Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:05 (5 mins)

Main agenda

Informa Telecoms & Media Welcome

09:05 09:15 (10 mins)

Main agenda

Chairman's Welcome

  • Tony Gunnarsson - Senior Analyst, Ovum

09:15 09:40 (25 mins)

Main agenda

Opening keynote: Pay TV in CEE: prospects and the evolution of the market

  • With several economies in recession and OTT competition growing in intensity, how are key players in the CEE region responding to the challenges?
  • What strategies – consolidation to realize synergies, the development of exclusive content deals, price competitiveness and discounted offers make sense?
  • Securing the long-term viability of pay TV
  • Speaker Dariusz Działkowski - Member of the Board, CTO, Cyfrowy Polsat S.A.

09:40 10:00 (20 mins)

Main agenda

The OTT Effect

With Netflix’s ‘big bang’ launch in 130 countries, including the major CEE territories in January, the market for paid video content across the region is set to be more competitive than ever.

  • What is the OTT model that can work in CEE?
  • What are the prospects for standalone OTT offerings more generally?
  • Alexei Mashinsky - Major Account Executive CEE. Media Division, Akamai

10:00 10:50 (50 mins)

Main agenda

Panel Discussion: The OTT challenge

With few local players in the region able to achieve Netflix’s scale, what are the prospects for OTT in key markets?

  • Is there demand for subscription or transactional services that can justify a business case?
  • How are the existing players faring and what lessons have been learnt from their experience to date?
  • How can OTT be developed as a complementary service, or can it stand alone?
  • Panelist Nikola Francetic - Head of Content, Media and Broadcasting, Telekom Austria Group
  • Panelist Thomas Staneker - Head of Deutsche Telekom Technical Service Centre, Deutsche Telekom
  • Panelist Laima Zivatkauskaite - Vice President, INIT
  • Panelist Luana Alexe - Sr. Product and Service Develop. Manager, Slovak Telekom
  • Moderator Anette Schaefer - Managing Director, Big Picture

10:50 11:40 (50 mins)

Main agenda

Networking Coffee Break, Exhibition Visit and Business VIP Networking

11:40 12:00 (20 mins)

Main agenda

Presentation: Revenue diversification in the new video ecosystem

  • Can free-to-air and pay TV services complement each other, particularly in economically challenging markets?
  • Transitioning from linear broadcast to non-linear ways of monetising content
  • What are the opportunities in the pay TV environment for established commercial broadcast players?
  • Identifying new ways of monetising content without antagonising distribution channels
  • Speaker Dimitar Radev - Head of Content Distribution & New Platforms, Nova Broadcasting Group

12:00 12:25 (25 mins)

Main agenda

Providing mobility from a fixed operator perspective

  • Devising content strategy to meet the needs of an evolving landscape
  • Multiplay offerings to add value to the service offering
  • Maximising profitability with an effective bundling approach
  • Speaker Monika Toth - Senior Manager of Content Strategy, UPC Hungary

12:25 13:25 (60 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Satellite TV in CEE – does it still make sense?

The use of satellite to deliver pay TV services has been a constant in CEE. Telcos continue to use satellite to extend their reach into unwired parts of the region, while new players continue to choose DTH to reach as many potential subscribers as possible as quickly as possible.

But can DTH operators continue to compete with increasingly sophisticated multiscreen and converged offerings?

  • Panelist Lars Janols - Director, Business Development, Telenor Satellite AS
  • Panelist Eyal Altshuler - VP Sales CEE, Amos Spacecom
  • Panelist Apostolos Triantafyllou - Senior Vice-President of Sales for DACH, CE Europe, Israel, Caucasus & Central Asia, Eutelsat
  • Panelist Lev Petukhov - Head of digital projects department, OJSC NTV-PLUS
  • Panelist Miltos Vidalis - CCO, Hellas Sat
  • Panelist Leszek Bujak - General Manager - Sales CEE , SES/ASTRA
  • Moderator Darragh Stokes - Managing Partner, Hardiman Telecoms
  • Panelist Stanislav Georgiev - Head of Media Broadcasting, Telekom Austria Group

13:25 14:25 (60 mins)

Main agenda

Networking Lunch & Exhibition Visit

14:25 14:45 (20 mins)

Main agenda

Digital TV Central & Eastern Europe Awards

14:45 15:05 (20 mins)

Main agenda

Smart Video Connectivity Across CEE

  • Delivering IP-native video content to portable devices via satellite

  • Meeting the consumer demand personalised television.

  • Realising the opportunity in high demand for connectible and portable media devices

  • Ensuring the customer`s second screen content, at home and in a public space

  • Speaker Patrice Sidot - VP Sales - Central & South-East Europe, Eutelsat

15:05 15:55 (50 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Differentiating the pay TV offering

  • Exploring convergent offerings, a compelling experience, exclusive content and flexible ‘skinny’ bundles
  • What roles do such elements play in the marketing of services
  • What successes or failures have been experienced to date?
  • Considerations of favourable contact exit terms
  • Panelist Aivo Adamson - CEO, Starman
  • Panelist Andrey Kolodyuk - Founder, divan.tv
  • Panelist Wojciech Doganowski - VP Product Marketing Personal Solutions, ADB
  • Panelist Attila Fekete - Head of Sales, Broadcast and Media, Antenna Hungaria
  • Panelist Marc Girard - Key Account Manager, Europe, Netgem
  • Moderator Miroslaw Smyk - Managing Director, Mirek Smyk Consulting Group

15:55 16:30 (35 mins)

Main agenda

Networking Coffee Break, Exhibition Visit

16:50 17:35 (45 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Extending the multiplay offering

Multiplay offerings are now seen as key to increasing the value of fixed and mobile service offerings in CEE as elsewhere.

  • What is the optimal bundle for consumers in the region?
  • How far can the concept of bundling be extended by fixed line players and others?
  • What other services can profitably be included?
  • Panel Chair Paul Robinson - EVP, Your Family Entertainment
  • Panelist Senad Kulenović - Sales & Marketing Director, H1 Telekom
  • Panelist Andy Riddell - VP Global Sales, Playjam Ltd.
  • Panelist Annamaria Rajki - Content Management Director, Magyar Telekom
  • Panelist Marijana Vukašinović - Special Advisor for Content Management and mts TV Services Development , Telekom Srbija

17:35 17:45 (10 mins)

Main agenda

Chairman’s Closing Remarks

  • Tony Gunnarsson - Senior Analyst, Ovum

18:30 22:30 (240 mins)

Main agenda

Digital TV CEE Networking Dinner