5G World Summit is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 13
Show Filter
08:55 - 09:00 5 mins
5G World Keynotes - Premium content
Chair's Opening Remarks
  • Mike Roberts - Research Director, Ovum
09:00 - 09:20 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
South Korea’s journey to full 5G roll-out
  • Youngsoo Seo - SVP, Head of Regional Network O&M Headquarter, KT
09:15 - 11:00 105 mins
Cellular Backhaul 2019, Organised by the GVF - EMP Partnership - Free content (Partner Stage)
Panel Session 1: Unlocking Opportunities via Satellite: Beyond the Backhaul Opportunity & Paradigm Shifting Integration with “the Network”
  • LTE, 3G and 2G networks over satellite – What is the state of play today?   
  • Satellite backhaul: Pre-5G networks - An appraisal of 4G/LTE
  • Satellite networks optimisation & IP cellular traffic
  • Satellite in the core: Various system architectures & 5G
  • Where will satellite sit in the delivery 5G functionality?
  • Satellite bandwidths, throughput & constellation architectures
  • The latency debate:  The can, the can’t, the trade-offs of integration over satellite
  • Achieving scalable, flexible, backhaul
  • Macro-cells to femto- and pico-cells: Challenges for the satellite backhaul vendors
  • Enhanced Mobile Broadband (eMBB): meeting demand for increasingly digital lifestyles
  • Ultra-reliable and Low-latency Communications (uRLLC): meeting expectations from digital industry
  • Massive Machine Type Communications (mMTC): meeting demand for a further developed digital society
  • Regulatory and spectrum harmonisation
  • Moderator Martin Jarrold - Chief International Programme Development, GVF
  • Moderator Betty Bonnardel - CEO, AB5 Consulting
  • Moderator Anver Anderson - Managing Director, Anver Limited
  • Moderator Lluc Palerm-Serra - Senior Analyst, NSR
  • Michael DiPaolo - Vice President Cellular Backhaul Business Development, Comtech EF Data
  • Marco Mirante - Regional Sales Director – Europe, Hughes Network Systems
  • Semir Hassanaly - Market Director Mobile Backhaul & Trunking, Newtec
  • John Finney - Founder & CEO, Isotropic Systems Ltd
  • Philippe Llau - Head of Data Business Unit MENA & APAC, Eutelsat
  • Simon Gatty Saunt - VP Sales EMEA Fixed-Data, SES Networks
09:20 - 09:40 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Accelerating the 5G Edge
  • Winning 5G strategy, use cases and business models 

  • Deciding on the most flexible network deployment approach 

  • Delivering Architectural and platform innovations

  • Brian Aherne - Senior Director Network Platforms & Systems (NPS), Intel
09:40 - 10:10 30 mins
5G World Keynotes - Premium content
Panel: Operators enabling the gigabit society
  • Establishing 5G business models 
  • 5G strengthening the Telco IoT portfolio 
  • Gearing up for the real fourth industrial revolution
  • Setting up the 5G enterprise business in your organisation 
  • Who pays for 5G? Should enterprises absorb costs?
  • Moderator Mike Roberts - Research Director, Ovum
  • Paul Doany - CEO, Turk Telekom
  • Antje Williams - Senior Vice President 5G Campus Networks, Deutsche Telekom
  • Gilad Garon - CEO, ASOCS
  • Todd Landry - Corporate Vice President, Product and Market Strategy, JMA Wireless
10:10 - 10:30 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Building a fully connected world, with Huawei 5G Core
  • Enabling diversified and personalised 5G services with 5G Core
  • Evolving to 5G Core: full-stack cloud native, fully-connected edge computing, all-access convergence, and autonomous driving core network
  • Moving towards a “Connection + Computing + Cloud” network
  • Leo Ma - Vice President of Cloud Core Network Marketing, Huawei
10:30 - 11:20 50 mins
5G World Keynotes - Premium content
Networking and refreshment break
10:40 - 10:50 10 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
Chair’s Opening Remarks
  • Oliver Bosshard - Chief Operations Officer, Real Wireless
10:40 - 10:50 10 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Chair’s Opening Remarks
  • Elias Aravantinos - Senior Research Analyst, IHS Markit
10:50 - 11:10 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
How MNOs can capture the market potential of URLLC
  • Understanding the URLLC requirements of industry verticals to develop go-to-market strategies

  • Exploring how operators can position themselves as B2B service providers 

  • Designing and delivering high performing network solutions for industry verticals 

  • Examples of how operators and industry can work together to utilise URLLC

  • Eman Martin-Vignerte - Head External Affairs, Governmental and Political Relations - Region Great Britain, Bosch
10:50 - 11:10 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
An overview of collaborative 5G R&D projects in the UK
  • The journey so far for UK government funded R&D projects
  • Insights and findings from 5G research projects
  • Future funding competition opportunities
  • Jean-François Fava-Verde - Innovation Lead (Digital), Innovation Lead (Digital)
11:00 - 12:00 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only (LeadersIn Boardoom)
Summit 4: The Economic Impact of 5G
  • Malik Saadi - Vice President, Strategic Technologies, ABI Research
11:10 - 11:30 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
How MNOs and enterprises can bridge the new digital divide – Indoor coverage for 5G URLLC
  • The vast majority  of URLCC use cases will be indoor, in-building, manufacturing plants, on campus where currently coverage is poorest

  • Addressing this requires a new-way of deploying and architecting 5G networks as legacy approaches cannot scale

  • How combining the public cloud with privately-deployable operator-linked networks can bridge the new digital divide

  • Nanda Menon - Director, Corporate Development, Athonet
11:10 - 11:30 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Challenges for 6G
  • Matti Latva-aho - 6G Flagship Director, Oulu University
11:20 - 11:40 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Regulator's Keynote: The regulator's role in next gen innovation
  • Creating a growth oriented regulatory environment 

  • Reviewing global best practice and innovation in spectrum allocation and management

  • Government, industry, regulators and Operators working hand in hand

  • Beyond WRC

  • Mansoor Hanif - CTO, Ofcom
11:30 - 11:50 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
How we are building the infrastructure needed for URLLC in smart cities
  • Importance of URLLC in smart city infrastructure to benefit end users

  • Reviewing existing infrastructure and considering how to build connected cities

  •  Piecing together the smart city ecosystem: the role of telcos, service providers, industry, assets owners and government

  • Ravi Mondair - CEO, iWireless Solutions
11:30 - 11:50 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
The Ws of 5G Tactile Internet
  • Which Tactile Internet use cases are targeted by 5G

  • Where we are along the journey with respect to delivered and missing promises

  • When the Tactile Internet is provisioned to become reality

  • What are the open research problems


  • Toktam Mahmoodi - Centre for Telecommunication Research, Director, King’s College London
11:30 - 13:15 105 mins
Cellular Backhaul 2019, Organised by the GVF - EMP Partnership - Free content (Partner Stage)
The Mobile Ecosystem…. Satellite Use Cases in 5G Deployed Infrastructures
  • SatCom 2019: Ready to serve the mobile traffic boom ahead?
  • Satellite: From niche adjunct to wireless to embedded core network component
  • Addressable market growth through HTS at GEO, MEO, LEO
  • Cyber security imperatives in satellite & mobile wireless: Integrated functionality for the pan-networking
  • Satellite Use Cases in a 5G world
  • 5G networking with cellular and satellite solutions
  • Merging broadcast and broadband infrastructures
  • Wireless access technology heterogeneity: A native feature of 5G
  • Examining the current/future state-of-play of satellite in:
  • Multimedia Delivery: Mobile Broadcast; Content Caching; Broadcast to Home
  • Broadband: Mobile Broadband to Users & Vehicles; Fixed Broadband to Homes & Enterprises; Remote Area Services; Backhaul Connectivity; Broadband to Moving Platforms
  • Machine Type Communication: Fleet Tracking; Asset Management; Wide Area Sensor Management
  • Critical Communication: Disaster Management; Air Traffic Management; Reliable Communications
  • Vehicular Communication: Traffic Updates & Software Upgrades; eCalls & Emergency Notifications
  • Moderator Martin Jarrold - Chief International Programme Development, GVF
  • Moderator Betty Bonnardel - CEO, AB5 Consulting
  • Moderator Anver Anderson - Managing Director, Anver Limited
  • Moderator Lluc Palerm-Serra - Senior Analyst, NSR
  • Tim Peyla - Senior Director Business Development, XipLink
  • Savyon Wasser - Director Vertical Market Solutions, VT iDirect
  • Yair Maor - General Manager Europe, Middile-East and Africa,, Gilat Satellite Network
  • Deepukrishnan Pillai - Senior Analyst - Strategy & Market Intelligence, SES
11:40 - 12:00 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Delivering innovation: The future of connectivity with Telecom Infra Project

As an unprecedented number of networked devices and connections are anticipated by 2020, global data consumption and demand for a faster internet experience continues to grow. At the same time, half of the world’s population still does not have basic internet. Telecom Infra Project (TIP) believes in accelerating innovation to address the range of global connectivity challenges spanning from ultra-rural to dense urban environments. In his keynote, TIP Executive Director Attilio Zani will discuss the progress the TIP community has made since its launch in 2016, including field deployments and the development of cutting-edge telecom technologies. He will also highlight collaboration among TIP’s diverse membership, including the launch of a new group focused on disaggregated OpenRAN 5G NR solutions.

  • Attilio Zani - Executive Director, Telecom Infra Project
11:50 - 12:10 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
A private enterprise network
  • Designing and deploying a network with the low latency requirements industry needs

  • Enabling IoT applications with new network architecture

  • Outcomes and learnings from the recent private enterprise network projects 

  • Dimitrios Spiliopoulos - IoT Enablement Manager, Telefonica UK
11:50 - 12:10 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
A.I.; the missing piece for 5G realisation?
  • Applying A.I. to network and service operations 
  • Is A.I. adding or removing complexity to the network, and how to deal with this 
  • Software driven infrastructure dependence on A.I. 
  • Uncovering the A.I. enabled applications and services
  • Prof. Maziar Nekovee - Director, Centre for Advanced Communications, Mobile Technology and IoT, University of Sussex
12:00 - 12:30 30 mins
5G World Keynotes - Premium content
Panel: What are the required 5G technologies and implementation timelines?
  • How are global Operators attempting to minimise the 5G investment risk?

  • Breaking down 5G misconceptions

  • What is the near-term business case for 5G? 

  • Techniques to bring down the CAPEX

  • Wait-and-see or act-and-win?

  • Adrian Scrase - CTO, ETSI
  • Kirsi Valtari - VP of Telco Efficiency, Elisa
  • Paul Berriman - Group CTO, PCCW
  • Ingeborg Øfsthus - CTO, Telenor Norway
  • Channa Seneviratne - Executive Director Network & Infrastructure Engineering, Telstra
  • Haithem M Alfaraj - SVP Technology and Operation, STC
12:10 - 12:30 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
Leveraging carrier and enterprise edge solution for URLLC
  • Edge use cases that need or benefit from URLLC

  • Common solution characteristics for carrier and enterprise edge solutions

  • Architecture considerations for Edge

  • Enterprise slicing

  • Ron Parker - VP Software and Systems Architecture, Affirmed Networks
12:10 - 12:30 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Satellite-5G Integration – perspectives from the ESA & 5Groningen partnership
  • What are the industry and standardization developments in Satellite-5G integration?

  • What are the key technology enablers?

  • What opportunities will Satellite-5G integration bring?

  • Building the Satellite-5G ecosystem: European Space Agency & 5Groningen partnership

  • Adrian Pais - Technical Manager, TNO & 5Groningen
12:30 - 12:50 20 mins
5G World Keynotes - Premium content
Network Transformation for 5G Services
  • Cloud native network

  • End to end network slicing

  • Flexible business models

  • Network automation framework

  • Preparing IMS for end-to-end transformation
  • Bejoy Pankajakshan - EVP, Chief Strategy Officer, Mavenir
12:30 - 12:50 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
The 5G enterprise use cases
  • Hisham El Shaer - Senior 5G Strategy Manager, Vodafone Group Business
12:30 - 12:50 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Edge Cloud Virtualisation
  • Tasos Dagiuklas - Head of Computer Science and Informatics, Lead of SuITE Research Group, London South Bank University
12:50 - 13:40 50 mins
5G World Keynotes - Premium content
Networking break & exhibition visit
12:50 - 13:10 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
5G in the facility management industry: needs, opportunities and challenges

The Facility Management sector plays a sizable role in the UK economy and the industry is acutely aware of the need to accelerate the adoption of digital technologies to transform a business and delivery model, that is no longer sustainable. The Internet of Things and advanced analytics tools, such as Machine Learning, are expected to play a major role in this transformation, but fast, reliable, and cost effective connectivity is a precondition. In this talk, I will discuss how 5G technology can support the digitalisation of the Facility Management industry, and the associated opportunities and challenges.

  • Alejandro Navarro - Director Products & Analytics, Mitie Connected Workspace
12:50 - 13:55 65 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Networking break & exhibition visit
13:10 - 14:00 50 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
Networking break & exhibition visit
13:15 - 14:00 45 mins
Cellular Backhaul 2019, Organised by the GVF - EMP Partnership - Free content (Partner Stage)
Networking break & exhibition visit
14:00 - 14:20 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
Bringing URLLC to life in the manufacturing industry
  • Exploring key findings from recent 5G trials in manufacturing
  • How operators can bridge the gap between manufacturing requirements and current URLLC capabilities
  • Strategies and business models for operators developing URLLC for the manufacturing industry
  • Dritan Kaleshi - Head of Technology - 5G, Digital Catapult
14:00 - 15:00 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only (LeadersIn Boardoom)
Summit 5: 5G and the consumer opportunity
  • Dario Talmesio - Principal Analyst & Practice Leader, Ovum
14:00 - 14:20 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Data-driven proactive network optimization in 5G/6G radio access networks
  • Data analytics for online social networks

  • Traffic hotspots identification for 5G small cell deployment

  • Load balancing

  • Xiaoli Chu - Reader, The University of Sheffield
14:10 - 14:15 5 mins
Network Densification - Premium content (Track 1)
Chair’s Remarks
  • Dimitris Mavrakis - Research Director, ABI Research
14:10 - 14:15 5 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Chair’s Remarks
  • Graeme Oxby - Senior Advisor, Arthur D Little
14:10 - 14:15 5 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Chair’s Remarks
  • Alexander Harrowell - Senior Analyst, SoHo and SME, IT and Telecoms, Ovum
14:10 - 14:15 5 mins
5G Automation & Intelligence - Premium content (Track 4)
Chair’s Remarks
  • Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
14:15 - 14:35 20 mins
Network Densification - Premium content (Track 1)
Operator Highlight: Telstra’s 5G road from promise to launch
  • Overview of Telstra's 5G work leading up to connecting a customer with a commercial 5G technology 
  • Scaling up the IoT capabilities with 5G in the agriculture industry 
  • Making Australia's first 5G to 5G video call 
  • Telstra's commitments to bring the latest technology to cities and rural areas
  • Channa Seneviratne - Executive Director Network & Infrastructure Engineering, Telstra
14:15 - 14:35 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Vodafone 5G in Milan: Shaping the future
  • Building the European capital of 5G
  • Bringing 5G to life – working with an ecosystem to make the use cases real
  • Learnings so far - service creation in the era of new technology
  • Keeping up the momentum
  • Sabrina Baggioni - 5G Director, Vodafone Italy
14:15 - 14:35 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Operator Highlight: The rocky road to 5G SA
  • Ingeborg Øfsthus - CTO, Telenor Norway
14:15 - 14:35 20 mins
5G Automation & Intelligence - Premium content (Track 4)
Winning 5G network automation strategies
  • Automation as a critical component of any network management strategy
  • Real time monitoring of network and data centres
  • The truth about AI and security
  • Mario Meir-Huber - Head of Big Data, Analytics & AI, A1 Telekom Austria
14:15 - 15:30 75 mins
Cellular Backhaul 2019, Organised by the GVF - EMP Partnership - Free content (Partner Stage)
Panel Session 3: Evolution of Ground Equipment: Infrastructure & Device-to-Device Systems
  • Facilitating wireless services outside ground network footprints

  • Optimising solutions for media content

  • Network architecture design considerations in split/parallel routing of voice and signalling, and packet services

  • Satellite as more than a transport layer

  • Small satellite (NGSO) constellations in the M2M/IoT ecosphere

  • High Throughput Satellites and 5G/IoT infrastructures

  • GSO & NGSO satellite solutions & 5G deliverables

  • Networks densification & the role of satellite

  • Satellite seamlessness & footprint ubiquity to service the IoEE

  • Satellite & the device environment of smart city infrastructure

  • Satellite & IoT application markets

  • Utilities: smart power, smart metering

  • Transportation: connected cars, connected trucks

  • Oil, Gas & Mining: exploration & production

  • Civil engineering: construction & maintenance

  • Agriculture: livestock monitoring

  • Health services: rural & remote eHealth

  • Martin Jarrold - Chief International Programme Development, GVF
  • Betty Bonnardel - CEO, AB5 Consulting
  • Anver Anderson - Managing Director, Anver Limited
  • Lluc Palerm-Serra - Senior Analyst, NSR
  • Sebastien Couvet - EMEA Sales Manager, Integrasys
  • Mark Lambert - Vice President Business Development, Kratos
  • Ali Younis - Head of Business Development and Product Marketing, Astranis Space Technologies Corp
14:20 - 14:40 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
Interview: Deutsche Telekom’s campus networks
  • Interviewer Gabriel Brown - Principal Analyst, Heavy Reading
  • Interviewee Antje Williams - Senior Vice President 5G Campus Networks, Deutsche Telekom
14:20 - 14:40 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Software defined cloud networks and cloud unification; Evolving architectures in the 5G era
  • Cloud Software Defined Network architecture

  • Network functions virtualization (NFV)

  • Virtualising Software Defined networks 

  • Cognitive aware network virtualization hypervisors  and their role in distributed cloud networks

  • Andrews O. Nyanteh - PhD. Researcher, Brunel University London
14:35 - 14:55 20 mins
Network Densification - Premium content (Track 1)
Turkcell’s 5G Ready Network
  • Differentiators in our existing network

  • 5G readiness project

  • Experience sharing from 5G trials

  • Hot study items on our agenda 

  • Kamil Solmaz - Radio Network Technology Senior Expert, Turkcell
14:35 - 15:05 30 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Panel: The services potential of network slicing
  • How can slicing be enabled in LTE & 5G networks 
  • Economically enabling networks from a transport network perspective 
  • New technology options such as segment routing and FlexEthernet 
  • Enabling URLLC and other service types with slices − Charging for slices
  • moderator Jonathan Rowan - TIME (TMT) Partner, Arthur D. Little
  • David Stokes - Senior Portfolio Marketing Manager, ECI
  • Michele Zarri - Technical Director , GSMA
  • Ron Parker - VP Software and Systems Architecture, Affirmed Networks
  • Eyal Yaron - Director Security Innovation, Radware
14:35 - 14:55 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Creation of new products and services on 5G; a platforms approach to leveraging 5G capabilities
  • 5G Ecosystem – technology platform designed for capacity, speed and low latency

  • Fundamental shift in core architecture into a services based approach & what does that enable

  • Applying platforms model to leveraging 5G test bed, how do we create a platform for services that have not been invented yet 

  • (Leveraging ONAP for) automation, orchestration & service management of 5G technology 

  • Rahim Tafazolli - Head of the 5GIC and ICS,, University of Surrey
  • Atul Purohit - Principal Cloud & Automation Strategy Architect, Vodafone Group
14:35 - 15:05 30 mins
5G Automation & Intelligence - Premium content (Track 4)
Panel: Simplifying, accelerating and assuring 5G networks
  • Reducing complexity and economics of testing, verifying and delivering 5G 
  • New approaches to assurance and testing to accelerate 5G innovation 
  • Reviewing standardisation in NSA, and progress on SA, to develop accurate 5G test models
  • Moderator Philipp Deibert - Associate Partner, Communications, Media and Technology, Oliver Wyman
  • Gerhard Auer - Vice President, Sales & Services, EMEA, Spirent
  • Jean-Marius Antonica - Product Manager, Anritsu
  • Ralf Kreher - Senior Solution Architect, RAN, Netscout
14:40 - 15:00 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
Connectivity requirements in public safety and stadia
  • How operators ensure real-time low latency is reliable for mission critical communications

  • The latest potential for powering facial recognition in stadium security

  • Overcoming the challenges of seamless in-door and out-door connectivity

  • Cyril De Greve - Managing Director, European Stadium & Safety Management Association
14:40 - 15:00 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
Beyond 5G and 6G

The mandatory multidimensional economic, societal and technological (r)evolution

  • Xavier Priem - Senior Research Fellow, University of Bristol/Smart Internet Lab
14:55 - 15:35 40 mins
Network Densification - Premium content (Track 1)
Panel: Evolution of wireless networks infrastructure towards 5G
  • Making the most of existing infrastructure

  • Bringing 5G in homes and buildings

  • Massive MIMO for 5G NR

  • Moderator Dimitris Mavrakis - Research Director, ABI Research
  • Panellist Caroline Gabriel - Content Director, Small Cell Forum
  • Panellist Andre Doll - CTO, Radio Frequency Systems
  • Panellist Ashish Sharma - Chief Marketing Officer and EVP of IoT & Mobile Solutions, Inseego
  • Cameron Galbraith - Senior Product Marketing Manager, Sitetracker
  • marie Marie Ma - Director of Product Marketing, Comba Telecom
  • Erol Hepsaydir - Head of Radio and Device Strategy and Architecture, Three UK
14:55 - 15:25 30 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Panel: Strategies to simplify your mobile network transformation
  • Updating your network to keep in pace with competitors, IoT and MEC
  • Recognising and managing synergies between IT, data centre and telecoms resources 
  • Achieving end-to-end visibility throughout the network and ability to analyse dependencies across layers
  • Moderator Alexander Harrowell - Senior Analyst, SoHo and SME, IT and Telecoms, Ovum
  • Kal Krishnan - Technical Fellow, Comtech Telecommunications
  • Antonio Jose Elizondo Armengol - Head of Network Virtualization Strategy and Technology, Telefónica
  • Todd Spraggins - Strategy Director - Office of the CTO, Oracle Communications
  • Safae Hamdani - Chief Digital Officer, Inwi
  • Moshe Shimon - VP/Head of Product Management, NFV and OSS solutions, Amdocs
15:00 - 15:20 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
A manufacturer’s perspective on enabling Industry 4.0 with 5G
  • The use case for URLLC in highly specialised manufacturing 

  • What a leading manufacturing company wants from an operator partner

  • Examples of how URLLC can directly reduce costs and increase quality

  • Alan Norbury CEng FIKE MIET - Chief Technologist, Siemens
15:00 - 16:00 60 mins
LeadersIn 5G Summits - Invite only (LeadersIn Boardoom)
Next wave of 5G: how to address opportunities beyond broadband
  • Philipp Deibert - Associate Partner, Communications, Media and Technology, Oliver Wyman
15:00 - 15:20 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
AI-driven cognitive self-organizing networks for 5G and beyond

- Self-organizing networks (SON) for 4G

- AI-driven SON for 5G and Beyond

- Recent advancements and Challenges for 6G

  • Muhammad Zeeshan Asghar - Postdoctoral Researcher, University of Jyväskylä
15:05 - 15:25 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
How 5G can help operators increase their value by focusing on their core strengths
  • Smart ecosystems enabled by communications services are key to digital services

  • Communications providers must provide and use cloud based services with an ecosystems approach to achieve high value e2e services for their customers

  • 5G and pre-5G core technologies are necessary technical enablers for ecosystems participation

  • CSPs in ecosystems can expand their reach and focus on their core value at the same time

  • Eric McMurry - Director, Office of the CTO, Oracle Communications
15:05 - 15:25 20 mins
5G Automation & Intelligence - Premium content (Track 4)
Winning 5G network automation strategies
  • What is the biggest 5G business case?
  • What does it mean to automate for 5G?
  • How to prepare for the 5G automation?
  • Kirsi Valtari - VP of Telco Efficiency, Elisa
15:20 - 15:40 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
Untethering the VR 5G opportunity
  • Overview of the current practices

  • Remote processing limitations and promises

  • Combining the hardware and software innovations on the road for better VR

  • Alexander Bereznyak - Technical Art Director, General Electric
15:20 - 15:40 20 mins
6G and Future Technologies - Free Content (Demo Zone)
RF Hardware design for mmWave massive MIMO systems
  • Development challenges in mmWave 5G

  • Low-complexity beamforming

  • Highlights from the MWC19

  • Dr Muhammad Ali Babar Abbasi - Lecturer, Centre for Wireless Innovation (CWI), Queen's University Belfast
15:25 - 15:55 30 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Networking break and exhibition visit
15:25 - 15:45 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
A Cloud Native foundation for 5G
  • Where we are with NFV and what’s required for 5G

  • Delivering Multi-Service capable Infrastructure including closed Loop Automation & Quality of Experience

  • Brian Aherne - Senior Director Network Platforms & Systems (NPS), Intel
15:25 - 15:45 20 mins
5G Automation & Intelligence - Premium content (Track 4)
Preparing for tomorrow’s zero-touch network
  • Using Cloud Native principles to address zero-touch management and operations

  • Reviewing the requirements of new network architectures

  • Cost benefit analysis of automation before retiring technologies

  • Klaus Martiny - Chair of the ISG ZSM (Zero Touch Automation), ETSI
15:30 - 16:45 75 mins
Cellular Backhaul 2019, Organised by the GVF - EMP Partnership - Free content (Partner Stage)
Panel Session 4: Architectures and Technologies: Meshing Mobile Wireless & Broadband Satellite
  • Satellite dilemmas: Pricing and bandwidth – Wireless carrier perspectives on the satellite offering

  • Satellite & mobile network macro-cell & small-cell architectures

  • Satellite & cellular in hybrid solutions

  • Latency & evolving satellite system networks

  • Network encryption, client security & cyber security imperatives: Satellite & mobile wireless pan-network integration

  • Emerging regional markets – Asia: Contrasts in 4G deployments with continuing 2G roll-out

  • Mobile wireless demand characteristics

  • Emerging markets: Satellite operator and service providers capacity deployments for backhaul

  • M2M growth and IoT expansion: Regional differences impacting mobile wireless backhaul over satellite demand

  • IoEE and satellite ubiquity

  • Moderator Martin Jarrold - Chief International Programme Development, GVF
  • Moderator Betty Bonnardel - CEO, AB5 Consulting
  • Moderator Anver Anderson - Managing Director, Anver Limited
  • Moderator Lluc Palerm-Serra - Senior Analyst, NSR
  • Jaime Reed - Director Consulting Services, CGI
  • Javier Santos - International Business Development Executive, Inster
  • Gerry Collins - Director Product Mangement, Intelsat
  • Esat Sibay - Co-Founder & Chief Financial Officer, ALCAN Systems
15:35 - 16:05 30 mins
Network Densification - Premium content (Track 1)
Networking and refreshment break
15:40 - 16:00 20 mins
Realising URLLC - Free content (Expo Stage)
5G & local authorities: Approaches and requirements
  • Norm Steel - Digital Programme Manager (Kingston & Sutton), London Borough of Sutton
  • Moderator Simon Davies - Consultant, Aqua Telecom
  • Davina Fell - Digital Infrastructure Programme Manager, IT & Digital Services, Housing and Modernisation, Southwark Council
15:45 - 16:05 20 mins
Virtualisation & the 5G Cloud - Premium content (Track 3)
Orchestrating 5G network and services

5G is in every mobile operator’s future but it is much more than just a new mobile technology. 5G provides enhanced broadband, ultra-reliable machine type communication, and massive machine type communication  for applications such as IoT. The 5G broadband capacity should provide a superior customer experience by creating seamless services using a combination of fixed and mobile broadband technologies.

Orchestration of 5G-based services using LSO is an essential tool for effective multi-domain service fulfillment and assurance. In this session, we explore the MEF work around 5G transport, network slicing, orchestration, fixed wireless access, and the MEF 3.0 5G-ready implementation project that MEF recently demonstrated with NCSR Demokritos in Greece for a real case involving the health of Mediterranean migrants.

  • Rami Yaron - Board Member and Co-chair of the Global Marketing & Education Committee, MEF
15:55 - 16:15 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
The Future Telco: Accelerating the journey to 5G

Move to Smart CAPEX with next generation network planning and design (4G/LTE/ LTE-A/5G)

  • RF planning & design

  • X-haul planning and design

  • Network Virtualisation

  • Migration to All IP/FTTX

  • B/OSS Tools Transformation and Automation

  • Rahul Garg - Head- Network Services Practice, Tata Communications Transformation Services (TCTS)
16:05 - 16:25 20 mins
Network Densification - Premium content (Track 1)
5G for in-building coverage
  • What is the 5G in-building cellular coverage opportunity and how to monetise it
  • DAS; competition or partner?
  • Private campus networks and enterprise spectrum ownership
  • Cliff Velosa - Senior Sales & Business Development (UK, Portugal, France & Israel), Comba Telecom
16:15 - 16:45 30 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
Best practice showcase: Smart city initiatives
  • How are local authorities supporting 5G innovation?

  • Reviewing existing 5G smart city initiatives

  • Best practice for telco, government and infrastructure collaboration

  • Eduard Martin - CIO & 5G Programme Director, Mobile World Capital Barcelona
  • Dimitra Simeonidou - Director, Smart Internet Lab
  • Saverio Romeo - Lead Expert, EU Digital Cities Challenge Project
  • Gareth Elliott - Head of Policy and Communications, Mobile UK
  • Moderator Jonathan Rowan - TIME (TMT) Partner, Arthur D. Little
16:25 - 16:45 20 mins
Network Densification - Premium content (Track 1)
Bringing 5G in homes and buildings - critical considerations
  • How 5G is revolutionizing the in-building wireless game.

  • How the denser network architecture will impact in-building network lifecycle management.

  • How AR/VR can greatly enhance a new network design experience.

  • Stephane Bendayan - Solution Director, Carrier Market, iBwave
16:45 - 17:05 20 mins
Network as a Service- Premium content (Track 2)
5G for media
  • Alex Buchan - Head of Wireless Technologies, Digital TV Group (DTG)
16:45 - 17:45 60 mins
Cellular Backhaul 2019, Organised by the GVF - EMP Partnership - Free content (Partner Stage)
Networking break
Showing of Streams
Showing of Streams