Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:15 10:15 (120 mins)

Main agenda

Visit the Fraunhofer FOKUS 5G Playground with its new Open5GCore

  • Understanding the new 3GPP 5G Core Network Specifications
  • Open5GCore – modularity is key
  • Enabling 3GPP 5G CORE, MEC and Network Slicing Prototyping today
  • Open5GCore within the 5G Berlin 5G Ready Trial Platform
  • More at www.5G-Playground.org

*pre-registration is required and limited places are available

09:30 10:00 (30 mins)

Main agenda

Registration for main conference

10:00 10:10 (10 mins)

Main agenda

Welcome from Chair and opening address

  • Dr Michael Fritsch - Independant Consultant, Telecommunications and Technology Consultant

10:10 10:40 (30 mins)

Main agenda

EPC EVOLUTION TOWARDS 5G CORE NETWORK

  • 5G software architecture ready: all cloud
  • 5G distribution architecture ready: CUPS
  • 5G agile operation architecture ready: A/B test
  • Newest practices based on 5G core network
  • Qui Xuefeng - Vice president of Packet Core Network Product Line, Huawei

10:40 11:10 (30 mins)

Main agenda

Presentation: The evolution of EPC and a brief road map leading up to 5G


  • What challenges have operators faced in the past in relation to integration?
  • How has virtual EPC changed the playing field?
  • What can be expected from network evolution in the lead up to 5G?
  • Babatunde Obasola - Principal Engineer, Mobile Data Services,, O2

11:10 11:40 (30 mins)

Main agenda

Our Future Core Networks - Between Standardisation and Reality

  • Technology or standardisation? Who is taking the lead?
  • Standardisation is still relevant and very much necessary for obvious reasons: UNI and NNI (IC & Roaming)
  • Do we really have a realistic business drive for a fully-fledged implementation of 5G
  • NSA NR + LTE Assisted approach as a starting point probably is a reasonable short-term solution for timely/early 5G implementations
  • What the latter likely means for NextGen is yet to be seen but can be guessed.
  • Primož Jenko - Mobile Packet Core Technology Specialist, Telekom Slovenije

11:40 12:25 (45 mins)

Main agenda

Panel: EPC in the lead up to 5G

  • Catering for innovation and new business opportunities
  • Benefits of connectivity for customers: providing the right connectivity and platform
  • Network slicing: benefits of breaking down the architecture
  • Moderator Alberto Diez - Principal Consultant, Mobile Plots
  • Primož Jenko - Mobile Packet Core Technology Specialist, Telekom Slovenije
  • Babatunde Obasola - Principal Engineer, Mobile Data Services,, O2
  • Ian Pattison - International CTO, Mavenir

12:25 13:45 (80 mins)

Main agenda

Networking lunch

13:45 13:55 (10 mins)

Main agenda

Short clip: Open 5GCore

  • Dr.-Ing. Marius-Iulian Corici - Deputy Director Business Unit NGNI, Fraunhofer FOKUS

13:55 14:25 (30 mins)

Main agenda

Implementation Issues of highly flexible Core Networks for mission critical application domains


Session notes to follow shortly

  • Thomas Magedanz - Head of Next Generation Networks, Fraunhofer Fokus

14:30 15:30 (60 mins)

Main agenda

Chair's closing remarks

  • Dr Michael Fritsch - Independant Consultant, Telecommunications and Technology Consultant