Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:00 08:30 (30 mins)

Main agenda

Arrival and Breakfast Briefing

Delegates and VIPs will be served breakfast during a TCCA welcome and industry briefing. Attendees can expect to hear an overview of the industry and the important role the TCCA are playing.

08:30 08:45 (15 mins)

Main agenda

What will the future look like for public safety?

  • How will the development in LTE and IoT positively impact public safety?
  • How will technologies affect the workforce?

08:45 09:35 (50 mins)

Main agenda

An international agenda: the world roadmap towards public safety broadband

  • What can the Middle East learn from developments in Europe?
  • What impact will FirstNet have on the US emergency services?
  • What will the Korean Police Agency look like in 2018?

09:40 10:00 (20 mins)

Main agenda

From TETRA to broadband

  • How will LTE-enabled technologies positively affect results for emergency response?
  • Is broadband essential in disaster situations?
  • Will public safety broadband applications save money?

10:00 10:45 (45 mins)

Main agenda

Networking break with official opening ceremony

A senior VIP from Dubai will be welcomed to officially open the exhibition

10:45 11:05 (20 mins)

Main agenda

A look at the timelines – when will LTE be completely public safety-ready?

  • A review of the standards work and outcomes from release 13
  • What can we expect from release 14 in Q1 2017?
  • What are the implications for public safety and possible investment?

11:05 11:50 (45 mins)

Main agenda

Open debate: The argument for and against the MVNO model to deliver public safety broadband

  • How can operators guarantee a reliable and resilient network during an emergency?
  • Going forward, can operators satisfy the future requirements of public safety as well as the demands of the consumer?
  • Is a private LTE network a nice but unnecessary expense?

11:50 12:10 (20 mins)

Main agenda

Understanding and exploring the need for continuous collaboration

- How has the industry evolved to enable a more collaborative approach?

- What have been the tangible benefits to date?

12:10 12:30 (20 mins)

Main agenda

TETRA; an adapting marketing - what’s next for PMR?

- Can TETRA provide the current needs of the end user?

- Offering more to public safety beyond reliable voice

12:30 12:50 (20 mins)

Main agenda

Healthcare – how can radio communications assist in hospitals?

12:50 13:20 (30 mins)

Main agenda

The move towards hybrid networks

This TCCA-led panel will discuss the implementation strategies for hybrid networks, looking at the implications of different business models and operator approaches. The critical communications landscape is evolving, and its market needs to be clear on the most effective way of utilising the increasing wide choice of technologies. The roundtable will start in the conference room at 1pm and will be open to delegates and VIPs.

  • Ahmad Alwajih - Managing Director, International Gulf Engineering Consultancy Bureau
  • Mladen Vratonjic - Chairman, TCCA
  • Tony Gray - Board Member, TCCA
  • Dr Fahad Mushayt - CEO, Bravo
  • Phil Kidner - CEO, TCCA
  • Dr Barbara Held - Director of Operations, BDBOS

13:20 14:30 (70 mins)

Main agenda

Lunch break and opportunity to visit the exhibition

14:00 14:20 (20 mins)

Main agenda

Making the future of Public Safety a reality today

14:20 14:40 (20 mins)

Main agenda

How will control rooms operate effectively in light of increased amounts of data?

  • Effective use of Data in a TETRA or TETRA/LTE Critical Comms environment: Now & Next
  • What’s available now: workflow automation, safety & security
  • What’s coming next: applications levering combined TETRA and LTE networks

14:40 15:00 (20 mins)

Main agenda

Tactilon Dabat Developer Program

15:00 15:20 (20 mins)

Main agenda

Saudi Arabia public safety case study

- How has Saudi Arabia approached communications for public safety?

- What have been the challenges?

- What are the next steps going forward?

15:20 16:20 (60 mins)

Main agenda

Technologies that are changing government operations

17:00 19:00 (120 mins)

Main agenda

Networking Party

After the opening day of discussion, demos and networking, delegates, VIPs, speakers and sponsors will be able to establish new relationships and build on current relationships