Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:10 (10 mins)

Plenary

Welcome from the TETRA and Critical Communications Association (TCCA)

09:30 09:45 (15 mins)

Plenary

Keynote address: To be announced

09:45 10:30 (45 mins)

Plenary

Plenary Debate: Have we forgotten the Critical out of Communications?

  • Is the transition towards big data overshadowing the importance of mission critical voice?
  • Is mission critical big data a need or a nice to have? If both, what is truly critical for the end user?
  • Are we trying to push LTE into a direction it was never made for?
  • As the critical communications workforce is getting younger, should we be taking technology away from them however, are we sacrificing voice as a result?

10:30 10:50 (20 mins)

Plenary

Are we taking cyber security threats seriously enough?

  • What are the most recent cyber-attacks to have occurred globally?
  • How has this impacted the critical communications industry?
  • In light of the migration towards more digital solutions and even further into the future IOT, will the threat of cyber-attack be increased?

10:50 11:50 (60 mins)

Plenary

Networking coffee break and opportunity to visit the exhibition

11:50 13:00 (70 mins)

Plenary

CCW Council session – Live Polling

  • What are the future security threats facing the end user?
  • What can we learn from recent cases of climate change, disaster management and terrorism?
  • What are the current technology shortfalls of standardised PMR technologies?
  • How can global collaboration and best practice sharing be enhanced?
  • Is the need of the future end user really understood?

13:00 14:30 (90 mins)

Main agenda

Lunch and opportunity to visit the CCW exhibition

14:00 14:20 (20 mins)

Stream A

Using what you currently have effectively?

  • What are the basic apps which can be used as an overlay to an existing network without blowing the budget?
  • Using TETRA for data
  • Location based devices and database access for optimisation

14:20 15:30 (70 mins)

Stream A

Hong Kong Panel Session: Using your network innovatively to optimise performance

Hong Kong has the highest TETRA usage per capita in the world. Hear from MTR, Hong Kong Airport, Hong Kong Police, Hong Kong Electric and China Light & Power who will share their recent challenges and achievements as well as their future vision for each network

  • Using a dual network effectively
  • Using SCADA as an overlay on your TETRA network
  • Procurement plans for the future

15:30 16:00 (30 mins)

Stream A

Afternoon refreshment break and opportunity to visit CCW exhibition

16:00 16:20 (20 mins)

Stream A

Combining operations and technology for results

  • What are the options for an end user seeking to optimise their existing network?
  • Analysis of the cost-benefit 
  • Is it possible to invest in overlays which will remain sustainable over the next 15 to 20 years

16:20 16:40 (20 mins)

Stream A

Malaysia case study: “TETRA TRS in Malaysia Airports towards meeting the needs of the modern communications for the airport user”

  • TETRA TRS initiatives in Malaysia Airports
  • TETRA Data applications – CCTV Images over SDS
  • The implementation into domestic airports

16:40 17:00 (20 mins)

Stream A

Belgian Case Study: Using accessories to optimize your network

14:00 14:20 (20 mins)

Stream B

Analogue to Digital: Planning the transition

  • Why would you choose to move to digital?
  • What are the key considerations which need to be taken into account when migrating to digital?
  • Is there a standardized technology which is easy to move to out of all the options?

14:20 14:40 (20 mins)

Stream B

UK Case Study: Transitioning from TETRA to Full Public Safety LTE

  • Update on ESN to date
  • Timelines and key benchmarks
  • Challenges experienced to date

14:40 15:00 (20 mins)

Stream B

Defense Case Study: South Korean Navy transition open API

  • What were the reasons for the transition?
  • What will be the benefits?
  • How is the Navy working with the supply chain to execute the transition?

15:00 15:20 (20 mins)

Stream B

Singapore Case Study: Transitioning to TETRA

  • Timelines and key benchmarks
  • Benefits of migrating to TETRA
  • Current opportunities for the supply chain

15:20 16:00 (40 mins)

Stream B

Afternoon refreshment break and opportunity to visit the exhibition

16:00 16:45 (45 mins)

Stream B

Mining Panel Session: Migration to Broadband and TETRA for the mining sector

  • Overview of critical communications within Australian mining industry
  • What are the benefits of digital for the mining industry?
  • Next sites to transition