5G World Summit is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 12
Show Filter
08:45 - 09:00 15 mins
5G World Keynotes - Premium content
Chair’s Opening Remarks
  • Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
09:00 - 09:15 15 mins
5G World Keynotes - Premium content
Analyst intro: Global state of play of 5G and expectations for the next 24 months
  • Reviewing the global operator 5G test and trials scene
  • Analysing trends in Telco 5G technology approaches
  • The road ahead from WRC
  • Standards and Release 16 expectations
  • 5G enabled devices and smartphones; what are the roll out and uptake expectations?
  • Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
09:15 - 09:35 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
5G Commercialisation and beyond
  • Open the 5G era: World’s first 5G commercialisation

  • SK Telecom’s differentiated 5G infrastructure & services

  • 5G trial activities

  • Takki Yu - Senior Director, Head of AN Development Team, SK
09:35 - 09:50 15 mins
5G World Keynotes - Premium content
Ministerial Keynote Address
  • The Rt Hon Jeremy Wright MP - Secretary of State for Digital, Culture, Media and Sport, Department for Culture, Media and Sport
09:50 - 10:20 30 mins
5G World Keynotes - Premium content
CxO Panel: The 5G realisation beyond first deployments
  • Beyond home broadband

  • 5G smartphones and expected consumer uptake

  • Learnings from innovations in global regulatory frameworks

  • What are the market tools that will unlock innovation?

  • Anticipating the technologies that will change network services forever

  • Moderator Karim Taga - Managing Partner, Arthur D. Little
  • Ronan Dunne - Executive VP and President of Verizon Wireless, Verizon
  • Arnaud Vamparys - SVP Radio Networks, Orange
  • David Lynn - Chief Executive Officer and President, Viacom International Media Networks
10:10 - 10:30 20 mins
ONF Workshop: Realising the 5G cloud with open source, virtualization and SDN - Free content (Partner Stage)
Operator-driven curated open source towards 5G
  • Timon Sloane - VP Marketing & Ecosystem, ONF
10:20 - 11:10 50 mins
5G World Keynotes - Premium content
Networking break & exhibition visit
10:30 - 10:50 20 mins
ONF Workshop: Realising the 5G cloud with open source, virtualization and SDN - Free content (Partner Stage)
Open mobile evolved core (OMEC) and its evolution towards 5G and cloud native
  • Christian Maciocco - Principal Engineer, Director Telecom Systems Research, Intel
10:50 - 11:10 20 mins
ONF Workshop: Realising the 5G cloud with open source, virtualization and SDN - Free content (Partner Stage)
Open source EPC – Operators’ journey towards the cloud native ONF-based telco core
  • Michal Sewera - Head of EPC Shared Service Center, T-Mobile Poland
11:00 - 11:20 20 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
Chair’s Opening Remarks
  • Guy Redmill - Managing Director , Redmill Communications, UK
11:10 - 11:30 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Unleashing the potential of 5G
  • 5G becomes a reality: Experience from first 5G markets

  • Startups and prototyping: A co-creationist approach to bring 5G experiences to life

  • The Edge is here: Building the edge ecosystem for the creation and delivery of truly immersive experiences

  • Challenges and opportunities: Enabling new services towards verticals on 5G and Edge

  • Alexander Lautz - Senior Vice President 5G, Deutsche Telekom Group
11:10 - 11:30 20 mins
ONF Workshop: Realising the 5G cloud with open source, virtualization and SDN - Free content (Partner Stage)
Disaggregated RAN with open interfaces and slicing
  • Arda Akman - Director of Wireless Access, Netsia & Turk Telekom
11:20 - 11:40 20 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
Optimising the implementation and integration of channel coding

Moving from 5G reference designs to commercial implementation.

  • It's not all just about throughput, latency matters

  • Maintaining high BLER performance

  • Managing the Memory interfaces



  • Robert Maunder - CTO, Accelercomm
11:30 - 11:50 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
5G adoption acceleration
  • Rethinking your network architecture 
  • Bringing in an accelerated speed of change 
  • Virtualisation at the heart of your 5G preparation
  • George Tsirtsis - Senior Director of Technology, Qualcomm
11:30 - 11:50 20 mins
ONF Workshop: Realising the 5G cloud with open source, virtualization and SDN - Free content (Partner Stage)
Open platform for the 5G edge cloud supporting multiple access technologies and multi cloud connectivity
  • Timon Sloane - VP Marketing & Ecosystem, ONF
11:40 - 12:00 20 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
Chairman’s Opening remarks and market review: Is the automotive industry truly a driver for 5G?
  • Reviewing the state of play of 5G and autonomous vehicles
  • What are the in-vehicle infotainment opportunities of 5G?
  • Operators betting on smart cars
  • Will consumers pay for smart vehicles?
  • Alan Hadden - Consultant and former President of the GSA, Hadden Telecoms
11:50 - 12:20 30 mins
5G World Keynotes - Premium content
CTO Panel: Realising the new, distributed and dynamic value architecture
  • Building a smart network fabric on top of devices, sensors and the cloud
  • Should Operators share the 5G network costs?
  • Re-examining the network architecture and reliability - Is it built for 5G?
  • Digitising and automating processes to cut down deployment time and costs
  • Securing access to critical 5G resources; fibre, towers and street furniture
  • Working closely with regulatory authorities and developing a spectrum strategy
  • Shutting down 2G & 3G and what are the timelines?
  • What role will LTE play in the next 10 years?
  • Moderator Gabriel Brown - Principal Analyst, Heavy Reading
  • Ibrahim Gedeon - CTO, TELUS
  • Brendan O'Reilly - CTO, O2
  • Yogesh Malik - Group CTO, VEON
11:50 - 12:20 30 mins
ONF Workshop: Realising the 5G cloud with open source, virtualization and SDN - Free content (Partner Stage)
Panel: Open Source and 5G: Where are we today? Where do we want to go? What are the opportunities, and challenges on the road towards deployment?
  • Moderator Timon Sloane - VP Marketing & Ecosystem, ONF
  • Simon Saunders - ONF COMAC Project RDT Member, Open Networking Foundation
  • Michal Sewera - Head of EPC Shared Service Center, T-Mobile Poland
  • Christian Maciocco - Principal Engineer, Director Telecom Systems Research, Intel
  • Arda Akman - Director of Wireless Access, Netsia & Turk Telekom
12:00 - 12:30 30 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
Panel: 5G for a connected traffic & management
  • What are the grounds of collaboration between road authorities, telcos, car manufactures and more?
  • What are the data, edge, networking or other supporting technologies to achieve a safe transition to smart mobility?
  • Reviewing the network and spectrum requirements
  • Moderator Alan Hadden - Consultant and former President of the GSA, Hadden Telecoms
  • Rudi Strobbe - Innovation Manager (Lead), AXA Belgium
  • Akos Bona - Digital Champion of Hungary and Member of the Digital Skills and Jobs EU Coalition, European Commission and Member of Board of Directors, Digital Future Foundation
12:00 - 12:20 20 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
Design and planning for 5G with propagation modelling
  • Studies based on 1000s of measurements in 3.5, 28, and 39 GHz

  • Key learnings from RF propagation modeling studies

  • Assuring applications in 5G network design

  • Burak Berksoy - Director, Mobile Access Services, Netscout
12:20 - 12:40 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Keynote: OpenRAN and 5G network economics
  • Why/how OpenRAN
  • Moving the network to the edge
  • Essential ingredients of a successful 5G business case
  • John Baker - SVP, Business Development, Mavenir
12:20 - 13:20 60 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
Networking and refreshment break
12:30 - 12:50 20 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
The 5G AutoAir Testbed
  • Validating and developing connected and autonomous vehicles (CAVs) in the UK

  • Real time monitoring and controlling of infotainment, cyber security and network location trials

  • Evaluating the use of 5G small cells will operate in sub-6GHz as well as millimetre wave spectrum bands

  • Simon Fletcher - CTO, Real Wireless
12:40 - 13:45 65 mins
5G World Keynotes - Premium content
Networking break & exhibition visit
12:45 - 13:45 60 mins
Analyst Lunch Briefing - Invitation only (Track 4)
Analyst lunch briefing: Be part of the game – the impact 5G will have on sport

Julian Bright, Ovum’s Chief Analyst, shares the latest research on 5G consumer and entertainment use cases and the opportunities enabled by the transition to 5G cellular networks. Julian’s presentation reviews existing and future use cases across the consumer and entertainment ecosystem. He will share the findings from a recently completed project conducted for Amdocs on the opportunities arising from the application of 5G networking to sports and esports: based on in-depth interviews with CXO-level executives at the leading 5G network operators globally, the study reveals how operators are looking to broaden and deepen the ways in which they engage with large scale sports and esports events and the role 5G is playing in realizing both their technical and commercial objectives for the most significant technology transition of the coming decade.

Following Julian’s presentation, Yosi Mor Yosef will walk through some 5G UC related to sports and e-sports through an interactive session of some of the practical aspect of enabling 5G in the network, operations and business support systems. This will include a demo that describes the different steps in a 5G service lifecycle covering service design, network slicing orchestration, automated operations and advanced monetization.

Lunch will be served

  • Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
  • Yosi Mor Yosef - Open Network Product and Solutions Marketing Director, Amdocs
  • Tzvika Naveh - Product and Solutions Marketing Director, Amdocs
12:50 - 14:00 70 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
Break
13:00 - 13:40 40 mins
Telecoms & Tech Academy Workshop - Free content (Partner Stage)
The Business of 5G
  • 5G technology changing the 4G business environment

  • Emerging trends and 5G as an enabler

  • Considerations for IoT

  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless
14:00 - 14:05 5 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
Chairman's Remarks
  • Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
14:00 - 14:05 5 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Chair’s Remarks
  • Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
14:00 - 14:05 5 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Chair’s Remarks
  • Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
14:00 - 14:05 5 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Chair’s Remarks
  • Thomas Magedanz - Director of NGNI, Business Unit NGNI, Fraunhofer FOKUS
14:00 - 14:20 20 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
Making vehicles smarter, safer while improving the driving experience with C-V2X
  • LTE, 5G and C-V2X

  • Supporting short and long range transmissions between vehicles and roadside infrastructure

  • Reviewing the C-V2X transmission modes; employing conventional networks and working independently of cellular networks

  • Maxime Flament - CTO, 5GAA
14:00 - 15:00 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only (LeadersIn Boardoom)
5G and AI
  • Dimitris Mavrakis - Research Director, ABI Research
14:00 - 14:20 20 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
5G innovation in the United Arab Emirates
  • Ayman Elnashar - VP & Head of Technology Planning - ICT & Cloud, du
14:00 - 14:40 40 mins
Telecoms & Tech Academy Workshop - Free content (Partner Stage)
5G. The story so far. What have we learned from the launches in the US, Asia and Europe?
  • Pricing strategies. How real are the initial 5G price plans? Are they sustainable and will they drive take up?

  • How do early 5G devices measure up?

  • Fixed wireless access: is 5G the real deal?

  • B2B: not quite ready yet

  • Carlos De Lima - Networking Specialist Trainer & Consulting Architect, Generation Next Services
14:05 - 14:25 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
Vodafone’s network evolution strategy
  • Andrea Dona - Head of Networks, Vodafone UK
14:05 - 14:35 30 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
The 5G opportunity: driving innovation in manufacturing
  • The 5G opportunity: driving innovation in manufacturing
  • Building the blueprint for the 5G ecosystem
  • 5G in action: The Worcester Bosch use case
  • Building the infrastructure of the future
  • Carl Arntzen - CEO, Worcester Bosch
  • Mark Stansfeld - Chair, Worcestershire Local Enterprise Partnership and GiffGaff
14:05 - 14:25 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Can 5G exist without virtualised networks?
  • Creating the ability to adapt to the dynamic nature of mobile traffic
  • What are the transformation timelines the industry should be looking at for virtualisation and cloudification?
  • What are the next steps after virtualisation?
  • Will public cloud rise soon?
  • Alain Guigui - 5G Architect, Communications and Media Solutions, Hewlett Packard Enterprise
14:05 - 14:35 30 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Operator Highlight: Viva Kuwait’s 5G large scale deployment story
  • When should you start looking at transport network updates? 
  • Reviewing key technologies selections and operating model choices 
  • Key elements impacting the 5G business case
  • Zarrar Khan - Chief Technology Officer, Viva Kuwait
14:20 - 14:50 30 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
Panel: Infotainment for the mobility industry
  • What can the train, car and airport industries learn from each other?

  • The passenger metamorphosis to the data consumer

  • What infotainment opportunities will 5G bring?

  • Network slicing for the mobility industry

  • Moderator Alan Hadden - Consultant and former President of the GSA, Hadden Telecoms
  • Usman Javaid - Director of Digital Products and Solutions and Group Head, Vodafone Group
  • Brian Waterfield - Digital Manufacturing Manager, Jaguar LandRover
  • Andrew Faiola - Global Network and Services Policy, ESOA
14:20 - 14:40 20 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
3D geodata maps: New ways to overcome planning challenges
  • How accurate 3D maps drive down costs

  • Why large scale and extremely high resolution matter

  • 5G, mmWave and Fixed Wireless Access opportunities

  • The features you can't control unless you use 3D

  • Takeaways from users' experiences

  • Assaad Al Skaff - Sales Director, Telecommunications & Wireless, Vricon
14:25 - 14:45 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
5G RAN Evolution
  • How can c-RAN help achieve the 5G vision?

  • Creating a flexible infrastructure that supports the increasingly heterogenous RANs

  • Paul Gowans - Wireless Strategy Director, VIAVI Solutions
14:25 - 14:45 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Container based 5G networks virtualisation to maximise efficiency and agility
  • Deploying 5G Core control and user plane on containers

  • How does the ecosystem change after virtualization containerization? 

  • Orchestration to the edge and multi-tenancy

  • Accelerating service delivery on edge clouds

  • Have we reached the era of API first?

  • Martin Taylor - CTO, Metaswitch
14:35 - 14:55 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Operator highlight: Operators as the true enablers of smart cities
  • Reviewing business models that place the Telco at the heart of a smart city

  • Winning strategies and collaborations that will accelerate an Operator’s role in the smart city ecosystem

  • Joao Ricardo Moreira - Head of Corporate, NOS
14:35 - 14:55 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Embarking on the journey to 5G
  • How operators can transform their networks today to support 5G services tomorrow 
  • The importance of a software-defined signaling core 
  • Recommendations for moving to virtualized infrastructure and use of data and analytics to secure the signaling core

  • Steve Legge - Chief Operating Officer, NetNumber
14:40 - 15:50 70 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
Break
14:45 - 15:05 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
5G: If you’re gonna do it, do it right
  • Key factors to consider, including:

  1.  4G – physical/virtual – and fibre network infrastructure

  2. Analytics and automation

  • Lessons from network operators

  • The approach to follow

  • Konstantinos Stavropoulos - Solution Marketing Lead, EXFO
14:45 - 15:15 30 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Panel: The Journey to Cloud-Native
  • Should cloud-native be the goal for 5G operators?
  • Reviewing technologies, processes and models that need to change on the journey to cloud-native
  • What are the challenges CSPs can expect along the way
  • Expected benefits Operators can achieve at each Cloud-Native step
  • Moderator Julian Bright - Senior Analyst, Intelligent Networks, Ovum
  • Timon Sloane - VP Marketing & Ecosystem, ONF
  • Lee Hines - Chief Strategist, Communications & Media Solutions, Hewlett Packard Enterprise
  • Roni Saban - VP Marketing, ASOCS
  • Andrea Calvi - Head of Network Innovation, Telecom Italia
14:50 - 15:20 30 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
Networking break & exhibition visit
14:55 - 15:15 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Fireside chat: The role of 5G in Orange’s Digital Innovation
  • Interviewee Patrice Slupowski - Vice-President Digital Innovation , Orange
  • Interviewer Renato Andrade - Independent MVNO consultant, Acqua Telecom
14:55 - 15:15 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
5G Security
  • Yasir Liaqatullah - VP Products, A10 Networks
15:00 - 15:40 40 mins
Telecoms & Tech Academy Workshop - Free content (Partner Stage)
Understanding 5G Technologies
  • Architecture Essentials

  • Service Provision

  • Expanding the access network

  • Shifting the core

  • Neil Wiffen - Principal Technical Consultant, Red Banana Wireless
15:05 - 16:10 65 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
Networking break & exhibition visit
15:10 - 16:10 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only (LeadersIn Boardoom)
Delivering the Digital Dividend - the EUR 200bn free-cash-flow opportunity for telecos
  • Karim Taga - Managing Partner, Arthur D. Little
15:15 - 16:10 55 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Networking break & exhibition visit
15:15 - 16:10 55 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Networking break & exhibition visit
15:15 - 16:10 55 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Networking break & exhibition visit
15:20 - 15:40 20 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
KPN's Automotive Helmond Project
  • Jos Beriere - Strategic Programme Manager, KPN
15:40 - 16:00 20 mins
5G Enabled Transportation - Free content (Expo Stage)
Getting connected - Building 5G networks for mobility
  • Exploring challenges of connectivity for transportation, and solutions.

  • Covering mass transport systems

  • Delivering coverage without inefficient use of spectrum

  • Keeping this secure enough for transportation

  • Greig Paul - Lead Mobile Networks & Security Engineer, University of Strathclyde (Part of 5G RuralFirst)
15:50 - 16:10 20 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
Capturing the FWA opportunity
  • Successes and learnings from 4G FWA roll out and 5G FWA trials

  • Enabling fibre-equivalent connectivity with new spectrum bands and radio innovations

  • Steps towards faster move reliable FWA with 5G

  • Leo Lundy - Group CTO, Imagine Communications Group
16:00 - 16:40 40 mins
Telecoms & Tech Academy Workshop - Free content (Partner Stage)
5G Business Models
  • Revolution or evolution?

  • Where do telcos sit in the value chain? Can they move up it?

  • Network-as-a-service. What does this have to do with 5G?

  • Platform? Ecosystem? Is this a realistic aspiration?

  • Closer to the edge: telcos’ secret sauce?

  • Exploring the potential for private 5G wholesale and enterprise networks

  • Carlos De Lima - Networking Specialist Trainer & Consulting Architect, Generation Next Services
16:10 - 16:40 30 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
Panel: NSA vs SA
  • Who is standalone 5G NR really for?
  • Reviewing trials using NSA and SA
  • Expectations for the arrival of NSA compatible devices
  • How O-RAN can support SA roll out
  • Moderator Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Rémi Thomas - Director of the Technical Strategy, Orange Group
  • Tommy Bjorkberg - Director, CTO Group, ZTE
  • Neeraj Pandey - VP Network Engineering & Delivery, Vodafone
  • Tanguy Popeler - Head of Technology Strategy, Proximus
16:10 - 16:30 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
FWA as an economic alternative to address network densification
  • What is the broadband connectivity proposition for consumers and enterprises?
  • FWA as cost effective network deployment solution
  • FWA; complementing or competing with fibre?

  • Rosalind Singleton - Managing Director, UK Broadband
16:10 - 16:30 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Empowering private and public 5G for venues
  • Open the floodgates – what it takes to change the game for mobile capacity in venues

  • Virtualization is key – how cloudification will radically change the economics

  • The transparent path - enabling end users’ powerful capacity transparently requires a thoughtful architecture

  • mmWave Inbuilding? – most mobile usage is indoors; this is best place to go first!

  • How the U.S. CBRS approach to spectrum licensing is opening new doors for private wireless networks

  • Where is the Edge – distribution of the edge of the network is the new model, where is the edge and why does it create new opportunities for operators and venues.

  • Todd Landry - Corporate Vice President, Product and Market Strategy, JMA Wireless
16:10 - 16:30 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Connectivity + Computing, 5G MEC builds a business enablement platform

- 5G services put forward new requirements for guarantee experience under ultra-low latency, high bandwidth and high speed mobility

- 2.5G MEC enables rich industry applications with its connectivity + computing while best-matching it with edge capabilities

• On-demand computing power based on heterogeneous hardware

• One-stop 5G MEC, plug and play

• Cloud, Network and Edge collaborative management capabilities

• Open MEC platform

- 5G MEC enables smart parks, smart parks, smart ports, smart traffic and other scenarios

- The MEC ecosystem requires the joint promotion of standard organizations, industry alliances, vendors and industries.

  • Jason (Dongming) Yin - Chief Specialist of 5G Core Marketing, Huawei
16:10 - 16:30 20 mins
Here & Now - Free content (Demo Zone Theatre)
Delivering 5G - The system integrator perspective

AWTG’s presentation will focus on our experience of the practical challenges of delivering 5G within a live manufacturing environment with key learnings from the phase 1 DCMS testbeds and trials programme.

  • Muquid Ali - Head of European Operations, AWTG
16:20 - 17:20 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only (LeadersIn Boardoom)
5G and the enterprise opportunity
  • Alexander Harrowell - Senior Analyst, SoHo and SME, IT and Telecoms, Ovum
16:30 - 17:10 40 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Panel: Reviewing the FWA value proposition in developed, rural and developing markets
  • Competing profitably against wired incumbents
  • Maximising spectral utilisation with FWA
  • Monetising the rural connectivity opportunity
  • 5G, FWA, satellites and & mission critical communications
  • Leveraging LTE and 5G NR networks for FWA
  • Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
  • Filip Banković - CTO, Telekom Srbija
  • Els Baert - Director of Marketing and Communications, NetComm
  • Thijs van Lieshout - Director Strategy & Corporate Development, Liberty Global
  • Klaus Moschner - Executive Programme Manager, NGMN Alliance
  • Rahul Garg - Head- Network Services Practice, Tata Communications Transformation Services (TCTS)
16:30 - 16:50 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
TIM’s Cloud Native 5G Core and 5G RAN
  • Andrea Calvi - Head of Network Innovation, Telecom Italia
16:30 - 16:50 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
A practical implementation view on 5G – uncovering the hidden operational costs on Power Consumption
  • Common to all new technologies roll outs, new hardware integrated is expected to be more power efficient and reduce operational costs;

  • However when equipment is in the field, Mobile Operators watch surprisingly their electricity bills increase, contrary to expectations;

  • We’ll dive in how power consumption has increased in the previous roll outs as well as network infrastructure modernizations and how 5G will impact power consumption in the future;

  • CELFINET has developed extensive work on power consumption and guidelines will be presented to reverse the power consumption increase, across multiple technologies.

  • Henry McDonnell - Business Development Director, Celfinet
16:40 - 17:00 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
5G: Beyond the speed - With great speed comes great power

5G will pave the way for new ideas and uses in areas like remote robotic surgeries, autonomous mobility, virtual gaming, smart manufacturing, and consumer wearables to say the least – each presenting a unique challenge and new revenue opportunities in every industry.

In this session, we will discuss:

  • How 5G will enable new experiences, but what does it take to pull it together? What will be the technical and application requirements?

  • Key take-a-ways from our customers (Vintage Power and BMW ReachNow) as they embark on the IoT economy.

  • More devices, more applications - what role will data science and data engineering play improving network efficiency and the user experience? 

  • Jeffrey Thompson - Senior Director, Digital Enterprise, Luxoft
  • James Hopson - Product Line Manager,, Luxoft
  • David Wisely - Researcher in 5G, 5G Innovation Centre Surrey University and Chief Mobile Strategist, BT
  • Dr. Graham Hili - Automotive Lead, Luxoft
16:50 - 17:10 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Increasing network flexibility with vEPC
  • Reducing time to market for new services 
  • Providing a large number of applications and services with open APIs & data centre sharing
  • Jason Tu - Principal Scientist of NFV/SDN Products, ZTE
16:50 - 17:10 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Building Britain’s 5G Future: How SSE Enterprise Telecoms is an enabler to 5G
  • What needs to happen to make 5G a reality? 

  • Challenges for a 5G future in the UK

  • Making connectivity work in the UK

  • A 5G partner for British MNOs

  • Sarah Mills - Sector Director for Network Operators, SSE Enterprise Telecoms
16:50 - 17:30 40 mins
Telecoms & Tech Academy Workshop - Free content (Partner Stage)
Top 10 Skills for Digital Leaders
  • What skills does a next generation Telecoms Executive need to succeed?

  • Top skills in demand for tech leaders

  • Resources for success

  • Carlos De Lima - Networking Specialist Trainer & Consulting Architect, Generation Next Services
17:00 - 17:20 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
Results and learnings from 5G NR field testing
  • The 5G NR key technology components to be measured

  • Propagation at sub6 and cm-/mm-wave spectrum

  • Results from deployed 5G NR networks
  • Meik Kottkamp - Principal Technology Manager, Rohde & Schwarz
17:10 - 17:30 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Turning the 5G network into an agile monetisation platform

5G promises a world of unprecedented speed and differentiated quality of service that has the potential to unleash a wide array of new services and business models. But, in order to maximize 5G monetization, service providers need to be fast to deploy, open to drive innovation, smart to efficiently orchestrate a dynamic network, and quick to capture every revenue opportunity. In this presentation we will explore the key system building blocks and the flow between them for agile and iterative 5G use-case monetization: where to start, how to design, how to enable, and most importantly what to change, in order to turn the promise of 5G into accelerated monetization.

  • Moshe Shimon - VP/Head of Product Management, NFV and OSS solutions, Amdocs
17:10 - 17:30 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
New Frontiers for Virtualization: Satellite and 5G
  • How satellite will play a key role in a fully virtualized 5G environment

  • The satellite industry’s virtualization journey

  • SES Networks’ path to virtualization

  • Karl Horne - VP, Telco/MNO Solutions, SES Networks
17:10 - 17:30 20 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Enhancing user experience using 5G and Edge Computing

5G and Multi Access Edge Computing (MEC) have witnessed a lot of traction recently. The transformation of various industry verticals which 5G will enable will be discussed in the session. The enhancement and assured level of the user experience is fundamental to this transformation. With Ultra Reliable and Low Latency (URLLC) and assured high throughput (eMBB) becoming the norm, ensuring cost effective network implementation becomes a necessity for the Communication Service Providers to roll out the technology at scale.  The transformation of Media and Entertainment industry with 5G Edge architecture will be discussed along with an example of Wipro’s solution approach.

  • K R Sanjiv - Chief Technology Officer, Wipro
17:20 - 17:50 30 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
Panel: 5G RAN optimisation
  • Improving operations, administration and maintenance with SON
  • Extending the autonomous management vision to the end to end network
  • Market drivers for SON adoption
  • SON technology, use cases & implementation architectures
  • Key trends in next gen LTE & 5G SON implementations
  • Moderator Sue Rudd - Director Service Provider Analysis, Networks & Service Platforms (NSP), Strategy Analytics
  • Panellist Chris Murphy - Director of Research, Location Intelligence, VIAVI Solutions
  • Panellist Christian Kloch - Chief Network Architect, TDC
  • Panellist Matti Passoja - Director Solution Marketing, Keysight Technologies
17:30 - 17:50 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
5G for the people

Sunrise is a 5G pioneer telcos and was the first to launch 5G in Europe.

  • Rationale for 5G – for Sunrise, for its customers and for Switzerland

  • Sunrise “First on 5G” launch (April 2019)

  • Preliminary findings

  • Beyond 5G launch, what’s next?

  • Bruno Duarte - CCO, Sunrise Communications
17:30 - 17:50 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Operator Highlight: How Swisscom brought 5G first to Europe
  • Swisscom, Ericsson and Qualcomm Technologies achieved the first commercial launch of a 5G network in Europe

  • The very first 5G smartphone, the OPPO Reno, is on sale since 1st of May 2019

  • Swisscom will cover 90% of Switzerland already by the end of year

  • In order to reach this milestone, several world first's where achieved beforehand

  • Patrick Weibel - Head of 5G Program, Swisscom
17:30 - 18:00 30 mins
5G Transport, Slicing & MEC - Premium content (Track 4)
Panel: Multi-access Edge Computing in 5G
  • The relevance of ETSI MEC in 5G

  • Developing the edge computing ecosystem

  • MEC as a slicing enabler

  • Addressing the multi-vendor/network/access challenge

  • Thomas Magedanz - Director of NGNI, Business Unit NGNI, Fraunhofer FOKUS
  • Walter Featherstone - ISG MEC (Multi-access Edge Computing) WG DECODE Chairman, ETSI
  • Paul Bradley - Managing Director, DigitalTrans4m and Senior Product Marketing Manager, TMForum
  • Javan Erfanian - DMTS, Bell Canada & NGMN 5G Initiative
17:50 - 18:10 20 mins
Network Economics & Transformation - Premium content (Track 1)
Keys to state-of-the-art 5G mmWave solutions
  • Key considerations when selecting suitable RF technology

  • Results from latest RF technology development

  • Opportunities to address 5G mmWave untapped potential

  • Anders Storm - CEO, Sivers IMA
17:50 - 18:20 30 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Panel: The 5G Services that will make a difference
  • What impact will services like FWA or eMBB have on the top and bottom lines of service provider financials? 

  • Where's the business case for 5G services?

  • Which are the industries that will consume 5G first?

  • Sacha Dudler - General Manager - Corporate Performance and Strategy Execution, Saudi Telecom Group, (KSA)
  • Mila Milenkovic - Head of Digital Innovations and Applications, Telekom Srbija
  • Moderator Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
  • Lindsay Notwell - Senior Vice President, 5G Strategy & Global Carrier Operations, Cradlepoint
Showing of Streams
Showing of Streams