Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 13
Show Filter
09:05 - 09:10 5 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
Chair’s Opening Remarks – Welcome to TechXLR8 2018
  • Oli Barrett MBE - Co-Founder, StartUp Britain
  • Introducing the Change Maker
  • Overview of TechXLR8 and London Tech Week show headliners:
    • Evolution of the Customer Experience
    • Smart Cities Smart Living
    • Digital Transformation
    • Space Tech
    • Cyber Security
    • Robotics
    • Entrepreneurship

Main Stage
09:10 - 09:15 5 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
Welcome Remarks
  • Matt Hancock - Secretary of State, Department for Culture, Media and Sport, Gov UK


Main Stage


09:15 - 09:35 20 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8 Headliner: The role of sight interfaces in shaping how we connect with the world & deepening your customer relationship
  • Ambarish Mitra - CEO and Co-Founder, Blippar
  • How are developments in mobile augmented reality impacting user behaviour?
  • What does this mean for the way businesses provide products and services and how does it change the nature of the customer relationship?
  • The realm of possibility: live demos of future interactions

Main Stage
09:15 - 16:30 435 mins Free
Exhibition
Exhibition Open!
09:35 - 09:55 20 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8 Headliner: The Transportation Revolution
  • Colin Rhys - VP, Middle East & Asia, Virgin Hyperloop One

Virgin Hyperloop One….

  • A next generation transportation network that draws in the IT and tech revolutions from the last 25 years 
  • A catalyst for all emerging 4th generation technologies
  • Addressing future forecasts of growth in transportation, as well as domestic, economic and demographic growth
  • Playing an immense role in various nation’s economic diversification agendas
  • The construction of a new transport ecosystem
  • Enabling new distributed lifestyles
  • Delivering a cutting-edge sustainable infrastructure
  • Unprecedented connectivity, which leads to with that comes the emergence of hubs & new technology clusters
    •  the world’s most efficient network for logistics
    • end-to-end fully autonomous system
  • The potential to create a second Silicon Valley
  • What it means to be able to live & work where you want

Main Stage
09:55 - 10:20 25 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8 Change Maker Panel
  • Moderator Parmy Olson - Staff Writer, Forbes Magazine
  • Andrew Lawson - Executive Vice President & General Manager, UKI, Salesforce

Celebrating innovation, creativity and disruption in the tech ecosystem, the TechXLR8 Change Makers reflect the companies and people that challenge the status quo and embrace technology to shape the future. This session shines the spotlight on 3 of these change makers, and gives an inspiring insight into their story and how they are using technology to transform the future of business, lives and society.

  • How are you challenging the status quo in your industry? What has been the reaction by the market and how have you managed that?
  • What are you doing to inspire change within your company and how challenging has it been to get staff to embrace this?
  • What do you see as being the biggest obstacle to succeeding when implementing a change strategy?
  • What is the role of technology in making these changes a reality?
Main Stage
10:20 - 10:50 30 mins
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
Networking Break & Exhibition Visit
10:50 - 10:55 5 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Chairperson’s Opening Remarks
  • Adrian Scrase - CTO, ETSI


Room 1
10:55 - 11:25 30 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Interactive CxO Panel: New Business Models Created by 5G Services
  • Moderator Gabriel Brown - Principal Analyst, Heavy Reading
  • Paul Doany - CEO, Turk Telekom
  • Mats Lundback - CTO, Telia Sweden
  • Matt Hancock - Secretary of State, Department for Culture, Media and Sport, Gov UK
  • Hassan Ahmed - Chairman and CEO, Affirmed Networks
  • Shekar Ayyar - EVP Strategy & Corporate Development and General Manager Telco NFV, VMware
  • Discussing the 5G investment
  • What are the real business cases for 5G, ultimately replacing LTE?


Room 1
11:00 - 11:20 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
The Making of 5G - Our Real-World Lessons Learned
  • Mischa Dohler - Full Professor in Wireless Communications, King’s College London
  • Development
  • Integration
  • Deployment
  • Testing
  • Usage experience of 5G
11:00 - 11:30 30 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
Paving the way towards 5G
  • Matthias Sauder - Head of Network, Vodafone Netherlands
  • How do we prepare
  • NFV/SDN and network slicing from 4G to 5G
  • IoT and latency reduction in today’s 4G world

11:20 - 11:40 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
The state of the art of 5G in Italy
  • Luca Bruera - Project Manager, TIM
  • Use cases of 5G in Italy
  • Partnerships and programs
  • 5G deployments in Turin, Bari/Matera
11:25 - 11:45 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
Enabling New Insights with 5G
  • Caroline Y. Chan - Vice President of the Network Platforms Group and General Manager of the 5G Infrastructure Division, Intel
  • 5G will be an innovation engine, bringing disruptive change across industries and society. With 5G on the horizon, companies are already actively developing and testing designs for this next generation technology. Join Caroline Chan, Vice President and General Manager of Intel's 5G Infrastructure Division, as she shares Intel’s vision for 5G, network transformation, end-to-end infrastructure, progress to date, and key learnings from our trials and deployments.


Room 1
11:30 - 12:00 30 mins Free
Here & Now (Expo Theatre C)
Fireside Chat: Evolving LTE to LTE Advanced
  • Moderator Alan Hadden - Founder, Hadden Telecoms
  • Rémi Thomas - Director of the Radio Strategy, Orange
  • Mario Maniewicz - Deputy Director, Radiocommunication Bureau, International Telecommunication Union
11:40 - 12:00 20 mins Free
5G Live! (Expo Theatre B)
5G Stand-alone networking deployment
  • Alex Wang - Managing Director, 5G RAN Solutions, ZTE Corporation
11:45 - 12:05 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
The First Steps towards 5G in Norway
  • Berit Svendsen - EVP and CEO , Telenor Norway


Room 1
12:00 - 12:20 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
The need for mmWave mapping tools to reduce 5G deployment costs - Progress made since 2017
  • Dave Happy - Head of 5G, Bournemouth Council
  • Why this is important: Saving time and money for dense deployments is of fundamental importance, and if not addressed, 5G mmWave cannot be effectively and efficiently deployed
  • The importance of accurate asset location
  • Summary of the OS/Bournemouth mapping project - What happened
  • How this is now being progressed in Bournemouth (and Basingstoke) with an actual deployment
  • The benefit to new Housing and CAV in particular
12:00 - 12:20 20 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
Network Analytics: Leveraging the Knowledge in Mobile Networks
  • Paul Gowans - Wireless Marketing Director, Viavi Solutions
  • What data do you have?
  • Separate the intelligence from the noise
  • Applying the data to unique use cases
  • Build new revenue streams
12:05 - 12:25 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
4G to 5G – Evolution Not Revolution
  • John Baker - Senior Vice President, Business Development, Mavenir
  • Critical success factors
  • Making the economics work


Room 1
12:20 - 12:40 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
Understand Customer Needs for 5G with on Device Measurements
  • Maziar Kianzad - Managing Director, P3
  • Ralf Klüber - Managing Director, P3
  • Current mobile network assessment, planning and optimization is based on data collected via drive testing and network counters
  • Number of cell sites will increase significantly for 5G promises
  • Understand customer demand and where users consume what services is crucial for efficient deployment of 5G networks
  • P3 will show what can be achieved when combining the right technologies and knowhow together with a massive amount of crowdsourced data
12:20 - 12:40 20 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
Opportunities and Challenges for Remote/Rural Communities
  • David Crawford - Representative, Dynamic Spectrum Alliance
  • Tackling barriers of 5G deployment
  • Difficulty in gaining access to radio spectrum
  • Opportunities for dynamic spectrum sharing to allow communities and alternative communications providers gain access to spectrum where MNOs aren’t deploying networks
12:25 - 12:45 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
5G: Hype Vs. Reality
  • Scott Petty - CTO, Vodafone UK
  • How close is 5G really?
  • Defining 5G standards - what are the requirements?
  • Commercial rollout


Room 1
12:25 - 12:35 10 mins Free
Info
Inclusive Innovation
Introductory Remarks from Minister Samuel Gyimah
  • Sam Gyimah - Minister of State for Universities, Science, Research and Innovation, UK Government

Minister of Science, Technology and Innovation Samuel Gyimah will introduce the event


Main Stage
12:35 - 12:50 15 mins Free
Info
Inclusive Innovation
The Need for Radical Action Now
  • Gary Stewart - Director, Wayra UK & Telefonica Open Future
  • In 2015 Wayra researched and published a state of the industry StartUp DNA report in London. 3 years later they are preparing an update and will launch the results for the first time.


Main Stage
12:40 - 13:00 20 mins Free
5G Live! (Expo Theatre B)
Surprising and Mysteriously Missing Pieces in the 3GPP 5G Specifications
  • Martin Franzen - Senior Technical Trainer, Researcher and Product Manager, Apis IP-Solutions
12:40 - 13:10 30 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
Panel Discussion: How to Use Network Analytics to Optimise the Current Network
  • Moderator Alan Hadden - Founder, Hadden Telecoms
  • Paul Gowans - Wireless Marketing Director, Viavi Solutions
  • Marjan Mursec - Technical Expert, Telekom Slovenije
  • Eric Van Haestdaele - Business Development Director, Analytics PU, EXFO
  • Alaa Khreisat - Customer Centric Senior Manager, Zain KSA
  • Why network analytics?
  • How to get the most out of 4G and 4.5G with the help of network analytics
  • Case studies of maximising the network by using analytics
  • Network analytics solutions
  • How will network analytics evolve for 5G networks?
12:45 - 13:05 20 mins
Info
5G World Keynotes (Room 1)
5G Open for Business
  • Cecilia Atterwall - Head of Marketing & Communications for Networks, Ericsson
  • 5G commercialization now, a market update
  • How 5G can improve your consumer business, with MBB as the first use case
  • Exploring industrial use cases to drive your top line starting today in 4G and evolve with 5G
  • The guide to 5G deployment - how 5G can be deployed in the fastest, smoothest and most efficient way


Room 1
12:50 - 13:05 15 mins
Info
Inclusive Innovation
Breaking into the Industry: Challenges for Women
  • Gen Ashley - Director, Women Who Code
  • Inspiring women to excel in technology careers
  • Developing role models to support new generation of engineers
  • Educating companies to better promote, retain and hire talented women


Main Stage
13:00 - 14:00 60 mins
5G Live! (Expo Theatre B)
Lunch
13:05 - 13:55 50 mins
5G World Keynotes (Room 1)
Networking Lunch & Exhibition Visit
13:05 - 13:35 30 mins Free
Info
Inclusive Innovation
Panel: The Building Blocks for a Diverse and Inclusive Workforce
  • Moderator Gen Ashley - Director, Women Who Code
  • Tom Loeffert - UK HR Director, SAP
  • Chris Howard - Strategy Lead, Intertech LGBT+ Diversity Forum
  • Rioch Edwards-Brown - Founder, So You Wanna Be In Tech?
  • Meghan McCarthy - Human Resources Director, SAP UK&I
  • How can organisations rethink their hiring strategies to ensure diversity & reduce bias in recruitment
  • What can legacy employers do to retro-fit their hiring processes to be more inclusive?
  • What can younger companies do to ensure diverse employment strategies are part of the foundations… and are maintained at scale
  • Why quotas don’t work


Main Stage
13:10 - 14:10 60 mins
Here & Now (Expo Theatre C)
Lunch
13:35 - 13:50 15 mins Free
Info
Inclusive Innovation
Please Stop That. Try This.
  • If you aren't doing anything about inclusivity, I'll talk about why you'll want to change that. If you are already doing something about inclusivity, I'll explain how your efforts might be accidentally increasing bias in your organisation. Finally I'll share specific, practical things you can start doing that have been proven to work.


Main Stage
13:50 - 14:15 25 mins Free
Info
Inclusive Innovation
PANEL: Secrets of Success: FinTech's leading founders share their tips on how to stand out and succeed in a crowded space
  • Moderator Caroline Plumb - Founder & CEO, Fluidly
  • Monica Kalia - Co-Founder, Neyber
  • Simon Miller - Co-Founder & CEO, Scalable Capital
  • Wendy Jephson - Head of Behavioral Science, Nasdaq

The panel aims to discuss the experiences of successful FinTech entrepreneurs, their personal journeys and the knowledge they’ve gained along the way. Special emphasis will be placed on how ‘diversity of talent’ has been instrumental to the success of the companies represented in the discussion.


Main Stage

13:55 - 14:00 5 mins
5G in Practice (Room 1)
Chairperson’s Opening Remarks
  • Jonathan Rowan - TIME (TMT) Partner, Arthur D. Little
13:55 - 14:00 5 mins
4G to 5G (Room 2)
Chairperson’s Opening Remarks
  • Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
13:55 - 14:00 5 mins
Business Models & Monetisation (Room 3)
Chair’s opening remarks
  • Mark Newman - Chief Analyst, Connectivityx
13:55 - 14:00 5 mins
5G Enabling Technologies (Room 4)
Chair’s opening remarks
  • Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
14:00 - 14:30 30 mins
Info
5G in Practice (Room 1)
Panel Discussion: Implementing 5G NR for 5G Trials
  • Moderator Jonathan Rowan - TIME (TMT) Partner, Arthur D. Little
  • Francesca Sartori - Head of 5G Sales e2e Europe, Nokia
  • George Tsirtsis - Senior Director of Technology, Qualcomm
  • Shahram Niri - CEO, Mobintec Ltd. UK
  • Discussing outcomes from 5G NR trials
  • New spec profile
  • Outcomes from trials using NR  frequencies
14:00 - 14:20 20 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
Clarifying 4G’s new role
  • Karl Liriano - Head of Radio Networks, Telefónica UK Limited
  • Showcasing what MNO’s are doing with LTE networks today
  • Will 5G be a migration or transition?
  • Future proofing todays networks for tomorrow
14:00 - 14:20 20 mins
Info
Business Models & Monetisation (Room 3)
Communication Services – Facing a Radical Change in the Market Model
  • Dr Petja Heimbach - VP of Communications, Deutsche Telekom
  • Pure OTT Models are as limited as the classical Telco Model
  • The path towards universality & innovation leads via open ecosystems
  • Co-opetition unlocks new revenue potentials for Telcos
14:00 - 14:20 20 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
5G Core Enables Industry Digitization
  • Felix Qiu - President of 5G Core, Huawei
  • 5G Core Network New Values
  • Three technology pillars of 5G Core: Cloud Native, Distributed Core, MCA
  • Huawei 5G Core practice on pre-commercial use and industry cooperation
14:00 - 14:20 20 mins Free
5G Live! (Expo Theatre B)
The economic benefits of 5G globally
  • Khaled Mokhtar - Emerging Technologies & Innovation Manager, Etisalat
14:10 - 14:30 20 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
Satellites and 5G – Can Converged Services Open Markets and Extend Business Opportunities?
  • Omar Iqbal - CTO Advisor, Avanti

Why satellite offers value in 5G?

New use cases, market opportunities and revenue streams

How satellite can support and extend 5G deployments

Current and future satellite 5G projects and trials

14:15 - 14:45 30 mins Free
Info
Inclusive Innovation
Panel Hosted by Girl Guiding UK: Why We Need Women in AI
  • Dr Richard Freeman - Lead Data and Machine Learning Engineer, JustGiving
  • Margot James - Minister of State, Department for Digital, Culture, Media and Sport
  • Alice . - Youth Advocate, Girlguiding UK
  • The problem of building AI and the biases it will inherit & why it is crucial that AI is built with equality at the core
  • The risk of AI being built by one demographic… leading to products that only cater to one market
  • How to ensure all traits are considered by a diverse team building a diverse AI future for the planet


Main Stage
14:20 - 14:50 30 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
Power Panel: Demystifying 4G in a 5G World
  • Moderator Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
  • Erol Hepsaydir - Head of Network Technology, Three
  • Mustafa Aykut - Principal Advisor to BoD and CEO, Turkcell
  • Javan Erfanian - DMTS, Bell Canada & 5G Initiative, NGMN
  • Marie Hogan - Head of Broadband & IoT, Product Area Network Systems, Ericsson
  • Virtyt Koshi - Senior Vice President and General Manager, EMEA, Mavenir
  • LTE A as the first step for 5G
  • Early adoption for 5G
  • Will 5G be a transition or migration from LTE?
14:20 - 14:50 30 mins
Info
Business Models & Monetisation (Room 3)
Panel discussion: How does 5G support Innovation?
  • Moderator Mark Newman - Chief Analyst, Connectivityx
  • Matteo Gatta - Technology Strategy & Innovation Director, Proximus
  • Nanda Menon - Director, Corporate Development, Athonet
  • Hassan Ahmed - Chairman and CEO, Affirmed Networks
  • Paul Clowes - Business Development (UK & Ireland), Comba Telecom
  • Rahul Garg - AVP & Wireless Practice Head, TCTS
  • Digital transformation within business
  • Convergence & collaboration of services
  • Best practice - how to deploy/ transition?
14:20 - 14:40 20 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
Dynamic end-to-end Network Slicing
  • Simon Osborne - Head of Strategy, Nokia Software Digital Operations
  • Sharing best pactice to effectively slice the network
  • Next steps for NS to become a reality
  • Services enabled- use cases
14:20 - 14:40 20 mins Free
5G Live! (Expo Theatre B)
Discussing 5G spectrum
  • Martin Fenton - Policy Projects Director, Ofcom
14:30 - 14:50 20 mins
5G in Practice (Room 1)
The Road to 5G – Orchestrating 5G services
  • Rami Yaron - Co-Chair, Global Marketing & Education Committee, MEF
14:30 - 14:50 20 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
In-building Coverage and Critical Communications
  • Ken Rehbehn - Principal Analyst, Critical Communications Insights

How has LTE changed to make critical communications an important new network capability today

What are examples of governments around the world deploying mission-critical LTE for the emergency services

What will 5G change as ultra-low latency and ultra-high reliability emerge as service capabilities

How are 5G and LTE critical communications impacted by in-building limitations

What in-building approaches are most promising as solutions for 5G and LTE critical communications

14:40 - 15:00 20 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
Building efficient, intelligent, secure 5G signalling core network
  • Chen Liang - Chief Planning Expert Engineer, Huawei
14:40 - 15:00 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
Facilitating Next Generation Networks
  • David Crawford - Representative, Dynamic Spectrum Alliance
  • How dynamic access, using collection sensing, location monitoring and database technologies, is the only way to work with incumbent users in a manner that allows use of spectrum when and where it is not being utilized.
  • How dynamic access protects incumbent use while enabling enormous efficiency gains in spectrum utilization.
  • How unlicensed and lightly-licensed regulatory structures will need to sit side by side with licensed regimes to enable the spectrum access that is vital to the next generation networks future
14:45 - 15:15 30 mins Free
Info
Inclusive Innovation
PANEL Bridging the Gap Between Education & Business – Finding and Attracting Top Talent from All Backgrounds
  • Ally Owen - Founder & CEO, Brixton Finishing School & Hoxton United
  • Tom Fogden - COO & Co-Founder, Ada, the National College for Digital Skills
  • Michelle Thomas - Executive Headteacher, The New Wave Federation
  • Engaging young people around the benefits of tech training
  • Developing effective mentorship, training and apprentice programs
  • Attracting talent from overseas
  • Retaining success and leadership in the pipeline
  • Without a more diverse and inclusive pipeline, a more diverse and inclusive tech ecosystem will be nothing but a pipedream


Main Stage
14:50 - 15:10 20 mins
5G in Practice (Room 1)
5G mmWave Spectrum Field Trial - Case Study
  • Takehiro Nakamura - VP of 5G R&D, NTT DOCOMO
14:50 - 15:10 20 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
Test, Measurement, Analytics and Automation as Operators Evolve From 4G to 5G
  • Chris Murphy - Research Director, Location Intelligence and RAN Solutions, Viavi Solutions
  • What are the important trends in network capability as the industry evolves to 5G?
  • What are the external factors that complement these inflections?
  • What does this mean for network assurance, analytics and automation?
14:50 - 15:10 20 mins
Info
Business Models & Monetisation (Room 3)
The cloudified 5G ICT platform for new businesses
  • Markus Brunner - Head, Standardization, Swisscom
  • Cloud-native implementation of 5G
  • Zero-touch management of network and services
  • 3rd party applications support in the 5G ICT platform
14:50 - 15:10 20 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
Small Cells Technologies and Considerations
  • William Wedge - Principal Network Architect, Technology Services & Innovation, BT

Typical implementations of Small Cell ‘Gateways’

Typical Backhaul and Small Cell Installation Models

Typical challenges around (missing) feature sets in Small Cells

15:00 - 15:30 30 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
Moving toward cloud native networks- VNF’s
  • Franz Seiser - VP of Core Network and Services, Deutsche Telekom
  • VNF architecture
  • Cloud Native networks in an NFV era
  • Will the 2 compete?
15:00 - 15:20 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
IPv6-based New Internet enabling 5G Networking
  • Latif Ladid - Founder & President, IPv6 FORUM, General co-Chair, IEEE 5G World Forum, IPv6 Forum
  • Internet Generations (NCP, IPv4, IPv6)
  • Wireless Generation (1G to 5G)
  • IoT, Data, CC, SDN-NFV Generations
15:10 - 15:30 20 mins
5G in Practice (Room 1)
5G Network Trials & PoC Tests
  • Yoji Kishi - Executive Director, Future Access Network Division, KDDI Research
15:10 - 15:30 20 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
New Era in Telecommunications Services
  • Shahram Niri - CEO, Mobintec Ltd. UK
  • Rethinking the wireless industry vision
  • 5G technology and service playfield
  • 5G and challenges in realising the current vision
  • Spectrum challenge for 5G and future Gs
  •  The road to future telecom services
15:10 - 15:30 20 mins
Info
Business Models & Monetisation (Room 3)
Guide to Capturing the 5G Industry Digitalization Business Potential
  • Monika Byléhn - 5G Marketing Director, Ericsson
  • Fredrik Engströmer - Head of Marketing - 5G Core, Business Area Digital Services, Ericsson
  • By addressing industry digitalization use cases with 5G technology, operators have the potential to add USD 619 billion in revenues by the year 2026.
  • The challenges are how to efficiently deploy a high number of use cases, which roles to take in the ecosystem, and select the relevant go-to-market models.  
  • Ericsson has established nine use case clusters which each address multiple industries. Clusters are important for sharing risk and reward across use cases and industries.
  • What are the details of on-going operator driven IoT cases on the road to 5G?
  • What is the deployment capability framework to be used to capture the full potential of 5G industry digitalization?
15:10 - 15:30 20 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
Massive Machine Connectivity
  • William Webb - CEO, Weightless SIG

NB-IoT - the basis for 5G MMC - is already being deployed around the world

But ARPUs could be as low as €1/year while cost of sale and support is high

Some operators are deploying other technologies such as LoRa as well

Is the dream of MMC delivering new revenue streams fading, or does it require a new approach?

15:15 - 15:45 30 mins
Info
Inclusive Innovation
PANEL Equal Opportunities for Start-ups – Diversifying Funding Schemes
  • Moderator Sukhi Julta - COO, Market Orders
  • Karen Winton - Managing Partner, NEST.vc
  • Richard Blakesley - Partner, Capital Pilot
  • Nitesh Thadani - CTO, TRENIQ
  • Francesca Warner - Co-Founder, Diversity VC
  • The need for more women and diversity within the VC and Angel investor pool to ensure the next wave of tech companies are diverse
  • How can the investor community ensure equal opportunities for start-ups from all backgrounds
  • Developing inclusive portfolios and funding models


Main Stage
15:20 - 15:40 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
5G use cases
  • Thomas Neubauer - Vice President of Innovations and Business Development, TEOCO
  • Reality check and potential of 5G use cases
  • Video analytics in 5G
    • Understanding encrypted video performance
    • Learnings from a 4G tier-1 deployment in the USA
    • Expectations on 5G video performance
  • Autonomous Drone Operation Understanding encrypted video performance
    • Flight path optimization including radio space, air space, and regulatory requirements
    • Managing autonomous drone fleets
    • Application case examples
15:30 - 16:30 60 mins
Info
5G in Practice (Room 1)
Power Hour Networking Break & Exhibition Visit

Operator Power Hour: Innovative format, allowing you to meet with fellow attendees in order to discuss current projects and future challenges in a light-hearted and informal way. Complimentary drinks and refreshments will be served. Invitation only. For more information please contact Georgina.charnley-smith@informa.com

15:30 - 16:30 60 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
Power Hour Networking Break & Exhibition Visit

Operator Power Hour: Innovative format, allowing you to meet with fellow attendees in order to discuss current projects and future challenges in a light-hearted and informal way. Complimentary drinks and refreshments will be served. Invitation only. For more information please contact Georgina.charnley-smith@informa.com

15:30 - 16:30 60 mins
Info
Business Models & Monetisation (Room 3)
Power Hour Networking Break & Exhibition Visit

Operator Power Hour: Innovative format, allowing you to meet with fellow attendees in order to discuss current projects and future challenges in a light-hearted and informal way. Complimentary drinks and refreshments will be served. Invitation only. For more information please contact Georgina.charnley-smith@informa.com

15:30 - 16:30 60 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
Power Hour Networking Break & Exhibition Visit

Operator Power Hour: Innovative format, allowing you to meet with fellow attendees in order to discuss current projects and future challenges in a light-hearted and informal way. Complimentary drinks and refreshments will be served. Invitation only. For more information please contact Georgina.charnley-smith@informa.com

15:30 - 15:50 20 mins Free
Info
Here & Now (Expo Theatre C)
IoT for Public Safety
  • Islam Alaybeyoglu - Project Manager, Turkcell

How “Digitalization” and “Internet of Things” together will change the way we do business, the way we compete and the way we solve “Social Problems” with our PoC developed at MIT, which well explains how Technologies can be used in tandem to aid public safety.

15:40 - 16:00 20 mins Free
Info
5G Live! (Expo Theatre B)
Challenges and Solutions of System on Chip Modem Design for 5G NR eMBB UE
  • Emmanuel Gresset - Business Development Director, CEVA Wireless

This presentation will analyse the huge computing complexity increase of 5G NR eMBB modem requirements which should also be very low power yet flexible enough to cope with new 5G releases and new features and support legacy modems such as 3G and LTE.

We will show how a carefully balanced HW and SW architecture is capable of solving these challenges, through the use of powerful Vector DSP processors and HW accelerators but also with novel dedicated programmable Processors and Co-processors tuned to some of the most challenging tasks of eMBB modems such as Link Adaptation, Channel Estimation and Beamforming in Massive MIMO systems.

15:45 - 16:20 35 mins Free
Info
Inclusive Innovation
PANEL The Modern-Day Diversity & Inclusion Playbook
  • Imer Cakiroglu - Global People Strategy Director, Farfetch
  • Avi Gillis - Head of Tech Diversity and Digital Inclusion Policy, Department for Digital, Culture, Media and Sport
  • Led by the chairperson: An assessment of the talks and topics and
  • What simple changes can organisations enforce today?
  • Overcoming traditional challenges and internal barriers to make change
  • Tips for building a 1, 2, 5, 10 year plan to ensure a diverse future workforce


Main Stage
15:50 - 16:20 30 mins
Here & Now (Expo Theatre C)
End of Day 1 of Here & Now
16:00 - 16:20 20 mins
5G Live! (Expo Theatre B)
End of Day 1 of 5G Live!
16:20 - 16:30 10 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
TechXLR8: Welcome back from your Chair
  • Oli Barrett MBE - Co-Founder, StartUp Britain


Main Stage
16:30 - 16:50 20 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
London Tech Week Show Headliner: Leading Transformation with AI – Microsoft and Great Ormond Street Hospital
  • Michael Wignall - UK CTO, Microsoft
  • Neil Sebire - Chief Research Information Officer (CRIO), Great Ormond Street Hospital

Michael Wignall, CTO, Microsoft UK will provide an overview of the partnership between Microsoft and Great Ormond Street Hospital, and the impact on their digital transformation. Michael will be joined by Professor Neil Sabire, Chief Research Information Officer at GOSH to discuss how they are investing heavily in their digital future and the ambitious strategy to collaborate on the development of artificial intelligence (AI) tools to transform child health. GOSH’s over-riding ambition is to harness the power of AI to enable clinicians and medical staff to make a difference for their patients. Microsoft look forward to introducing you to how this powerful partnership with GOSH will help more young children to fulfil their potential.


Main Stage
16:30 - 16:50 20 mins
Info
5G in Practice (Room 1)
Turning Visions into Reality: Taking 5G from the Lab to the Field
  • Meik Kottkamp - Technology Manager, Rohde & Schwarz
  • Verification of 5G NR in the lab and in field trials
  • Testing infrastructure needed to create a functional network
  • Mastering the cm-/mm-wave spectrum
  • Advanced antenna systems for massive MIMO and beamforming
16:30 - 16:50 20 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
5G Fixed mobile convergence
  • Frank Mullany - 5G research strategist, Nokia Bell Labs
  • Discussing the need for FMC
  • Requirement, key challenges & opportunity
  • Seamless experience
16:30 - 16:50 20 mins
Business Models & Monetisation (Room 3)
5G User Experience from 2019
  • George Tsirtsis - Senior Director of Technology, Qualcomm
16:30 - 16:50 20 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
5G as XaaS
  • Mustafa Ergen - Chief Technology Advisor, Turk Telekom, 5G PPP & İTÜ
  • New architecture with slicing and virtualization
  • Network App Store concept
  • New revenue streams
  • Operator as a Service
16:50 - 17:20 30 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
London Tech Week Show Headliner: Challenge the Expected. Change the Future
  • Brian Duffy - President, EMEA North, SAP
  • The role of technology in creating a more positive, valuable working environment
  • Diversity, inclusivity & the importance of work beyond a pay check
  • Reinforcing the value that having a purpose brings to the business & customers
  • How can technology help to bring a purpose to the workplace


Main Stage
16:50 - 17:10 20 mins
Info
5G in Practice (Room 1)
TIM’s 5G Development Initiation in Italy
  • Andrea Calvi - Head of Network Innovation, Telecom Italia
  • Sharing an insight on recent trial
  • Digital transformation at testing phase
  • Outcomes, challenges & opportunities
16:50 - 17:10 20 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
5G: The Next Step to Maintaining Britain’s Digital Leadership
  • Derek McManus - COO, Telefónica UK
  • What opportunities and benefits will 5G bring for the UK’s citizens, councils, businesses and cities?
  • What are the current barriers that need to be tackled to facilitate 5G deployment?
  • What other action must be taken by regulators, operators, vendors, landlords and industry to unlock the potential of 5G?
16:50 - 17:10 20 mins
Info
Business Models & Monetisation (Room 3)
Road to 5G: Introduction and migration
  • Michele Zarri - Technical Director, GSMA

• Operators are faced with multiple alternatives for their initial rollout of 5G capabilities: What are the most likely avenues, what does it imply for the business model?

• As migration to a fully-fledged 5G system may require additional migration steps, what are the impacts for networks equipment, devices, interoperability?

16:50 - 17:10 20 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
Next Generation Network Planning in 5G Networks
  • Harkirit Singh - Director, Solution Engineering, TCTS
  • Accuracy, Predictions & Driving Smart Lean Capex
  • Integrated Access and Backhaul Planning
  • Converged Customer Centric QoE
17:10 - 17:40 30 mins
Info
5G in Practice (Room 1)
Panel Discussion: Pioneering 5G Trial Networks
  • Moderator Jonathan Rowan - TIME (TMT) Partner, Arthur D. Little
  • Rahim Tafazolli - ICS and 5GIC, Director, University of Surrey, University of Surrey
  • Notker Gerlich - Head of Technology Strategy, Samsung Networks Europe
  • Alexander Quach - Vice president and general manager of the 5G Strategy and Program Office in the Network Platforms Group, Intel Corporation
  • Testing edge cutting technologies & setting up test-beds
  • UK government funded 5G initiatives- outcomes
  • What to expect in the next 12 months
17:10 - 17:40 30 mins
Info
4G to 5G (Room 2)
The Business Case for LTE
  • Eric Zhao - Vice President of Wireless Network LTE Product Line, Director of Marketing Operation, Huawei
  • The evolution of LTE
  • New LTE services
  • LTE services as a catalyst for 5G adoption
17:10 - 17:40 30 mins
Info
Business Models & Monetisation (Room 3)
Panel discussion: Discussing the key that unlocks 5G revenue potential
  • Moderator Philipp Deibert - Principal, Oliver Wyman
  • Mila Milenkovic - Head of Autonomous Department for Business Development, Telekom Srbija
  • R. Ezhirpavai - Assistant Vice President – Technology, Aricent
  • Amit Sheps - Product Marketing Manager, Amdocs
  • What in your opinion is the key business model/ service that drives ROI
  • Services as a business case
  • How MNO’s can leverage partnerships with enterprises for next gen services
17:10 - 17:50 40 mins
Info
5G Enabling Technologies (Room 4)
Panel discussion: NFV & SDN enabling 5G Services
  • Moderator Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Phil Sheppard - Director of Network Strategy & Architecture, Three UK
  • Petrit Nahi - Chief Scientist RAN, CTO Office, NETSCOUT
  • Henrik Nydell - Senior Product Manager, Accedian
  • Javan Erfanian - DMTS, Bell Canada & 5G Initiative, NGMN
  • Stefano Cantarelli - CMO, Mavenir
  • NFV as a key technique enabling next gen services
  • Identifying NFV & SDN challenges
  • How will these technologies will enable 5G deployment?
17:20 - 17:45 25 mins Free
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
London Tech Week Show Headliner: The Future of Space Tech
  • Host James Bruegger - Managing Partner, Seraphim Capital
  • The role of space tech and AI in identifying the changes we need to make to improve lives around the world
  • How perceptions have been changed through earth observation
  • How can data from space help shape smart cities and smart mobility?
  • What is the role of satellites in the future of connectivity?


Main Stage
17:45 - 18:45 60 mins
5G World Keynotes (Room 1)
5G World - End of Day 2
19:45 - 22:45 180 mins
Info
TechXLR8 Show Headliners (Main Stage) FREE.
London Tech Week - Tech Night Party

Tech Night:London Tech week's official party - Sponsored by Kradle

When: Wednesday 13th June 2018
Where: Shoreditch Town hall

Celebrating the very best of London Tech Week, the Tech Night Party promises to be high energy and lots of fun.  

Come and enjoy great company, drinks, dancing, good music and our very own Unicorn Rodeo!

Who you'll be partying with:

- Startups
- Scale - ups
- Tech Enthusiasts
- AI Summit, TechXLR8 and London Tech Week attendees


To book your ticket, visit 

https://tmt.knect365.com/london-tech-weeks-tech-night/


Showing of Streams