and bandwidth restrictions?
  • How to create a coverage model at higher frequencies and support for multiple different frequencies?
  • The challenges and opportunities of MMwave systems in 5G
11:30 - 11:50 20 mins
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
ITU Standards and Spectrum Harmonisation to Enable 5G
  • Mario Maniewicz - Deputy Director, Radiocommunication Bureau, International Telecommunication Union
11:30 - 12:00 30 mins
Info
Network Security Focus Day (Room 9)
Panel discussion: Managing data privacy and device security challenges as we get more connected
  • Panel moderator Ulrich Seldeslachts - Executive Director, LSEC
  • Ilia Abramov - Senior Vice President, Business Development, Mavenir
  • James Bore - IT Security Manager, O2 (Telefonica UK)
  • Nishanth Sastry - Senior Lecturer, King’s College London
  • Addressing data privacy challenges as we get more connected
  • How is the GDPR addressing the data privacy challenges of tomorrow’s networks?
  • The role of mobile and IoT devices in the security of 5G networks
  • Ensure device security for public safety in future networks
11:45 - 12:15 30 mins
GSA Workshop Focus Day (Room 10)
Think Tank Session
11:50 - 12:10 20 mins
Info
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
ETSI's Standards Activities: Enabling Technologies for 5G Networks and Beyond
  • David Boswarthick - Director CSC, ETSI
  • Key standards activities in ETSI, building blocks to 5G
  • NFV - Network Virtualization
  • MEC - Multi-Access Edge compute
  • Artificial Intelligence in network management
  • Zero Touch (ZSM)
  • Experiential Networked Intelligence (ENI)
  • Autonomic Future Internet (AFI)
  • Next Generation InfoComms Protocols (NGP)
12:00 - 12:30 30 mins
Info
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Think Tank Session

Breakout into small groups discussing common challenges, goals & best practice

12:00 - 12:30 30 mins
Network Security Focus Day (Room 9)
Think Tank Session
12:10 - 12:30 20 mins
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
Think Tank Session
12:15 - 12:50 35 mins
GSA Workshop Focus Day (Room 10)
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:15 - 17:15 300 mins Free
Exhibition
Exhibition Open!
12:30 - 12:50 20 mins
Antenna Evolution Focus Day (Room 7)
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:30 - 12:50 20 mins
5G Standards & Spectrum Focus Day (Room 8)
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:30 - 12:50 20 mins
Network Security Focus Day (Room 9)
Networking Lunch & Exhibition Visit
12:55 - 13:05 10 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
  • Host Greg Williams - Editor, Wired
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week Show Headliners

Main Stage
13:05 - 13:15 10 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8 Headliner: Welcome to London

Mayor of London, Sadiq Khan, shares his welcome to London Tech Week remarks, recorded at the London Tech Week Launch Event.


Main Stage
13:15 - 13:45 30 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8 Headliner Power Panel: London 2030 – a True Tech City
  • Moderator Stephen Lorimer - Smart London Strategy and Delivery Officer, Greater London Authority
  • Panellist Juliet Bauer - Chief Digital Officer, NHS England
  • Panellist Colin Rhys - VP, Middle East & Asia, Virgin Hyperloop One
  • How will technology impact the lifestyle of Londoners in 12 years from now?
  • Which technologies will have the biggest impact on improving lives and society
  • Connecting the dots – how will initiatives in different areas complete the smart city and how will they be connected?
  • Funding and financing smart cities – which models will work?

Main Stage
13:45 - 14:05 20 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8 Headliner: Building a platform for growth to underpin the UK’s digital future
  • Gavin Patterson - CEO, BT
  • Delivering the infrastructure, innovation and skills for a digital world, creating an environment for change makers to thrive.

Main Stage
14:05 - 14:20 15 mins
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
Networking Break & Exhibition Visit
14:20 - 14:30 10 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Chairperson’s Opening Remarks
  • Shad Hashmi - VP, Digital Development Global Markets & Operations, Asia, BBC Worldwide


Room 1
14:30 - 14:50 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Keynote: 5G Platform to Power 2018 Winter Olympics Networks
  • Dr. Junho Jeong - Vice President, Mobile Access Network Technology Department, KT


Room 1
14:50 - 15:10 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
SingleRAN Pro, Creating a Better Future in 5G Era
  • Peter Zhou - CMO, Wireless Network Product Line, Huawei
  • Justifying the 5G investment
  • Providing faster than fiber speeds with 5G
  • Supporting new services with Advanced LTE
  • Partnering with industries to capitalise on 5G’s potential


Room 1
15:10 - 15:30 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
5G is Reality: Transforming Lives and Industries
  • Wonil Roh - Vice President and Head of Technology Strategy Group, Samsung Networks
  • Capturing the demands and needs of industry verticals and consumers
  • Making 5G’s differentiating factors visible
  • Moving beyond technology into the business impact of 5G


Room 1
15:30 - 16:10 40 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Power Hour Networking Break & Exhibition Visit

Operator Power Hour: Innovative format, allowing you to meet with fellow attendees in order to discuss current projects and future challenges in a light-hearted and informal way. Complimentary drinks and refreshments will be served. Invitation only. For more information please contact Georgina.charnley-smith@informa.com

16:10 - 16:30 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Keynote: AI for Telco’s
  • Kim Kyllesbech Larsen - CTIO, Magyar Telekom/ Telekom HU
  • Discussing the advanced services future networks support
  • Converged network vision
  • 5G in the connected world era


Room 1
16:30 - 16:50 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
European 5G momentum
  • Dino Flore - VP of Technology, Qualcomm
  • An overview of key technology milestones for Europe
  • Update on trial activities and commercial rollout timeline
  • Vertical market momentum -IIOT & auto


Room 1
16:50 - 17:30 40 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Keynote Panel Discussion: 5G as a Game Changer for the Full Ecosystem
  • Moderator Gabriel Brown - Principal Analyst, Heavy Reading
  • Heinz Herren - Group CTO & CIO, Swisscom
  • Bryn Jones - CTO, Three
  • Constantine Polychronopoulos - CTO Telco NFV Group, VMware


Room 1
17:30 - 18:30 60 mins
5G World Keynotes (Room 1)
5G World Networking Drinks Reception, Celebrating the GSA 20 Year Anniversary
19:00 - 22:00 180 mins
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8 Awards Ceremony @ Gibson Hall

The TechXLR8 awards celebrate innovation and excellence in the tech industry, acknowledging the entire ecosystem both within London and beyond.

The award categories have been designed to showcase both research & development and solution providers leading the way in 5G, virtual & augmented reality, IoT, Cloud, connected automotive and artificial intelligence.

The awards take place at Gibson Hall, located in the very heart of the City of London, this spectacular Grade I listed neo-classical building is a truly stunning venue and the perfect location to celebrate the best of tech.

For category information, entry deadlines and to buy a ticket or table, please visit:

https://tmt.knect365.com/techxlr8/awards


Gibson Hall


Showing of Streams