Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:45 10:15 (30 mins)

Broadband Forum

Proven Business Model of Fiber Broadband & OTT Bundle

With OTT (over-the-top) content providers bringing the next-level entertainment experience to the end users, there is new room for close collaboration between content providers and telecom operators to achieve scale and create greater value to the companies and the consumers. In Hong Kong, HKBN and TVB together achieve breakthrough from the crowded legacy Pay TV industry by partnering to deliver revolutionary broadband & OTT bundle. This keynote presentation examines the success case of HKBN and TVB partnership in refining the fiber broadband and OTT market.

  • William Yeung - CEO, Hong Kong Broadband Network
  • S K Cheong - Executive Director & General Manager, TVB

10:15 10:30 (15 mins)

Broadband Forum

Transform the Network, Transform Business - Infrastructure & Operational Transformation Towards a Cloud-Ready Service Provider

  • John McClure - General Manager of Service Provider Group, Intel

11:00 11:45 (45 mins)

Broadband Forum

Morning Networking Break & Speed Networking

11:45 12:05 (20 mins)

Broadband Forum

Innovation in the Age of IoT

  • Michael Zahm - Head of Corporate Development, NTT i3

12:45 13:05 (20 mins)

Broadband Forum

Open Discussion: Preparing to Meet the Demands of the Future Connected World

  • What will the networks of the future look like?
  • Are we prepared for the demands of 2020?
  • Live Voting & Polling from the Audience
  • Panelist Gary McLaren - CTO, Hong Kong Broadband Network
  • Panelist Kamalini Ganguly - Senior Analyst, Ovum
  • Panelist Paul Harwood - Emerging Markets Access Evangelist, Google
  • Moderator David Ratner - senior consultant, Pioneer Consulting Asia
  • Panelist Dr. Farid Sani - Chief Strategy Officer, Telekom Malaysia

12:45 13:45 (60 mins)

Broadband Forum

Networking Lunch

11:30 11:50 (20 mins)

NGON Asia

Opening Remarks & Introduction

  • Andrew Schmitt - Founder, Cignal AI

11:50 12:50 (60 mins)

NGON Asia

The Strategy and Planning Behind Building a FTTH-based Network for a National Telco

FTTC and FTTH solutions and developed strategies through outreach to Broadband customers


  • Wajeeh Anwer - EVP, Technical, Pakistan Telecommunication Company Limited

12:10 12:30 (20 mins)

NGON Asia

Determining the optimum network evolution path for legacy networks

12:30 13:30 (60 mins)

Main agenda

Lunch, Networking & Exhibition Visit

13:45 14:45 (60 mins)

NGON Asia

Building future optimised networks delivering scalable, efficient and intelligent transport

  • Meeting demand for mobile, video and cloud-based services with dynamic networking solutions
  • Delivering a streamlined optical networks with packet, electrical and photonic switching technologies
  • Making the case for leveraging wavelength routing with software defined networking

14:05 14:25 (20 mins)

NGON Asia

Leveraging the integration of Optical, OTN, IP and Control Plane for network efficiency

  • Network efficiency requirements
  • Capitalizing the integration of Optical and IP
  • Quantifying the efficiency
  • Challenges to achieve the efficiency
  • Azeem Sulaiman - CTO, Fibrecomm

14:25 14:45 (20 mins)

NGON Asia

Transforming metro economics with coherent 100G

  • Examining the needs of next generation metro networks and understanding how the coherent transformation can meet them

  • Understanding the impact of coherent 100G on long haul optical transport

  • Meeting the different traffic patterns of the metro network enabling granular in terms of point to point capacity


14:45 15:25 (40 mins)

NGON Asia

Panel Discussion: Next Generation Metro and Fttx Drivers, Technology and Services

 

  • Understanding metro and fibre network development in APAC: Where are the success stories and what were the drivers, where will we see future growth?
  • Update on WDM PON2 and NG-PON2 technologies are they future-proof and how do they interwork with copper technologies?
  • Determining the criteria to take into account when developing a metro & broadband access networks strategy: competition, regulation, business case, technology and geography


  • Panelist Thomas Dragono - Director, FiberStar
  • Panelist Akter Ul Am - Chief Technical Officer, Fiber@Home
  • Panelist Wajeeh Anwer - EVP, Technical, Pakistan Telecommunication Company Limited

15:25 15:45 (20 mins)

NGON Asia

How Innovative Fibre Design Can Overcome Limitations in Transmission Technology

16:20 16:40 (20 mins)

NGON Asia

Photonic Integration For Next Generation Optical Transport Systems

  • Takashi Saida - Project Leader, NTT

16:30 16:50 (20 mins)

NGON Asia

Outlining the Field Trial of 1 Terabit Optical Transmission over 1,400 km from Wuhan to Shanghai Supporting Video Service

  • Bo Liu - Professor, President of Photoelectric Research Institute, Nanjing University of Information Science & Technology

16:50 17:10 (20 mins)

NGON Asia

Photonic integration for next generation optical transport systems

  • Trends of optical transceivers
  • Photonic integrated devices for next generation optical transceivers
  • Shin Kamei - Senior Engineer, NTT

17:10 17:45 (35 mins)

NGON Asia

Panel Discussion: Increasing optical networking capacity, 100G and beyond

  • 100G, 200G 400G - How and when will this evolution be achieved, what are the potential challenges and solutions?
  • When to use 100G and when to use 200G?
  • Will 200G cannibalise or complement 100G? Sweating existing assets and technologies
  • Realistic timescales for terabit network deployment
  • Ashwin Jaiswal - Head - IT Business Consulting & Practice , Reliance Communications, India

13:45 14:05 (20 mins)

TV Connect Asia

Charting the Way to OTT Success

  • Janice Lee - Managing Director, PCCW Media Ltd

14:05 14:25 (20 mins)

TV Connect Asia

Excelling in Asia by Complying with Local Regulations and Cultural Standards

14:25 14:45 (20 mins)

TV Connect Asia

Delivering Best Quality Video across Multiple Devices and for Multiple Services

  • Stephane Le Dreau - Vice President of Sales and General Manager of South East Asia, NAGRA

15:05 15:25 (20 mins)

TV Connect Asia

Challenges and Monetizing Broadband Traffic Using Policy Control by Emerging Market Operators

  • Usman Javed - Head, 4G Mobile Broadband, China Mobile Pakistan

15:25 15:45 (20 mins)

TV Connect Asia

Ensuring Optimal QoE and Network Reliability

  • Usman Ali Akbar - General Manager, Projects Management Office of the CEO, PTCL

15:45 16:30 (45 mins)

Main agenda

Afternoon Refreshments, Networking & Exhibition Visit

16:30 16:50 (20 mins)

Broadband Forum

G.fast: Replicating success from European markets The nbn story and the future plans with G.fast

  • Gunadi Dwi Hantoro - VP R&D, Telkom Akses

16:50 17:30 (40 mins)

Broadband Forum

Panel Discussion: What is the Perfect Network Technology Mix to Provide Fast and Reliable Access?

  • Panelist Yoke Kong Seow - Vice President, Group IP Network, Optus
  • Panelist Rajiv Weragama - Engineer , Sri Lanka Telecom
  • Panelist Paul Evans - CEO, Boosty